FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Naty777
Femeie
19 ani
Bucuresti
cauta Barbat
30 - 60 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / TEHNICI DE PESCUIT LA CRAP / Tehnica de abordare pt pescuitul in ape mici la crap  
Autor
Mesaj Pagini: 1
flavius angling
Vizitator



Cautarea unui loc bun
Cum poti face asta? Sunt multe variante, in primul rand trebuie sacrificata o zi (sau mai multe) de pescuit si alocata cunoasterii baltii si asta se poate include si la pescuitul pe ape mari.Simpla plimbare pe malul apei iti poate spune multe, poti vedea unde sar pestii, poti face o prelocalizare a unor posibile locuri bune. Foarte bun este un caiet mare pe care sa poti face niste schite ale catorva locuri promitatoare, poti observa structura malului, aceasta poate spune multe despre cum arata fundul baltii continuat sub apa.

Atfel un mal surpat, rupt in mai multe locuri poate indica un fund cu praguri abrupte, cu mare diversitate de adancimi, o plaja intinsa poate indica si o plaja subacvatica, eventual poti sa iti dai seama si de ce este pe fund (mal, nisip, pietris, o informatie extrem de pretioasa). O vaioaga (astea sunt preferatele mele) poate indica un loc pe unde s-a scurs candva apa, de cele mai multe ori fundul este tare, curat si poate oferi mari surprize vara pe canicule.

Daca sunt pescari pe balta puteti discuta cu ei, puteti culege informatii DAR! Nu este bine sa va lasati intotdeauna influentati de aceste informatii.Eu m-am convins demult ca nu este asa pescuind LANGA locuri bune, degeaba am nadit la 30-40 m de locul in care stateau crapii (in cazul de fata niste trunchiuri de copaci scufundate), nu vroiau cu nici un chip sa iasa de acolo, probabil hrana naturala era suficienta, in putine balti mai exista acum concurenta acerba pentru hrana, in cele mai multe cazuri este mai multa hrana decat crap.

Totul trebuie ales cu atentie! De la locul in care pescuim,nadire,momeala si modul in care suntem organizati.


P.S- Un pont pe care l-as spune legat de nadire in ape mici ar fi acela de a nu deranja apa prea mult cu nadirea. Adica sa nu ne apucam sa bombardam apa de 20x cu racheta de nadire de ex pt ca o sa stam mult si bine pana se intorc crapii. Nu este obligatoriu sa dai la dinstanta cu batul. Este de ajuns o distanta medie de 50-70 m si aici va poate fi de folos PRASTIA, Am citit un articol si am vazut si in filmuletele de la korda underwater cum crapii erau atrasi de boabele de porumB care erau lansate cu pratia.


pus acum 16 ani
   
alinescu
Vizitator



Simt nevoia sa-ti multumesc pentru aceste informatii pretioase care sunt convins ca ma vor ajuta mult de acum in colo.

pus acum 16 ani
   
flavius angling
Vizitator



cu cea mai mare placere..oricand te ajut cu ce stiu si ce pot si sper sa gasesti "lingourile de aur" ...crapii adica

pus acum 16 ani
   
VT
Membru

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 14
Indiferent de apa mica sau mare , adancime mica sau mare, locul unde faci patul de nada sau localizarea structurilor se face cu markerul, periati bine locul. Daca balta nu are structuri, nu prea conteaza, dar insistati 99% din balti au o structura , o structura poate fi si un prag  de 20-30 cm pe o dstanta mica , daca il gasiti , acolo naditi acolo pescuitit.
  Nu va speriati sa dai cu racheta sau bulgari de nada dar naditi o cantitate de nada in functie de periaoda anului si densitatea de peste din apa (tineti cont si de alte speci in apa nu numa de crap, carasul/platica/linul se vor hrani si ele pe patul de nada ), Vara pe apa de peste 20 grade cellsius crapul poate procesa ce mananca in 2 ore ei crapul va manca pana la 20% dinpropria greutate asta inseaman ca un crap de 5 kg va manca 1 kg de nada in 2 ore  daca ii place cea ce ii dai, dar aici ii o discutie intreaga.


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la