FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Anne98 pe Simpatie
Femeie
25 ani
Buzau
cauta Barbat
25 - 50 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / PESCUIT STATIONAR / pescuit cu pluta in ape curgatoare...  
Autor
Mesaj Pagini: 1
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
Am observat ca sunt amatori ai pescuitului pe ape curgatoare care vor sa practice un pescuit cat mai aplicat in acest sens. Asa ca o sa caut pe cat posibil sa clarific acest subiect.
Pescuitul modern pe ape curgatoare este practicat si se pretinde ca fiind foarte in trend, pescuitul cu pluta plata.
Cu mult inaintea acestei gaselnitze, am descoperit un stil de pescuit, nu sunt convins ca nu l-au stiut si altzii, dar eu asa l-am abordat, stil, care mi-a adus mult peste in sac.
Acest pescuit pe care-l practicam cu f multzi ani in urma si il mai practic si acum, este pescuitul cu pluta ovoidala de dop de pluta supralestata.
Ca principiu, se foloseste un fir 0,14-0,18mm, o pluta de marimea unui sambure de cireasa sau chiar al unei cirese, se poate si mai mare, atunci cand conditziile o cer.
Se plumbeaza linia deasupra ochetului de legatura intre firul principal si struna sau strune.
Lestarea plutei se face cu mult mai mult plumb de cat poate suporta aceasta. Din acest motiv se spune supralestata.
Alicele se aseaza tangent. Se formeaza un carnatz de alice. Marimea alicelor medie mare, functzie de viteza apei, cu cat apa e mai iute cu atat alicele mai mari.
Pluta se aseaza pe fir prin asezarea ei central si inpanare cu un betzisor conic din banbus sau tonchin.
Stilul consta in a face posibil ca linia sa fie retzinuta in asa fel incat pluta sa fie la suprafatza, observabila si plumbul sa se gaseasca inaintea plutei scotocind spatziile dintre bolovani, palma cu palma. Linia nu se tzine pe loc tot timpul. Se lasa usor sa curga dar controlat. Astfel cand intervine pestele, vom simtzii la mana si vom vedea cum pluta noastra va urma sensul deplasarii pestelui cu momeala in gura. Intzeparea este prompta, rateuri foarte rare, deoarece firul e permanent intins...


pus acum 15 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
Plute din dop de tisa cu gaura centrala
si plute din poliuretan tubat, gaura la fel centrala...
Variante ale plutelor supralestate...


pus acum 15 ani
   
DARIAN
Membru activ

Din: Ploiesti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 48
Se poate folosi in locul alicelor fixate pe linie,  plumb culisant (oliveta) sau tocmai in lestul fix consta eficacitatea? Adancimea de pescuit se fixeaza mai mare decat adancimea apei? Aceasta montura este pentru bologneza, pentru varga fixa sau pentru amandoua? Multumesc,

_______________________________________
"Da-i unui om un peste si va fi satul o zi; invata-l sa pescuiasca si va fi satul toata viata". - proverb chinez!

pus acum 15 ani
   
Preston
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2750

dadylures a scris:

http://img83.imageshack.us/my.php?image=dsc00898ux0.jpg
Plute din dop de tisa cu gaura centrala
si plute din poliuretan tubat, gaura la fel centrala...
Variante ale plutelor supralestate...

Sal Dady..plutele postate de tine in uk se numesc "boobere" de ce se numesc asa o sa-ti spun pe privat nu pot sa o spun pe forum...excelente la biban pe canale dar si pe rauri cu o viteza de curgere moderata,la rama serpeasca dar si pentru pastrav la suprafata numai ca in acest caz plutele trebuiesc facute din plastic pentru a fi invizibile.Executie excelenta in opinia mea dupa cum arata plutele tale in poza.Sa stii ca sunt unele din cele mai folosite plute in uk,in special la pescuitul cu momeli mari,grele asta datorita faptului ca suporta plumbaje mari dar cu toate astea sunt sensibile detecteaza orice miscare. 


pus acum 15 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
Ce se intampla. Aceste plute se pot folosii in varianta pescuitului cu momeala purtata, adica cu pluta lestata la capacitate sau cu pluta supralestata.
In prima varianta eu le folosesc la pescuitul cleanului pe ape curgatoare , pe sipot pe curent cu lacusta cu greiere cu pestisor, sau la scobar pe curent pe santzuri, cand pescuiesc u vierme, rama, sau iarna la cari.
Cand pescuiesc pe curent tare la adancimi mari atunci supralestez montura. Plumbii cei mai buni sunt cei cilindrici despicatzi. Dar merg bine chiar f bine si alicele asezate una langa alta. Cand folosesc supra lestajul, pescuiesc in aval de pozitzia mea, nu amonte, si las adancimea mai mare ca cea reala si practic pipai fundul. Simt pietrele, si orice obstacol. De poate folosii si plumbaj cilindric alunecator, nu oliveta. dar nu e bine sa combini culisantul cu alice. E bine sa mergi numai pe una sau alta. Dar daca vrei sa maresto greutatea plumbului trebe sa scotzi si sa pui altul.
Dupa mult frecat pe fund plumbii se tocesc...


pus acum 15 ani
   
Preston
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2750
Stilul descris de Dady mai sus se numeste "trotting" sau tarare,poate e un pic diferit de cel practicat pe raurile din uk,ideea este insa aceeiasi.Iata si un tip de pluta diferit de cel descris de Dady in postarea sa-balsa stick...si cum se monteaza plumbii...

pescuit pluta ape stilul descris dady mai sus numeste sau pic diferit cel practicat raurile din

23.3KB


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la