FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil barbyy
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 80 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / DISCUTII DIVERSE DESPRE PESCUIT / Populare lac  
Autor
Mesaj Pagini: 1
DragosR
Membru

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 15
Buna dimineata,

     La aproximativ 1km de casa unde locuiesc e un lac in care as vrea sa introduc cateva specii de pesti. Lacul are o lungime de aproximativ 100-120 de metrii si o latime de 15-16 metrii, iar ca adancime, majoritatea lacului are aproximativ 80cm-1.2m ajungand in unele locuri pana la (cred eu) 2 m. Problema e ca lacul in majoritate e acoperit de trestie, doar intr-o parte a lacului trestia nu a ajuns , aproximativ 4x3m. Fundul lacului e malos, iar ca locatari are broaste si cateva rate salbatice. Lacul a secat o singura data, aproximativ acum 10-11 ani cand a fost o seceta cumplita in zona mea. Sursa de apa este in padurea din apropriere la aproximativ 50 de metrii, dar izvorul trebuie amenajat.
     Va astept cu sfaturi daca se merita sa introduc cateva specii de peste acolo, si care anume. Eu unul m-am gandit la caras, caracuda, lin si tiganus. Caras am de unde sa fac rost gratis, as vrea sa incerc in prima faza cu pestele acesta, apoi cu ceilalti.
     Poate va intrebati, de ce vrea nebunu asta sa bage cativa pestisori in baltoaca aia acoperita cu trestie??? Eeeeee, pe la aproximativ 5 km distanta de mine curge maiestuos oltul ... mai bine zis curgea ca acuma e baraj de acumulare dupa laraj si tot asa .... si dragii nostrii compatrioti de la apele romane(poate ma insel), au vandut luciul apei unor cretinii care pescuiesc cu plasele dintr-un mal pana in celalalt, astfel incat in olt, in zona mea, daca te duci la peste ai cele mai mari sanse sa inveti rama sa inoate. Ei cu plasele inca mai prind, cat o sa mai prinda nu stiu, dar de mult nu am mai auzit sa se prinda crap mare sau salau mare. Asa ca vreau vere sa am aproape de mine o baltoaca (la care nu poti sa ajungi asa usor) cu cativa pesti si sa-mi fac din cand in cand damblaua cu un pescuit.


pus acum 12 ani
   
@didelpro
MEMBRU DE ONOARE

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 875
Salut.Da, o idee buna,mai ales ca este aproape de tine....cele bune

_______________________________________
Sa ,, aiva ,, ochiu cat maslina !

pus acum 12 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

@didelpro a scris:

Salut.Da, o idee buna,mai ales ca este aproape de tine....cele bune

Daaaaa , chiar buna idee !!!! Buna rau de tot ! .......  Da' balta aia si ograda omului sunt ...... ,, stat in stat " Didele ? Au gard electrificat sau paza BGS ???

Parerea mea : Nu-i blamez omului intentiile , dimpotriva - il admir , dar ce vrea sa faca el acolo e ..... ,, munca patriotica " nene . Imi pare rau c-o spun dar ..... asta e ............ ( mai stiu io pe unu' de cara somocari la butoi din Dunare sa-i verse-n Lacu' Morii . A prins omu' ala la somni in 'Morii de ...... numa-numa ! )

Si revin : ..... Buna idee . Buna .......


pus acum 12 ani
   
@didelpro
MEMBRU DE ONOARE

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 875
"Mihai" te ai gindit ca un nepot al meu al tau sau al lui Dragos sa dea lovitura intr o "baltoaca"(chiar si "hingherita "ca Morii),ce spui!!??"...cele bune...
ps era in Herastrau in spatele casei bunicilor o "baltoaca",se scosese pamint pentru "vile",sti ce era acolo...?,mai ceva ca in ratariile din "Afumati",dar asta se intimpla acum 45-50 de ani."Herastraul"la "roata"(terenul de golf al diplomatiilor),rivaliza cu Sarulestiul de astazi.Ca sa nu iti mai spun de EA,Arges,Sabar,Dimbovita.Ce vremuri!,pe urma,agricultura(ingrasamintele),petrolul,alea alea,"sau dus la gara"...asa ca Dragos:"tot inainte...


_______________________________________
Sa ,, aiva ,, ochiu cat maslina !

pus acum 12 ani
   
DragosR
Membru

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 15
Multumesc pentru sustinere. Cand am vorbit cu niste amici despre aceasta idee mi-au zis sa ma duc sa ma caut pe la doctor ... cine stie de unde sare ''pestele'', poate din baltoaca aia.

pus acum 12 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

@didelpro a scris:

..... asta se intimpla acum 45-50 de ani......Ce vremuri!
Asa da Didele . Parca-parca prinde contur discutia .

Acu' 45-50 de ani erau , poate , 10 % pescari din cati sunt acum . Si-aveau inca in sange placerea ,, plutei " . O unditica - doua - din stuf , tablita de plumb infasurata pe fir , pluta de cocean , ..... si cam atat . ...... Eheeeeeee , si care era nitel mai smecher avea pripon infasurat pe spray . Care avea lansete ..... era deja un monument !

Acu' nenicule ..... pescuitu'-i sport national ! Pe care / cum il prinzi il faci pescar ( numa' tu , spune sincer , ..... pe cati i-ai ,, otravit " ? ) . Mai apoi s-a inventat ,, curentacu' " , plasaru' braconier , parasutistu' , etc . Iar nebunia foamei e parca mai ,, pe val " ca niciodata ! Parc-au innebunit astia ! Tot Romanu'-i disperat sa scoata pestele din apa .

Dragos , nu ma intelege gresit . Apreciez ce vrei sa faci . Dar repet , faci ,, munca voluntara in folosul comunitatii " !

....................................................

In alta ordine de idei : daca tot vrei s-o faci nu ajunge sa ai apa si stuf . Fa si-o analiza apei . PH , turbiditate , potential de hranire , alea-alea . Nu in ultimul rand asigura-te ca n-ai rapitor in ea . In mod special Regina .


pus acum 12 ani
   
@didelpro
MEMBRU DE ONOARE

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 875
Apropo de "baltoaca"!:Sa dea DUMNEZEU,sa nu fie asa,dar nu stiu cind si unde vei mai prinde tu o stiuca de 90 de cm,pe bune....cele bune...
ps da "braconajul"este un stil de viata astazi!,dintre "fitosi"cine nu este pescar este vinator...dar,este mare diferenta intre :"pescari si pescuitori".Cei din urma vin la peste pentru asi etala "bentleiurile"cu care dau dupa ei...si atit,ca uneori au "bulan",nu se pune,este bine ca persevereaza,iar unii ramin in "tagma" si devin "pescari"!
pss Dragos,peste citiva ani(daca iti continui ideea),satisfactia va fi pe masura,ti o spune cineva care a incercat asa ceva.Nu am prins eu dar au prins altii,si pe "bune"ma bucuram pentru ei!(chiar Mihai,este "un caz"...


_______________________________________
Sa ,, aiva ,, ochiu cat maslina !

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la