FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
ubytzika_senzuala 22 ani
Femeie
22 ani
Vrancea
cauta Barbat
22 - 45 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / LEGISLATIE PESCUIT / noul proiect de O.M. privind practicarea pescuitului sportiv 2010  
Autor
Mesaj Pagini:  1 2 3 4
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Corect ! Erau !!!

pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Pana la urma trebuie neaparat sa ramanem "sportivi" ?
Altfel de rezolvare nu exista ..... si oricum are cine sa ne lase "sportivi"


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261

Modigliani a scris:

Corect ! Erau !!!


Merci


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
OK, sa revenim , dar sa mai si glumim   !

Modificat de rebel (acum 14 ani)


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Domnilor , inteleg ca ne-a cam obosit discutia pe tema ,, noului proiect de OM ..... "  , insa , va rog ( si eu odata cu dvs ) sa revenim on topic si sa pastram ( calm si in limite decente  ) tematica discutiei .

Multumesc pentru intelegere !


pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
e foarte dimineata si imi beau cafeaua, si imi pun din nou intrebarea daca oare am fost inteles corect.
Nu cred ca am dat dovada in cele expuse referitor la odrinul de pescuit sportiv, ca intre timp proiectul a devenit ordin, ca am sau avem interese ascunse proprii sau  de grup fata de pescuitul sportiv.
De acea consider ca ar trebuii sa ne raspundem la cateva intrebari.
1- oare pescuitul sportiv trebuie administrat de ANPA? De catre ministerul Agriculturii?
Uite cum este administrat si gestionat in Anglia, oare aia chiar sunt nebuni? oare nu avem de invatat din experienta lor?
vizualizati aici si trageti concluziile singuri:
2- Nu cunva pescuitul sportiv ar trebuii administrat si gestionat de catre Ministerul Mediului?
3- Credeti ca legea 317/2009 care prevede obligativitatea asocierii si care este facuta la initiativa Min Agriculturii, este o lege care ne reprezinta interesele?  Cititi constitutia si vedeti cum trebuie facute legile. Nu cunva aceasta lege ar trebuii facuta de catre Min Mediului?
4- Aveti indoieli referitoare la faptul ca Min Agriculturii, respectiv ANPA ar trebuii sa se preocupe de productia piscicola industriala obtinuta in ferme piscicole dezvoltate in sistem privat si finantate din fonduri europene ???? Oare titulatura acestei Agentii nu asta spune?  Agentia Nationala de Pescuit si Acvacultura, si uitativa ca deja Dacian Ciolos a avertizat min Agriculturii ca va avea fondurile europene blocate pt ca inca nu s-a ocupat de dezvoltarea de proiecte capabile sa asimileze aceste fonduri inca?
Nu cunva in titulatura acestei agentii nu ne regasim deoarece tocmai cuvantul sportiv lipseste?
Ministerul Agriculturii, respectiv ANPA, a dezvoltat o pseudo activitate autorizand pescuitul asa zis profesional, cu plasele pe apele interioare ale tarii si a reusit sa distruga biotopul natural in toate bazinele naturale ale domeniului public.
Referitor la acest aspect considerati ca formularea " EXPLOATARE DURABILA" prevazuta in actele normative ale ANPA, isi gaseste chiar un corespondent real?
Considerati ca, se pot face repopulari in aceste ape cu specii endemice ??? Specii care prin pescuitul cu plase autorizat de catre ANPA, dispar de zi ce trece din arealul natural.  Indiferent de cine ce si cum, lasand prevederile legale in care se poate face acest lucru, pun simpla intrebare: oare de unde se poate procuta puietul de scobar, mreana, babusca, platica, morunas, clean, murgoi, plevusca, si alte specii care fac parte din arealul natural si care sunt specii endemice, atata timp cat pe intreg teritoriul tarii nu exista nici o ferma piscicola care sa produca astfel de puiet destinat repopularilor?
5 - nu cunva Ministerul Mediului, asa cum se poate vedea in filmuletul care este de fapt un raport de activitate al Agentiei de mediu engleze referitoare la activitatea de pescuit sportiv, este organul cel mai competent care ar putea pune capat dezastrului in care ne aflam?
6- Nu cunva legislatia referitoare la pescuitul sportiv ar trebuii facuta de Min Mediului?
7- Ce sunt sau ce ar trebuii sa fie asociatiile?
Asociatiile, asa cum prevede legea, sunt Organizatii non Guvernamentale non profit care se bazeaza pe activitati organizate in functie de un statut si care au ca scop unirea indivizilor in jurul unui hoby. Cest lucru da posibilitate ca grupul respectiv sa-si apere interesele membrilor lui, sa promoveze o activitate competitionala, sa relationeze intr-un mod transparent si atractiv fata membrii ei si fata de ceilalti cetateni.
8- oare un ONG, poate fi capabil sa administreze si sa gestioneze un bun national al intregului popor? Oare inpartirea apelor catre diferite asociatii nu conduce la DISCRIMINAREA cetatenilor acestei tari, care conform Constitutiei sunt egali in toate drepturile si egali in fata legii? Atunci cum putem promova o lege care produce discriminare? Oare daca peste o luna, dupa ce s-ar inpartii apele apare o alta asociatia aceasta unde va mai primii ape? daca acestea au fost inpartite intre celelalte asociatii. Oare acea asociatie nu este discriminata?
9- Nu cunva asocierea sau asociatia,  se refera NUMAI LA FACTORUL UMAN? Adica asocierea se face intre indivizi care au aceleasi teluri comune si nu in sensul de a gestiona si administra ceva. Oare o asocietie care este nonguvernamentala poate fi pusa in situatia in care sa raspunda de activitati organizate de catre Guvernul statului?
10- Nu cunva asociatiile facute intre oameni ar trebuii sa sprijine actiunile specifice ale responsabililor guvernamentali care fac sau ar trebuii sa faca administrarea si gestionarea acestui bun national? Nu cunva asociatiile ar trebuii pe lanaga activitatiile lor interioare sa anaunte organele in drept pt a intervenii urgent acolo unde se constata incalcari ale legii privind poluari, posibilitati de a se produce o poluare, acte de braconaj, etc...sa ajute la actiuni de eventuale repopulari sa sprijine inplementarea masurilor care pot genera ordinea si disciplina desfasurarii acestei activitati?
Nu cunva pescarii din Romania ar trebuii sa aibe dreptul sa pescuiasca pe tot teritoriul Romaniei fara nici o opreliste sau alte plati suplimentare in apele naturale ale domeniului public? Vi se pare NORMAL ca pescarul sa plateasca fiecarei asociatii alta suma deoarece apa respectiva de la un kilometru la altul apartine altei asociatii? Nu cunva aberam sustinand o astfel de inpartire ?
Nu vi se pare normal ca pescarul roman sa plateasca o cotizatie la stapanaul apelor si o cotizatie catre administratorul si gestionarul rezervei piscicole vii din apele statului, o cotizatie unica care sa  dea drepturi egale pe tot teritoriul tarii?
Daca va raspundeti la aceste intrebari, poate ca o sa incepem sa intelegem NORMALITATE.


pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
Dadylures, tot respectul pentru osteneala pe care v-o dati!
O parte din noi vedem zi de zi cum se duce totul de rapa, cum se cultiva prostul gust si nonvalorile...cum se schimba legile in functie de interese...Noi, astia mai tineri si cu mai putina experienta de viata ne zbatem sa intelegem de ce...Si cu cat ne zbatem mai mult cu atat ne afundam mai mult in mocirla, ca in niste nisipuri miscatoare...Normalitatea se confunda la noi cu utopie...Normalitatea asta, care se pare ca ne tot ocoleste, este perversa din cale-afara...Cred ca studiaza terenul, ne analizeaza indelung si spune: "Nu-nu, mai dau o tura...Voi inca nu sunteti pregatiti!"


pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
Eu consider ca sunt pregatit. Si la fel de bine sunt pregatiti si cei ce ne citesc, cu mici exceptii.
Cat voi traii si voi putea lupta voi face tot ceea ce-mi sta in puteri pt. a ne apropia din ce in ce mai mult si mai repede de normalitate.
Poate ca unii useri inteleg ca ceea ce spun aici este o simpla poveste. Tin sa precizez ca nu este de loc asa. Am demersuri facute in sensul celor aratate. Sper sa pot sa va aduc la cunostiinta si rezultate.
Este extraordinar de greu sa te lupti cu cercurile de interese.
Ceea ce este de condamnat este faptul ca multi dintre cei ce au asociatii si care au trait vremurile trecute, au inteles ca se pot servii de interese meschine ale unora pe care ii stiti foarte bine si s-au aliat acestor interese.
In loc sa ne aflam de aceiasi parte a baricadei, ne-am trezit ca de fapt facem parte din tabere adverse.
Nu le port dujmanie, nu pot sa port pica nimanui, dar am o retinete, o parere de rau ca acestia nu vor binele pescarilor nostrii.
Infine, sper sa pot aduce si rezultate.
Dar tare mi-e frica ca o sa obosesc de unul singur. Sper de asemenea sa gasesc cat de multi aliati printre voi cei mai tineri, si sa preluati si sa faceti ceea ce trebuie facut pt a va apara interesele. Nu lasati interesele voastre pe mana sacalilor.


pus acum 14 ani
   
Fishbones
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1651

dadylures a scris:

Sper de asemenea sa gasesc cat de multi aliati printre voi cei mai tineri, si sa preluati si sa faceti ceea ce trebuie facut pt a va apara interesele. Nu lasati interesele voastre pe mana sacalilor.

