FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
polly__
Femeie
24 ani
Brasov
cauta Barbat
24 - 47 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / MOMELI SI NADE PENTRU CRAP / Nada crap - reteta II (este mai buna)  
Autor
Mesaj Pagini: 1
donpaul
Membru de baza

Din: Iasi
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 228
Compozitie: 2kg porumb uscat, 1 kg grau, 1/2 kg boabe soia, 1 kg seminte canepa, 1/2 kg seminte canari sau pasari mici, 1 kg mazare la conserva, cate 1/2 kg din urmatoarele: srot, malai, faina, apoi un plic lapte praf (cred ca are 400-500 grame) din cel ieftin, un pachet pesmet si unul de gris, 300-400 grame piper pisat, 300-400 grame boia iute, 1 kg zahar,  5-6 oua. Se fierb boabele separat, cele de canepa se fierb pana pleznesc. Se lasa la racit apoi se scurg de apa si se amesteca. Prafurile si fainurile se amesteca separat pana la omogenizare apoi se amesteca cu boabele fierte. Ideea este aceeasi, in nada finala trebuie sa se vada mai ales boabele din compozitie si mai putin "liantul". Se pare ca piperul si praful de boia sunt un puternic atractant. Daca mai e nevoie de apa evident se foloseste din cea ramasa de la fiertul boabelor. Constatarea prietenului meu a fost ca daca nadea cu boabe nefierte venea crapul si manca apoi facea o pauza mult mai mare pana sa manance iarasi. Daca nadesti prea putin locul ai sanse mai putine sa atragi pestele, daca nadesti prea mult, crapul vine, mananca si pleaca. Mierea am scos-o din formula pentru ca atragea foarte mult puiet.

pus acum 15 ani
   
alinescu
Vizitator



foarte multe ingrediente, nu credeam ca e asa de complicat sa prinzi crapi mari. dar totusi nu as avea curaj sa arunc in apa asemenea cantitate de boia iute sau piper pisat, e aproape un kil de iuteala! nu stiu eu prea multe despre crap, dar chiar mi se pare exagerat

pus acum 15 ani
   
mikebones
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 9
Sunt nou pe aici da reteta asta e criminala. Undeva e gresita, neaPaul.
Eu va recomand cu caldura sa incepeti mai intai cu retete recomandate totusi de fabricanti seriosi si pe urma sa experimentati cu propiile retete.

uite aici ceva retete
si daca nu aveti timp puteti cumpara de la, ei au facut multe experimente cu fainuri si toate ingredientele necesare unui boilies bun.



pus acum 15 ani
   
fishdones
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 9
eine kleine popirtzaine...cam asta am inteles eu din link-urile alea...cred ca scria ceva si de Valentine's Day sau Halloween cre ca de-aia n-am inteles nimic...retetele alea seamana cu ingredientele de pe ambalajele de la dulciuri parca

pus acum 15 ani
   
Iulian
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 61
Si ceva gingle bells parca vazui...

pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la