FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Bianca69 25 ani
Femeie
25 ani
Dolj
cauta Barbat
28 - 80 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / PESCUIT STATIONAR / Rubeziene  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Fery_83
Membru activ

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 55
Deschid acest topic cu scopul ca aflu cateva chestii importante inainte de achizitionarea unei rubeziene.

M-ar interesa urmatoarele modele: Maver Grim Reaper 3, Colmic rbs K 900, Triana Ultimate Carp, Triana Grande Slam R400, Maver Team Carp Match 1, Shimano Tehnium XTA 1300.

Ma intereseaza: greutate, grosime elastic la care se poate folosi, care este pentru pescuitul crapului, cum e echilibrata, pret, de unde iau kituri si tronsoane in cazul in care crapa si la pret, etc.

Modificat de Fery_83 (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
Preston
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2750
Sal.Te pot ajuta cu cateva detalii tehnice la modelul Maver Grim Reaper are un prieten modelul acesta.Personal am folosit un alt model de la Maver...Moby Dick 11m care este un model vechi nu se mai fabrica(varianta de 13m te rupe la maini) l-am folosit cu ani in urma.Nu pot spune ca era o scula nemaipomenita dar am fost satisfacut de calitate si pretz.Din cate stiu Grim Reaper este o scula exceptionala si foarte accesibila ca pret cel putin in uk.In Irlanda e ceva mai scumpa.Iata detaliile:Model-Maver Grim Reaper-Lungime 13M...Tronsoane-9...Greutate 1185 grame...Elastic 10(match) 20(crap) Material-High Modulus Carbon(imbinari teflon)...Pretz uk...265-300 lire.Nu stiu de unde ti-ai putea procura rubezianul din tara dar macar cu detaliile tehnice sper ca ti-am fost de folos.Daca vrei sa vezi ultimile modele de rube ale celor de la Maver...modelul Elite de pilda,dar si multe alte modele poti loga pe...sunt si cateva filmulete interesante acolo.Daca mai doresti si alte detalii despre alte modele no prob.

pus acum 15 ani
   
Fery_83
Membru activ

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 55
a cumparat cineva un Maver Grim Reaper 3 si persoana care i-a vandut-o, mai are una. am citit si eu ca este o scula buna de peste mare, grea, dar foarte bine echilibrata si accesibila la pret. ma tenteaza sa iau si eu una, dar ma uit la mai multe rubeziene si vreu sa aleg bine. ar fi si important de stiut si niste distribuitori de la care imi pot comanda kituri sau tronsoane in caz de nevoie.

pentru seria elite nu am io bani     

p.s. Mersi pentru informatii

Modificat de Fery_83 (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
Preston
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2750
Aha...sa stii ca nu gresesti daca o iei...prietenul meu o are de ceva timp si pescuieste cu rubezianul asta atat pe canal cat si pe lac si este multumit de ea.Da ai dreptate in privinta modelului Elite dar ti-am dat siteul asa sa-ti faci o parere de modelele noi aparute si preturi.Sunt modele pentru competitionari oferite spre testere de fabricant unor pescari de competitie foarte cunoscuti din uk care beneficiaza de sponsorizare de la Maver.Altcumva nu-si poate permite sa le cumpere oricine daca nu scoti banii pe investitia facuta nu are nici un rost.Revin si cu ceva poze si detalii referitoare la modelul Shimano Technium xta.

pus acum 15 ani
   
Preston
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2750
Uite o poza cu rubezianul cautat de tine.

rubeziene uite poza rubezianul cautat tine.

2.1KB


pus acum 15 ani
   
Preston
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2750
Asta este varga Maver Moby-Dick pe care am folosit-o eu cu ceva timp in urma.

rubeziene asta este varga maver moby-dick care folosit-o ceva timp urma.

4.5KB


pus acum 15 ani
   
Preston
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2750
Uite astea sunt detaliile tehnice la rubezianul Shimano Technium cautat de tine.  Model-Shimano Technium XTA Competition....Lungime 13m...Greutate 908 grame... Tronsoane 10...Material XT40 Carbon...Reinforced Teflon Joints System,Ultra Sound Sanding Finish...Elastic 8(match) 20(crap)...Pret uk 269-300 lire.Compara-l cu Maver si te hotarasti.Iata si o poza.

rubeziene uite astea sunt detaliile tehnice rubezianul shimano technium cautat technium xta 908