Sper si eu sa fie asa si poate gasim o arma serioasa pentru a lupta impotriva sacalilor. Cu d'astea rudimentare, am vazut ca nu merge.


pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
un sprijin, consider ca ar fi fost normal sa-l primim din partea revistelor de specialitate. Am primit un culoar de intelegere din partea revistei Super Pescar, dar se pare ca nu prea vor revistele, sa se puna sa zicem rau cu cineva. Dar putem sa facem interventii ca si ei sa se implice in aceasta actiune. Pana la urma consider ca revistele de specialitate trebuie sa atraga pescarii cumparatori in primul rand prin a se implica in solutionarea problemelor pescarilor. Astfel si-ar putea castiga un prestigiu incontestabil in fata noastra.
Eu sunt gata de a colabora cu oricare revista care ar face un contract cu mine prin care sa punem pe hartie ceea ce vreau eu si ceea ce ofer in schimb. Articole contra inplicarea revistei in a solutiona toate problemele noastre.
Singurul interes pe care l-as avea acesta ar fi. In rest complet dezinteresat.
Intotdeauna este greu sa urnesti un lucru.


pus acum 14 ani
   
Fishbones
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1651
Revistele nu cred ca se complica cu asa ceva, cauzele sunt diverse si toate duc intr-un singur punct. Nu mi-as pune mare baza in reviste.
O emisiune despre pescuit ar fi tinta suprema. Cam greu de ajuns acolo, mai ales cu probleme de genul asta...
Ma gandesc ca la cate informatii detii, ai putea schimba ceva in bine pentru pescari si pescuit, numai ca e greu rau inceputul, asta ne diferentiaza de alte tari mai civilizate, unde democratia este adevarata si nu doar o utopie...
Chiar nu stiu ce sa zic, incearca la TV, indiferent de emisiune, nu trebuie sa fie neaparat una despre pescuit dintre cele existente, pot fi si altfel de emisiuni care dezbat situatia din tara asta si care pot adapta si problema pescarului sportiv/amator roman.


pus acum 14 ani
   
@didelpro
MEMBRU DE ONOARE

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 875
..salut...nu este vorba de rau sau bine...este vorba de "realitatile"de zi cu zi(de fapt an de an)cu....,care ne confruntam...noi"pescadorii"...prin "terti"am intrebat persoane influente din "media"(care sunt pescari)...SI...ii doare la:"bocancul sting"...de tot ce se intimpla de 4-5 ani in legislatia din RO!Eu, (si noi)..nu vrem sa facem "reclama"nimanui,vrem sa pescuim civilizat si DACA:permisul anpa este X...restul pina la Y(poate fi cu 2 de 0)..sa se regaseasca (prin trezorerie)..in..."amariitii"pe care incercam sa ii prindem...........si nu altfel...."ca mu.e..bine!..cele bune..
ps...speranta...moare "ultima"..........spun....ei...si noi!!!!!!!!!!


_______________________________________
Sa ,, aiva ,, ochiu cat maslina !

pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
corect Didel, speranta moare ultima. Cand nu o sa mai fie nici speranta, atunci ce ne va mai ramane?
Eu caut sa folosim orice oportunitate care ne poate fi favorabila.
Dar poate ca pe site se gasesc si useri cu posibilitati care s-ar preta in a venii in ajutorul nostru.


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Permisul ANPA sa fie X lei si restul cu 00 dar sa-l gasim la orice chiosc , la fel ca rovinieta  , fara sa fim nevoiti sa ne mai asociem .
Ar trebui obligate prin lege toate asciatiile de pescari , din taxa colectata , o cota parte  sa fie distribuita catre repopularea apelor publice .
Poate ca asta ar insemna NORMALITATE , dar trebuie sa mai treaca o vreme, poate tot cu doua cifre .

Dar cum Speranta este doar un tic de muribund , nu cred ca o sa se normalizeze ceva intr-un viitor apropiat !


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
Si eu as vrea sa se faca populari. Intrebarea este cu ce?
Eu pescuiesc pe Olt, in cea mai mare parte. Sa depopuam oltul si sa-l populam cu caras crap si fitofag?
Noi avem nevoie de speciile endemice. Scobar, clean care in ultimii ani este intr-un regres masiv, vrem mreana de toate felurile, vrem platica, si alte specii caracteristice apelor noastre din zone colinare si de ses. De unde luam acesti pesti?
Daca s-ar termina cu pescuitul acesta salbatec autorizat cu toate felurile de plase, ar exista posibilitatea ca in cativa ani sa se refaca populatia piscicola. Acum ne e frica sa ne vada cineva ca prindem undeva peste. A doua zi sunt instalati parasutistii si setcarii si totul e terminat.
Nu mai avem curaj sa spunem cuiva ceva.
Eliberez pestii nestiind ca la cativa metrii se afla intinse setcile si dabea acestia ajung in odihna vesnica in plasele ascunse ale pescarilor profesionisti.
Ce putem face?
Nu cunva primul pas spre normalitate ar fi ca gestionarea apelor si rezervei piscicole din apele naturale interioare sa treaca in administrarea Min Mediului?
Eu am convingerea ca Mediul nu va autoriza niciodata acest macel cu plasele pe apele interioare.
Astfel, avand o lege buna, se va putea eradica si acest sistem de a ne autodistrugere a apelor.
Problema este ca noi cetatenii acestei tari nu beneficiem cu nimic in urma acestui pescuit profesionist.
Aceasta activitate este departe de a fi economica.
Acum cred ca 3 ani in urma, inpreuna cu APS HD am asistat la raportul de activitate ANPA la Buc.
Stiti care a fost productivitatea raportata pe acel an? exact 300 gr de peste pe cap de pescar profesionist. Putem dona noi cateva chile de peste, noi unditarii si astfel s-ar inregistra o cantitate ceva mai mare recoltata de cat o raporteaza profesionistii.
Am raspunsul dat la o cerere de-a mea la DSV, , raspuns in urma caruia am ramas cu gura cascata. DSV ma instiinteaza prin acel document ca in anul precedent DSV nu a eliberat nici o documentatie insotitoare necesare comercializarii pestelui.
Raspundeti-va singuri la intrebarea DE CE?


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Daca gestionarea apelor naturale publice si rezervei piscicole ar trece la Mediu , atunci permisele de pescuit de cine ar trebui distribuite catre pescari ???

Daca doar se face o trecere de forma , de la Agricultura la Mediu ,si tot asociatiile raman sa le distribuie , n-am facut nimic ....... totul este "un mare"... cacialma !

Modificat de rebel (acum 14 ani)


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Rebel ! Hai la peste , frate ! Ce zici ?

pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Pictore !
Eu nu mi-am scos permis pana acum , mai astept sa vad in ce directie se misca "distributia" .
Tu ai permis sau mergi la privati ?


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Te-ntrebam ..... ,, mergi SI la peste " ?

pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Normal ca merg , dar fara permis ?

Modificat de rebel (acum 14 ani)


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
Fishbones
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1651

rebel a scris:

Normal ca merg , dar fara permis ?

Cu permis sau fara...unde dreaq sa mergi la peste?
Poate doar la apa calda...


pus acum 14 ani
   
Fishbones
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1651
Apropo's de iesit la pescuit fara permis:
Am vorbit azi cu cineva de la o asociatie de pescuit sportiv din c-ta si mi-a spus ca se poate pescui cu vechiul permis fara probleme atata timp cat inca n-a iesit cel de anul asta. Mai mult, nici n-a vrut sa-i ia banii unui amic de-al meu care vroia sa plateasca cotizatia de membru in vederea obtinerii permisului. Nu au aparut permisele, nu-ti iau banii! Corect, domnilor? Eu asa zic.


pus acum 14 ani
   
Mihnea
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1177
Suna foarte corect, ar fi bine sa fie toti din asociatii ca cel din asociatia constanteana, dar am dubii serioase.Oricum frumos din partea lui ca nu a luat banii amicului tau

_______________________________________
Prinzi nu prinzi tot pescuit se numeste

pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056

dadylures a scris:

Noi spre exemplu, suntem o asociatie la care pescarii platesc donatii. Asta inseamna ca nu avem cotizatie fixa.

