FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil alexxandra
Femeie
24 ani
Timis
cauta Barbat
24 - 57 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / MOMELI SI NADE PENTRU CRAP / Nada crap - reteta I  
Autor
Mesaj Pagini: 1
donpaul
Membru de baza

Din: Iasi
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 228
Compozitie: 2kg porumb uscat, 1 kg grau, 1/2 kg boabe soia, 1/2 kg seminte floarea soarelui, 1/2 kg seminte canari sau pasari mici (optional), 1 kg mazare la conserva, cate 1/2 kg din urmatoarele: srot, malai, faina, apoi un plic lapte praf (cred ca are 400-500 grame) din cel ieftin, un pachet pesmet si unul de gris, 1/2 kg zahar,  5-6 oua, un borcan de miere. Compozitia se imparte in doua: semintele si boabele se pun impreuna la inmuiat, bine amestecate (fara mazare!). Ideal 48 de ore, se poate si cu 24 de ore. Cele de floarea soarelui sunt water-proof si daca nada nu se leaga bine ai sansa sa le vezi plutind prin apa la aruncare. Eu de multe ori am renuntat la ele, dar reteta originala le includea. Fainurile, zaharul si laptele praf se pot amesteca separat pana la omogenizare, evident fara oua si miere. Cu o seara inainte scot semintele muiate intr-un lighean mai mare unde incep sa le amestec cu "fainurile" pe care le adaug treptat. Acum se adauga si mazarea cu tot cu zeama. Daca mai este nevoie, adaug apa din vasul unde au fost tinute la inmuiat dar, atentie, cu zgarcenie; scopul este sa se obtina o compozitie "umeda" nu una imbibata de apa. Se amesteca bine si se mai lasa ceva timp, poate fi o ora sau chiar doua pentru ca totul sa fie uniform umezit. Cel mai bine este sa se pastreze de-o parte o mica cantitate din amestecul cu faina, malai etc. care poate fi adaugat in caz ca iese o compozitie prea moale. Apoi se adauga mierea, ouale si evident se amesteca iarasi bine. Compozitia finala ideala trebuie sa arate asa: sa se vada bine boabele iar "liantul" dintre ele abia sa se ghiceasca. Si trebuie sa fie foarte tare si destul de lipicioasa. Eu momesc cu prastia si de aceea fac de seara guguloaie nu  foarte mari pe care le pun separat intr-un lighean neacoperit. Daca mi-a iesit bine nada ele se mai intaresc peste noapte si pot fi usor aruncate fara sa se sfarame. O parte din nada o pastrez pentru arc. Se pune putina pe momitor, numai cat incape in interiorul arcului culisant. Tot din aceeasi compozitie mai gauresc pe balta boabe de porumb pe care le pun pe fir. Oricum, una peste alta, am observat ca nada asta atrage mai ales cteno. Crapul romanesc a venit mai rar si atunci a venit la boiles.

pus acum 15 ani
   
bau.bau
Membru

Din: constanta
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 18
Reteta 1: Este nada pe care eu o folosesc cel mai des si pot sa va spun ca este foarte eficienta pt toate formele de crap. Merge foarte bine din mai pana in septembrie. Este un amestec in care unele ingrediente pot lipsi sau pot fi introduse si altele cu conditia sa se pastreze aceeasi linie a aromei.
4 kg de porumb uscat
1 kg de grau sau arpacas
2 kg de boillies (capsuni, tutti-frutti, banane, ciocolata, canepa, caramel) este f bine daca aveti 1 kg de boillies solubile.
1 kg de canepa (recomandabil sa fie coapta)
1 kg de zahar sau alt indulcitor (mierea este foarte buna dar numai ½ kg)
½ kg soia uscata
½ kg seminte de floarea soarelui macinate sau in lipsa strot
½ kg naut preparat (vezi capitolul momeli)
½ kg peleturi (solubile)
aditiv praf sau lichid
putina sare
10 ml aroma de acelasi fel cu boilliesurile (aveti grija cat de concentrata e aroma ca ce se gaseste la noi pe piata puteti sa puneti si 2 litri). Puteti folosi foarte bine siropuri concentrate.
10 ml ulei de canepa
10 ml ulei esential, cel mai bine de aroma pe care mergeti sau daca nu aveti cel de mandarine poate fi combinat cu orice aroma.
Toate chestiile astea eu le combin intr-o galeata (de fapt impart totul in doua si fac doua transe de nada) si le amestec bine, pun apa cat sa acopere totul si le las asa cateva ore. Grauntele uscate vor trage apa mai ceva ca un burete (in special nautul si soia) asa ca aveti grija sa adaugati alta in permanenta. Acest tip de nada se preteaza foarte bine la nadirea direct la fata locului adica din barca sau pe jos, daca nu se poate amestecati totul cu o nada praf, faceti bulgari tari si ii puteti arunca cu prastia. Daca dispuneti de o barca lasati amestecul ceva mai zemos pentru o difuzie mai rapida. Cantitatea aceasta eu o folosesc pentru un pescuit de doua zile si o arunc in 4 portii. ¼ in prima seara si incep pescuitul a doua zi dimineata cand mai arunc ¼, apoi cate inca ¼ seara si dimineata. Dupa 5-6 partide intr-o balta puteti sa faceti crapi dependenti de aceasta aroma.


