Nelutu
Membru activ
 Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 46
|
|
Eu folosesc bolognesa cand ajung pe la parinti, in concediu, pe Siret. Dau in special dupa scobar dar, daca concediul il am in perioada cand porumbul este in lapte atunci ma ocup de clean sau mreana, cu toate ca mai pica si cate-un crap sau caras. deci: am o bolo de 6 m, nu ceva de firma renumita, o mulineta mica, cu 4 rulmenti, raport de recuperare aproximativ 6, nu mai retin exact, incarcata cu fir de 0,14. Pluta de 2 gr., echilibrata cu un plumb de 1,5 care se taraste la un deget de fundul apei si un plumb de 0,5 gr. mai sus, cam cu 30 cm, depinde de cat de adanc este locul respectiv. Struna de 0,10-0,12 si un carlig de 14, in ultimul timp am folosit Owner 50922, cu anou, mi-i mai usor sa-l leg cu degetele mele mai groase, in plus este destul de finut si destul de iute. Ca nylon ptr. linia principala am avut ca preferinta Tectan Premium, din pacate nu-l mai gasesc, doar daca dau comanda pe la Cabellas. Nadesc locul ales cu ceva "bombe" , adica bulgari de pamant amestecati cu nada aleasa (miez de paine, nada pe baza de cascaval si un pumn de viermi), arunc cam 7 bulgari, la inceput, cam de marimea unei mandarine, apoi, in functie de raspunsul scobarului , nadesc cu 2-3 bulgari identici, cam la 1,5-2 ore.Imi pace ca pluta sa se tarasca putin mai incet decat cursul apei, din aceasta cauza o franez incet din bat, chiar stopand-o ritmic cateva fractiuni de secunda. Struna, lunga de 15-30 cm, in functie de curent, natura fundului apei sau a poftei de mancare a scobarului, se taraste incet pe fundul apei, cu carligul incarcat cu 3-4 viermi tremurand printre pietre. Muscatura scobarului este diferita, de la o zi la alta, de la o ora la alta sau de la un peste la altul. Unul imi salta pluta cam pe jumatate si pleaca cu ea la vale, altul o stopeaza usor si se scufunda o fractiune de secunda, altul o scufunda violent. Totul este sa ai rapiditate in incheietura mainii si sa-i dai contra la cel mai mic semn ca ceva nu-i in regula la mersul normal al plutei. 
45KB
|
|