FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil andreeamicu91
Femeie
22 ani
Bucuresti
cauta Barbat
22 - 52 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / ATELIER - HOME MADE , BRICO / matisarea inelelor  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Mihnea
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1177
Salut,
Stie cineva ce sfoara e cea mai buna pentru matisarea inelelor si unde se poate gasii?
De asemenea ma intereseaza unde se pot gasii si ceva rasini din acelea pentru matisare
Multumesc


_______________________________________
Prinzi nu prinzi tot pescuit se numeste

pus acum 15 ani
   
DanutZ
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 612
eo,in trecut le matisam cu ata de macrame si dadeam cu lac pesteakuma nuj cum se face k n'am mai mutat inelele la nimic.....de fapt...atunci le aplicam eo

pus acum 15 ani
   
filica ciutac
Vizitator



Ati recomand ata de matase sibtire nicidecum ata de macrame care este groasa.daca matisezi un singur inel trebuie sa te uiti la culoarea atei cu care au fost matisate restul de inele,altfel strici aspectul batului.Ata o gasesti la raioane de marochinarie,(acolo unde mai sunt.)Ca idee grosimea atei trebuie sa fie aproximativ ca cea a inui singur fir din snurul de martisor sau mai subtire.strangerea firului cu care matisezi ,in spirale,in jurul tronsonului de bat matisat trebuie sa fie cat mai constanta,nici slaba dar nici foarte strans.majoritatea au tendinta sa stranga mai tare la spiralele terminale,ceea ce nu este bine.daca nu ai mai matisat,ati recomand sa intorci capatul firului cu care matisezi cu un textil mai tare decat firul tau si pe cat posibil de acelasi diametru.RASINA este rasina epozidica,transparenta .daca nu o gasesti,la magazinele de specialitate,care vand scule,poti lua rasina expo folosita la lipirea produselor  de sticla,piele,carton,etc....de la magazine cu produse sanitare care vand astfel de rasini.BIZON este o firma care are astfel de rasina,sub forma de seringa dubla .Intr-un tub din acelea este intaritorul pentru rasina asa ca citeste bine timpul de uscare,sa nu te ia prin surprindere.Amestecul sa-l faci pe un capac de borcan,sticla nu pe mase plastice deoarece majoritatea se vor muia reactionand cu rasina.Dupa matisare,aplicarea rasinii,pune mana pe un fion de par si cu acesta sufland aer cald uniformizeaza rasina pe toata sectiunea matisata,avand grija ca rasina calda care curge sa nu depaseasca mai mult de 2-3mm suprafata matisata ,in tot acest timp rotind tronsonul cu matisajul.Daca nu rotesti rasina va forma picaturi,CEEA CE NU ESTE BINE.Dupa ce aspectul ati place respectiv are luciu,rasina este intrata uniforn in textura firului,opreste fionul continuand rotirea tronsonului.

pus acum 15 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
tench, ata de matisaj este o ata speciala. Poate ca gasesti ceva ate sintetice care sa se conporte bine pt ce vrei tu. Ata speciala are capacitatea de a devenii din sectiune rotunda sectiune plata cand matisezi cu ea.Astfel latindu-se acopera bine si nu se observa spirele. Trebuie sa fie tare si destul de subtire. Chiar mai subtire putin ca cea de cusut dar si daca gasesti la grosimea celei de cusut nu-i bai.
Cauta sa gasesti ceva ata de cusut piele, dinaceia mai groasa. tai o bucata de 2m si desfaci firu-n 3 sau 4 si foloseste un singur fir din acela. Este apropiat de ce spuneam eu.
Daca gasesti undeva rasina flex cooat, este o epoxidica elastica.
Este bine sa ai matisajul protejat cu astfel de rasini elastice pt a nu face concentrator de efort pe bat. La fel trebe ca matisajul sa nu fie lung, sa fie cat mai scurt si cat mai ferm. Altfel dai in beleaua cu concentratorul si am vazut bete rupte ca urmare a acestui lucru.
In rest trebe sa ai ceva instalatie electrica, un rotisor vechi transforma-l ca sa invarta batul ca altfel dai in hictis-plictis si ai sanse sa nu mai scapi de criza...
Spor la lucru.....


pus acum 15 ani
   
DanutZ
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 612
ata pt curatit dintii mi se pare o alternativa,dar nush dak merge folosita....o s'o incerc

pus acum 15 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
nu mai pierde timpul, iti spun eu de la inceput NU MERGE...