_______________________________________
elev pescar

pus acum 15 ani
   
bau.bau
Membru

Din: constanta
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 18
Reteta 2: O nada pe baza de cartofi (buna vara la crap si cteno)
4 kg de porumb uscat
4 kg de cartofi proaspeti taiati in cubulete de 1-2 cm. Nu taiati cartofii decat atunci cand pregatiti nada.
2 kg de boillies (canepa, fructe sau squid)
1 kg de arpacas
½ kg naut preparat
1 kg zahar
aroma
10 ml aditiv (merge bine in combinatia asta Aromix-ul de crap de Sensas)
La aceasta nada pescuiti cu boillies, cu cartof si cu porumb. Cartoful se poate pune pe rig proaspat sau puteti folosi cartofii conservati din comert.


_______________________________________
elev pescar

pus acum 15 ani
   
bau.bau
Membru

Din: constanta
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 18
Reteta 3: Nada pentru cteno. Aceasta reteta o am de la un amic de-al meu care sustine ca a prins multi cteno cu ea. Eu am folosit-o doar o singura data si am prins sute de platici, doi crapi mici si un singur cteno.
Cca 3 kg de porumb verde (taiat de pe stiulete)
2-3 kg de rosii
1 ceapa!!!!!!!! Cica daca nu pui si ceapa nu are farmec.
1 kg de boillies de fructe (astea eu le-am pus in reteta)
4 paini
100 g miere
50 ml de ulei de floarea soarelui
aroma de vanilie (pot sa va spun ca amicul asta are ceva la cap cu vanilia)
2 linguri de aditiv Van den Eynde de vanilie (!!!)
Cum se face chestia asta ? Intr-un vas (pe malul apei) se storcesc rosiile, se rupe painea in bucati si se amesteca cu terciul de rosii si porumbul. Se framanta pana se face o coca foarte tare. Se adauga ceapa si uleiul (deja suna a carte de bucate) si se framanta din nou. Se adauga aroma si aditivul se framanta iarasi si se fac galuste cam cat pumnul care se pastreaza intr-un prosop ud. Pot sa va spun ca dupa ce am terminat de facut nada muncisem atat de mult ca-mi cam trecusa pofta de pescuit. Nu va dadeam aceasta reteta daca amicul nu era om de incredere dar sa stiti ca nu e pescar dintr-ala… si cand spune ca a prins asa este.


_______________________________________
elev pescar

pus acum 15 ani
   
bau.bau
Membru

Din: constanta
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 18
Reteta 4: O reteta foarte buna iarna sau mai bine spus in noiembrie-martie:
½ kg porumb uscat
¼ kg boillies (calamar, scoici, peste, somon)
¼ kg biscuiti pt caini (peste, somon)
20 ml ulei de peste sau aroma de scoici sau calamar
emulsifiant
10 ml esenta de ciocolata
2 linguri de zahar
10 ml ulei esential de mandarine
2 linguri de aditiv praf (f bun este Big Fish de Van Den Eynde)
un stimulator de apetit este binevenit
Amestecati totul intr-o galeata si lasati-o cat mai uscata. Zgarciti-va cu cantitatea de nada caci in aceasta perioada crapii nu sunt foarte mancaciosi. De mare folos sunt acum pungile solubile in care puneti cca 100-150 g de nada la lanseurile de nadire si cat va duce lanseta in lanseurile cu tot cu plumb. Pe aceasta nada puteti sa incercati si o boillie de ciocolata. Cantitatea este pentru o zi de pescuit caci nu am stat niciodata in perioada asta peste noapte. Daca aveti posibilitatea sa naditi si cu o zi inainte (dimineata) este foarte bine.


