FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
dela_dela pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 48 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / ECHIPAMENTE SI ACCESORII PENTRU CRAP / Lansete, mulinete  
Autor
Mesaj Pagini: 1
donpaul
Membru de baza

Din: Iasi
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 228
Lansetele sunt dintr-una, doua sau max. trei bucati restul sunt bete ce pot fi folosite si la pescuit in caz de nevoie.
  Lansetele de pescuit la crap sunt cele mai specializate din toate stilurile de pescuit. Pescuitul la crap cere lanseuri de peste 100 de metri deoarece crapii mari sunt foarte precauti si nu stau prea aproape de mal de aceea lansetele au lungimi de 12 - 13 picioare (ft) sau mai pe romaneste 3,60 - 3,95 m, putere 2 - 4 livre si doua manere. Cele mai folosite (aproape un standard) sunt de 3,60 m si 3 livre. Carbonul nu mai reprezinta o noutate si se poate vorbi chiar de un monopol asupra lansetelor. Mufarea pe cui spigot asigura o buna continuitate in actiune si este intalnita la toate lansetele bune.
________________________________________


Mulinetele "adevarate " au intotdeauna frana pe tambur.
  Mulinetele folosite la ora actuala in pescuitul crapului au tamburul de capacitate mare si diametru f. mare (7 - 8 cm) si asta nu pentru ca se folosesc fire f. groase ci pentu ca un tambur cu diametru mai mare inseamna un lanseu mai lung. Astfel pe un tambur de 4 cm diam. (o mulineta de marimea 40, cea mai folosita mulineta la noi) o spira de fir masoara 13 cm iar pe un tambur cu diam. 8 cm masoara aprox. 25 cm. Daca ne gandim ca la un lanseu de 60 de m cu un tambur de 4 cm diam. se desfasoara 460 de spire inseamna ca acelasi nr de spire pe un tambur de 8 cm inseamna un lanseu de 115 m (bineinteles cu un inel de plecare adecvat) si asta fara sa mai punem la socoteala lungimea tamburului si frecarile care sunt foarte mari la tamburii mici si destul de mici la tamburii mari. Special pentru pescuitul crapului au fost create mulinetele cu bait runner, un sistem care debreiaza frana prin actionarea unei parghii si lasa tamburul liber in timpul asteptarii (frana pe minim) iar la primul tur de manivela frana revine la reglajul pe care l-ati stabilit.


pus acum 15 ani
   
alinescu
Vizitator



donpaul, chiar pescuiesti la crap? 

pus acum 15 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
...... Buna ziua ! Bine ati venit pe ( un ) ..... FORUM !

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la