FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Anna281 25 ani
Femeie
25 ani
Iasi
cauta Barbat
25 - 44 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / ATELIER - HOME MADE , BRICO / confectionare calaret rotative  
Autor
Mesaj Pagini: 1
negreapetru
Membru activ

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 25
calaretul este una din piesele din componenta unei rotative care i-a facut pe multi pescari sa se lase pagubasi inainte de a se apuca  de constructia in regim propriu(home made) a rotativelor.Am postat citeva poze cu matrita pe care o folosesc eu la constructia calaretilor.Este destul de simpla (ptr cine este strungar sau are prieten strungar).Matrita are acelasi principiu ca cea ptr constructia paletelor,3 placi din otel calit in care se dau 3 gauri de diametre diferite.
Se construieste apoi poansonul(tot din otel calit)care are aceleasi 3 diametre  ca cele ale gaurilor.Metoda de lucru:
1-Se foloseste tabla de cupru de 0.5 mm care se inrtoduce intre placile matritei in dreptul gaurii cu diametrul cel mai mic se preseaza cu poansonul rezultind prima gaura in tabla.
2-se introduce tabla cu gaura astfel formata in matrita in dreptul gaurii cu diametrul imediat urmator ,se preseaza cu poansonul rezultind un cerc(ca o saiba mai mica).
3-Saiba  formata se indoaie la 90 grade pe o tija  metalica de grosime un pic mai mare  decit grosimea tijei rotativei,rezultind astfel mult rivnitul calaret
Daca poansonul nu taie destul de bine si saiba iese neuniforma mai piliti marginile gaurii sau ale poansonului dar nu prea mult deoarece  un joc prea mare intre gaura si pioanson nu este recomandat.


[url=http://g.imageshack.us/img8/matrpoansoncalaret1.jpg/1/][img]http://img8.imageshack.us/img8/matr



poansoncalaret1.jpg/1/w320.png[/img][/url]









pus acum 15 ani
   
DanutZ
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 612
din fericire tata e strungar,dar nu cred k le poate face doar ghidandu'se dupa niste simple poze......poti sa faci niste  poze mai exacte si ceva dimensiuni?Multumesc.......si......calaretul nu se poate confectiona dintr-o saiba mica indoita?

pus acum 15 ani
   
DanutZ
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 612
si....astept si topicul cu corpul rotativelor!!!

pus acum 15 ani
   
negreapetru
Membru activ

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 25
dimensiunile(lungime,latime) sint in functie de materialul(otelul) pe care il gasesti ptr matrite.Grosimea unei placi sa fie de min 10 mm,asta conteaza.Cit despre dimensiunea calaretului,desfa un calaret de mepps si ai dimensiunile.

pus acum 15 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
cata munca... din sarma de otel zincata nu merge? lipita cu fludor (sau nu)?

pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la