Cum se numeste asociatia?


pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
Asociatia PROFISH-Valcea

pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261
Poate e timpul sa vedem, care dintre contestatari,după apariția legii și a permisului,e în stare sa respecte legea în vigoare.....gândind evident la acțiunile viitoare pentru schimbarea ei.....

pus acum 14 ani
   
@didelpro
MEMBRU DE ONOARE

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 875
Stimate domn,ma indoiesc ca cineva va pescui fara "tidula",iar asta cu viitorul se aplica din 4 in 4 ani...iar ponderea noastra (X)este mica si....aproape O....!..cele bune..

_______________________________________
Sa ,, aiva ,, ochiu cat maslina !

pus acum 14 ani
   
dori
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 995

hoinar batran a scris:

Poate e timpul sa vedem, care dintre contestatari,după apariția legii și a permisului,e în stare sa respecte legea în vigoare.....gândind evident la acțiunile viitoare pentru schimbarea ei.....


Buna ziua !

Va rog frumos sa detaliati, nu am mai urmarit forum-ul de ceva timp.. prin urmare am cam "iesit" din " tema".

  Fir intins si toate cele bune !


pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261

dadylures a scris:

Asociatia PROFISH-Valcea





Deci dacă sponsorizez cu 10 lei, pot primi de la voi permisul de 30 lei?    sau trebuie minim 30 !?....

Modificat de hoinar batran (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056

hoinar batran a scris:


dadylures a scris:

Asociatia PROFISH-Valcea





Deci dacă sponsorizez cu 10 lei, pot primi de la voi permisul de 30 lei?    sau trebuie minim 30 !?....


Ca tot veni vorba... La dumneavoastra cat e cotizatia de membru?


pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
Ca pe la ajvps Dolj se invarte pe la 80 de lei...e la fel si la Cluj?

pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261
82 lei ...

pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
E obligatoriu sau benevol? Adica imi puteti elibera permisul si fara aceasta taxa fixa de 82 lei?

pus acum 14 ani
   
Fishbones
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1651
In Constanta, la magazinul lui Gica Pescar, permisul e 50 lei si 10 lei ptr. pensionari cu tot cu rahatul de asociere...

pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261

Drignei a scris:

E obligatoriu sau benevol? Adica imi puteti elibera permisul si fara aceasta taxa fixa de 82 lei?



este benevol obligatoriu....... adică nu te obliga nimeni ,dar dacă vrei sa pescuiești......plătești.........ca la parcul zoo....plătești și te uiți......cam scump dar asta e....data viitoare când o sa fie alegeri...o sa votez pe alt candidat.......pana atunci........     ori cum mai am la ei 100 lei care va fi folosit la cazare și barca pe lacul SACALAIA......

Modificat de hoinar batran (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
Atunci ce vrea sa insemne asta....

La pagina 15 (M. Of. Partea I nr. 208) scrie asa:
"Asociatiile de pescari sportivi au obligatia de a elibera permise de pescuit recreativ
/sportiv si persoanelor fizice care nu sunt membri ai unor asociatii de pescari sportivi,in conformitate cu prevederile alin.(2)" 


pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
Eu de aici inteleg ca este benevol pentru pescari sa se asocieze si obligatoriu pentru asociatii sa le elibereze permisele...

pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261
Da asa se pare.....DAR.......cine crezi ca preia copia după buletin ,codul numeric personal,și banii pentru permis....fără sa-l plătești cu ceva......evident benevol...nemaivorbind ca nici tu nu cred ca dai codul tău numeric personal la oricine....Procedura e următorul:se ia copia după buletin,se verifica cu originalul,se verifica codul numeric personal,se verifica dacă a fost achitat taxa de membru,după care cineva de la asociație se duce la ANPA și scoate permisul,iar a doua zi când vine clientul, i se eliberează personal. Asa se întâmplă la noi.....cam unde crezi ca se încadrează faza cu "fără membru",pentru ca eu,fiind membru al asociației nu vreau sa le permit la ai mei sa prestreze pentru ne mebrii,după nici o lege.....

Modificat de hoinar batran (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Fishbones
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1651

hoinar batran a scris:

Da asa se pare.....DAR.......cine crezi ca preia copia după buletin ,codul numeric personal,și banii pentru permis....fără sa-l plătești cu ceva......evident benevol...nemaivorbind ca nici tu nu cred ca dai codul tău numeric personal la oricine....

Asa o fi, dar de ce asa scump? Nu se poate mai ieftin? (vezi modelul Constantei - 50 ron permisul)


pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261
Pentru ca și la noi avem un director care face ce vrea......noi putem face ceva poate anul asta mai la toamna când vor fi din nou alegeri la asociație, alegând pe altul în locul lui..........unul care sa înțeleagă ca și mai ieftin e ok,si important e acum sa fim cât mai multi cu taxe puține.....

Modificat de hoinar batran (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
noi, APS PROFISH, avem stabilit prin statut o cotizatie. In acest an, aceasta are valoarea de 20 lei pt. toata lumea. Datorita faptului ca multi dintre membrii nostrii au considerat prea mica aceasta cotizatie, au aparut membrii care au dorit sa dea mai mult. Lucru pe care l-am mai spus. Astfel a aparut pe chitanta si donatia. Aceasta este functie de cat poate pescarul sa contribuie. Avem membrii carora nu le-am luat nici cotizatia, desii acestia au insistat mult. Sunt multi oameni necajiti, multi care traiesc efectiv din pestele pescuit.
In schimb, acolo unde nu au existat asociatii, altele de cat cele ajvps, ajvps-ul a ridicat stacheta cotizatiilor la sume chiar nesimtite.


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

hoinar batran a scris:

Pentru ca și la noi avem un director care face ce vrea....


..... Adica un dinozaur d-ala din povestile mele , nu ?


pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261
da ,ai ghicit.....exact asa!!!

Modificat de hoinar batran (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
dori
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 995
Salutare!

Din cate am auzit astazi la Radiou, postul Radio Romania Cultural.. prohibitia pe Dunare, Delta, Prut si Marea Neagra.. a inceput, la toate tipurile de pescuit: sportiv, comercial, etc.

Spor la treaba si toate cele bune ! FIr intins!


pus acum 14 ani
   
azazel
Veteran

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1576
Ordinul Ministrului Agriculturii nr 71 din 23/3/2010 publicat in Monitorul Oficial nr 208 din 1/4/2010 care la art 8 alin (4) prevede;
Asociatiile de pescari sportivi au obligatia de a elibera permise de pescuit recreativ-sportiv si persoanelor fizice care nu sunt membri ai unor asociatii de pescari sportivi. Deci luati-va permise numai cu 30 lei: 10 lei sau gratuit fara nici o taxa in plus de la oricare asociatie de pescari din tara. Sa auzim numai de bine.


_______________________________________
Domnule, de ce pescuiesti cu mucuri de tigara?
- Ca vreau sa prind un peste afumat!

pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261
An Cluj-Napoca se poate procura permisul de pescuit ANPA la prețul ANPA fără sa fii obligat să te asociezi la vre-o asociație.......deci legea e lege......cei care au dorit acest lucru pot să răsufle ușurați......iar cât de proști și naivi am fost ca să dorim acest lucru se va vedea peste câtva ani.....să speram ca nu va fi așa......

Modificat de hoinar batran (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Fishbones
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1651
Asadar graba strica treaba.
Cine s-a grabit sa-si procure permis, acum probabil regreta. Asta-i inca o manevra din multe altele pe care suntem obligati sa le inghitim in romania; se da la inceput sfoara in tara cum ca nu poti obtine permis decat prin asociere iar dupa o perioada de timp in care si-au facut plinul asociatiile, se revine la normal si toata lumea poate avea permis fara a mai plati taxa suplimentara acestora. Ceva similar a fost si cu taxa de 50 ron pentru PG, pana si-au facut suma si apoi au scos-o.
In concluzie, in tarisoara asta e indicat sa fii mai rabdator si sa nu te arunci ca stiuca la naluca, ca de smecheri care vor sa te faca nu ducem lipsa...


pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261

dori a scris:

Salutare!

Din cate am auzit astazi la Radiou, postul Radio Romania Cultural.. prohibitia pe Dunare, Delta, Prut si Marea Neagra.. a inceput, la toate tipurile de pescuit: sportiv, comercial, etc.

Spor la treaba si toate cele bune ! FIr intins!



Acest lucru sa le spui și la pescarii care nu au avut niciodată carnet de membru la vre-o asociație și care acum pescuiesc liniștiți pentru că nu a fost nimeni care să le explice ce înseamnă asta. Părerea mea este că urmează o perioadă sumbră pană legea va fi respectat de oamenii care nici nu au înțeles ce înseamnă prohibiție,nu cunosc și nu recunosc soiurile de peste.....dar au permise ANPA...la preț mic...și fără obligații....Cred ca suntem prima țară în care ai primit un permis fără sa ai obligații....RUȘINE .....nu pentru preț....pentru lipsa de discernământ a celor care au hotărât....puteau măcar să deie un catalog cu peștii și cu legile....cred ca iar au dormit la ședința de guvern.....
Asi vrea sa te vad ca rogi pe cineva care pescuiește asa de-a lela...în timp de prohibiție....să arunce înapoi pestele reținut......în prohibiție și sub dimensiune......