pus acum 15 ani
   
DanutZ
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 612
oki...am inteles

pus acum 15 ani
   
filica ciutac
Vizitator



ata de curatat dintii merge si ea la ceva in pescuit dar nicidecum la matisat.tratata intr-un anumit fel merge bine la legarea boilesurilor pe monturi D-RIG,in general la legarea boilesurilor Pop-up.este adevarat ca o rasina cu elasticitate mica va duce la atenuarea tensiunilor superficiale in suprafata matisata.acelasi lucru se intampla cand rasina nu este de grosime uniforma.Variatiile de grosime ale rasinii,matisajul strans neuniform,depasirea suprafetei matisate,faptul ca din fabricatie batul nu are fibra de carbon de dimensiune concentric egala,toate astea duc la slabirea batului in caz de efort,rezultat al tensiunilor de suprafata,superficiale .Unele din aceste tensiuni(forte),au bratele tangente la fibra,altele fiind perpendiculare,.rezultanta  lor formeaza unghiuri de 30-45 grade,dand in locul unde se formeaza eventuiale puncte critice de forfecare.la aruncare in general,dar si la intepari bruste,necontrolate,aceste puncte vor fi puncte unde momentul fortei va fi maxim,devenind puncte critice,(batul va ceda de acolo).de asemenea la frig.o rasina mai putin elastica va craca prima,devenind mai casanta decat una de calitate.dar cum scopul scuza misloacele precum si datorita faptului ca totul in viata are un inceput,abia initiat  putandu-te perfectiona,este bine sa incepi cu ce ai,.un zero la patrat(ridicat la putere) este tot zero,unu la patrat este tot unu,de la doi incolo treaba se schimba,asta neinsemnand ca zero si unu nu au rolul lor in sistemul numeric.Asa si cu matisatul,daca incepi si ati place,vei gasi calea(cu ceva indrumari,studii)

pus acum 15 ani
   
Ovi_1919
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 376
am si eu o lanseta germina si vreu sa-i schimb inele pt ca toata lumea spune ca sunt de kakat
stiu ca e o lanseta veche dar im palce foarte mult

1) Cum inlatur inelele vechi?
2)De unde pot lua inele noi , si cum stiu daca sunt ceea ce caut?
3) Ce rasina sa folosesc Epoxi red?

in cea ce priveste ata nui o problema ca am ata de cojocarie si de tot ce vrei de ma dispera !!!

Modificat de Ovi_666 (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
flavius angling
Vizitator



eu am vazut la un batranel urmatoarea metoda:

-la amandoua capetele de unde incepea matisajulinelului lipea cate umpic de banda de izolat ca sa stie zona de matisare din fabrica si ca sa o faca exact la fel si el
-lua o forfecuta mica si taia matisajul inelului  care trebuia inlocuit dupa care lua ata de matisat si incepea sa matiseje inelul.
-solutia de matisare nu am stiut ce continea sau ce solutie era defapt...oricum cred ca era ceva de  productie proprie pt ca o avea intrun borcanel deasta de muraturi

metode cred ca sunt multe cred ca...fiecare cum stie si ce stie acuma...


pus acum 15 ani
   
Ovi_1919
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 376
  Bon am memorat pana aici da de unde pot lua inele care sa mi se potrivesca

pus acum 15 ani
   
Maryus
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 570
de la orice magazin cu articole de pescuit

sunt de toate tot felu de marimi si forme si de care vrei si cate vrei

doar trebuie sa mergi sa ceri..si in caz ca nu te descurci il intrebi pe vanzator sau pe vanzatoare ca iti zic ei ce ar fi mai bun..

   


pus acum 15 ani
   
Ovi_1919
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 376
Si sa va arat cateva poze cu batu la care vreau sai schimb inelele

matisarea inelelor arat cateva poze batu care vreau sai schimb inelele

28.1KB


pus acum 15 ani
   
Ovi_1919
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 376
In acesta poza am vrut sa va arat craterele din inele dar nu cred ca se vad

matisarea inelelor acesta poza vrut arat craterele din inele dar cred vad

34.9KB


pus acum 15 ani
   
Ovi_1919
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 376
Si matisarea distrusa

matisarea inelelor matisarea distrusa

39.3KB


pus acum 15 ani
   
Mihnea
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1177
Super interesant ce s-a spus aici.
Eu crdeam ca matisarea tebuie facuta cat mai in lungime adica pe o portiune mai mare se pare ca e mai bine pe portiune mai mica
Multumesc pentru raspunsuri


