FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
DEEA25
Femeie
25 ani
Mures
cauta Barbat
25 - 51 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / RETETE - bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor .... / Ten sau crap scos in ,, zeama iute "  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Booooon !



   O s-o iau cu inceputul ! Ca sa iasa ireprosabil , primul ingredient , care din punctul meu de vedere este obligatoriu , daca nu cumva eliminatoriu , facem focul cu lemn de plop uscat .
   Sapam o vatra generoasa , cat sa incapa pe foc si un gratar si o oala de 6-8 l .
   Umplem oala 3/4 cu apa si punem : cozi de patrunjel , 2 cepe taiate solzi , 1 capatana de usturoi taiati cateii pe jumate , 2 ardei grasi taiati cum vreti voi , 1 morcov taiat rondele , 1-2 ardei iuti taiati marunt , cateva boabe de piper si ce alte legume mai avem prin bagaje . Oala cu toate astea se pune pe o parte a focului , focul se pastreaza mocnit ( doar jar ) cat sa NU fiarba.
   Alegem ,, din bugetul comun " un ten sau crap de 4 - 5 kg , il taiem bucati ( portii ) de 200 - 300 g , il frecam bine cu sare si delicat si il punem la gratar .
   Odata cu pestele punem pe gratar 2-3 rosii moi sa se coaca. Dupa ce s-au copt se zobesc intr-o farfurie si se varsa in oala .
   Pe masura ce bucatile de peste sunt facute , se scot in oala ( amintesc , e la cald nu la fiert ! ).  cand totul e facut se aranjaza in portii cu tot cu zeama ! Se adauga frunzele de la patrunjel care cat vrea ! .


        Doamne fereste ! Asta e deja masochism ! Nu mai numar zilele - numar orele pana la prima plecare !


        Pofta buna si va pupa tati !

Modificat de painterman (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Nu e facuta la pescuit . nici cu lemn de plop , dar se .... apropie !

ten sau crap scos zeama iute facuta pescuit nici lemn plop dar .... apropie

57.4KB


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la