_______________________________________
elev pescar

pus acum 15 ani
   
bau.bau
Membru

Din: constanta
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 18
Reteta 5: Alta reteta care a dat bune rezultate in baltile cu mal unde nada se scufunda repede si unde este necesar sa contina substante grase care sa razbata prin acesta. Tot pentru 2 zile de pescuit. Acestui mix puteti sa-i imprimati ce aroma doriti. Nu exagerati cu nadirea deoarece este o nada foarte consistenta.
2 kg de porumb uscat
1 kg de boillies (aroma la alegere)
2 kg de alune crude pe care le coaceti putin la cuptar cu f f putina sare
½ kg seminte de canepa coapta
½ kg de soia uscata
½ kg pelleturi de alune (sunt foarte uleioase)
½ kg pelleturi de aroma de baza
½ kg zahar
50 ml ulei de porumb
10 ml ulei esential de anason
esenta dupa cum este cazul
emulsifiant
aditiv
Amestecati totul in doua transe (mie mi se pare destul de neplacut sa amestec toate grasimile astea asa ca in general mai iau cu mine un invatacel si il pun pe el la treaba) si oferiti nada in portii mici si dese (de 3-4 ori pe zi). Momelile din carlig e bine sa fie flotante (intram in detalii mai incolo).


_______________________________________
elev pescar

pus acum 15 ani
   
bau.bau
Membru

Din: constanta
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 18
Reteta 6: Inca una pentru fund malos si gata. Mai departe incercati si voi si daca aveti rezultate bune spuneti-mi si mie.
2 kg de porumb uscat
2 kg de seminte de floarea soarelui crude si faramate (nu macinate)
1 kg de boillies (ciocolata, canepa sau scopex)
½ kg canepa coapta
½ kg soia uscata
½ kg pelleturi (cele de ciocolata sunt o nebunie)
½ kg zahar
50 ml ulei de floarea soarelui
10 ml ulei de canepa
emulsifiant
aditiv
Aceleasi conditii ca la reteta de mai sus.


_______________________________________
elev pescar

pus acum 15 ani
   
bau.bau
Membru

Din: constanta
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 18
Reteta 7, a lui Adriano Musaro
Ingrediente:
15% malai
10% faina de orez
15% faina de soia(grasa daca se gaseste)este un atractant natural
10% faina alba (pentru a lega si carbohidrata)
15% canapa prajta si tocata nu prea marunt
5% pelete de porci sau faina pentru pasari si porci (nu mai mult pentru ca valorile nutritive sunt prea mari, pentru a hrani un porc se folosesc 200g....atentie la dozaj.)
20% mancare de pasarele cu granulatia mica
10% puteti alege voi oricare atractant si indulcitor, chiar zahar este foarte bun vorba lui Leon J. De obicei eu bag o spetie si cele pentru bucatarie sa stiti ca sunt optime.
Aceasta este reteta lui Adriano Musaro, am vazut ca el face din aceasta nada niste guguloaie cam cat o minge de ping pong le lasa circa o ora la uscat, timp in care se intaresc in suprafata, si le lanseaza cu prastia.