_______________________________________
Prinzi nu prinzi tot pescuit se numeste

pus acum 15 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Salut !


   cauta pe la atelierele de cizmarie sau la cine impleteste halaie , plase . Ata de cizmarie din matase . Eu nu am matisat cu nimic mai bun ca asta .
   Dupa matisare aplica o pelicula de adeziv Cyanoacrilat de la DenBraven . Ai sa recunosti sticluta ; e alba mat , capacul verde , eticheta ceva cu galben . O cauti pe la chimicale sau materiale de constructii . Adezivul asta e .... dat dracului . Mie nu-mi lipseste din trusa de pescuit . Dupa ce se usuca adezivul ( se usuca usor aspru si poate afecta firul ) mai aplica peste el o pelicula de lac de barci .
   Ori cu ce altceva am incercat sa matisez n-a fost mai bun ca ,, sandwich-ul " asta .

Modificat de painterman (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Bineanteles ca se face matisarea pe o portiune cat mai mic posibil .
  Varga are un anumit mod de lucru , coeficient de incovoiere , flexibilitate. Pe portiunea matisata va lucra in mod diferit fata de restul vergii si o poate afecta mergand pana la frangere ( normal , asta in sarcina). Eu personal matisez max inca 10 spire dupa ce s-a terminat piciorusul inelului .
     Nu afirm ca asa e cel mai bine , dar te rog incearca si mai vorbim .
     Spor la treaba , Pictoru


pus acum 15 ani
   
Ovi_1919
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 376
=D Ecolacul de la kober e bun pentru asa ecva?

Are cineva idee ce lanseta e aceea din poza?


pus acum 15 ani
   
claudiupescaru
Membru de baza

Din: deva
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 74
si eu am un bat tot asa cu cratere tre sa il repar

Modificat de claudiupescaru (acum 14 ani)


_______________________________________
dintrun om poti face pescar dar dintrun pescar nu mai poti face om

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
De curand am matisat cateva inele pe diferite lansete ( reparatii si inlocuiri inele ) si am aplicat cateva ,, atele " din carbon unor tronsoane rupte de lansete . Am folosit :

1 - ata de cizmarie
2 - peste aceasta am aplicat un strat de vopsea neagra ( pe langa culoare , pt ca o vizam , mai ,, rotunjeste " putin matisajul . Face sa nu mai fie atat de evidente spirele atei )
3 - la uscarea acesteia am aplicat un ultim strat de lac de barci ( din lipsa de altceva )

Matisajele arata ..... chiar bine si urmeaza sa treaca ,, proba de foc " pe malul apei .

........................................................

Cel mai important din acest lucru este faptul la niciunul dintre capetele matisajului nu intalnim capatul atei folosite . Practic nu se face niciun nod si ambele capete ale atei se afla catre mijlocul segmentului matisat sub spirele efectuate . Destul de greu de explicat in text .

Am sa revin cu poze .


pus acum 13 ani
   
dori
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 995
Salut!

Scuze de off-topic.. dar ca tot venii vorba.. despre "reconditionarea"/"intretinerea" mulinetelor.. nimic ? Am gasit pe un site.. ceva despre ungere dar, m-ar interesa si cam la ce pret..

Spor la treaba, toate cele bune si fir intins!


pus acum 13 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

dori a scris:

cam la ce pret..


Cam la ce pret .... ce ? Manopera la ungere ? Ce rost are sa dai banii pe asa ceva ? Poti ca singur sa le ungi , ori cu ulei pentru mulinete , ori cu vaselina pentru medii umede , ori in cel mai rau caz cu ulei pentru mecanisme fine . Se mai foloseste vaselina grafitata .


pus acum 13 ani
   
dori
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 995
Salut!

Intrebarea era cu privire la un pret orientativ la produsele pentru uns... referitor la modele si calitate, la preturi si calitate.

Multumesc pentru raspuns.

Spor la treaba si toate cele bune!


pus acum 13 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056

dori a scris:

Salut!

Intrebarea era cu privire la un pret orientativ la produsele pentru uns...


