FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
vio69
Femeie
25 ani
Botosani
cauta Barbat
25 - 50 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / PESCUITUL ALTOR SPECII DE PESTI / la scobar...primavara  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Mihnea
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1177
Salut,
Am fost acum doua saptamani la o partida de scobar in zona caransebes, satul Constantin Daicoviciu, ce am vazut acolo m-a dezamagit rau de tot, parca as vrea sa fie mai destepti pestii cateodata.
Sa intru in subiect:Pe malul stang al Timisului este facut un intrand cam de 100 de m latime 7 m aproximativ in forma de dreptunghi.Este plin de scobar mic si se pescuieste acolo cand timisul e mare si probabil si cand e mai mic nu stiu.Probabil stiti de stiul asta de pescuit, cred ca 85 % dintre pescari dau cu montura de pluta si cu doua carlige sau un carlig si o ancora, mai departe va imaginati... pesti prinsi de caoda de guler etc.
Te ia capul ce vezi acolo si auzi remarci de genul " Asta a mancat cu curul", Intro comedie proasta as rade si eu asa insa nu am cum.
Ca sa fiu mai concis se ia dupa parearea mea cam 30 de kg de scobar de acolo pe zi.

Deci in concluzie ... n-avem cu cine.
A ... a venit un angajat al filialei si glumea cu aia pe acolo superior am impresia ca l-a trimis pe unul acasa ca nu avea permis dar cu "executorii" nu a avut nimic de discutat i-a ocolit


_______________________________________
Prinzi nu prinzi tot pescuit se numeste

pus acum 15 ani
   
@didelpro
MEMBRU DE ONOARE

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 875
.........frate,poate 30-50 de pescari ,prind cantitatea asta ,daca tu ai vazut numai la 1-nul ii dam premiul "nobel".................tu sti ce inseamna sa prinzi atita!!!!??>??

_______________________________________
Sa ,, aiva ,, ochiu cat maslina !

pus acum 15 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Salut Didele !

Mihnea cred ca vorbeste de 30 kg de scobar / zi capturati de intreaga echipa prezenta la pescuit ! Intradevar , 20 - 30 kg / cap de om este o cantitate uriasa pentru scobar !

   Te pupa tati !


pus acum 15 ani
   
Mihnea
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1177
Salut baieti
Da, ma refer la cantitatea prinsa de toti de acolo intro zi impreuna


_______________________________________
Prinzi nu prinzi tot pescuit se numeste

pus acum 15 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
tench, ceea ce ai vazut tu acum, este un precedent, este de notorietate...
Treaba pleaca de la cap, adica, de la cei ce ar trebuii sa se numeasca si sa fie efectiv, inspectori piscicoli. Cei ce sunt paznici nu au puncte de vedere, sunt cautatori de permise, dupa cum spuneai si cam atat.
In schimb, ANPA, ar trebuii sa aibe in teren inspectori piscicoli care sa stie cateceva.
Adica, sa  cunoasca locurile de aglomeratie piscicola in perioada de iarna, sa stie zonele de refugiu a pestelui in conditii de inundatii etc, sa cunoasca caracterul apelor din zona pe care o deservesc, si multe altele. Spun asta deoarece aceste zone ar trebuii sa devina zone interzise pescuitului, zone de protectie. Cineva pe vremuri se apucase sa faca o astfel de interdictie, pt cei ce-si aduc aminte erea vorba despre poduri si baraje, parca 50m amonte si aval, erea pescuitul interzis, daca nu ma insel.
Referitor la apele din zona, am vazut un inspevctor piscicol zonal care a dictat o decizie catre sefii de la ANPA decizie prin care se dadeau apele catre AJVPS, si in care ereau trecute vai cu caracter torential, sau lac de acumulare care este de mult teren arabil.... astia sunt cei ce ar trebuii sa dirijeze destinele pescuitului in teren... oare isi au rostul?
Treaba cred ca e la noi in gradina. Atata timp cat nu vom lua pozitie fata de aceste institutii, nu o sa avem nimic... din ce in ce mai bine...


pus acum 15 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
aici ii dau dreptate lui Dady, dar partial, pana la luarea de pozitie...sa ia pozitie cine? cine, Dady?

pus acum 15 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
cine altcineva ar trebuii sa ia pozitie daca  ANPA... ca doara dasta a fost infiintata... sa se ocupe de rezerva piscicola a noastra din apele noastre...corect? sunt niste delegati care trebuie sa faca aceasta treaba pt noi. Eu asa vad treaba...

pus acum 15 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
sa ia pozitie ANPA buna asta...bine ca n-ai zis Agvps sau... Dady, chiar NU INTELEGI ca noi discutam aici despre niste probleme care nu trebuiesc rezolvate? Nu te-ai convins dupa atatia ani ca problemele astea ale noastre care par atat de minore in comparatie cu situatia GENERALA nu pot fi rezolvate din interior? Ca nu avem capacitatea GENETICA de a ne rezolva singuri problemele?

pus acum 15 ani
   
flavius angling
Vizitator



Ba lume ce atata ANPA? Aia nu fac nimica! Topicul ii despre alte treburi! Lasati deoparte ANPA-u ca nu are rost sa il invoci atata dady..credema! Daca si noi pescarii am fi mai buni ANPA poate nici nu ar fi existat. Vb pe subiect   fire intinse

pus acum 15 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
Eu spun ca s-au rezolvat multe din interior. Se vor mai rezolva. Daca vom accepta idea ca tre sa vina cineva din afar sa rezolve, inseamna ca ...
Oare indiferenta , discutia la carciuma, sau pe un site anume rezolva ceva ???
Trebuie facut ceva, dar asta numai de noi...
Asta daca se vrea.
"Spectacolul" scobaritului in dujmanie, o sa poata fi vazut in multe situatii similare si poate ca nu numai la scobar...
Cat priveste pescuitul scobarului in aceasta perioada se pot face recoltari la nivel de macel.
Scobarul prin definitie e peste de card si de mare productivitate. Se pot pescuii in mod corect si in perioade permise cantitati ce de catre multi pot fi considerate exagerari.
Dar raman la considerentul ca acest pescuit de succes nu e landemana oricui. Pescuitul scobarului necesita multe cunostiinte si experienta acumulata.


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la