FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
sweetandana la Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Teleorman
cauta Barbat
25 - 48 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / MOMELI SI NADE PENTRU CRAP / Retete "BILE"  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Florin NAE
Membru

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 11
BUNA SEARA,

Cred ca aici ar trebuii sa incepem cu retete de "bile", mix-uri, retete de porumb etc. Astept primul utilizator sa posteze (sa dea din casa ).
Trebuie sa intelegem ca este un forum crud care asteapta postari utile tuturor.

Respecte


pus acum 15 ani
   
pescarul
Membru de baza

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 184
Eu nu sunt un impatimit al crapului ,totusi ca orice pescar am incercat. Pentru "bile home made" m-am ghidat dupa niste informatii de pe Wikipedia .Textul este un Abecedar al acestui tip de momeala. Bilele nu ies chiar din prima, dar dupa cateva incercari se ajunge la o calitate buna. Apoi se poate experimenta (eu m-am limitat).


Pentru că cei mai mulţi dintre noi nu îşi permit un sac de boilles de marcă pentru o partidă de pescuit, trebuie să ni le facem singuri. La început nu vom avea încredere în această momeală dar odată cu primele succese ne va înlocui încet încet celelalte momeli pe care le folosim.


Teoretic pentru a face nişte boillesuri frumoase ne trebuie o masă de rulat şi un pistol (în genul ălora cu silicon) care să scoată tubul de pastă constant cu aceeaşi grosime. Dar eficacitatea boillesurilor nu stă în forma lor şi dacă nu avem măsuţă le putem rula manual, deşi pierzând mai mult timp şi muncă.


Baza boillesului este mixul. Mixul este pastă, din care se face plastelina, care urmează apoi rulată şi prelucrată de pescar pentru producerea boillesurilor. De calitatea mixului depinde şi calitatea produsului final. În magazinele de specialitate puteţi găsi mixuri extrem de bune, dar ca orice produs de calitate, prohibitive ca preţ.


Noi o sa începem aici cu un mix de bază care nu are altă pretenţie decât aceea de a nu fi făcut praf cu uşurinţă de populaţia de crăpuşori de un sfert de kilogram, sau cărăşeii de o palmă a bălţii. Apoi vom sugera îmbunătăţiri la acest mix.


Mixul nostru o să aibă următoarele ingrediente:
- o parte făină de grâu
- două părţi mălai
- 10 grame aditiv praf la 2 kilogram de praf
- apă.


Amesteci făina şi aditivul într-un bol. Fierbi nişte apă şi torni foarte puţină pe făină. Mesteci bine în zona udă şi faci o minge de plastelină. Din mingea aia rulezi nişte bile cât o nucă mai mică pe care le arunci în apa clocotită şi le fierbi până ies la suprafaţă, amestecând din când în când pentru a nu se prinde de fund. Bilele le pui pe serveţele să le scoată apa din ele.


Apoi mai torni nişte apă fierbinte în bolul cu făină şi mai faci o minge de tenis...etc;


Dat fiind reţeta ieftină, boillesurile acestea trebuie să le folosiţi în 2, 3 zile, altfel, mai ales ţinute la cald crapă.

Un ingredient de bază sunt ouăle, care în mod normal nu lipsesc de la un boilles. Dacă folosim ouă, procedeul se schimbă, nu mai trebuie să amestecăm făina cu apa opărită, ci batem ouăle spumă, le adăugăm peste praf şi amestecăm până iese plastelina. După ce modelăm biluţele le punem la fiert , tot în apa clocotită, până ies la suprafaţă. Restul e la fel.


Conţinutul proteic al mălaiului este aproape nul, aşa că făina de porumb nu îi va aduce crapului un aport important de proteine care pot fi obţinute din alte tipuri de făină. Făina de peşte şi cea de soia sunt renumite pentru modul în care se leagă în boilles şi atrag crapii.

Putem adăuga diferite arome, de la siropurile scumpe din comerţ, până la cele făcute de noi. Siropul dulce de căpşuni, miere, zeamă de compot de ananas, kiwi tocat, etc.


Orice fel de ulei, de la uleiurile esenţiale uşor volatile, făcând norişori prin apă, până la cel normal de floarea soarelui sau măsline, la cel din conserva de ton, poate fi adăugat în compoziţie.


Se pare că aminoacizii ajută crapul în digestie, puteţi cumpăra şi introduce aceste ingrediente în boillesuri.


Cu orice fel de ingrediente procedeul de fabricaţie rămâne acelaşi. Dacă doriţi boillesuri pop-up, lăsaţi pasta mai moale şi băgaţi-le în cuptorul cu microunde.




Fir intins


_______________________________________
Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul !

[img]http://pescuitul.3xforum.ro/img/pics/pescuitul.3xforum.ro/ok_5161.jpg[/img]

pus acum 15 ani
   
Maryus
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 570
aditiv praf la ce se refera ?

     

Modificat de maryus (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
flavius angling
Vizitator



aditivul praf este acelasi lucru ca si cu cuvantul "atractant"...Exista aditiv praf si lichid


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la