Pentru vara sau pentru iarna?


pus acum 13 ani
   
azazel
Veteran

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1576
o sticluta cu ulei pt. mecanisme fine , costa 3-4 lei , spor la treaba sau ............ daca nu ai incredere se gaseste Ulei Cormoran 9 ulei special pt uns mulinete , o sticluta ............ undeva in jur de 16 lei

_______________________________________
Domnule, de ce pescuiesti cu mucuri de tigara?
- Ca vreau sa prind un peste afumat!

pus acum 13 ani
   
dori
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 995

azazel a scris:

o sticluta cu ulei pt. mecanisme fine , costa 3-4 lei , spor la treaba sau ............ daca nu ai incredere se gaseste Ulei Cormoran 9 ulei special pt uns mulinete , o sticluta ............ undeva in jur de 16 lei


Salut!

@Drignei.. cred ca mai degraba pentru toamna... dar, cine stie... deocamdata nu m-am lamurit la care tip de vara te referi... la cea de la noi sau... "din" straini.. sau, poate ... la rangul de rudenie.. oricum.. sa te ungi poti sa o faci si iarna.. in fine, nu conteaza.

@azazel.
    Multumesc pentru raspuns, am vazut cateva modele pe internet dar.. nu doresc sa experimentez diverse modele pana sa nimer/gasesc ceea ce ar fi bun. O sa caut prin magazine, la iarna... sper sa pot face revizia tehnica.

Spor la treaba, toate cele bune si fir intins!

@moderatori: imi cer scuze pt. off-topic, se poate sterge. Multumesc.


pus acum 13 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056

dori a scris:


Salut!

@Drignei.. cred ca mai degraba pentru toamna... dar, cine stie... deocamdata nu m-am lamurit la care tip de vara te referi... la cea de la noi sau... "din" straini.. sau, poate ... la rangul de rudenie.. oricum.. sa te ungi poti sa o faci si iarna.. in fine, nu conteaza.


Ba conteaza, pentru ca, in caz ca ai uns vreodata o mulineta cu vaselina "chioara" vara si ai constatat ca merge foarte greu iarna la minus 10 grade, nu ai fi raspuns in felul asta.


pus acum 13 ani
   
dori
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 995

Drignei a scris:


Ba conteaza, pentru ca, in caz ca ai uns vreodata o mulineta cu vaselina "chioara" vara si ai constatat ca merge foarte greu iarna la minus 10 grade, nu ai fi raspuns in felul asta.


Ma interesa pentru o mulineta de spinn.. De regula iarna nu prea pescuiesc. In principiu... o vaselina buna ar trebuii sa fie apta pentru mai multe ... dar.. difera in functie de buzunare.

Oricum.. multumesc.

Spor.


pus acum 13 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056

dori a scris:

dar.. difera in functie de buzunare.

Oricum.. multumesc.

Spor.


Nu, Dori. Difera in functie de cunostinte. Altfel nu ai mai pune aceasta intrebare.


pus acum 13 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Dori , Cosmin are dreptate . Vaselinele sunt de ..... FOARTEEEEE multe tipuri . Marea lor majoritate au vascozitati diferite ( coeficienti diferiti ) la diferite temperaturi . Stiai ca sunt vaseline ce devin lichide puse intr-un vas la foc ?

Asadar , sa revenim : ai nevoie de o vaselina special destinata pentru mecanisme fine ( masini de cusut de ex ) , sau , repet , vaselina grafitata ( gri inchis la culoare ) ce are cam aceleasi proprietati la o plaja extinsa de temperaturi .

Pan-aici am vorbit doar despre vaseline . Uleiurile la fel , sunt de multe tipuri , se comporta si astea diferit / temperaturi ( ex : Iarna este recomandat sa tii mai mult timp motorul pornit la masina pana sa pleci de pe loc . De ce ? )

Si iata-ne ajunsi la uleiurile speciale pentru mulinete , care pe langa caracteristica termica ce-o au , mai au in plus faptul ca-s create pentru medii de exploatare umede . Asa numitele ,, uleiuri hidro " . Motoare de barci , motoare si angrenaje de moto Dirt Track , mecanisme navo , mulinete , etc .

........................................