Modificat de hoinar batran (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
Este vorba despre incompetenta celor ce fac legi, celor ce fac ordine si anume a celor ce sunt pusi sa adimistreze rezerva piscicola din apele domeniului public.
Spun incompetenta, pt. a evita in mod elegent idea servilismului catre anume asociatii care, dupa cum au fost obisnuite sa fie unicii exploatatori ai acestei pasiuni, s-au trezit deodata in inposibilitatea de a mai baga banii pescarilor in teschereaua lor. Cred ca stiti despre cine vorbesc.
Astfel, s-a ajuns la legea pescuitului care vine in sprijinul acelor asociatii aflate in cadere libera, si le ajuta prin fraza din lege:"permisele de pescuit recreativ sportiv vor fi tiparite prin grija ANPA si distribuite catre asociatiile legal constituite si intregistrate in registrul unic ANPA, distribuirea acestora se va face numai prin asociatiile de pescari sportivi" redau din memorie.
Ilegalitatea a fost facuta, aceasta prevedere incalca Constitutia si drepturile omului referitor la asociere.
Ordinul facut in acest an, de min agric. referitor la pescuitul sportiv, s-a facut pe baza legii. Deja din stadiul de proiect, am contestat aceasta mizerie de ordin, catre emitent. La ultima interventie scrisa, am specificat ca astept raspunsul dansilor, pt. a pune fila cu raspunsul lor oficial in dosarul de contencios administrativ pe care il voi inainta instantei curtii de apel X.
Nu am primit acest raspuns, in schimb s-a incercat sa se dreaga nasoleala cu un alt ordin care vine si spune ca asociatiile sunt obligate sa dea permise fara asociere.
Asdar, dovezile de incompetenta amestecata cu interese ascunse sunt clare.:
1- de cand un ordin vine sa corecteze o lege?
2- de cand un ordin vine sa corecteze alt ordin fara a anula efectele primului ordin sa zicem gresit.
3- de cand printr-un ordin, care trebuie sa respecte litera si spiritul legii, se fac interventii in interiorul asociatiilor stiindu-se ca asociatiile sun ONG-uri, adica organizatii non guvernamentale, dorindu-se sa se faca interventii guvernamentale in interiorul asociatiilor?.
4- de cand un ordin al unui ministru contine fraze ca: asociatiile POT... face sau desface... cu alte cuvinte pot sau, daca nu vor,  nu pot. Pai daca e lege atunci sa fie lege...dar se pare ca si-au dat seama din anume reclamatii ca dansii se aflau pe langa lege si au decis sa  dreaga busuiocul.
Ca atare, absolut nici un ordin al nici unui ministru, nu va putea sa dea ordin unei asociatii. Asociatiile sunt obligate sa respecte cadrul legislativ punct.
Orice asociatie care va proceda conform ultimului ordin prin care se obliga neasociarea, practic incalca legea.
Din punct de vedere erarhic, la baza ordinelor de ministrii sta litera si spiritul legii...
Ca atare, acest ordin este o frectie la un picior de lemn.
Daca ANPA, ar fi dorit sa elimine obligativitatea asocierii, pastra ordinul de anul trecut si proceda conform HG 1016, facuta corect de catre ministrul Ciolos.
De ce a aparut pe permis tiparita: ASOCIATIA..?????
Un lucru este clar, ANPA nu are ce cauta in pescuitul sportiv. ANPA nu are la ce sa administreze si sa gestioneze in modul inconpetent si pe baza de interese rezerva piscicola vie.
ANPA trebuie sa faca acvacultura pe domenii private si sa ne umple pietele de peste de calitate.
ANPA trebuie sa ajunga in cel mai scurt timp institutie publica de interes privat. Cu alte cuvinte sa faca ce trebuie, sa aduca banii europeni in curtea fermierilor privati sa sprijine pe baza de contracte aceasta activitate si sa-si ia banii din ceea ce produce nu de la BUGET... aceasta forma de a lua banii de la buget ii inping la tot felul de artificii necinstite prin care vor sa traiasca si inca deosebit de bine. Vor putea traii deoasebit de bine numai asa cum este peste tot, institutie publica de interes PRIVAT, nu are ce cauta pe domeniul public.
Sper ca m-am facut inteles. Acest lucru se va intampla dar nu stiu cand.
Poate ca cei de la Comunitate ii vor lua putin la intrebari si astfel se vor indrepta lucrurile. Promit sa-i ajut in acest sens si la Comunitate si prin instante si peste tot pe unde voi putea. 
Asa ca, acum sper ce si cat se poate crede ca e adevarat din acel ordin. Este o forma fara continut. De fapt in ce minciuna traim, mai crede cineva in ceva?


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Sunt de parere ca permisul de pescuit sa poata fi achizitionat la orice  "chiosc" fara obligativitatea asocierii .
In orice caz pretul de 30 de lei nu se regaseste in calitatea pescuitului si nici macar in ecologizarea bazinelor piscicole publice .
Unde merg acesti bani ?
Din pacate , ca pescari de rand , niciodata nu o sa avem controlul acestor bani chiar daca pescuitul ar trece la orice autoritate emitenta de permise .
Putin imi pasa daca autoritatea care emite aceste permise se numeste : ANPA , lampa sau draqu mai stie cum , atata timp cat nu sunt obligat sa ma asociez ..... eu vreau doar sa pescuiesc legal dar nu sa fiu obligat sa ma asociez ........ si nu cred ca cer asa mult de la statul roman
Cand vreodata o sa intram si noi in Europa ?

Modificat de rebel (acum 14 ani)


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
cand o sa intram in Europa, atunci vei plati acei bani de permis statului, adica la buget, si vei platii accesarea rezervei piscicole la cel ce va administra aceasta rezerva.
Astfel, statul face ce doreste si imparte bugetul dupa nevoi.
Cand vei da un singur leu pt administrarea rezervei piscicole, atunci vei putea emite pretentii "ce s-a facut cu leul meu". Deocamdata nu platim nimic pt acest peste si ca atare nici nu poti emite pretentii.
Asa ca, daca ne decidem sa fim indiferenti la cine administreaza aceasta rezerva piscicola din apele publice, nu vom avea niciodata mai mult de cat avem acum, ba dincontra.
Cetatenii altor state sunt foarte interesati de aces subiect si din acest motiv au ceea ce merita si noi nu facem altceva de cat sa-i invidiem.
Cu astfel de conceptii, ii vom invidia mereu pe cei ce stiu sa traiasca bine.
Somnul ratiunii naste monstrii...
Doamne fereste sa se inradacineze un astfel de rationament.


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
D-le Dady , sunt de acord si cu punctul dvs de vedere , nu vreau sa intru in polemica cu nimeni , dar intrebarea se pune :

Noi ca simplii pescari(vorbesc de cei care nu vor sa se asocieze ) , in ce mod putem influenta deciziile statului ?

Modificat de rebel (acum 14 ani)


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
este o confuzie intre stat si guvern.
Noi trebuie sa influentam reprezentantii din guvern ai ministerelor de resort.
Noi putem influenta si schimba multe daca suntem constienti de ceea ce vrem si pt a ne face auziti si pt a avea acea putere de care intradevar este mare nevoie, trebuie sa ne asociem. Acesta este motivul real al asocierii. Fara asociere nu avem banii necesari pt a actiona in instanta si a repara "greselile" guvernantilor si pt. alte multe activitati benefice noua, fara bani nu se poate face nimic. Asociatiile reale, se bat pt binele pescarilor. Nu trebuie sa se inplementeze idea de asociare ca si obligativitate, ca si vanzator de permise, ca si sevitor al statului, al bugetului, din care asociatiile nu primesc un singur leu. Ci asocierea trebuie inteleasa asa cum o inteleg foarte multi pescari constienti de binele pe care il pot avea manifestandu-se din interiorul unie asociatii.
Asta este singurul mod prin care ne vom apara drepturile. Daca nu am fi fost cateva asociatii, poate ca exagerez, acum ar fi fost mult mai rau. Am prieteni in Moldova, orase unde nu exista alte asociatii in afara de agvps, si acestia platesc niste sume exagerate, deadreptul nesimtite, pt a putea pescuii. Desi permisul este peste tot la fel 30 lei, ei platesc sume nu gluma. La Piatra Neamt, daca ai ceva cunostiinte pescari, intreaba cat platesc. Asta este numai un singur exemplu. Daca mai vrei, pot sa-ti trimit pe privat hotarari judecatoresti inportiva celor care cauta sa dirijeze acest sport si vei vedea cate a putut face o singura asociatie.
Daca ar fi fost mai multe care sa faca acelasi lucru, am convingerea ca treburile ereau de mult schimbate in sensul normalitatii.
Soarta este in mainile noastre. Vom avea intotdeauna numai ceea ce meritam.
Asta este o realitate. Cu cat o intelegem mai repede, cu atat vom actiona mai repede si cuatat mai repede vom remedia devierile si vom putea avea parte de normalitate.
Intradevar reminiscentele comunismului se sterg greu. Inpresionant este ca si la tineret s-au infiripat aceste reminiscente. Pacat ca tineretul nu e mai interesat de viata lui. Numai asa se explica devierile generale in care trebuie sa ne miscam.
Sincer ma asteptam la mult mai mult din partea tinerilor...dar, ca raspuns la asteptarile mele, am primit o indiferenta mai mult de cat cinica... o fi bine?  o fi rau? ramane de vazut.
Eu cred ca este un mare rau, dar in acelasi timp aceasta apatie este deosebit de buna pt cei ce vor sa tina fraiele in mana cu oprice pret...
Dar asa dupa cum spuneam, ne meritam soarta...
Pacatul este ca trebuie si cei ce nu vor aceasta stare sa se supuna majoritatii....


