FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login
POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: elenn
| Femeie 24 ani Bucuresti cauta Barbat 24 - 55 ani |
|
flavius angling
Vizitator
|
|
Urmatoarea reteta de boilesuri este o reteta simpla si de casa ca sa nu va mai chinuiti sa dati bani pe cls-uri,robin red-uri si tot felul de arome scumpe :P
pesmet 200g faina de grau 200g malai (foarte fin) 200g faina de soia 200g oua de gaina 10 buc. ulei 15ml sirop de capsuni 40 ml ( se poate inlocuii cu alte arome) aspartam, zaharina ( nu folosii zahar, este lipicios si insuportabil) colorant alimentar ( in acest caz foloseste unul de culoare rosie , pentru a face diferenta intre boilis de diferite arome)
Mod de preparare ; Se pun albusurile si galbenusurile intr-un recipient mare. Se adauga uleiul,aromele,indulcitorul si colorantul.Aceasta compozitie se amesteca bine ,pana la omogenizare. Se amesteca separat celelate ingrediente ( fainile). Acest amestec de faini se adauga compozitiei lichide , pregatite anterior. ATENTIE; amestecul de faini se adauga incet si se amesteca energic. In nici un caz ,nu se pune amestecul de faini tot dintr-o data. O sa obtineti o coca un pic cam moale ( nu-i nici o problema). Lasati aceasta coca cel putin 10 min sa se "odihneasca". Daca mai este nevoie mai adugati un pic de amestec de faini , pana ce coca devine consistenta si usor de manevrat(nu trebuie sa fie lipicioasa) Acum este partea cea mai delicata. Pentru boilis se foloseste un "pistol" special ,seamana cu masina de tocat carne si are o teava asemanatoare cu cea de facut carnati. Daca nu aveti puteti sa-i faceti cu mana , precum perisoarele. Trebuie sa aiba forma sferica ( nu foarte mari) si sa nu uitati sa le faceti o gaura in mijloc, care sa aiba iesire la ambele extremitati. In continuare trebuiesc fierti ( este bine sa avem deja o oala cu apa clocotita). La aceste operatii este bine sa lucreze 2 persoane, unul face boilis si celalalt ai fierbe. In timp ce apa fierbe punem cam 20-30 de boilis odata.ATENTIE: bilutele au tendinta sa se lipeasca unele de altele si trebuie miscata oala din cand in cand. Bilutele vor cadea la fund, dar la aproximativ un minut vor iesii la suprafata . Dupa ce au inceput sa pluteasca se mai lasa la fiert maxim 30-60 de secunde. Se scot cu o strecuratoare si se pun pe un prosop la zvantat.Important; ca sa nu se crape , se acopera bilutele cu un alt prosop umed. Cand s-au racit se pun la uscat. Se pun pe carton sau suport din lemn si se scot la aer ( pe balcon, etc). In primele 8 ore trebuiesc rasucite de 3-4 ori , pentru a se usca uniform. In urmatoarele 16 ore , trebuiesc rasucite doar de 2 -3 ori. Timpul de uscare este de 24 ore si nu este nevoie de mai mult deoarece devin prea duri. Pentru pastrare recomand punga de plastic ermetic inchisa si este mai bine sa fie congelati ( nu contin conservanti si atunci nu vor rezista prea multe zile in frigider).
|
|
pus acum 15 ani |
|
|
cand arunci" bilute "astfel preparate in apa se comporta toate la fel dpdv al flotabilitatii?ce fac?se scufunda,plutesc deasupra sau intre ape?mersi de raspuns!te salut!
|
|
pus acum 15 ani |
|
flavius angling
Vizitator
|
|
toate se scufunda si se comporta perfect normal. Am folosit reteta asta acum 2 ani si am luat si platica la ea...nu foarte mare dar a intrat. Cu timpu am facut umpic de modificari la ea pt ca nu am prins nimic,dar dupa micile schimbari am reusit sa o fac prinzatoare
|
|
pus acum 15 ani |
|
Maryus
Pe lista neagra
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 570
|
|
chiar o sa o incerc si eu asa cum ii dar dupa mai pun eu si alte chesti in ea asa experimental
|
|
pus acum 15 ani |
|
flavius angling
Vizitator
|
|
daca calculezi cantitatile si tot ce pui din fiecare e bine...dai bataie ca nu strica sa vad reteta si mai bine facuta
|
|
pus acum 15 ani |
|
|
Boilesurile astea merg si pe dunare sau vreo apa salbatica ori numai in balti unde crapii sunt obisnuiti cu asa ceva?