_______________________________________
elev pescar

pus acum 15 ani
   
bau.bau
Membru

Din: constanta
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 18
Reteta 8


Compozitie: 2kg porumb uscat, 1 kg grau, 1/2 kg boabe soia, 1/2 kg seminte floarea soarelui, 1/2 kg seminte canari sau
pasari mici (optional), 1 kg mazare la conserva, cate 1/2 kg din urmatoarele: srot, malai, faina, apoi un plic lapte praf
(cred ca are 400-500 grame) din cel ieftin, un pachet pesmet si unul de gris, 1/2 kg zahar,  5-6 oua, un borcan de miere.
Compozitia se imparte in doua: semintele si boabele se pun impreuna la inmuiat, bine amestecate (fara mazare!).
Ideal 48 de ore, se poate si cu 24 de ore. Cele de floarea soarelui sunt water-proof si daca nada nu se leaga bine ai sansa
sa le vezi plutind prin apa la aruncare. Eu de multe ori am renuntat la ele, dar reteta originala le includea. Fainurile,
zaharul si laptele praf se pot amesteca separat pana la omogenizare, evident fara oua si miere. Cu o seara inainte scot
semintele muiate intr-un lighean mai mare unde incep sa le amestec cu "fainurile" pe care le adaug treptat. Acum se adauga
si mazarea cu tot cu zeama. Daca mai este nevoie, adaug apa din vasul unde au fost tinute la inmuiat dar, atentie, cu
zgarcenie; scopul este sa se obtina o compozitie "umeda" nu una imbibata de apa. Se amesteca bine si se mai lasa ceva timp,
poate fi o ora sau chiar doua pentru ca totul sa fie uniform umezit. Cel mai bine este sa se pastreze de-o parte o mica
cantitate din amestecul cu faina, malai etc. care poate fi adaugat in caz ca iese o compozitie prea moale. Apoi se adauga
mierea, ouale si evident se amesteca iarasi bine. Compozitia finala ideala trebuie sa arate asa: sa se vada bine boabele
iar "liantul" dintre ele abia sa se ghiceasca. Si trebuie sa fie foarte tare si destul de lipicioasa. Eu momesc cu prastia
si de aceea fac de seara guguloaie nu  foarte mari pe care le pun separat intr-un lighean neacoperit. Daca mi-a iesit bine
nada ele se mai intaresc peste noapte si pot fi usor aruncate fara sa se sfarame. O parte din nada o pastrez pentru arc.
Se pune putina pe momitor, numai cat incape in interiorul arcului culisant. Tot din aceeasi compozitie mai gauresc pe balta
boabe de porumb pe care le pun pe fir. Oricum, una peste alta, am observat ca nada asta atrage mai ales cteno. Crapul
romanesc a venit mai rar si atunci a venit la boiles.


_______________________________________
elev pescar

pus acum 15 ani
   
bau.bau
Membru

Din: constanta
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 18
Nu mai inteleg nimic,doua topicuri deschise cu acelasi subiect.Acum am vazut ca dl Paul a mai deschis un topic cu 6retete pentru nada la crap.Se pare ca m-am repetat.Mai bine deschideam si eu 1 aparte 

_______________________________________
elev pescar

pus acum 15 ani
   
filica ciutac
Vizitator



salut!nu mi-o lua in nume de rau dar eu asa tampenii nu am mai pomenit de cand pescuiesc la crap.nu ca nu ar fi bune  partile componente ale retetelor dar faceti niste amestecuri de te ia cu raceala la spate.

pus acum 15 ani
   
mircea
Administrator

Din: BACAU
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1512

filica ciutac a scris:

nu mi-o lua in nume de rau dar eu asa tampenii nu am mai pomenit de cand pescuiesc la crap


Si uite asa se cred unii detinatorii adevarului absolut .
Cat despre limbaj....mahala curata .

O idee se poate combate si intr-un mod subtil , constructiv .


_______________________________________
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se.
O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !

