FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
bruneta_ta_us
Femeie
25 ani
Giurgiu
cauta Barbat
25 - 52 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / PESCUIT STATIONAR / ???.......bibanu.....?????  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Trif.Florin
Veteran

Din: Medias
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 345
salut   pescuiesc pe o balta plina cu bibanii soare si vargatii,,dar micuti,,mai rar se prinde biban de peste 20 cm iar in general cei ce se prind au intre7-15 cm .
ma intereseaza   sa aflu o nada care sa dea rezultate intr-un concurs si cv despre liniile de pescuit la bibanii .

  cel mai des se prind  soretii
astept raspunsurile dvs..

Modificat de florinfish (acum 15 ani)


_______________________________________
Cu ultimul arbore va pieri si ultimul om !!!

pus acum 15 ani
   
Trif.Florin
Veteran

Din: Medias
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 345
liniile ptr varga si match


_______________________________________
Cu ultimul arbore va pieri si ultimul om !!!

pus acum 15 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Bibanul , parerea mea , nu prea poate fi tinut intr-un loc cu ajutorul nadei . Repet , parerea mea ! El obisnuieste sa umble scos din minti dupa hrana . Eu , daca as nadi cu ceva as arunca cu viermusi sau rame tocate . Sau , pentru biban mai rasarit , bucatele de carne (de peste ). Din cat il cunosc eu pe ,, tacanitul " baltii , e foarte lacom si va termina urgent ceea ce-i dai tu ca nada . O termina si pleaca . Asadar , daca vrei sa nadesti totusi , arunca nada putin cate putin intr-un ritm aprox constant . Incearca !

     Fir intins , te pupa tati !


pus acum 15 ani
   
Fishbones
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1651
Mi se pare corect ce spune Pictoru, n-am auzit pana acum sa nadeasca cineva la biban, dar, ca si Pictoru, cred ca poti sa-l chemi la apel cu ceva hrana animala, ca doar e si rapitor si necrofag.

pus acum 15 ani
   
flavius angling
Vizitator



Incearca sa faci rame tocate cu paine...numa ar fi bn sa fie rame mai multa  ca painea 

pus acum 15 ani
   
Fishbones
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1651
Ceva interesant despre biban, am gasit pe unul dintre zecile de site-uri:
"Ca nada se pot utiliza si rime sau bucati de peste, precum si insecte si pestisori mici vii. Daca grupul numeros de bibani a parasit locul unde pescuim, putem detecta noul loc unde s-a stabilit cu ajutorul "pestelui-Iuda". Acesta este tot un biban, dintre cei prinsi in prealabil, in gura caruia se fixeaza o bucata de ata. La capatul acesteia se leaga o bucata de pluta sau orice bucata de materie vegetala mai usoara decat apa, care pluteate la suprafata. Astfel "echipat", bibanul este repus in libertate. El va urma fara gres grupul de bibani si se va opri neandoielnic exact in locul unde se afla grupul. Este deosebit de important ca pluta legata de peste sa fie foarte vizibila, altfel nu poate fi urmarit si, implicit, nu poate fi reperat locul unde s-a stabilit grupul de bibani.
Pestisorul utilizat ca nada nu mai lung de 5 cm se infige pe carlig prin orificiul nazal si prin gura, sau sub pielea pestisorului, pe partea dorsala, aproape de regiunea cozii, ingrijindu-ne sa nu-i ranim coloana vertebrala, pentru a-l mentine cat mai mult timp viu. Pluta trebuie reglata în asa fel incat carligul sa pluteasca la 20-30 cm de fundul apei. Varga mai putin sensibila, trebuie sa aiba 2,2- 2,8 m."


