FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Dulci-k Profile
Femeie
22 ani
Giurgiu
cauta Barbat
22 - 45 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / DISCUTII DIVERSE DESPRE PESCUIT / Capturarea racilor si modalitati de gatire a acestora  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Despre asta chiar n-am vorbit vreodata intrun topic special destinat . E iarna si poate ca este timpul s-o facem .

pus acum 13 ani
   
sorprodan
Veteran

Din: dabuleni
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 889
batranii  foloseau  o  piele de  oaie,,,,,,,,,,,,,,,,,,si  avea  capturi  semnificative

_______________________________________
cand    sunt  pe   dunare  ma  simt  rege, nu  dau  senzatia  asta  pe  toti banii  din  lume

pus acum 13 ani
   
alcatraz.1956
Membru de baza

Din: Craiova
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 197
metoda cu pielea de oaie o stiu si yo. numai ca este greoaie, pielea se mai impute si risti sa te dea muierea afara din casa.
se ia o piele de oaie, se unge cu pasat (mamaliga putin fiarta), se leaga picioarele de o cruce ca de cirstas, apoi de o bita mai sanatoasa si se arunca in balta. racii se aduna si se incurca in firele de lina. la o tragere scoti cam 5-10 buc. e bine ca pe mijlocul pieii sa se faca o taietura de 10-20 cm sa aibe apa pe unde sa se scurga. eu prefer sa-i scot la prajina. pica mai rar dar am satisfactia ca se duce pluta la fund.


_______________________________________
I don't need sex! The Government fucks me every day.

pus acum 13 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
Capturarea racilor "la varga" este foarte simpla. Prima oara am citit despre asta in copilarie, in Imparatia Apelor a lui Sadoveanu, apoi am vazut-o pe viu la un bartanel, pe o balta de langa Olimp, dupa care am incercat-o si eu de cateva ori, cu rezultate bune. Accesoriul cel mai important este un miciog mic, usor, cu coada de macar 2m lungime. Pe baltile stiute ca fiind pline de raci nu distanta e problema, racii venind pana langa mal. Varga (sau vergile) scurte, tot pe la 2m(defapt termenul de varga in cazul asta e prea pretentios), firul poa' sa fie si de 0,5 pentru a evita incalcirile, pluta, lestul si carligul nu sunt obligatorii.
Momeala: cat mai mirositoare(bucata de peste, de carne, de slanina). Cica e mai bine sa fie alterata, da' eu n-am incercat.
Care e ideea: se leaga momeala de capatul firului (sforii), se "lanseaza", se pune batul pe suport si...asteptam un semn. Ori al plutei, ori direct al varfului vergii. Se asteapta cateva secunde sa se agate bine crustaceu' flamand, apoi tragem.
    Nu asa! Mai incet!
Tragem usor, cat sa nu dam de banuit racului ce i se intampla. El cand ajunge la suprafata se sperie si da drumul momelii. Dar intre timp deja am bagat minciogul sub el.  Cam asta ar fi.
Despre preparare habar n-am. Mie-mi plac direct pe jar 


pus acum 13 ani
   
alcatraz.1956
Membru de baza

Din: Craiova
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 197
racii ii fac fierti.
ii spal individual sub jetul robinetului de apa rece, le scot intestinul (in coada racul are 5 solzi; trag si eu cu patentul de cel din mijloc si iese cu mats cu tot), apoi ii arunc intr-o oala cu apa clocotita in care am pus o lingura de sare, citeva foi de dafin si citeva boabe de piper. fierb la ei cam 10 minute, cu toate ca se fac mai repede, pentru a fi patrunsi de sare si arome.
ii las sa se raceasca in zeama in care au fiert, apoi ii maninc cu un mujdei facut dintr-o capatsina de usturoi si o lamiie.


_______________________________________
I don't need sex! The Government fucks me every day.

pus acum 13 ani
   
danistrate
Membru de baza

Din: galati
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 106
iei o blana de oaie proaspat jupupita,atasezi la un capat o greutate iar la celalalt o sarma rezistenta si o agati in cel mai bun caz de un ponton nu prea departe de mal.o verifici in fiecare dimineata. Spor la treaba si va doresc succes

capturarea racilor modalitati gatire acestora iei blana oaie proaspat capat greutate iar celalalt

59KB


_______________________________________
niciodata nu trebuie sa renunti,rabdarea te ajuta sa triumfi

pus acum 13 ani
   
danistrate
Membru de baza

Din: galati
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 106
imi pare rau ca nu am facut poze la fata locului,poate la anul deoarece apa este crescuta si curentul f mare

_______________________________________
niciodata nu trebuie sa renunti,rabdarea te ajuta sa triumfi

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la