6.6KB


pus acum 15 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
salut Fery, cineva m-a contactat astazi si mi-a pus problema daca pot sa-i fac rost de piese si kit pt acea rube maver.
Daca esti tu, sau altcineva, nu stiu. Dar, varga s-ar putea sa nu se mai fabrice, nu stiu daca a facut piata tare ca sa fie reeditata.
Eu am lansat la pretenii mei sa vad ce-mi raspund.
Acum, referitor la rubeziene, prima intrebare pe care ti-o pun este: vrei rube de crap, vrei rube pt peste alb, vrei rube universala?
vrei rube de competitie? vrei rube o rube din gama celor de peste 1 kg la 13m vrei din gama celor de 800-850 gr la 13m?
Vrei o rube cu talon subtire?
Sunt multe intrebari de pus. Dar se poate raspunde si: vreau o rube cat mai usoara, cat mai rezistenta, cat mai subtire, si cat mai universala. Pai atunci normal te intreb: cati bai ai pt aceasta varga?
Acum variante, de poate lua o varga noua se poate lua una de ocazie.
Alta problema, cred ca prima data ar trebuii sa intrebi daca servisul se poate primii, la ce pret, si cat de repede. Din acest punct de vedere conteaza varsta vergii pe care o vrei si cat de performanta a fost pe piata. Spun asta pt ca o varga chiar veche ca si conceptie a fost realizata atat de bine incat se fabrica si astazi. Daca cumperi o varga din gama celor vechi si uitate, cam greu sa mai gasesti piese.
Acum este si varianta rubezienelor care se pot cumpara chiar si de ocazie cu muletto, adica cu a 2-a rube facuta pe aceiasi mandrinatura dar varga de crap si daca se intampla ceva se poate lua tronsonul din muletto si se poate pescuii in continuare.
Ex de rube ce pot sa -ti ofer:
Gama Maver carp competition varga la 13m NOUA cu 3 kituri de 4 bucati dintre care un kit de alb, prelungitor scurt de 70 cm cu un cap pt 11,5m si celalalt pt 13m.
Nu stiu cat cantareste, dar e practicabila si testata cu fir de 0,26mm. e foarte solida, pret 350 eu.
varga colmic Killetr K 3100 pe care am dat-o de curand, varga 14,5m carbon alb, protectie antisolar, varga subtire in talon 820 gr la 13m, foarte echilibrata o placere sa o ti in mana. E fabricata acum 5 ani dar fiind varga de top se fabrica si acum cu mare succes. Carbon cristale lichide, varag de peste alb dar la care se pot lua kituri de crap. Kituri la livrare 3 toate de 5 tronsoane. Varga e din carbon inalt modulat. Este varga de competitii deoasebit de usoara si manevrabila. Pret la ocazie 700 eu. Depinde ce dotari mai are, kup kit, etc...
Colmic Killer K 4100, varga construita peste 3100, mai bine facuta cu ranforsuri suplimentare mai echilibrata tot 3 kit tot de 5 tronsoane tot carbon alb,are modul mai mare, tot de peste alb. ocazie costa 900- 100 eu depinde ce dotari mai are in plus. Varga s-a scos pe piata acum 4 ani, este cap de serie, carbon cristal lichid, se fabrica si acum, se poate lua si noua, dar pretul e cam mare.

Casini limited, varga universala, una dintre cele mai tari, fabricata cu 4 ani in urma 14,5m, are si mulleto, de 13m, 3 kituri de 4 elemente bucata, carbon variabil, schimba 6 module pe toata lungimea, chiar pe acelasi segment se gasesc cate 2 morule inbinate prin sudura speciala in carbon, nu-mi vine in minte cum ii zice in mod specific acestui procedeu. Vrga completa cu muleto cu tot 2000 eu.
Vsrga Triana Potentza fabricata manual in Italia, varga noua , greutate cca 850 gr la 13m. are 2 kituri de 4 elemente, varga universala. Prelungitor scurt, tuburi husa tot ce trebe, mai putin kup kit. Pret 450 eu.
Toate aceste vergi se pot vedea la mine.
In afara acestora functie de ceea ce ti-am spus te poti orienta la ce doresti si daca te hotarasti te pot ajuta.
   Acum seria 007 de la colmic... vergi fabricare in ultimii 3 ani tegnologie ULAF, se pot achizitiona de ocazie pret calitate, excelent.
Alte multe relatii pe privat.


pus acum 15 ani
   
Fery_83
Membru activ

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 55
dady, eu ti-am scris azi despre grim reaper. dar nu eu am cumparat acel bat. si prietenul meu nu e in localitate cu mine, deci nu pot sa o vad. insa cel de la care a cumparat varga, mai are una exact la fel. din cate mi-a spus, e buna.