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
D-le Dady ! Eu vad treaba in felul urmator :
Sa admitem ca ne luam permisele de pescuit de la asociatii ( anul asta o facem obligatoriu daca nu se schimba ceva ) , dar eu nu vreau sa am de-a face nimc cu asociatia  care imi elibereaza permisul , nu vreau sa devin membru si gata !
Nu sunt interesat de competitii si nici n-am timpul necesar pentru asa ceva
In acesta situatie , nu este mai bine ca permisul sa aiba o valoare mai mare (50 lei ) si o cota parte (20 lei)din acesta valoare sa revina celor care il elibereaza ?
Atunci asociatia nu te mai obliga sa te asociezi si totul este "normal"....... poate

Modificat de rebel (acum 14 ani)


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
imi pare rau dar trebuie sa te corectez. Nu se poate ca valoarea permisului sa fie inpartita intre si intre...
Pt a se realiza acest lucru trebuie sa existe cel care va trebuii sa incaseze acea suma destinata pestelui. Asta spun cam de peste un an.
Cine va incasa acei bani? Ministerul de finante, adica statul? adica bugetul?
Pai asa cum stim cu totii, banii de la buget sunt distribuiti dupa necesitatile tarii, nu? pai cand crezi ca va ajunge pestele apelor publice o necesitate nationala? Dupa cate vezi, pestele este o masa de furat, de distrus si nu de interes national. Atunci nu trebuie sa apara acea structura care are cea mai mare responsabilitate in administrarea si gestionarea rezervei piscicole?
Cine crezi ca are treaba ta. Daca consideri ca trebuie sa te asociezi te asociezi daca nu esti liber sa faci ce vrei. Dar, democratic, unul, poate chiar si prieten, iti va bate obrazul si iti va reprosa o data ca tu esti un profitor care nu faci altceva de cat sa profiti de banii si munca asociatiei lui... poate ca vei avea aceiasi trasatura de caracter, si nu vei da importanta si vei fi de acord sa fi in continuare indiferent la ceea ce e in jurul tau. Lasa ca fac altii si pt mine... este o replica pe care o sa ti-o spui de unul singur si ai sa si o crezi.
Consider ca o comunitate trebuie sa traiasca intro cointeresare totala fata de soarta acelei comunitati.
Exista oameni si oameni, nu toate degetele sunt la fel, dar sunt ale aceleiasi maini.


pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261

rebel a scris:

D-le Dady , sunt de acord si cu punctul dvs de vedere , nu vreau sa intru in polemica cu nimeni , dar intrebarea se pune :

Noi ca simplii pescari(vorbesc de cei care nu vor sa se asocieze ) , in ce mod putem influenta deciziile statului ?





In primul rând tu afirmi ca ești un simplu pescar.....greșit ! tu ești un simplu cetățean care are permis de pescuit ! Ca sa devii pescar ar trebui sa ateste acest lucru careva din asociațiile existente,ori care,nu contează ca e asociație nou înființată sau AJVPS . Fără sa te oblige ,dacă vrei sa te reprezinte cineva, trebuie sa fii și tu membru.

Modificat de hoinar batran (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261

rebel a scris:

D-le Dady ! Eu vad treaba in felul urmator :
Sa admitem ca ne luam permisele de pescuit de la asociatii ( anul asta o facem obligatoriu daca nu se schimba ceva ) , dar eu nu vreau sa am de-a face nimc cu asociatia  care imi elibereaza permisul , nu vreau sa devin membru si gata !
Nu sunt interesat de competitii si nici n-am timpul necesar pentru asa ceva
In acesta situatie , nu este mai bine ca permisul sa aiba o valoare mai mare (50 lei ) si o cota parte (20 lei)din acesta valoare sa revina celor care il elibereaza ?
Atunci asociatia nu te mai obliga sa te asociezi si totul este "normal"....... poate





Se poate obține permisul la orice asociație sau sunt și magazine unde poți obține fără adaos permisul ANPA


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
D-le Hoinar !
Eu unul vreau sa raman un simplu cetatean care are permis de pescuit  . Nu vreau sa devin pescar de competitie si nici membru la o asociatie .
Si care-i problema ?
In Europa iti poti cumara un permis de pescuit valabil un an(10 _30 euro) de la orice magazin de profil fara sa fi nevoit sa te asociezi , la noi de ce nu se poate ?


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261
Nu este nici o problema.Ai întrebat ceva și am răspuns eu.....poate nu trebuia.....în ce privește permisul ANPA ,fără nici un adaos, o poți cumpăra de la oricare asociație și chiar de la unele magazine de articole de pescuit.......uite ca se poate si la noi.....

Modificat de hoinar batran (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
D-le Hoinar !
In Bucuresti , poate ca nu sunteti informat , nu exista asociatie sau ajvps care sa-ti elibereze permisul de pescuit fara sa fi asociat ,
Daca dvs imi spuneti o singura asociatie sau magazin din tara care elibereaza permise de pescuit la pret de ANPA fara sa te oblige la asociere , eu va platesc cotizatia pe anul viitor


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261

hoinar batran a scris:


rebel a scris:

D-le Dady , sunt de acord si cu punctul dvs de vedere , nu vreau sa intru in polemica cu nimeni , dar intrebarea se pune :

Noi ca simplii pescari(vorbesc de cei care nu vor sa se asocieze ) , in ce mod putem influenta deciziile statului ?





In primul rând tu afirmi ca ești un simplu pescar.....greșit ! tu ești un simplu cetățean care are permis de pescuit ! Ca sa devii pescar ar trebui sa ateste acest lucru careva din asociațiile existente,ori care,nu contează ca e asociație nou înființată sau AJVPS . Fără sa te oblige ,dacă vrei sa te reprezinte cineva, trebuie sa fii și tu membru.




Voi ca simpli pescari nu prea puteți influenta deciziile statului...... în schimb puteți profita de eforturile altora din asociații,.......fără să fiți membrii......


pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056

hoinar batran a scris:

In primul rând tu afirmi ca ești un simplu pescar.....greșit ! tu ești un simplu cetățean care are permis de pescuit ! Ca sa devii pescar ar trebui sa ateste acest lucru careva din asociațiile existente,ori care,nu contează ca e asociație nou înființată sau AJVPS .


Serios?      Pai si cum atesta AJVPS de exemplu calitatea de pescar? Se da examen? Trebuie sa fii prima data gonaci de pesti? Care sunt conditiile sa obtii...atestarea?


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Eu vreau permis de pescuit , nu atestare ! Cred ca se face o mare confuzie aici ,
Adica daca am permis de conducere B si imi coduc masina proprietate, imi mai trebuie si atestat ? 

Eu dau un ban sa pot pescui legal , ce imi trebuie atestat ? 


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261

rebel a scris:

D-le Hoinar !
In Bucuresti , poate ca nu sunteti informat , nu exista asociatie sau ajvps care sa-ti elibereze permisul de pescuit fara sa fi asociat ,
Daca dvs imi spuneti o singura asociatie sau magazin din tara care elibereaza permise de pescuit la pret de ANPA fara sa te oblige la asociere , eu va platesc cotizatia pe anul viitor

Fara sa fii asociat ,oricare dintre asociații trebuie sa-ți elibereze permisul ANPA,dacă prezinți și copie după buletin,și plătești prețul ANPA ,fără nici un adaos suplimentar.....
Poți veni la Cluj,dacă vrei,în magazinul de articole de pescuit din Mărăști,asociația AJPS,și asociația vânătorilor eliberează conform legii,permise ANPA fără nici un adaos.....


pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056

rebel a scris:

Adica daca am permis de conducere B si imi coduc masina proprietate, imi mai trebuie si atestat ? 