|
|
pus acum 15 ani |
|
flavius angling
Vizitator
|
|
unde se da cu boilesuri merg si ele....si pe dunarea poti da daca stai multe zile unde totusi mai sta umpic apa. nadesti bine si dai. eu am dat pe mures si am prins. nu foarte mari...3-7 kg
|
|
pus acum 15 ani |
|
|
merg in special pe rauri repezi, depinde de viteza curentului dar atentie! nu le lasati pe mal ca ies pestii dupa ele si mor prin asfixiere PS : reteta se poate folosi cu succes la blaturi de tort, dar fara malai si desigur veti avea nevoie de doua pachetele de drojdie
|
|
pus acum 15 ani |
|
|
Atunci e bine,dar va rog sa-mi spuneti cam care-i viteza propice ptr. a prinde la boiles si unde sa tin boilisurile ca sa nu sara crapii dupa ele,ca nu vreau sa moara cumva si sa nu mai fac catch& release,asa cum sunt obisnuit. Si apropo,daca prind crapi de 3-7kg pe dunare sau rau,sunt super multumit,am sa incerc aceasta reteta.
|
|
pus acum 15 ani |
|
|
cu cine am dat de gard? vai ce scena sangeroasa alinescu, si eu am incercat-o si e o nebunie cu coacaze negre am facut si de Craciun.... scuze...care era intrebarea?
|
|
pus acum 15 ani |
|
flavius angling
Vizitator
|
|
domnu boltea asta e un forum de pescari ! nu de mistocari si agarici peste masura...
|
|
pus acum 15 ani |
|
|
boilesurile au fost facute de englezi ca alternativa la momeala de crap dupa ce au observat ca majoritatea celorlalte momeli folosite pana atunci fac si obiectul altor specii.au vrut pur si simplu ca atunci cand pescuiesc la crap sa prinda doar crap,nu platici,cleni,mrene,babusti etc,specii care se pot lua la pluta sau la fund cu cosulet,etc.imediat au fost preluate de toata europa si apoi america.nu s-a renuntat nici la momelile clasice(porumb,alune,soia ,linte,grau etc)care intra in special in componenta de baza a nadelor.la noi lumea a avut si are o reticienta atunci cand e vorba de boiles ,multi preferand inca stilul neaos rusesc ,cu porumb in carlig direct pe tija iar crapii se aleg singuri ,celelalte specii neputand inghiti carligul de dimensiuni care se mai folosesc doar la pescuitul marin sau pe oceane in alta parte,,,sunt 100% convins ca peste putin timp toti cxrapistii vor fi interesati de boilesuri si la noi.preparatul lor este o placere,daca vreti o arta.nu toti insa vor fi atrasi sa le prepare pana cand vor realiza ca vor avea rezultate cu altele facute de prieteni,colegi,etc..un ou cu faina este aluat.daca faina este de mai multe feluri,ai dai arome,atractanti,saruri,aminoacizi,,faci aluat mai bun,care apoi facut bile,fiert putin(boil less) da momeala moderna ideala.cu ele nu vei mai prinde babusca la fir de 0.35,la 100m in larg,la cufunda ,noaptea,cu lampa in cap,pregatit pt captura vietii.va salut!