pus acum 15 ani
   
filica ciutac
Vizitator



nu este vorba de adevar absolut dar orice pescar de crap stie ca nu se pot adauga fainuri aiurea unor boabe ude,in retetele de iarna nu au ce cauta uleiuri care rancezesc,fiind absolut esentiala inlocuirea lor pe cat se poate cu aditivi pe baza de alcool.semintele nu se pun la inmuiat la un loc pt simplul motiv ca cine a inmuiat faina de porumb cu faina de soia  cu seminte de floarea soarelui ,canepa sparta,etc, stie ca unele plutesc din start in timp ce altele se scufunda din start .Boabele se fierb si au timpii de fierbere diferiti de ex la canepa 20min(pana crapa) iar la porumb peste 30 min .Spartura se toate felurile este buna pt ca dl crap roade dar ai trebiie liant sa o tina la un loc pe cea orez ff grea de cea de soia ff grasa(plutitoare).Zaharul se pune in  paste dar nu aiurea si nu de oricare.uleiurile esentiale sunt bune doar cele naturale nicidecum cele pt aromat casa si se pun cu pipeta la chile de nada.Nu poti face din zeci de fainuri"guguloaie"fara sa le legi cu ceva de genul---lapte de porumb,melasa,csl,oua,......altfel este praf in ochi.Porumb uscat ,cu soia si praf de ciocolata in punga pva--este de-a dreptul mai mult decat o blonda asi poate inchipui.sa nu mai spunem de postarile la capitolul noduri catr dupa cele ale lui "NEXU"--FOARTE BUNE-vin sa completeze cu ineptii de genul "trecem bucla prin linie".Daca dumneata d-le  mircea imi explici cum se face asta,eu ami cer scuze,altminteri cred ca se doreste sa se construiasca ca si pana acu,cu poze din ziare,cu copy-paste, cu repeat of topic care insira  tampenii una dupa alta,fara a tine cont de faptul ca cine se uita o data la asa ceva s-ar putea intoarce pe acest forum la anu doar din plictiseala.Mie mi se par lucriurile "umpic" fortate.Adevarul,absolut sau nu, este adevar si nu poate fi minciuna sau minciuni nicidecum.salut!

pus acum 15 ani
   
Preston
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2750
Auzi Filica se pare ca tu nu intelegi un lucru...ti-am zis data trecuta cand tot asa te-ai luat aiurea ba de unul ba de altul, ca faptul ca postezi aici INCA este un privilegiu care ti-a fost acordat cu totul si cu totul gratuit.Deci atata vreme cat nimeni nu te-a chemat pe tine sa postezi aici si nici nu te va ruga sa postezi aci vreodata, nu inteleg de ce critici ce posteaza altul si de unde posteaza.Asta este formatul siteului asta se posteaza de atat suntem in stare si cu asta basta.Daca iti place ok daca nu te salutam si lasa-ne in pace.Nu ai dreptul sa ceri tu administratorului sa-ti dea tie explicatii cu privire la o postare indiferent ca e al lui sau a altuia.Daca ai vreo nelamurire vis-a-vis de o anumita postare intreaba autorul postarii respective nu administratorul site-ului.Am vazut ca ai deschis un topic pe un forum unde ti-ai raspuns doar tu ...pescuitul la feeder...asa ca daca vrei sa postezi aici inceteaza cu criticile si arata ca poti tu mai mult.Cred ca ai inteles ce am zis si consider ca am dat inca o data dovada de rabdare si bun simt.Repet asta este site-ul acesta deocamdata si oamenii care il sustin fac ce pot.Daca tu consideri ca nu-ti este aici locul te rog sa ne scuzi si sa ne lasi in durerea noastra.Consider subiectul inchis nu cred ca este necesar sa primesc vreun raspuns asa ca orice postare ostila o voi sterge...nu-i vad rostul.PS-Pozele cu nodurile mentionate si laudate de matale sunt puse tot cu copy paste...si sunt oricum foarte utile pentru cei care nu au inca privilegiul sa le stie pe toate.Consider ca aprecierile tale la postarile altora sunt rautacioase si nu au ce cauta aici.Considera avertismentul meu ca fiind ultimul.Multumesc.

pus acum 15 ani
   
florin m.
Membru de baza

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 95
@bau
vad ca folosesti in multe retete porumb uscat,nefiert -nu ti-l recomand
canepa coapta -vezi ca pluteste in apa
+timpi diferiti de inmuiere ,fierbere la seminte-nu la gramada ...etc
Eu iti zic sa incerci cel putin astea ce le-am zis ,poate vei vedea ceva diferente!
Fire intinse!


pus acum 15 ani
   
Maryus
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 570
nu vad in retele de mai sus care ar fi elementul atractant..nu vad numai ca toate ingredientele sunt uscate si deshidratate cu alte cuvinte si am citit undeva ca nu e bine asa...

dar cum credeti voi...eu nu vad o reteta buna in cele de mai sus...


pus acum 15 ani
   
Maryus
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 570
postez si eu o reteta...nu stiu daca ii bine ce fac dar risk...
motivele 

exact cantitatile nu le stiu dar in orice caz aceasta nada o putem face dupa oki cum consideram noi...
eu dau doar ingredientele...

