FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
corinarus
Femeie
23 ani
Cluj
cauta Barbat
24 - 60 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / NOTIUNI DE BAZA IN PESCUIT / Semneaza petitia!!!  
Autor
Mesaj Pagini: 1
DanutZ
Veteran

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 612


Aceasta petitie ne poate ajuta!!!Cititi si semnati!


pus acum 15 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 982
Initiativa este laudabila dar se poate inbunatatii substantial.
Nu cred ca trebuie criticata activitatea asociatiilor asa la gramada:
- sunt asociatii care, asa cum este asociatia noastra, nu a facut si nu va face populari. Treaba asociatiei noastre nu este de a popula apele. Treaba noastra stipulata in statutul asocietaiei este de a promova pescuitul sportiv, de a lupta inpotriva obligativitatii asocierii si de a SPRIJINIIactiunile celor in drept in sensul anuntarii actelor de braconaj, poluare, celor care trebuie sa solutioneze aceste situatii si sa sprijine actiunile de eventuale populari facute in spiritul ocrotirii si inprospatarii biosistemului, participam la actiuni de COLABORARE, cu responsabilii administratori ai acestei averi nationale, pestele, responsabili numiti prin LEGE...adica ANPA..
-Sunt asociatii care au populat, toate au facut acest lucru ne profesionist. ANPA este obligat prin lege sa faca acest lucru, trebuie sa pretindem ca ANPA sa-si faca treaba, ma rog, daca apare Compania, atunci Compania.
  -Prezentul protest nu este atasat la prevederea CONSTITUTIONALA prin care se prevede DREPTUL la asociere si nu obligatia de a te asocia.
-Prezentul protest, nu spune nimic despre intentia ANPA , sau Companiei de a cadea in pacatul DISCRIMINARII...
- Prezentul protest, ar trebuii sa contina o forma de atentionare prin care sa spunem ca, vom uza de dreptul international de a sesiza instantele internationale la toate actele de discriminare, de incalcare a legii, sau de instigare la nerespecatarea legii   si nerespectare a drepturilor omului.
- Prezentul protest, trebuie sa aminteasca ca vom fi foarte receptivi la absolut orice fraza care ar putea introduce prin INTERPRETARI potrivnice, obligativitatea asociereii.
Prezentul ordin trebuie ca in incheiere sa propuna o solutie:
- vrem sa platim statului dreptul de a pescuii in apele naturale ale domeniului public, dar vrem ca permisele de pescuit pe care le platin conform HG 1016, sa le si ridicam din acelasi sistem de stat, Trezorerie...etc
- Sa se introduca taxa pt peste pe care sa o platim ANPA, sau Companiei, dar forul care va incasa banii pt. acesul la resursa sa si faca ceea ce trebuie facut in sensul pestelui, populari, paza etc. Plata vignetelor, catre acest for reprezinta contravaloarea serviciilor de ingrijire si ocrotire a resursei acvatice vii pe care TREBUIE sa fie  pusa la dispozitia pescarilor de catre cei  nominalizati prin LEGE... adica ANPA si eventual si tot mai necesara Companie. Astfel trebuie mentionat ca inpartirea apelor prin tot felul de delegari de gestiune catre asociatii,  nu se poate face deoarece plata catre acesul la resursa acvatica vie o facem catre forul administrativ si acesta trebuie sa administreze stiintific apele domeniului public, conform legii, si conform titulaturii de " actiuni durabile".
-Prezentul protest, trebuie sa atentioneze ca ANPA , da cu mare usurinta autorizatii si licente pt pescuitul cu plse, pescuit care, asa cum se poate vedea din analele ANPA, a generat si genereaza evaziune fiscala, incurajarea la evaziune, nu ajuta poporul cu absolut nimic, nu produc venituri la bugetul de stat sunt mijloace de incurajarea mafiilor,  distruge biotopul natural.
- teminologia ca pescarii se pot asocia pe zone de competenta, reprezinta un amestec in treburile interne ale asociatiilor. Asocierea se face intre persoane si nu intre bunuri. Trebuie introdusa in mintea celor care HABAR NU AU, ca asocierea este facuta de oameni pt oameni . Asa ca nu se poate ca un sistem legislativ sa interzica aderarea la asociatia noastra a pescarului de la Iasi pe motiv ca nu e in zona lui de competenta...Zona de competenta a pescarului sportiv si nesportiv din romania este PATRIMONIUL NATIONAL, ADICA APELE NATURALE ALE DOMENIULUI PUBLIC DIN ROMANIA. Cred ca aici e o mare hiba, nimeni nu vrea sa inteleaga ce este de fapt o asociatie.
-Trebuie neaparat specificat, ca asociatiile de pescari sportivi sau chiar si nesportivi, sunt simple ASOCIATII, iar ceea ce se doreste prin prevederi ale Ordinelor.... de a pune in spatele asociatiilor si in responsabilitatea asocietiilor, obligatiile legale ale institutiilor ca ANPA si Companie,  si diminuarea responsabilitatii acestor institutii fata de noi, ca noi suntem statul,  este ilegala.
- Asociatiile au caracter legal de ONG-uri, ca atare acestea trebuie sa-si faca treaba lor de a actiona in instanta orice abatere de la sistemul legislativ national, sau european si de a apela la puterea organizatiilor europene in orice situatie de incalcare a sistemului legislativ de bun simt, mai sus amintit si al drepturilor omului.
Fara aceste prevederi nu cred ca poate fi bagati in seama.
Inainte de toate sa vedem cine semneaza si sub ce reprezentare sunt cei ce semneaza.
Daca cunva ne intitulam a fi cititorii siteului ...X... atunci nu are rost sa mai asteptam raspuns...
Cred ca inainte de toate ar trebuii sa ne unim intr-o reprezentare sa zicem sindicala, reprezentarea pescarilor sportivi din romania, lucru facut de catre asociatiile care au in statut ceea ce am discutat pana aici si care se regasesc in cele scrise mai sus, si apoi sa semnam o astfel de hatie care numai atunci poate fi semnata sub responsabilitatea pesrsonalitatii juridice respective....
Nu credeti ca daca facem un lucru trebuie facut cum trebuie?


pus acum 15 ani
   
DanutZ
Veteran

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 612
daddy....nu este petitia mea......asta e.....cred k se poate face ceva si cu ea formulata in modul acesta...numai sa fie multi semnatari,,,,

pus acum 15 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 982
eu fac astfel de chestii de ceva ani si am personalitate juridica. Eu nu m-am referit ca este initiativa ta. Dar este un stil romanesc de care trebe sa ne debarasam. Sa invatam sa actionam corect, perfect, punctual si legal. Altfel nu mai poti sa fi luat in seama. Si asa sunt pesroanalitati juridice care nu ne-au bagat in seama si nu ne-au raspuns. Eu vreau mai mult ca oricine sa avem castig de cauza... din acest motiv cer sa facem ceva trainic si inbatabil... altfel suntem luati peste picior... Crezi ca e normal?
Cred ca ai vazut din luarile mele de pozitie, nu sunt multumit cu jumatati de masura.


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la