deci pe mine m-ar interesa una de crap, nu neaparat de concursuri, dar sa ma descurc si la competitii. vreau sa mi se potrivesca si pe rauri la mreana si scobar. imi trbuie o varga care nu se crapa usor la orice lovitura mica. deci exclus vergile de peste alb, subtiri.

referitor la pret. vergile enumerate de mine sunt second si am posibilitatea de a da la schimb un match Shimano Speedmaster 450 SPC si sa dau diferenta. sincer, as prefera Maver Grim Reaper sau Shimano Tehnium XTA, dar si maver team carp mi se pare ok


pus acum 15 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
la ce vrei tu, sincer iti recomand maver team carp, 13m noua... 350 eu. Pretul e super OK, varga iti sugereaza din prima maximum de incredere. Scrie pe ea ca e testata cu fir de 0,26mm si cred. Maver in ultimul timp s-a aflat intr-o mare problema. Nu vreau sa deschid acest subiect. Au facut in ultimii sa zicem 3-4 ani, niste vergi in carbon mediu modul, M 55 care se preteaza pestilor mari si sunt f rezistente. Team carp este una dintre acestea au pret bun si asta e la oferta. au oferta de cam 3 ani.
nu am cantarit-o dar e sub kil o suta cat e cealalta, si este si subtirica. Nu stiu daca ai vazut-o.
Tu decizi. Eu ti-am expus cateva principii cum sa cauti sa gasesti o varga de care sa fi multumit si care sa te multumeasca ceva vreme.
Daca nu sunt indiscret, da-mi pe privat cat te costa maverul de spui tu? O sa te tin la curent daca se pot gasii piese service pt aceasta varga. Poate ai noroc sa gasim.


pus acum 15 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
salut Fery, am primit raspuns de la baietii din Italia. Pt acel maver nu se gaseste nimic...
trage tu concluziile.
Poate ar fi bine sa te reorientezi.
O zi buna.


pus acum 15 ani
   
Fery_83
Membru activ

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 55
M-am inteles la pret pentru Maver Grim Reaper. de fapt primesc 2 rubeziene, unul de 11.5 si unul de 13 cu 4 kituri in total. iar eu dau la schimb un match si si ceva banuti

@Gioni, il intrebi te rog pe prietenul tau care are grim reaper, daca se poate pescui cu varga asta destul de bine si la lungimea de 13 metri. ma gandesc ca in 11.5 metri nu iti face probleme.


pus acum 15 ani
   
Preston
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2750
Nu sunt probleme cu rubeziana asta chiar la 13m...asta daca nu bate vantul foarte tare in acest caz ai probleme indiferent de varga.La 11,5m nu vad ce probleme sa ai...relativ scurta deci daca nu trebuie sa pecuiesti mult in fata e mai mult decat ok.Vad ca ai luat si 4 kituri la varga deci si pt.crap si peste mic-mediu.Rubeziana asta este foarte bine echilibrata si datorita finisajului tip "air-brush finish" nu ai probleme cand dai rubeziana pe rola in spate si in fata.Te asigur ca nu te-ai pacalit cu varga asta si sper sa nu fii dezamagit de alegerea facuta.Daca arunci o privire pe noile aparitii semnate Maver vei vedea ca au scos pe piata scule exceptionale dpdv calitativ,tipul de carbon folosit este de ultima generatie si desigur caracteristici de inalta clasa ca nanolith,sun core,diamond finish,fusion carbon si multe altele sunt prezente pe vergile Maver.Din pacate asa cum ai zis si tu nu sunt accesibile pescarilor care au un buget limitat(ca multi dintre noi).Oricum cred ca ai facut o alegere buna-sa o stapanesti si sa o folosesti sanatos.Fir intins.

pus acum 15 ani
   
Fery_83
Membru activ

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 55
un lucru e cert, pe vant tare si mai ales din lateral nu voi pescui niciodata, se poate crapa oricand. si eu zic ca este mai mult decat ok si la pretul asta am luat 2 rubeziene de fapt. primesc la aia de 13 metri inca 6 tronsoane care reprezinta varga la 11.5 metri. in total 3 power kituri si unul de peste alb, iar un power kit va deveni cup kit.

mersi pentru info, atat am vrut sa stiu. adica, daca se poate pescui cu ea relativ usor in 13 metri, ma bucur sa aud acest lucru.

vergile enumerate de dady sunt superbe si daca o sa am bani vreodata, o sa imi iau un colmic sau casini pentru competitii. imi plac vergile colmic, dar momentan nu am bani de ele   

Modificat de Fery_83 (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la