Pai vezi ca nu intelegi... Daca intre timp te gandesti sa faci taximetrie, nu e bine sa-l ai?


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
D-le Hoinar sa tineti minte ce afirmatie ati facut aici !
Eu vin si la Cluj ca imi place orasul , dar daca nu imi elibereaza nimeni permis la pret de ANPA ce fac ?
Si mai este problema , in cat timp il elibereaza ?
Pentru ca daca tot ajung acolo , eu mai am zece amici pescari care vor si ei


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056

hoinar batran a scris:

Poți veni la Cluj,dacă vrei,în magazinul de articole de pescuit din Mărăști,asociația AJPS,și asociația vânătorilor eliberează conform legii,permise ANPA fără nici un adaos.....


E manevra... cred ca e batalie grea pe numar de pescari...


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
D-le Hoinar , garantati in fata celor de pe forum ca permisul de pescuit la Cluj este 30 lei ?

_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Cosmine !
Nu stiu daca este chiar manevra ....poate omul chiar are dreptate , pana nu vad nu pot sa-l contrazic


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261

Drignei a scris:


hoinar batran a scris:

In primul rând tu afirmi ca ești un simplu pescar.....greșit ! tu ești un simplu cetățean care are permis de pescuit ! Ca sa devii pescar ar trebui sa ateste acest lucru careva din asociațiile existente,ori care,nu contează ca e asociație nou înființată sau AJVPS .


Serios?      Pai si cum atesta AJVPS de exemplu calitatea de pescar? Se da examen? Trebuie sa fii prima data gonaci de pesti? Care sunt conditiile sa obtii...atestarea?



Nu știu ce condiții trebuie să îndeplinești la tine în județ sau oraș......și nu știu ce fel de copilărie ai avut.......oricum mă doare că o grămadă de neciopliți ajung contra 30 lei pescari.....fără să cunoască nimic.....și să braconeze liniștit,cu permisul în buzunar,iar autoritățile care pana acum au simulat ca verifica și lupta sa elimine braconajul,de acum în colo o sa aibă de-a face cu mai multi infractori.....și tu ai chef de glume......


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
D-le Hoinar ! Adica toti cei care isi cumpara un permis de 30 de lei si nu sunt asociatii , dvs ii definiti ca braconieri ?
Se pare ca ne intoarcem cu 50-60 de ani in urma ca mentalitate , nu mai scapam de bolsevism

Modificat de rebel (acum 14 ani)


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261
Cred ca ești obosit....altfel înțelegeai ce am afirmat.....am spus ca o grămadă de nenorociți pot ajunge pescari,nu am afirmat ca toți ar fi.....
Fiind membrii la o asociație aveau mai multe șanse sa fie instruiți ca pescari......dar asa......
Iar tu ce părere ai? cum ai denumi un pescar cu permis ANPA cumpărat de la magazin  cu 30 lei,neasociat,pescuind în prohibiție peste sub dimensiunea legala și scuzându-se ca nu a știut ca nu are voie ?

Modificat de hoinar batran (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056

hoinar batran a scris:


Drignei a scris:


hoinar batran a scris:

In primul rând tu afirmi ca ești un simplu pescar.....greșit ! tu ești un simplu cetățean care are permis de pescuit ! Ca sa devii pescar ar trebui sa ateste acest lucru careva din asociațiile existente,ori care,nu contează ca e asociație nou înființată sau AJVPS .


Serios?      Pai si cum atesta AJVPS de exemplu calitatea de pescar? Se da examen? Trebuie sa fii prima data gonaci de pesti? Care sunt conditiile sa obtii...atestarea?



Nu știu ce condiții trebuie să îndeplinești la tine în județ sau oraș......și nu știu ce fel de copilărie ai avut.......oricum mă doare că o grămadă de neciopliți ajung contra 30 lei pescari.....fără să cunoască nimic.....și să braconeze liniștit,cu permisul în buzunar,iar autoritățile care pana acum au simulat ca verifica și lupta sa elimine braconajul,de acum în colo o sa aibă de-a face cu mai multi infractori.....și tu ai chef de glume......


Nu vad ce legatura are copilaria mea, dar ca sa va satisfac curiozitatea, va spun ca a fost frumoasa...
Ceea ce va doare nu are relevanta, pentru ca la fel de bine au braconat si vor bracona in continuare si cu carnetul de membru in buzunar,la fel fara sa cunoasca nimic, dar cu mai multi bani scosi din buzunar, tot pentru nimic. Vorbiti de infractori? Sa va spun eu cine plasuia apele aflate in administratie proprie sub acoperirea unor actiuni de populare a celorlalte ape aflate tot in administratie proprie? Lupii in piele de oaie...


pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261
Fiind copil ai învățat de la cei bătrâni din asociație......cred...eu asa am pățit....acum nu va mai fi asa....te duci la magazin ,cumperi un permis...și dumnezeu cu mila.....

pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056

hoinar batran a scris:

Fiind membrii la o asociație aveau mai multe șanse sa fie instruiți ca pescari......dar asa......


Hai sa va spun eu ce am fost instruit la AGVPS Dolj timp de 10 ani cat am avut permis la ei: NIMIC! Poate doar...
- ca pot pescui stiuca unde vreau si cand vreau, pentru ca e daunator
- ca nu trebuie facute populari pe ape curgatoare pentru ca la viituri cine stie unde ajunge
- ca pot pescui in prohibitie pe baltile administrate de ei(asta dupa aparitia altor asociatii - ghiciti de ce?)
...........deci...Toata increderea!


pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056

hoinar batran a scris:

Fiind copil ai învățat de la cei bătrâni din asociație......cred...eu asa am pățit....acum nu va mai fi asa....te duci la magazin ,cumperi un permis...și dumnezeu cu mila.....


Fiind copil am invatat de la cei batrani...dar nu de la cei din asociatie, ca n-am avut ce. Si bine am facut!


pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056

rebel a scris:

D-le Hoinar , garantati in fata celor de pe forum ca permisul de pescuit la Cluj este 30 lei ?


Ar fi bine sa lamuriti asta...


pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261
Garantez ca si in Cluj,permisul ANPA este de 30 lei.Nu scrie pe el dar asa este....cel albastru este 30 lei.
Ca și oricare magazin adaosul comercial variază.........la magazinul de articole de pescuit din Marasti prețul este de 50 lei fără asociere.....


pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056

hoinar batran a scris:

Poți veni la Cluj,dacă vrei,în magazinul de articole de pescuit din Mărăști,asociația AJPS,și asociația vânătorilor eliberează conform legii,permise ANPA fără nici un adaos.....



hoinar batran a scris:

Garantez ca si in Cluj,permisul ANPA este de 30 lei.Nu scrie pe el dar asa este....cel albastru este 30 lei.
Ca și oricare magazin adaosul comercial variază.........la magazinul de articole de pescuit din Marasti prețul este de 50 lei fără asociere.....


Deci ori e fara nici un adaos ori e 50 de lei?


pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261

Drignei a scris:


O parte din noi vedem zi de zi cum se duce totul de rapa, cum se cultiva prostul gust si nonvalorile...cum se schimba legile in functie de interese...Noi, astia mai tineri si cu mai putina experienta de viata ne zbatem sa intelegem de ce...Si cu cat ne zbatem mai mult cu atat ne afundam mai mult in mocirla, ca in niste nisipuri miscatoare...Normalitatea se confunda la noi cu utopie...Normalitatea asta, care se pare ca ne tot ocoleste, este perversa din cale-afara...


Pentru tine face parte din normalitate faptul să poți achiziționa,pe baza de buletin,un permis de pescuit,fără sa știe cineva că ai sau nu cunoștințe în materie?


pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261

Drignei a scris:


hoinar batran a scris:

Poți veni la Cluj,dacă vrei,în magazinul de articole de pescuit din Mărăști,asociația AJPS,și asociația vânătorilor eliberează conform legii,permise ANPA fără nici un adaos.....



hoinar batran a scris:

Garantez ca si in Cluj,permisul ANPA este de 30 lei.Nu scrie pe el dar asa este....cel albastru este 30 lei.
Ca și oricare magazin adaosul comercial variază.........la magazinul de articole de pescuit din Marasti prețul este de 50 lei fără asociere.....


Deci ori e fara nici un adaos ori e 50 de lei?



Permisul e de 30 lei,adaosul comercial e de 20 lei ,total 50 lei......traduc:
Adica permisul de pescuit ANPA de 30 lei se vinde cu 50.......deoarece nimeni nu vrea sa facă ceva pe gratis.........nici măcar pentru pescari.......

Modificat de hoinar batran (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056

hoinar batran a scris:


Drignei a scris:


O parte din noi vedem zi de zi cum se duce totul de rapa, cum se cultiva prostul gust si nonvalorile...cum se schimba legile in functie de interese...Noi, astia mai tineri si cu mai putina experienta de viata ne zbatem sa intelegem de ce...Si cu cat ne zbatem mai mult cu atat ne afundam mai mult in mocirla, ca in niste nisipuri miscatoare...Normalitatea se confunda la noi cu utopie...Normalitatea asta, care se pare ca ne tot ocoleste, este perversa din cale-afara...