canepa cu continut mare de ulei luata din magazin care este gata preparata.
porumb la conserva cu aroma de chilli , capsuna  simplu...
mazare tot din conserva..
pelete de fructe cu continut mare de ulei.... ( nu sunt obsedat de ulei dar asa am vazut reteta si asa o zic )

boilesuri sparte si intregi cica ...fresh squid ar fii cele indicate
tiger nutts..
si cam atat imi aduc aminte...
dar daca mai imi amintesc ceva mai postez
     


pus acum 15 ani
   
florin m.
Membru de baza

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 95
>..o nada de primavara,in general buna. Pelete de fructe ..cu continut mic de ulei as incerca eu..!

pus acum 15 ani
   
flavius angling
Vizitator



primavara de ex eu dau cu viermusi in ac si mamaliga ca nada care contine si ceva viermusi,dar pe langa asta fac un mic truc care probabil unii il cunosc...asa ca nu ii ceva "nou-extraterestru" cred ca. la bulgarii de mamaliga dupa ce ii rotungesc apas cu degetul in ei pana formez o gropita si in acea gropita adaug diferite arome precum esenta de lapte de porumb,tutti-frutty,capsuni,anason...tot ce cred ca miroase imbietor,iar dupa aceea nu strang locul unde am facut gaura,ci mai rup putina mamaliga si o pun deasupra gaurii ca sa nu se piarda lichidul. Am sa revin cu niste imagini...

p.s. marius--- primavara este bine sa oferi pestelui ceva mai miscator (momeli naturale-rama,viermus...etc) pt ai stimula umpic apetitul/curiozitatea...acuma daca mai stiu si alti pescari din U.E alte metote...sa iti zica si ei...peste sa prinzi ))


pus acum 15 ani
   
Maryus
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 570
in reteta postata de mine ma refeream la o nada de vara cand e ff cald ( canicula) si am auzit ca at este ff bine sa folosim ceva cu continut mare de ulei

   


pus acum 15 ani
   
flavius angling
Vizitator



da marius vara merg foarte bine in apa subbstantele pe baza de ulei...asa zisele "esente".

Si mai jos aveti prezentat trucul de care spuneam ca il folosesc la mamaliga (in imagine am exemplificat pe paine...sper ca nui cu suparare ):

In prima poza am apasat cu degetul pt a face o mica gaura....

nada crap reteta marius vara merg foarte bine apa baza ulei...asa zisele mai jos aveti prezentat

23.9KB


pus acum 15 ani
   
flavius angling
Vizitator



Dupa care am adaugat atracntantul lichid....

nada crap reteta dupa care adaugat lichid....

23.6KB


pus acum 15 ani
   
flavius angling
Vizitator



Aici este prezentat "capacul, "dopul"..."acoperisul" cum vreti voi sal numiti....care va acoperi gropita aceea cu lichid....

nada crap reteta aici este prezentat cum vreti voi sal acoperi gropita aceea lichid....

24.5KB


pus acum 15 ani
   
flavius angling
Vizitator



Iar aici...rezultatul final! Am umezit umpic degetul si am peticit capacul...incercati si voi si va asigur 100% ca sta. Intotdeauna am avut rezultate cand am folosit metoda asta...sper sa functioneze la fel de bine si la voi sau chiar mai bine ! 

nada crap reteta iar final! umezit umpic degetul peticit voi asigur 100% sta. avut rezultate cand

22KB


pus acum 15 ani
   
flavius angling
Vizitator



Daca va uitati bine se poate observa conturul "capacului"....

nada crap reteta daca uitati bine poate observa conturul

21.4KB


pus acum 15 ani
   
filica ciutac
Vizitator



foarte interesant,nu stiam metoda asta.merge si cu pasta de paine,sau doar cu mamaliga ?

Modificat de filica ciutac (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
flavius angling
Vizitator



merge cu orice fel de nada,dar eu am eximplificat pe paine ca na...doar nu era acuma sa cumpar nada sau sa fac mamaliga

pus acum 15 ani
   
Maryus
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 570
mnaaa uite o kestie care merita incercata :d

cat de curand ...

   


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la