FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Forever_Isa la Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Giurgiu
cauta Barbat
25 - 54 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / PESCUIT LA CRAP - DISCUTII GENERALE / cum imi intretin sculele  
Autor
Mesaj Pagini: 1
filica ciutac
Vizitator



daca tot este iarna,frig si mai ales criza asta monetara,cred ca multi dintre dvs.,va ganditi sa va intretineti sculele.va propun tuturor  dezbateri pe aceasta tema.eu unul  o data pe an curat betele,le ung,schimb inele unde este si daca este cazul,curat si ung(grisez)mulinetele,verific niturile la scaune,desfac si refac liniile,mai arunc din scarite,plute.mai intaresc cate un ochet la cate o pluta.desfac rafturle la scaune,curat picioarele.,verific chiturile,inlocuiesc elastice.etc,etc .sunt insa o gama variata de produse chimice,uleiuri,care pot afecta  intr-asa un hal sculele incat mai bine le lasati necuratate decat curatate aiurea.voi ce credeti?cum matisati un capat de tronson?dar un inel?dupa ce-l matisati sper ca nu puneti super glue?va salut pe toti!f      

pus acum 15 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Salut Mare Sef !


   Tot ce ai enumerat este perfect adevarat . Daca nu avem grija de scule ajungem sa la injuram cand nu merg cum trebuie , si asta doar din vina noastra .
   Am , totusi , o singura dilema : de ce nu Super glue la matisare ? Ce anume ...nu face cum trebuie , sau ce anume face prost ? Astept cu interes ! Merci mult !

Modificat de painterman (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
filica ciutac
Vizitator



Te rog pe viitor sa mi te adresezi simplu cu numele meu de user respectiv Filica.Multumesc anticipat!
folosirea unei cantitati f mici de superglue pt a fixa initial inelul pe blanck inainte de matisare nu produce efecte daunatoare.Problema apare atunci cand am terminat matisarea.Matisarea se face de preferat  cu ata speciala textila iar daca nu gasim putem apela la variante cum ar fi ata de cismarie despletita ,ata de cojocarie,fire de matase impletita neagra.Aceasta matisare necesita protectie.Protectia se face cu rasina epoxidica care este prietenoasa cu majoritatea fibrelor textile.intra in acestea ,are elasticitate buna ,raspunde bune la variatii de temperatura.
DE CE NU SUPERGLUE. --pentru ca este o rasina acrilica care polimerizeaza rapid in prezenta apei(se intareste)denumita chimic CIANOACRILAT,care este prietenoasa cu absolut orice material  mai putin fibrele textile.In contact cu fibrele textile acest SUPER GLUE are o reactie exotermica,adica o reactie cu degajare de caldura spre exterior.Reactia aceasta produce arsuri locale.Ultimul lucru pe care si l-ar dori un pescar dupa ce a matisat un blanck si i-a iesit perfecta alinierea,spirele,aspectul general ,ar fi probabil sa se apuce sa arda ce a facut.Cu superglue are toate sansele chiar daca nu vede cu ochiul liber.cine a lucrat cu cantitati mari de superglue va poate confirma ca folosirea manusilor textile ,de lana sau bumbac era strict interzisa .Acu hai sa ne gandim cum se pastreaza cel mai bine acest SUPER GLUE-- cu capacul inchis binein frigider in pungi de plastic in care am pus silica gel---ani de zile.daca ati rupt un tub intarit veti vedea cat de casant este.incercati sa rupeti si un tub cu rasina expo intarita.va salut!


pus acum 15 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Salut Filica !

   Mersi mult . In mod special pentru rabdarea de a da un raspuns atat de detaliat !


pus acum 15 ani
   
filica ciutac
Vizitator



Multi pescari folosesc  pentru intretinerea mulinetelor ,vaselina  sau ulei folosite pentru ungerea obiectelor de mecanica fina cum ar fi masinile de cusut.Exista insa si vaselina special destinata milinetelor, vaselina care are o variatie mai mica decat
o vaselina normala la  scaderea brusca a temperaturii fiind putin vascoasa la temperaturi ce ajung sub zero grade.
iata un exemplu:


Modificat de filica ciutac (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la