FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
blacksilk pe Simpatie.ro
Femeie
23 ani
Buzau
cauta Barbat
23 - 45 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / RETETE - bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor .... / Saramura de biban  
Autor
Mesaj Pagini: 1
donpaul
Membru de baza

Din: Iasi
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 228
Saramura de biban

Se iau cativa bibani mai frumusei (peste 2-300g), se spinteca, se scot matele si se pun cu grija la sare icrele, trebuie sa va spun ca icrele de biban sunt o minunatie. Solzii nu se curata, se vor lua foarte usor dupa coacere.
Pe o tabla intinsa, tabla neagra, de fier curat, se presara sare grunjoasa, peste ea se pun bibanii si se lasa pana se rumenesc, se intorc pe partea cealalta cu o lopatica, cu grija sa nu se rupa. Dupa ce s-au copt bine pe ambele parti se scoate crusta, pielea cu tot cu solzi si se scufunda cca 20-25 minute in saramura.

Saramura
Saramura nu are o reteta anume, fiecare o face dupa gust, numai sarata si putin picanta sa fie.
Carnea bibanului, carne alba, fina si dulce trage multa sare. Ca sa va iasa o saramura buna puneti la 1 litru de apa 2 linguri de sare grunjoasa, o lingura de otet sau zeama de lamaie, o lingura de boia, un ardei iute rosu, niste rosii coapte pe tabla si apoi cojite si razuite sau o lingura mare de bulion, 5-6 catei de usturoi pisati, patrunjel tocat marunt, cimbru si busuioc.
Marele secret este ca saramura si pestele sa fie foarte fierbinti atunci cand sunt puse impreuna.

Se serveste obligatoriu cu o mamaliga fierbinte si multa veselie. Sa aveti pofta!

saramura biban saramura bibanse iau cativa bibani mai frumusei (peste 2-300g), spinteca, scot matele

14.2KB


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la