pus acum 15 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
Truck....
1- ce fel de concurs este?
        stationar sau spinning?
2- tine cont ca pestele, biban , din balta despre care vorbesti este un peste degenerat.
Asadar tinand cont de acest lucru, treburile se separa foarte bine daca este conc de stationar sau concurs de spinning
3- chestia cu bibi legat si cu pluta si urmaritul e, sa zicem, valabila in doua situatii: daca bibanul e mic ca si varsta si este inca in card atunci vezi unde e cardul,  cel putin asa crezi tu, deoarece un peste ancorat este excitat si cauta sa scape de ceea ce-l deranjeaza si de obicei nu se simt ceilati din card bine langa un confrate stresat si care produce stres in jurul lui. In al doilea caz, daca e biban mare, asta nu mai umbla cu cardul, max 2-3 de talia lui la un loc... si e sa zicem valabil atunci cind esti in barca si pescuiesti la spinning...dar nu in concurs. In concurs aceste artificii sunt INTERZISE...
3- bibanul ca cel despre care vorbesti este peste care se nadeste destul de usor.Fiind degenerat trebuie gandit ca acesta se comporta ca si bibanul de varsta lui numai ca talia lui a ramas in urma...
4- daca vrei biban, atunci trebuie cautat in afara de zona soretelui. Cuta-l cu varga de 2,5 -3,0 m si chiar 3,5m, pe langa ceva structuri sau plauri la apa cam minim 1,5m. Spun asta pt ca bibi e sperios si daca apa e mica se sperie si il aduci greu pe nada. De ce pe langa structuri? pai daca se sperie fuge in structura respectiva si revine repede pe nada...altfel se duce departe si cam greu il mai readuci... totul e logic.
5- soretele deranjeaza bibi. Din acest motiv cauta soretele sa-l nadesti cat mai aproape de mal pe linga plaure ceva structura de mal. Astfel separi pestii si poti tine in loc si unul si altul.
6- soretele cauta-l cu vergi 1,5max 2m.


pus acum 15 ani
   
@didelpro
MEMBRU DE ONOARE

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 875
.....conform la ce a spus "il profesore",eu as incerca la "ochii" de "el"!..............si mai este ceva, fratii stiu,momeala trebuie purtata ca la caras,celebrul :"TIRIS"!

_______________________________________
Sa ,, aiva ,, ochiu cat maslina !

pus acum 15 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
servus didele... ai dreptate, dar in conditii de concurs, asa cum spunea prietenul nostru, care acum nu ne mai lamureste, e un piculet mai diferit.
Eu as face un antrenament nadind cu un preparat in care sa integrez cca. 10 % fuilli, si la carlig as da cu carcalete de rama mica sau larva cu vierme.
As folosii un preparat pt a nadi soretele in mal, si in care as baga max 5% fuilli amestecat cu vierme f marunt 2-3 % si cam atat.
Trebuie urmarit ca in nada folosita sa existe integrat ceva care sa produca nor, sau poate separat un astfel de preparat utilizat putin cate putin dupa ce am strans bibaneii pe nada. Asta se practica pt a scadea vizibilitatea pestelui, a nu se mai speria, si ai da curaj sa se apropie de nada cat mai convins.
Sa nu uitam tot timpul ca bibanul respectiv are apucaturile celui mare. Ca a ramas el mic, este o alta treaba de genetica, de consangvinitate. Pt. a combate consancvinizarea, trebuie adusi bibi din alte balti si bagati aici ca sa incercati sa reduceti consancvinizarea, regenerand astfel specia.
Bibanul vargat este f sau cel mai sensibil la consangvinizare. Este specie diluviala. Se regenereaza primavara inainte de reproducere cand in baltile limitrofe raurilor mari, datorita inundatiilor patrund specii cu caracter genetic diferit si astfel se regenereaza si dispare degenerarea speciei. Daca nu se mai face de la Dumnezeu treaba asta, ca fect al inundatiei, atunci trebuie sa cunoastem noi si sa facem noi ce nu mai face natura....
  Infine, sa revenim la subiect, se poate integra in nada TRACIX pt a se face nor.


pus acum 15 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Neata Dady !

   Ca de obicei duci discutia la cele mai inalte cote ! Cat am vrea , acolo pe mal , sa stim si cunoastem tot ce stii tu ! Te admir ! Si pentru faptul ca intri in detalii tehnice ! Multumim si respect !

