@didelpro
MEMBRU DE ONOARE
Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 875
|
|
Se ia avat(mai ales),platica ,ce mai ,albitura,se curata de solzi si maruntaie ,se scoate fileu (cu oasele de pe burta),se ,spala, numarul 2(doi),se taie pe lungime ,gros cit degetul mare,apoi invers,buc. de 10 cm(nu fix),se lasa putin la scurs.In functie de cantitatea de peste se pregateste un amestec din:otet,ulei,sare,delicat si cum spune, prietenul nostru"mabusse",roscove(ardei iute)+putina apa(plata de dunare,cu rest de racheta aer -sol,model usabusch).Se toarna nenorocirea peste zdrente,se lasa la fezandat,in functie de foame,se scoate,se scurge,se amesteca cu malai(musai)si se pune la prajit.In lichidul ramas,se pune mujdei ,rosii, intepenite pe gratar,s au spuza,si fiecare ce vrea in functie de gust!Se serveste imediat in functie de merite,desi eu unul care nu mininc peste decit ff rar,imi place rece!(daca masi prind trenul)!!!!!!!!!!!!!!! Va doresc ,pofta buna!!! Reteta este autentica,preluata de mine din bucataria, locala, libaneza!E drept ca pestii,erau de mare,merge de minune cu dunarenii,nostri,care se prind mai usor!!!!! Ps nu sunt un specialist,dar nu mor de foame!
_______________________________________ Sa ,, aiva ,, ochiu cat maslina !
|
|