FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Stefania_h0t
Femeie
24 ani
Salaj
cauta Barbat
24 - 46 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / ECHIPAMENTE SI ACCESORII PENTRU CRAP / ochelari polarizati  
Autor
Mesaj Pagini: 1
danny75
Membru

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 7
Salutare,cine ma poate ajuta cu un sfat pentru o pereche de ochelari pt pescuit,am gasit ceva pe net dar as avea nevoie de ceva pareri(rapala,lineaeffe,jaxon)...multumesc

pus acum 12 ani
   
alcatraz.1956
Membru de baza

Din: Craiova
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 197
eu am "solano" si sunt multumit de ei

_______________________________________
I don't need sex! The Government fucks me every day.

pus acum 12 ani
   
fatdaddy
Veteran

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 748
Nu te supara, dar nu compara si tu Rapala cu Lineaeffe ! Ca sa-ti raspunda cineva la intrebarea asta, trebuie sa stie care-i pozitia ta. E ca si cum m-ai intreba :care-i masina mai buna Mercedes E-classe 2005 sau Logan. Si eu raspund: Timp de 4 ani incepand cu 2005, am avut cea mai tare masina din lume: Logan! Si pentru mine, chiar a fost!

Ochelarii polarizati sunt buni toti, cu conditia sa ai grija de ei. Ii scoti de pe nas, ii pui in cutiuta. Nu-i ti pe sapca sa dai cu ei de pamant, sau in buzunar sa-i zgarii cu cheile sau telefonul. Bineinteles ca exista firme de o calitate exceptionala, dar la o utilizare moderata putem folosi fara probleme si ochelari de 40-80 roni

Uite , o firma tare de ochelari este Oakley si ochelarii costa de la 100 la 400 dolari americani, dar poti linistit sa-ti cumperi si Lineaeffe de 45 ron


cu conditia sa ai grija de ei, ptr ca o pereche de polarizati este grozava la pescuit. Rapala este pe undeva la jumatatea drumului intre Lineaeffe si Oakley, iar Jaxon probabil ca se fac in aceeasi fabrica ca si Lineaeffe.

uite si Rapale


Si mai este o conditie : nu-i cumpara de la taraba sau de la semafor!



_______________________________________
azi maine si defibrilatoarele o sa functioneze cu fisa, sau bancnote


pus acum 12 ani
   
danny75
Membru

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 7
ok,multumesc,am gasit lineaeffe cu 45 ron si rapala cu 100 ron(jaxon cu 70 ron).....deci,caree diferenta..in afara de pret

pus acum 12 ani
   
T.Adrian
Membru

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 13
Marca. Ca la orice, numele firmei se plateste.
Mai sunt diferente in calitatea materialelor, design, etc...dar asta e prea putin important cand mergi la pescuit.
Numai sa te documentezi inainte sa iti cumperi ochelarii, pentru ca in functie de culoarea lentilei, iti va fi afectat modul in care percepi lumina. Ca idee, uite un extras de articol care ar trebui sa te ajute sa te decizi:
"Ochelarii polarizanti ofera purtătorului două avantaje:

    diminuarea luminii primite direct, de la soare, efect similar cu cel oferit de o pereche de ochelari de soare (protectie contra razelor ultra-violete)
    diminuarea până la anulare a luminii reflectate de luciul apei.

Dacă primul efect este mai cunoscut, fiind întâlnit la toti ochelarii de soare, prin intermediul celui de-al doilea (reducerea luminii reflectate de apa) se poate ajunge să se vadă sub apă până la 1,5 m în functie de transparenta acesteia. Se pot astfel observa atât obstacolele subacvatice (ierburi, crengi), ferind astfel musca artificială, lingurita sau pluta de agătări, cât si pestii, putându-le oferi momeala mult mai precis.

Ochelarii polarizanti se fabrică cu grade diferite de filtrare, începând de la cei care amplifica lumina (pentru seară sau zile noroase) până la cei care filtrează o foarte mare parte din lumină (pentru zilele insorite de vară). Există si variante mai scumpe de ochelari care se adaptează luminii existente (heliomatici).

Pentru pescarii miopi, există ochelari fără rame, care se agată prin clipsuri de ochelarii de corectie (cei din imagine).

Mai bine se cumpără o pereche de ochelari cu suprafată mare decât unii mici, pentru a nu lasa lumina nefiltrată să patrunda pe lângă ei (chiar dacă nu au un "look" prea atrăgător). De asemenea,  ochelarii trebuie cumpărati de la o firma cunoscută chiar dacă sunt mai scumpi (o pereche acceptabilă costa cam 12-30 USD)."


pus acum 12 ani
   
fatdaddy
Veteran

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 748

danny75 a scris:

ok,multumesc,am gasit lineaeffe cu 45 ron si rapala cu 100 ron(jaxon cu 70 ron).....deci,caree diferenta..in afara de pret



Intre jaxon si lineaeffe , niciuna. decat de aspect. Deosebirea este ca modelele lansate de Rapala , fac parte din diverse colectii anuale si fac si obiectul unor studii inainte de a fii lansate. Calitatea lor este in mod clar mai buna, dar nu inseamna ca nu-ti faci treaba si cu Lineaeffe!
Bineinteles ca este bine sa-ti iei lucruri de cea mai buna calitate, dar aici intervine si factorul "buzunar".


_______________________________________
azi maine si defibrilatoarele o sa functioneze cu fisa, sau bancnote


pus acum 12 ani
   
Aleen Dark
Veteran

Din: Craiova
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 327
Am o pereche de vanzare daca te intereseaza. I-am cumparat cu 50 lei, sunt perfecti pentru condus (daca esti sofer) pentru ca nu reflecta lumina gen blitz prea puternic, sau soarele reflectat in masinile din fata .. iar la pescuit vezi prin apa mult mai bine mai ales daca iti place sa dai la spin.
Ii vand cu 30 lei (sunt constient ca nu am sanse sa mai iau 50 pe ei). Sunt foarte ingrijiti, i-am purtat mereu in husa lor + ca erau intr-o husa de mulineta.
Daca vrei detalii, iti pot da mai multe. Eventual daca esti din Craiova, ii poti testa.
http://pescuitul.3xforum.ro/post/2932/1 ... lar_Eagle/

Se vand din motive financiare...


pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la