    Te pupa tati !


pus acum 15 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
Servus pictore, sa ai o zi placuta...
Cand ai nevoie de ceva ce banuiesti ca eu as putea stii, cautama si te ajut...
te pupa Dady


pus acum 15 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
daca mai este de actualitate, putem discuta si despre monturi....

pus acum 15 ani
   
Fishbones
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1651
Pai spune-ne despre monturi Dady, ca eu inafara de cele clasice, plumb in capat si unul sau doua carlige deasupra si cea cu pluta care poate fi "pater noster" si in linie ca la caras, nu stiu .

pus acum 15 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
daca vorbesti de plumb in cap .... atunci ma faci sa cred ca am vorbit degeaba. Eu am vorbit despre pescuit de competitie. Daca e vorba de pescuit la fund, atunci ... am vorbit altceva, nu te ajuta cu nimic, ceea ce am spus pana acum.
In caz ca evoluezi la pluta, atunci:
Fir 0,08-0,09-010mm.
struna cca 15 cm 0,07-0,08-0,09 mm, corespunzator cu o sutime mai subtire ca firul principal.
pluta 0,5-0,7-1,0 gr max 1,5 gr
carlig 16-18 cu tija lunga carbon 110 gamakatsu seria N
plumbaj pe linia principala grupat din alice mici nr. 12-13 max nr 11, normal pana la echilibrarea plutei
carligul foarte aproape de fund la cca max 8-10 cm
Pt asta trebuie sa cumperi o sonda pt sondatul adacnimii ca sa stii exact unde este fundul apei. Sonda poate fi min 5 gr max 10 gr.
in carlig, vierme, rama subtire sau larva ( cel mai bine) sau carcalete adica ce am spus pana acum + un vierme pul inainte pe carlig.
Este bine ca agiti din cand in cand pluta fie ridicata in sus fie usor trasa lateral ca sa atragi atentia lui bibi...
In mal pt sorete
Linie mai usoara- 0,3-max 0,7 gr, carlig momeala si montaj aprox la fel.
La plumbaj se poate aseza rasfirat usor.
Tot asa se agita momeala. Nu se pescuie asa aproape de fund, se merge cam pe la jumatatea adancimii apei spre zona fundului.
Nadoirea se face grea la inceput apoi se foloseste o nadire usoara, portii mici si mai dese fara sa faci galagie... bibi e sperios...


pus acum 15 ani
   
Fishbones
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1651
Dady, n-ai vorbit degeaba, pentru ca eu n-am intrebat de monturi pentru competitie si nici n-am deschis eu acest topic, cum probabil ai crezut, facand o confuzie... Pe mine, personal nu ma intereseaza monturile de competitie, pentru ca nu am de gand sa merg la vreo competitie.

pus acum 15 ani
   
Trif.Florin
Veteran

Din: Medias
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 345
interesant ce spune dl DADY

  CINE STIE....SI CUNOASTE 


_______________________________________
Cu ultimul arbore va pieri si ultimul om !!!

pus acum 15 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
Truck.... scuze pt confuzie... dar poate te vei razgandii referitor la competitii...sa stii ca ai de invatat multe din competitii....

pus acum 15 ani
   
Preston
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2750
Florine daca arunci o privire pe site o sa gasesti un articol...Pescuitul bibanului cu rama pop-up...la sfarsitul acelui articol vei gasi o reteta de nada pe care o folosesc adesea cand dau dupa "dungati".Daca cineva care a folosit-o nu a prins nici un peste,inseamna ca in balta respectiva nu erau bibani sau nu a asteptat destul ca bancul de bibani se adune la locul nadit.Asa cum ti-a spus si Dady bibanii mari umbla in grupuri de 3,4 indivizi.Locatiile preferate de acestia sunt:copaci cazuti in apa,crengi semiscufundate, imediat in apropierea picioarelor de pod,plauri,baraje de stuf etc.Se strang acolo deoarece pot ramane nevazuti de pestii pe care acestia ii vaneaza:pui de clean,porcusori ,obleti si chiar proprii pui stiindu-se ca bibanii sunt atat de lacomi incat au dezvoltat instincte canibalistice.Cantitatea de rame poate fi si de 500 de grame tocate marunt cu foarfecul amestecate cu casteri,viermi de preferintza rosii,pamant de sera cernut foarte fin.un pumn de nada si se amesteca ingredientele intr-un vas se fac bulgari si se arunca in locul dorit.Liniile solicitate de tine le gasesti tot pe site sau pe forum...Pentru alte detalii sunt pe aici.PS-Daca alegi locatia corecta si ai rabdare poate o sa-ti "intre" un bibanutz ca asta din poza...fir intins.

florine daca arunci privire site gasesti bibanului rama sfarsitul acelui articol vei gasi reteta

49.4KB


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la