FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login
POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: fifi489
 | Femeie 19 ani Bucuresti cauta Barbat 29 - 68 ani |
|
flavius angling
Vizitator
|
|
In lipsa anasonului, coriandrul are acelasi efect benefic pentru atragerea ciprinidelor
|
|
pus acum 16 ani |
|
|
si in lipsa coriandrului? 
|
|
pus acum 16 ani |
|
dadylures
MEMBRU DE ONOARE
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 982
|
|
nu sunt convins de atractivitatea nici a anasonului si nici a coriandrului. Stiu cu siguranta ca face altceva.
|
|
pus acum 16 ani |
|
flavius angling
Vizitator
|
|
pai acuma fiecare cu ce crede ca ii bun...normal. eu am luat la anason pesti destul de frumosi....6 cai frumosi stii faza nu? 
|
|
pus acum 16 ani |
|
dadylures
MEMBRU DE ONOARE
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 982
|
|
nu o stiu, dar sigur nu ai luat la anason...
|
|
pus acum 16 ani |
|
flavius angling
Vizitator
|
|
dadylures a scris:
nu o stiu, dar sigur nu ai luat la anason... |
dady nu am luat la anason la propriu...am luat la nada amestecata cu anason (lichid). asta a fost acum mai demulti ani,deloc recent
|
|
pus acum 16 ani |
|
dadylures
MEMBRU DE ONOARE
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 982
|
|
este corect ce spui, dar oare ai luat pt faptul ca ai folosit acel lichid? Intreb asta pt ca exista de multe ori tendinta de a da incredere in ceva ce nu e verificat, ce nu e evident. Poate ca si folosirea numai a nadei respectiva fara a adauga acel anason sa fi dat aceleasi rezultate. Nu acord anasonului capabilitati mai mult de cat cele pe care le poate dezvolta. Si eu am patit ca in anume conditii sa fi prins f bine pe o nada si un anume aditiv si in conditii similare sa prind chiar si mai bine folosind aceiasi nada neaditivata suplimentar. Discutia pe care o fac o fac prin prisma diferentierii nadei de furaj. Anasonul, cel de toate zilele, arhicunoscut prin aroma sa dulceaga, folosit natur sau ca si extract concentrat, ajuta la digestie. Ca si capacitate aromatica poate fi folosit in combinatii excitative pe sistem nervos ca index memorativ. Dar nu ca atractant. Atractantul, repet d.p.d.v. al nadei este intradevar o combinatie care trebuie sa aiba efectul de a atrage pestele si care trebuie sa aibe alte capacitati. Dilutie, viteza de propagare laterala, indexuri memorative, excitanti, efecte gustative la contact, si foarte inportant, sa produca respingerea ca si aliment. Idealul cam asta ar fi. Acum depinde cat dintre aceste deziderate se pot atinge. Asta de fapt trebuie sa fie baza diferentieri dintre nada si furaj. Discutia este f complicata si nimeni nu va venii cu amanunte de natura cunoasterii exacte. Se vor face speculatii si aprecieri la acest nivel. Din acest motiv spuneam ca poate ca daca ai fi folosit numai nada simpla ai fi avut in aceleasi conditii rezultate la fel de bune. Garantat ca daca nada respectiva nu a avut cerintele enuntate mai sus satisfacite, anasonul a ajutat la o digestie buna a nadei ingerate. Asta nu inseamna putin lucru, dar se poate realiza si altfel...
|
|
pus acum 16 ani |
|
flavius angling
Vizitator
|
|
nada era ceva ungureasca dady...nu mai stiu exact exact ce continea,dar stiu ca era din sort de floarea soarelui si inca cateva furaje ce au pus respectivii care au facuto,iar eu am adaugat in apa folosita la prepararea nadei si 100 ml de anason la 3 kg de nada. oricum e evident ca si nadele au rolul lor iar atractantii si esentele de care se vb sunt doar un plus pe langa nada folosita
|
|
pus acum 16 ani |
|
dadylures
MEMBRU DE ONOARE
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 982
|
|
33% aditivare??? mi se pare enorm, avand un produs lichefiat superconcentrat. Infine, tu stii. Nadele de tipul despre care spui, cele cu conponente din fl soarelui, de obicei cauta sa le eviti. Sunt bune numai folosite intr-un timp f scurt dupa ce au fost facute. O saptamana max 10 zile. Sau daca vrei sa le pastrezi mai mult timp cu succes, videaza-le. Fl soarelui are un continut de ulei cu propietati f f f usor oxidabile. Daca nada contine orice astfel de produse din fl soarelui, oxidarea acesteia duce la expunerea la un pericol pe care-l poti evta fie nefolosind-o fie avand nada izolata de oxigen pt a inpiedica oxidarea. Poti sa folosesti seminte de fl soarelui macinate in nade, sunt bune, dau capacitate colanta buna nadei, si nu numai, dar cel mai bine sa folosesti nada a doua a treia zi.