Pentru tine face parte din normalitate faptul să poți achiziționa,pe baza de buletin,un permis de pescuit,fără sa știe cineva că ai sau nu cunoștințe în materie?


Eu habar n-am despre ce vorbiti...V-am mai intrebat: La AJVPS se da examen ca sa obtii carnetul ala ? S-a dat vreodata? 


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Ti-ai facut permis Cosmine ?
Eu plec saptamana viitoare la Cluj daca nu gasesc pe aici permis mai ieftin , sunt curios daca dl Hoinar este dispus sa ne ajute macar cu informatii...

Modificat de rebel (acum 14 ani)


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261

Drignei a scris:


hoinar batran a scris:


Drignei a scris:


O parte din noi vedem zi de zi cum se duce totul de rapa, cum se cultiva prostul gust si nonvalorile...cum se schimba legile in functie de interese...Noi, astia mai tineri si cu mai putina experienta de viata ne zbatem sa intelegem de ce...Si cu cat ne zbatem mai mult cu atat ne afundam mai mult in mocirla, ca in niste nisipuri miscatoare...Normalitatea se confunda la noi cu utopie...Normalitatea asta, care se pare ca ne tot ocoleste, este perversa din cale-afara...


Pentru tine face parte din normalitate faptul să poți achiziționa,pe baza de buletin,un permis de pescuit,fără sa știe cineva că ai sau nu cunoștințe în materie?


Eu habar n-am despre ce vorbiti...V-am mai intrebat: La AJVPS se da examen ca sa obtii carnetul ala ? S-a dat vreodata? 



nu...............nu sa dat........eventual o sa deschid un topic... mai târziu...poate...cu modul în care funcționa asociația, cândva, înainte de democrația actuală


pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056

rebel a scris:

Ti-ai facut permis Cosmine ?
Eu plec saptamana viitoare la Cluj daca nu gasesc pe aici permis mai ieftin , sunt curios daca dl Hoinar este dispus sa ne ajute macar cu informatii


Am platit, astept sa vina...oricum e prohibitie.


pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056

hoinar batran a scris:


Drignei a scris:

Eu habar n-am despre ce vorbiti...V-am mai intrebat: La AJVPS se da examen ca sa obtii carnetul ala ? S-a dat vreodata? 



nu...............nu sa dat........eventual o sa deschid un topic... mai târziu...poate...cu modul în care funcționa asociația, cândva, înainte de democrația actuală


Ok...deci sa inteleg ca nu a fost niciodata o stare de normalitate in pescuit...daca s-au dat permise asa, la te-miri-cine


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Tot la 50 de lei sau mai mult ? Eu aici n-am gasit sub 80 lei dar asociat ... asa ca la cate permise scot , mie unul imi convine 50 de lei la Cluj neasociat

_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
Mai intereseaza-te pe internet...poate nici nu te mai deplasezi.

pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261

Drignei a scris:


hoinar batran a scris:


Drignei a scris:

Eu habar n-am despre ce vorbiti...V-am mai intrebat: La AJVPS se da examen ca sa obtii carnetul ala ? S-a dat vreodata? 



nu...............nu sa dat........eventual o sa deschid un topic... mai târziu...poate...cu modul în care funcționa asociația, cândva, înainte de democrația actuală


Ok...deci sa inteleg ca nu a fost niciodata o stare de normalitate in pescuit...daca s-au dat permise asa, la te-miri-cine



Ba da ,în unele asociații și acum e o stare de normalitate....sincer îmi pare foarte rău că un băiat asa inteligent ca tine nu a nimerit la una din asociațiile la care și acum sunt oameni care se ocupă de tineret,și nu numai....poate asta te-ar fi stimulat și pe tine să ții cursuri de pescuit la copii și tineret,în grupuri de 30-40 de copii,să le duci la pescuit ca să vadă efectiv ce și cum,să le duci la concursuri,să le ții pumnii și sa le ajuți să reușească...........asa stai și tu la net și dai peste nas la bătrânii care au făcut ceva la timpul lor,nu dintr-un motiv anume ci ca sa te joci.Nu a fost și nici acum nu e o problema cu asociațiile în general, alea care nu fac treaba vor dispărea și vor apare noi în locul lor.......problema era că....te obliga...acum s-a eliminat si asta.De asociațiile vechi de pe timpul răposatului, tu nu ai de ce vorbii de rău.....nu cunoști nu vorbi.....


pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261

Drignei a scris:


hoinar batran a scris:


Drignei a scris:

Eu habar n-am despre ce vorbiti...V-am mai intrebat: La AJVPS se da examen ca sa obtii carnetul ala ? S-a dat vreodata? 



nu...............nu sa dat........eventual o sa deschid un topic... mai târziu...poate...cu modul în care funcționa asociația, cândva, înainte de democrația actuală


Ok...deci sa inteleg ca nu a fost niciodata o stare de normalitate in pescuit...daca s-au dat permise asa, la te-miri-cine



Examene nu se dădeau...dar....erai înregimentat  în grupe de pescari ,câte 10, și  fiecare șef de grupă verifica cunoștințele celorlalți membrii și răspundea de activitățile lor  ,iar dacă de exemplu din grupa cineva era prins cu pești reținuti sub dimensiune ,cel în cauza primea mustrare și la a doua se suspenda permisul,iar șeful de grupa era demis și mustrat.....deci de primit primeau permisele dar trebuiau sa învețe dacă doreau sa-l păstreze.....

Modificat de hoinar batran (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

dadylures a scris:


Asa ca, daca ne decidem sa fim indiferenti la cine administreaza aceasta rezerva piscicola din apele publice, nu vom avea niciodata mai mult de cat avem acum, .

Respect !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

hoinar batran a scris:

.......oricum mă doare că o grămadă de neciopliți ajung contra 30 lei pescari.....fără să cunoască nimic.....și să braconeze liniștit,cu permisul în buzunar......


Am vrut IN MOD SPECIAL ca in acest topic , la acest segment al discutiei sa nu intervin . Pur si simplu nu ma pot abtine !!!

In ,, neciopliti " cu 4 - 5 vergi insirate pe mal , la care si-asa nu prind nimic , consta BRACONAJUL ??? Daca in tara asta s-ar eradica ADEVARATII BRACONIERI ( plasari , electricieni , prost.....ovolisti , carbidari , dinamitari , etc ) , noi ,, necioplitii " ce eliberam cu sufletul crescut de bucurie mrenute de 40 cm sau ciortani de sub 2 kg , ........ pestele ar creste si-n copaci ! Ar canta la venirea primaverii !

  Ma costa MINIM 30 roni sa-mi rezerv dreptul sa ma recreez LA PESCUIT SPORTIV in tara mea . Unde ajung acesti bani , ce se-ntampla cu ei . ce se achizitioneaza de ei , ce cheltuieli se inventeaza , ................ este mult sub prerogativele pescarului LANSETIST de mal de garla ( necioplitul ala de mai sus , deh ! E prea fraier sa-si permita sa se-ntrebe sau sa se revolte !!! )


pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261
Da..... eu am vrut să mă refer mai mult la generația de tineri care vor fi formați de acum înainte.......și care mă tem că nu o sa vadă ceva bun la noi......nu vreau sa jignesc pe nimeni...e vorba de ce facem noi,ce exemple arătăm la alții și ce atitudine încercăm să formăm......pe lacuri râuri și pe forumuri.....Nu vreau și nu pot să vorbesc de cineva de pe acest forum,vorbesc doar la general....deci ceva nepersonal........și vă rog să considerați ca atare ce încerc să spun......

Din ianuarie a fost prohibiție pentru știucă.........din 31 ianuarie e permis pescuitul la știucă(Esox Lucius) numai cu momeală artificială,pe toate apele României ,deci și acum....
De câte ori deschideam gura cu apele de munte și apele de șes imediat apărea cineva să-mi spună că toate-s la fel și povesti. Acum pescuitul e permis pe apele de munte,și nu e prohibit deloc......tot ce prinzi înafară de păstrăv e voie....Acum e timpul să pescuim pe apele de munte.........noi ce facem? în loc să ne informăm care apă care șes ,pană unde șes-de unde munte......noi pescuim la șes.....deci braconăm.........am putea practica pescuit la năluci și shad-uri,nici noi nu o facem nici pe copii nu-i învățăm să o facă.....
Dar ținem discursuri despre cât sa fie permisul 30 sau 80 lei......Păi dacă oricum, braconăm ce ne interesează prețul ?.....


pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261

Modigliani a scris:


hoinar batran a scris:

.......oricum mă doare că o grămadă de neciopliți ajung contra 30 lei pescari.....fără să cunoască nimic.....și să braconeze liniștit,cu permisul în buzunar......