|
|
pus acum 15 ani |
|
flavius angling
Vizitator
|
|
@boltea---filica stie ce zice...mai invata cate umpic de la fiecare si tu! @filica---intradevar metoda este preluata de dincolo si nu o folosesc multi la fel cum era si nada cu tuica. Bunicul meu asa isi fermenta porumbu...dadea cate 1 lintru de tuica si dadea dupa crap cu el
Modificat de flavius angling (acum 15 ani)
|
|
pus acum 15 ani |
|
|
asta si incerc, sa invat... gramatica am voie? cred ca nu, vad ca nu se mai poarta...si pune verzeala aia la avatar ca prea o folosesti des... imi cer scuze pentru ce scriu pe aici, dar ma simt dator sa-i raspund lui flavius... Flavius, cand mai revii cu imaginile cu noduri realizate impreuna cu prietenul tau grafician? Astept noutati
|
|
pus acum 15 ani |
|
Preston
Veteran
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2750
|
|
Regret ca trebuie sa intervin un pic dar cred ca topicul asta s-a transformat inr-un meci Flavius-Boltea si nu inteleg de ce...daca aveti ceva sa va spuneti faceti-o pe privat sau mess.Nu inteleg care-i smenu va cunoasteti de pe alte locatii si va platiti polite unul altuia aici...chiar as fi curios sa aflu.Ati vazut ca am asteptat sa va potoliti dar se pare ca aveti de gand sa continuati.Flavius esti vechi pe forumul asta am pretentie la tine,nu mai raspunde la provocari te rog...Dl.Boltea doriti sa-mi schimb parerea buna care o am despre dvs?Postarea aia cu blatul de tort si inca una ,zau ca nu-si au rostul...nu am sters nimic pt.a lasa topicul sa curga,sa aiba continuitate, sens...Sa stiti ca o sa umblu la postari daca nu incetati.Va rog frumos.
|
|
pus acum 15 ani |
|
Ovi_1919
Pe lista neagra
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 376
|
|
Dc sectiunea se numeste boilesuri artizanale?
|
|
pus acum 15 ani |
|
Preston
Veteran
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2750
|
|
Normal termenul este home made adica bile preparate acasa.
|
|
pus acum 15 ani |
|
Ovi_1919
Pe lista neagra
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 376
|
|
Pai da da de unde pana unde artizanale
|
|
pus acum 15 ani |
|
flavius angling
Vizitator
|
|
ovi trout are dreptate,dar sa iti spun de ce se mai numesc asa. Se mai numesc asa pt ca incredientele folosite sunt landemana oricui si isi poate prepara foarte repede acasa boilesurile.
|
|
pus acum 15 ani |
|
Ovi_1919
Pe lista neagra
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 376
|
|
Aha o sa incerc si eu sa-m fac bile
Aveti si cv retete pt boilesuri mici pt crapi de 3 kile?
|
|
pus acum 15 ani |
|
flavius angling
Vizitator
|
|
deci tu poti sa iti faci bile si cu incrediente gen SBS-uri cls-uri ....deastea,dar aici era vb despre lucruri artizanale care le gasesti oriunde
|
|
pus acum 15 ani |
|
flavius angling
Vizitator
|
|
zaharul care ii pus in siropuri ii preparat si ala intrun fel anume ca sa fie bagat in sirop. nu ii ca si zaharul care il iei sa il bagi in cafea,deci solutia valabila pt preparare ii siropul. Nu poti baga in bile lapte de porumb. Trebuie sa bagi alfel de arome la bile. Eu prefer pe cele de fructe (zmeura,capsuni...etc) cele mai bune rezultate leam avut la boilesuri cu miere.
|
|
pus acum 15 ani |
|
Maryus
Pe lista neagra
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 570
|
|
deci in loc de sirop si lapte pot sa pun miere ?
|
|
pus acum 15 ani |
|
flavius angling
Vizitator
|
|
Daca bagi miere totul devine si mai lipicios si nu se mai incheaga la fel de bine! Baga sirop. Ii mult mai indicat...cinstit ti-o spun,dar eu nu ma pot impotrivi cu nimic pt ca parerile sunt impartite. Sau..fa un test...fa reteta asta cu sirop o data si dupaia mai fao inca odata dar de data asta cu miere si zi-mi si mie ce obtii
|
|
pus acum 15 ani |
|
Maryus
Pe lista neagra
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 570
|
|
ok oa sa incerc si iti zic rezultatele
|
|
pus acum 15 ani |
|