|
|
pus acum 16 ani |
|
dadylures
MEMBRU DE ONOARE
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 982
|
|
mircea, 100 ml de concentrat la 3 kg de nada, este fff mult. Asta inseamna ca la 1 kg de nada s-au folosit 100ml / 3 asta inseamna aprox 33ml la 1 kg de nada. Asa este, am gresit eu, gandindu-ma la vol de 100 ml, practic un pahar de 100ml de concentrat la 3 kg nada. Este foarte mult.Normal concentratele lichide, se folosesc cam max 10 ml la kil. De obicei 6-8 ml la kil, sau chiar si mai putin. De la 6 ml pe kil la 33 ml pe kil este ceva mai mult de 5 ori de cat ar fi trebuit folosit. Concentratele lichide cam la acest raport se folosesc. In general sunt dozate la capacel. Asta pt ca folosirea sa devina practica. La un kil de nada se folosesc max 2 capacele in apa de umectat. Vorbesc referindu-ma la concentratele folosite de mine si care toate au cam aceleasi indicatii. Nu folosesc anason ca sa stiu ce indicatii are acest concentrat. Dar daca asa scrie pe el sa pui 100ml la 3 kg de nada... Asta ar insemna sa pui toata sticluta la un pescuit, sticluta care de obicei, ale mele au 100ml. Si pretul unei sticlute ORIGINALE, este peste 10 eu una.
|
|
pus acum 16 ani |
|
|
uleiurile esentiale de diferite forme (de canepa ,de alune,de nuca de scortisoara),precum si concentratele de cilli,de vanilie,de usturoi),indulcitorii de tipul talinului se pun cu pipeta la kg de nada.una este concentratul lichid folosit la pescuit si alta este cel de facut bauturi racoritoare.
|
|
pus acum 16 ani |
|
Modigliani
Moderator
 Din: Atlantida
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 8751
|
|
Noroc ! Dati-mi voie sa pun un comentariu Caruia i-ar sta mai bine ca subiect . In fine .... Stiati ca tot cea ati incercat vreodata nu prea mai are valabilitate ? Parerea mea < si nu e decat o simpla parere ( astept , daca ma credeti in ce voi spune , comentarii pe tema ) este ca de la o generatie la alta se nasc puieti de peste cu o puternica , pregnanta mostenire genetica ? Ritmul lor de inmultire este echivalent cu 1 - 2 generatii pe an ( cred ) sau daca nu , oricum mai repede decat ne putem noi adapta cu alte generatii de momeli si atractanti . De exemplu am sa dau bibanul : primul peste prins de mine . extrem de lacom , vorace , curajos , pe care nu-l puteai rata decat daca dadeai la piulita . Imbecil de usor se ,, agata de ac ,, . Mai puteti spune asta ? Or biban inca mai este in baltile noastre . Nu ca pe vremuri , dar este . Eu am remarcat ca este mult mai circumspect si mai viclean . Viclenia asta eu o pun pe seama bagajului genetic acumulat . De la al prinde cu ata rosie ,, la tacaneala ,, pana la cele mai elaborate jiguri care nu stiu cum sa joace mai natural in apa , e cale lunga ! . A EVOLUAT DRAGII MEI ! si a capatat experienta de la predecesorii sai si o va face in continuare . Natura are grija de creatiile ei . Putem sa ne dam cu capul de pereti , instinctul de conservare e mai puternic decat cel mai pregatit dintre noi toti . Asta nu inseamna ca nu va doresc ..... Fir stanca ! Va pupa tati ! I-mi sustine cineva ,, bazaconiile ,, ?
|
|
pus acum 16 ani |
|
dadylures
MEMBRU DE ONOARE
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 982
|
|
|
pus acum 16 ani |
|
cataimob
Veteran
 Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 294
|
|
salutari fratilor de suferinta , pescari ;
1) sunt de acord cu modigliani , in cam tot ce scrii si ne sfatuiesti , unele retete si sfaturi , chiar testate de mine. 2) 3) imi doresc sa va gasesc pe toti user-ii , cu cat mai multe detalii , topic-uri , sfaturi , etc ,legate de pescuit 4) va salut cu respect pe toti care ati postat ceva , aici , si pe alte sit-uri , forum-uri de acest gen . 5) am fost 25.10.2009 la crevedia si pe 26.10.2009 pe baneasa , iar pe 01.10.2009 merg pe balaria 1 sau 2 . dak a fost cineva in toamna aceasta pe baltile mentionate de mine , astept "schimb de experienta" .
ps:" omul cat traieste invata! " ....eu observand ca , cu cat citesc mai multe despre pescuit , aflu ca de fapt nu stiam mai nimic , dar teoria ca teoria , insa practica iti mananca "ficatii" .
_______________________________________ Viata bate filmu' . teoria ca teoria , dar PRACTICA TE OMOARA !!! .....pescarii stiu de ce :D Un destept invata din greselile altora .... eu din ale mele :D
|
|
pus acum 15 ani |
|
cataimob
Veteran
 Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 294
|
|
la punctul 2) adaug adresa de mail si messenger " cataimob " si ...sanatate si fir beton
_______________________________________ Viata bate filmu' . teoria ca teoria , dar PRACTICA TE OMOARA !!! .....pescarii stiu de ce :D Un destept invata din greselile altora .... eu din ale mele :D
|
|
pus acum 15 ani |
|
Modigliani
Moderator
 Din: Atlantida
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 8751
|
|
Salut ! Mergi , te rog ... aici : .... ne spui mai multe despre tine . Insa nu incerca sa postezi vre-o adresa de e-mail . Constructia acestui forum nu permite afisarea adreselor de mail . Ok ?
|
|
pus acum 15 ani |
|