Am vrut IN MOD SPECIAL ca in acest topic , la acest segment al discutiei sa nu intervin . Pur si simplu nu ma pot abtine !!!

In ,, neciopliti " cu 4 - 5 vergi insirate pe mal , la care si-asa nu prind nimic , consta BRACONAJUL ??? Daca in tara asta s-ar eradica ADEVARATII BRACONIERI ( plasari , electricieni , prost.....ovolisti , carbidari , dinamitari , etc ) , noi ,, necioplitii " ce eliberam cu sufletul crescut de bucurie mrenute de 40 cm sau ciortani de sub 2 kg , ........ pestele ar creste si-n copaci ! Ar canta la venirea primaverii !

  Ma costa MINIM 30 roni sa-mi rezerv dreptul sa ma recreez LA PESCUIT SPORTIV in tara mea . Unde ajung acesti bani , ce se-ntampla cu ei . ce se achizitioneaza de ei , ce cheltuieli se inventeaza , ................ este mult sub prerogativele pescarului LANSETIST de mal de garla ( necioplitul ala de mai sus , deh ! E prea fraier sa-si permita sa se-ntrebe sau sa se revolte !!! )


Eu am vrut sa vorbesc de acei"pescari" care își iau primul permis......sau al doilea......și care nefiind asociați nu au avut nici de la cine nici când să învețe ceva.....Nu am de ce să vorbesc despre cei care știu ce-i pescuitul și cum și când se face.....Părerea mea oricum o știți deja.........Braconajul e braconaj ,indiferent de cantitatea de peste.......și oricine o face riscă să fie pedepsit de lege......
Totodată îmi pare rău și de aceia care neștiind să pescuiască ,se duc și încearcă să prindă peste,fără însoțitor,și după două trei ieșiri renunță definitiv la pescuit....

Modificat de hoinar batran (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Ses , .... deal , ..... munte , ..... whatever !

  Hai sa va pun o intrebare ce nu cred c-a mai fost pusa vreodata pe vre-un forum :


  Atentie : - N-am fost din Octombrie la un pescuit . A trecut iarna , au trecut sarbatorile , au mai trecut din probleme , ..... decid sa merg la un pescuit . Nu singur , ci cu cativa amici buni , colegi de forum ( am fost pe Arges in zona de campie ) . Nu mai puteam amana prima pescuiala ( MAI ALES CA ......... IARASI PERMISELE ANUALE ABIA AU FOST PUSE LA DISPOZITIA PESCARILOR si n-am vrut , pana acum , sa pescuiesc ,, ilegal " ) .

  Din nefericire am avut parte de o vreme absolut ostila . Insa , cum - necum , am prins cate ceva . Mrenute si mrene , scobar , alea-alea . La momeala - rame de tot felul , viermusi , patratica . Nimic viu ( vorbesc de momeli-pesti ) .

  Stiu , sunt perfect constient ca am pescuit in ..... PROHIBITIE !!! Insa :

  atat eu cat si ceilalti amici ai mei ....... AM ELIBERAT TOT !!!!! ( dupa ce-am avut mare grija sa scoatem carligele cat putem de atent , sa nu ranim pestii ) .

  acum INTREBAREA :

........................................................

  Suntem , sau nu suntem ( dupa lege sau dupa bunul simt ) ....... BRACONIERI ????????????????????????????


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Sau suntem ....... SPORTIVI ???????? Eu nu stiu sa raspund pertinent . Nu am un temei legal oportun in care sa ma incadrez . Pur si simplu nu sunt capabil sa ma autocataloghez .

Parca vorbeam candva despre ambiguitatea legilor date , nu ???


pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261

Modigliani a scris:

Sau suntem ....... SPORTIVI ???????? Eu nu stiu sa raspund pertinent . Nu am un temei legal oportun in care sa ma incadrez . Pur si simplu nu sunt capabil sa ma autocataloghez .

Parca vorbeam candva despre ambiguitatea legilor date , nu ???



Degeaba ma provoci...ești prea versat pentru mine.......EU NU VREAU sa-ți dau nici sfaturi nici idei.....TU știi care e adevărul......


pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
Am un plan, sa dea Domnul sa-mi reuseasca. Daca voi reusii, urmatoarea etapa va fi punerea pescarilor sportivi in posibilitatea de a pescuii in peroada de inmultire a pestelui in anume conditii, in apele naturale ale domeniului public.
Astfel se va putea realiza o paza mai eficienta a pestelui. Pescarii unditari vor putea observa si astfel anunta toate manifestarile de braconaj intalnite.
Un alt avantaj, este acela prin care pescarul va putea sa-si satisfaca damblaua fara a fi pus in situatia neplacuta de a fi asemuit unui braconier.
Astfel, fie anume zone de rau vor fi ocrotite in anul X, urmand ca in anul viitor sa fie alta zona supusa prohibitiei.
Fie un lac va fi liber, celalalt va fi deshis. Fie ocrotirea totala a pestilor de o inportanta vitala arealului respectiv, putandu-se pescuii si retine alte specii.
Toate astea le voi putea discuta numai atunci cand vom avea un administrator si un gestionar real al rezervei piscicole. Momentan, atata timp cat ANPA nu vede problema noastra de cat prin ochelari cu plase pe lentile, nu avem ce face. Asa cum am mai spus, ANPA nu are ce cauta sa umble la rezerva piscicola vie din apele noastre. Daca apele sunt ale domeniului public, adica ale noastre de ce sa nu fie si pestele tot al nostru. Asa ca noi va trebuii sa decidem ce si cum. Niciodata unditarii nu vor face paguba, dar plasarii ANPA-lezi plasarii fac prapad. Asta e raul de care trebuie sa scapam.
Este foarte posibil, ca atunci cand cei de la mediu vor infiinta crescatorii cu specii endemice, sa nu mai existe prohibitie, asa cum este in multe alte tari. Atunci o sa fie posibil sa se populeze cu scobar, mreana, platica, babusca, etc...
ANPA-lezii chiar daca vor sa faca valva ca ei populeaza apa, tare mult as vrea sa stiu si cu ce? cu caras, crap fitofag, crap de crescatorie...si mai ce? asta se numeste depopulare in mod legal... asta ar trebuii sa invete cei tineri, asta ar trebuii sa stie. Apele sunt ale noastre asa ca si pestele trebuie sa fie tot al nostru... speciile lasate de Dumnezeu trebuie regasite in arealul respectiv nu depopulate de plasarii autorizati de ANPA si apoi schimbat specificul apei prin inlocuiri de specii. Lantul trofic  trebuie sa se dezvolte si sa se echilibreze natural. Actiunea ANPA nu face de cat sa distruga ceea ce a mai ramas de distrus. Dar AGVP-sistii le canta in struna pt ca si ANPA cauta sa le sufle in trompeta. Asa ca ...va mai intrebati cum e cu obligativitatea asocierii? cine a trambitat acest lucru? cine a vrutr si vrea sa fie atotputenicul peste pescarii romanesti? cine?... e cineva care inca nu stie?
Da avem ce invata tineretul.
Asta trebuie vazut, inteles, si facut.

Deocamdata stam la un ordin tampit de prohibitie, ordin la fel de tampit ca si multe alte ordine... Il doare pe careva facator de ordine tampite ca acest ordin dat otova, fara nici o baza stiintifica locala, pune pescarul in inposibilitatea de a pescuii legal pe apele lui?
Este o tampenie asa cum erea sau poate ca mai este, in capitala chestia cu parcatul interzis, adica nu iti dau parcari dar iti interzic parcarea... asa si aici, nu iti dau posibilitatea de a pescuii dar iti interzic pescuitul.
Macar sa fi avut atata minte sa fi deschis pescuitul in zonele salmonidelor ca nu se mai bate nici drac de salmonid din februarie...asa mai ziceam si eu...mergeam macar la munte...dar este clar ca nu se respecta Constitutioa care spune ca legile trebuie facute in favoarea cetateanului...da..dar care cetatean?
Hai ca am reusit sa ma enervez...
Salut....


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Salut !

Vad ca nimeni aici nu pune si problema valabilitatii efective a permisului de pescuit , astfel incat sa nu mai fim nevoiti ca la data de 11.04.2010 sa fim considerati braconieri (cu toate ca prohibitia la stiuca s-a treminat la 30.03. 2010) . Deci ce vreau sa spun cu asta ?
Ca valabilitatea permisului de pescuit sa fie de 364 zile( si nu doar de 300 cat este acum , daca luam in calcul data cad s-au tiparit plus prohibitia )
In aceste aceste conditii , un permis emis la data de 15.04.2010 sa fie valabil pana la data de 14.04.2011 ..... Nu se doreste acest lucru ?


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

dadylures a scris:


Hai ca am reusit sa ma enervez...
Salut....



       

Noroc ! Cele bune !


pus acum 14 ani
   
Pagini:  1 2 3 4  

Mergi la