FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Tanya321
Femeie
24 ani
Giurgiu
cauta Barbat
24 - 63 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / PESCUIT LA RAPITORI - DISCUTII GENERALE / Montura cu pestisor viu pentru somn, salau si stiuca  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Va invit sa discutam si sa descrieti modalitatea voastra de executare a monturilor cu momeala vie pentru pescuitul la rapitori .

Ce pestisori folositi , ce dimensiuni trebuie sa aiba , cum il atasati monturii , la ce adancime amplasati momeala , etc .


pus acum 13 ani
   
shopy
Membru

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 9
Cu toate ca am folosit si montura culisanta, totusi pentru mine montura "Pater Noster" mi s-a parut cea mai ok, si simpla si eficienta. De aici, sigur, in functie de specia de rapitor urmarita si carligele si firul/struna sunt altele. Caut sa folosesc fire cat mai invizibile in apa atunci cand caut salaul (acum folosesc Krystonite - mi se pare excelent), sau strune cat mai maleabile (din mai multe straturi) atunci cand caut stiuca. Am experimentat mai multe tipuri de carlige pentru pescuitul "la viu" si m-am oprit (cel putin in cazul salaului) la Owner Circle, mult disputatele "carlige-cerc". De ce? Pai, e simplu: nu merg niciodata pe Dunare/ Borcea/sau pe canale pentru o zi, ci cel putin pentru 3 zile intregi, dar de cele mai multe ori plec lunea si ma intorc vinerea. Deci, am nevoie ca salaii sa ramana vii cateva zile. Aceste carlige (de fapt acest tip de carlige) sunt singurele care agata pestele exact de coltul gurii, fiindu-mi apoi foarte usor sa-i scot acul si sa-l trimit la pastrare la adancime. La stiuca in schimb, am constatat ca "ori e proasta ori e chioara", nesfiindu-se nici de ditai sarmele extrem de vizibile care tin pestisorul momeala!
Ca fapt divers, niciodata nu am prins vreo specie de rapitor cu un pestisor care nu se regaseste in apa-tinta! Sa va dau un exemplu: pe Olt, prind foarte bine salau cu un pestisor asemanator tiparului dar mai mic - nisiparnita. Are pielea tare si e o delicatesa pentru rapitori, plus ca sta vie pe ac multe ore. Am adus anul trecut de pe Olt un butoias cu vreo 100 de nisiparnite, sa le folosesc pe alte ape cu rapitori. Dupa cateva saptamani am fost pe balta Cornetu dupa somn si salau. Mai prinsesem aici si somn si salau dar la oblete sau rame/coropisnite. Am crezut atunci ca voi face ravagii cu nisiparnitele mele. Dar, aruncate in apa de dupa-amiaza, le-am scos a doua zi la 7 dimineata, vii! Nici un rapitor de acolo nu s-a aratat interesat de ele! Veti spune probabil ca poate dadeam intr-un loc care nu tinea peste. Ei, nu, pentru ca la celelalte lansete care aveau in ace ori coropisnite ori obleti, au tras! In concluzie, rapitorii de acolo nu recunosteau nisiparnitele ca si hrana! Asa am invatat pe propria piele un lucru important in pescuit zic eu: da-i pestelui o hrana pe care sa o recunoasca instant ca fiind hrana, altfel sta si se uita la Aliens parte a III-a!
Fir intins va doresc!

montura pestisor viu pentru somn, salau stiuca toate folosit montura culisanta, totusi pentru mine

35.8KB


pus acum 13 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056

shopy a scris:


Ca fapt divers, niciodata nu am prins vreo specie de rapitor cu un pestisor care nu se regaseste in apa-tinta!


Florine, eu cred ca este discutabil...


pus acum 13 ani
   
shopy
Membru

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 9

Drignei a scris:


shopy a scris:


Ca fapt divers, niciodata nu am prins vreo specie de rapitor cu un pestisor care nu se regaseste in apa-tinta!


Florine, eu cred ca este discutabil...



Foarte posibil, insa avem toate sansele sa pacalim un rapitor oferindu-i un pestisor capturat chiar in apa respectiva, decat oferindu-i un alien, facand rapitorul vizat mult mai circumspect. Parerea mea! Bineinteles, pot exista si exceptii - nimic nu e batut in cuie in pescuit 


pus acum 13 ani
   
cipiciupi
Membru

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 11




Eu asa procedez si am rezultate.


pus acum 13 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
Da...

pus acum 13 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
Eu asa procedez...sper sa nu fie probleme, ca am postat un link de pe alt site, chiar daca articolul imi apartine...


_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la