FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Lolo 25 ani
Femeie
25 ani
Galati
cauta Barbat
25 - 52 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / PESCUIT LA RAPITORI - DISCUTII GENERALE / Materiale constructie lansete...  
Autor
Mesaj Pagini: 1
mircea
Administrator

Din: BACAU
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1512
Poate cineva sa faca o descriere a materialelor din care se fac lansetele,,,?
Carbon, grafit, combinatii, caracteristici, puncte slabe, tari, etc..

Multumesc.


_______________________________________
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se.
O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !

pus acum 13 ani
   
mircea
Administrator

Din: BACAU
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1512
Grafit: Alegerea numarul 1 in industria manufacturarii uneltelor de pescuit, grafitul este cel care face posibila constructia unor lansete mai mult decat senzitive si foarte usoare.

”Greutatea unei lansete conteaza atunci cand pescuiesti o zi intreaga…”

Capabil sa sa preia si sa transmita socul fiecarui obstacol, fie ca este iarba subacvatica, radacina, substrat sau muscatura de peste, grafitul este cel care face posibila “comunicarea” optima dintre pescar si ceea ce se  afla la capatul liniei (gutei) cu care acesta pescuieste.
Foarte flexibile, lansetele fabricate in intregime din grafit sunt in acelasi timp foarte rezistente si puternice, acestea fiind atuurile ce vor ajuta oricare pescar sa “urce” cati mai multi pesti pe mal.
In plus, supletea si rezerva de putere oferite de acest material sunt cele care va vor ajuta lupta cu captura mult dorita.

Grafitul este manufacturat intr-o varietate de clase a caror baza este data de “coeficientul de rezistenta” al fibrelor utilizate in constructia lansetei.
Cu cat “coeficientul de rezistenta” este mai mare, cu atat mai puternice si mai dense sunt fibrele ce formeaza ansamblul numit lanseta.

“Ganditi-va in aceste fel: pe masura sa acest coeficient creste, cantitatea de material utilizata in constructie scade, permitand astfel productia unei lansete mai usoare, cu actiune mai rapida si sensibilitate crescuta, mentinand in acelasi timp duritatea si rezistenta blancului.”

Si, desi probabil acum sunteti de parere ca intr-adevar grafitul este materialul perfect pentru  constructia unei lansete, exista si impedimente. Unul dintre ele ar fi ca pe masura ce “coeficientul de rezistenta” creste, materialul devine mult mai expus la socuri bruste, ansamblul rezultat in urma constructiei fiind mult mai fragil.

“Altfel spus, o lanseta in al carei proces de constructie s-a utilizat grafit cu “coeficient de rezistenta” mare, va fi foarte rezistenta in dril dand dovada de putere dar foarte usor de rupt(casabila, fragila) atunci cand este lovita, trantita …etc”

Gasirea unui echilibru intre “coeficientul de fragilitate”  si “coeficientul de rezistenta” este cheia succesului, aici facandu-se dealtfel si diferenta intre producatorii de lansete.
Pentru a va face o imagine mai clara, aflati ca fibra de sticla are un “coeficient de rezistenta” cuprins intre 6-13 milioane in timp ce grafitul are “coeficient de rezistenta” intre 33-60 milioane.
Grafitul IM6 are un “coeficient de rezistenta” de 33 milioane in timp cel grafitul IM7 are 42 milioane.
Toate aceste proprietati duc lansetele fabricate din grafit in topul piramidei preturilor.

Fibra de sticla: Parte integranta din pionieratul constructiei lansetelor, fibra de sticla a suferit nenumarate imbunatatiri in segmentele performanta si caracteristici de-a lungul timpului.
Cu toate acestea, minusul major ramas nerezolvat ramane lipsa de sensibilitate. In aceasta competitie, grafitul ramane rege fara echivoc.
Totusi daca stilul de pescuit practicat ingnora definitia de sensibilitate, atunci poate o lanseta de fibra de sticla este alegerea perfecta pentru dumneavoastra.


Mult mai grele decat lansetele de grafit, datorita tehnologiei diferite de fabricatie si materialului folosit, lansetele din fibra de sticla tind totusi sa fi mai durabile si mult mai rezistente la socuri. Astfel, pentru cei ce isi incep acum ucenicia in ale pescuitului, o lanseta de fibra de sticla poate fi alegerea perfecta.
Durabilitatea si pretul redus fac din acest segment unul targetat pe incepatori, copii si pescuitul de anduranta, lansetele din aceasta categorie fiind plasate la baza piramidei preturilor.

Compozit: Aparute ca un compromis intre cele 2 extreme, lansetele de compozit ofera ce este mai bun in cele 2 lumi, sensibilitatii si greutatii reduse adaugandu-se durabilitatea, materialul folosit fiind in fapt un amestec echilibrat de grafit cu fibra de sticla.
Tocmai datorita acestei combinatii de proprietati si totodata pretului mediu, lansetele de compozit ocupa in acest moment cea mai mare parte a acestui segment de piata, plaja oferita fiind intr-atat de larga incat este aproape imposibil petru un pescar sa nu gaseasca produsul care sa-I satisfaca cerintele.

“Daca nu cauti o lanseta aparte, cu calitati extrem de fine, un produs pentru o nisa aparte, atunci lanseta de compozit este cea potrivita pentru tine !”

Toate aceste proprietati duc lansetele fabricate din compozit in zona de mijloc, superioara, a  piramidei preturilor.
----------------------------------------------------------------------

Sursa : fisela.ro


_______________________________________
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se.
O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !

pus acum 13 ani
   
filica ciutac
Vizitator




toate punctele de baza atinse!!! bun articol!!


pus acum 13 ani
   
valy
MEMBRU DE ONOARE

Din: ALEXANDRIA
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1589
Asta da  articol !!!!!!!
Acum stie toata lumea, ce si cum, cand doreste sa cumpere scule !!!!!!! Jos palaria !!!!!!


pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la