Ai pozat atat timp in om serios si matur ( poate prea ! ) iar acum cand esti tratat ca atare , si nu ca pe un incepator necunoscator , iar nu-i bine ! Asta-ti spuneam candva printre randuri si cu alte cuvinte : noi am avut varsta ta , invers inca nu s-a intamplat . Ori Dumas si Goethe nu vorbesc despre lubrifianti . Nu-i mai tot cita in orice context si nu te mai impopotona cu ce cunostiinte ai capatat tu citindu-i . Pe langa ce te asteapta-n viata , Dumas si Goethe .... sunt ,, pistoale cu apa " !


pus acum 13 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Revenim cu discutiile la subiectul impus de topic : Matisarea inelelor. .

Sugerez deschiderea unui nou topic in care vom continua sa dezbatem - Intretinerea mulinetelor .


pus acum 13 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
@ Paul!Kraut , iata materialele necesare matisajului de inele :

- ate ( eu folosesc matase )
- vopsele ( in cazul de fata oja de unghii )
- LACUL SPECIAL PT. MATISAJE
- sacaz ( pentru pozitionarea inelelor pe blank inainte de matisaj )

matisarea inelelor paul!kraut iata necesare inele ate folosesc matase vopsele cazul fata oja unghii

25.2KB


pus acum 12 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

Modigliani a scris:

- LACUL SPECIAL PT. MATISAJE


matisarea inelelor modigliani scris:- lacul special pt. matisaje

21.3KB


pus acum 12 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Iata si cateva matisaje :

matisarea inelelor iata cateva matisaje

27.6KB


pus acum 12 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
...

matisarea inelelor ...

16.9KB


pus acum 12 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
...

matisarea inelelor ...

17.3KB


pus acum 12 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Si-acum :

- in primul rand , un matisaj presupune sa fie elegant , discret si functional .
  Eleganta si discretia i se confera printr-o bobinare fina , fara ,, grosolanii " , fara incalecarea spirelor . Prima conditie este ,, bobinarea fara nod " ( incerc diseara sa fac o schita explicativa ) . Functionalitatea nedefectuoasa a acestuia ..... e deja alta poveste ! Prima conditie este ca spirele sa nu fie nici largi dar nici super stranse pe blank . Toate spirele exercita un efort asupra piciorului inelului ( atat in stare de repaus cat si in sarcina ) . Important este nici sa nu permita jocul acestuia in matisaj , nici sa-l ,, infiga " in blank . Trebuie ceva experienta si ,, mana buna " ( De la blank la blank , de la inel la inel . Nu-s doua la fel ).

  Un matisaj , sa-i spunem ..... ,, compact " ( finisat cu un lac rigid , inadecvat ) va influenta in mod negativ actiunea blankului rigidizandu-i acestuia segmentul pe care se afla . Se va comporta exact ca o ..... ,, teava " facand blankul sa fie vulnerabil la capetele matisajului conferindu-i acestuia ,, puncte de rupere " . Practic , indoind , punand in sarcina blankul respectiv vei descoperi ca acestea se curbeaza neuniform ( ma rog , nu stiu daca asta-i cel mai potrivit termen )

  Se incepe cu un trasaj de-a lungul blankului , trasaj pe care vor fi pozitionate inelele , si asa cum am spus deja , asta se face cu ajutorul sacazului . Este usor de prelucrat ( prin usoara incalzire ) si usor de indepartat in cazul in care s-a gresit operatiunea .
  Se continua cu matisarea tuturor inelelor ( presupunand ca le schimbi pe toate odata ) , dupa care se aplica vopseaua , fireste , in cazul in care nu agreezi culoarea atei .
  Dupa uscarea acesteia se aplica lacul de protectie .

.................................................................

Dar inainte de toate astea este nevoie de un calcul pentru numarul , dimensiunea si pozitionarea inelelor pe blank . Dar asta-i deja alta poveste ....... care pleaca de la mulineta cu care dorim echiparea lansetei , cu firul , cu scopul in sine , cu , ..... cu , .... cu , ..... etc ( tocmai d-aia chinezii tind sa echipeze blankurile cu inele cat mai generoase ca dimensiune - in mod special cele de plecare - ca sa satisfaca cat mai multe gusturi )


pus acum 12 ani
   
RazvanTi
Membru

Din: Slobozia, Ialomita
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 4
foloseste linistit "linie" textil de 0,2-0,3
dupa "bpbinare" musai un lac sau rasina epoxi
spor la treaba!


_______________________________________
Fir intins si zbuciumat!!!

pus acum 12 ani
   
Paul!Kraut
Membru de baza

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 90
Na ca m- ai facut sa ma uit lung la ce consideram eu "inele puse ca din fabrica" )

_______________________________________
Pe garla...pe balta...

pus acum 12 ani
   
alcatraz.1956
Membru de baza

Din: Craiova
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 197

Modigliani a scris:

...

  Se incepe cu un trasaj de-a lungul blankului , trasaj pe care vor fi pozitionate inelele , si asa cum am spus deja , asta se face cu ajutorul sacazului . Este usor de prelucrat ( prin usoara incalzire ) si usor de indepartat in cazul in care s-a gresit operatiunea ....

sacizul se curata foarte usor cu alcool rafinat sau spirt medicinal.
scuza-ma pictore pentru completare!!!

Modificat de alcatraz.1956 (acum 12 ani)


_______________________________________
I don't need sex! The Government fucks me every day.

pus acum 12 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

Paul!Kraut a scris:

"inele puse ca din fabrica"
Inele ,, puse ca din fabrica " si nu-s puse de-o fabrica serioasa , in afara faptului ca arata bine si-s toate la fel ( ca doar asta presupune seria , nu ? ) nu-s mare lucru de capu' lor .

  N-as vrea sa par important vorbind aici ca un cunoscator , ci doar impartasesc la randul meu ce-am invatat de la altii ( live , pe forumuri , etc ) iar acum pot afirma ca execut matisaje cel putin ..... ,, bunicele " . Cert este ca un matisaj nu-i doar o infasurare de sfoara de prin cutia cu macrame a lu' bunica , pe-un bat si-un piciorus metalic si data cu un rest de lac ramas de cand am lacuit parchetu' . Unii asa cred ..... ( mai au putin sa-l puna cu ,, scoci " , ca ..... va tine , deh ! )

  Nevoia mea personala de-a executa un matisaj de finete a venit in primul rand din considerente estetice . Este , daca vrei , o ,, deformatie " profesionala . Ulterior am invatat mai multe , iar mai apoi am avut sansa sa intalnesc cativa ,, facatori " de lansete ,, custom " . Repet si insist , un matisaj nu-i doar o ,, priza " lacuita . Inseamna cu mult mai mult . Si-aici aduc iarasi in discutie ..... fabricile . Daca nu au un conceptor serios , daca nu au un tester la fel de serios si de drastic , daca nu au materiale de calitate , daca nu vor decat sa vanda la ,, kil " , ....... matisajele lor nu vor fi mai mult decat .... sclipitoare .

  Fireste , la o beldie de fibra plina , destinata smulgerii somnului de pe fundul Dunarii ( de ex ) , in fata esteticii primeaza rezistenta . Dar nu o sa pierdem vremea elaborand subiectul pe ,, ciocane " . In primul rand un matisaj de calitate se refera la lansetele de spinning , fly , bolo , etc . Plecand de la repartitia ( si implicit marimea /greutatea si numarul ) inelelor pe blank , trecand prin toti ceilalti factori de influenta vei vedea ca unui blank i se modifica intr-un mod INIMAGINABIL maniera de lucru .
Un matisaj grosolan , imbibat peste masura cu lacuri si alte rasini , va contribui la totala iesire din parametrii de lucru ai blankului . Si acum aduc aminte ca pentru matisaje ,, soft " sunt de preferat atele subtiri si dense cu redusa capacitate de absorbtie .

In maniera total diferita va actiona un inel ( + matisaj ) asupra unui UL 2-7 g fata de un Heavy 120-180 g .

.....................................................

E un subiect pe care putem ,, pedala " mult . Important este sa stim ca intereseaza .
( imi pare rau , n-am facut schita promisa . O aduc in curand )


alcatraz.1956 a scris:

sacizul se curata foarte usor cu alcool rafinat sau spirt medicinal.
scuza-ma pictore pentru completare!!!

       


pus acum 12 ani
   
sorprodan
Veteran

Din: dabuleni
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 889
PICTORE    gata  eu  am  rezolvat  problema se  numeste  DAM NANOFLEX 25 50 GR

_______________________________________
cand    sunt  pe   dunare  ma  simt  rege, nu  dau  senzatia  asta  pe  toti banii  din  lume

pus acum 12 ani
   
valy
MEMBRU DE ONOARE

Din: ALEXANDRIA
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1589
Acum nu`tz mai trebuie  decat 1 sa ti`o rupa ,sau sa te rastoarne cu barca..........dar si sa ti`o ia dupa mal sa mai vazut .............

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la