FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
bruneta_ta_us
Femeie
25 ani
Giurgiu
cauta Barbat
25 - 52 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / DISCUTII DIVERSE DESPRE PESCUIT / Conditii climaterice extreme . Este pestele influentat ?  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Asa cum ati observat , in ultimii ani ne este dat sa asistam la conditii meteo extreme . Ierni lungi si reci , veri fierbinti , primaveri si toamne din ce in ce mai scurte , furtuni naprasnice ( aseara am vazut ce nu credeam sa vad vreodata ! ) , samd .

In ce conditii credeti ca toate acestea influenteaza , atat viata pestelui , cat si ,, aportul " lui la reusita unei partide de pescuit ?

Personal consider ca este foarte serios influentat . Incapand cu perioada de depunere , terminand cu apetitul ce-l are pentru monturile noastre . Am sesizat asta de ceva vreme si am tot incercat s-o asociez cu ceva anume . N-am reusit cu nimic , si acum imi pun problema asa cum v-am prezentat-o .

Astept parerile voastre .


pus acum 14 ani
   
tzu_tzu_rel
Membru de baza

Din: Galati
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 246
N`seara ! Mi s-a facut dor sa postez .. nu am mai facut-o de muuult !  Promit pe viitor (dupa ce scap de licenta)   Am in casa un barometru,am observat foarte multe...unele ''vorbe'' s-au adeverit(de ex cand bate Vestu` mai bine stai acasa, la fel si cu estul, urmeaza sudul apoi Nordul..eeee cand bate nordul atunci ar trebui sa puna botu`) Treaba e  studiata pe un canal pe de-a lungul a multor ani de undit, pe rau.. treaba se mai schimba..aici se bat cap in cap, de aceea ce e valabil pe o balta pe curgatoare nu se potriveste..

Revenind la barometru,cand incepe sa scada , nu e bine, cand creste prea brusc iar nu-i bine,pestelui ii place stabilitatea! Avem stabilitate! Hop cineva umbla la ''robinet'' si scade.. iar nu e bine... oice ai face sa cauti o explicatie la niste intrebari fara raspuns e imposibil..cel mai bine te duci pe balta iti vezi de treaba si incerci cu de toate.
Nu de multe ori mi s-a intamplat s aprind pe Prut cand altii nu prindeau, vremea era..al naibii de schimbatoare,apa crestea, am prins doi ciuciulani..fac ce fac si o comit..Nu am gasit nici o explicatie, am toate cunostintele, am practica,am experienta..dar cand incerci sa le ''legi'' mai rau se ''deznoada''..asa ca de cate ori am timp..fuguta la garla..
Conditii perfecte- apa stabila, vand de la nord, innorat, o usoara scadere a temperaturii, o mica ploicica de vara,presiunea stabila peste 755 - CONCLUZIE - NU TRAGE!

conditii extreme este pestele influentat n`seara s-a facut dor postez mai facut-o muuult ! 

65.8KB


_______________________________________
''Traieste fiecare zi ca si cum ar fi ultima''

pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056

tzu_tzu_rel a scris:

Promit pe viitor (dupa ce scap de licenta)


Poti "chiuli" fara probleme de aici...Rezolva-ti problemele, pe noi ne gasesti aici

Parerea mea personala? "Regulile" se fac foarte greu chiar si pentru o locatie, asa ca nu cred in generalizari...
Pestele ca sa traiasca trebuie sa se hraneasca...Unde, cand si cum e treaba lui...Important e sa fim "pe el", incat sa putem stabili reguli (sau macar sa incercam)


pus acum 14 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
Sunt foarte multi factori care pot influenta o partida de pescuit, o sa va spun ce am observat eu de-a lungul anilor:
-in pescuitul la varga cel mai bine este sa fie apa cat mai linistita, sau daca bate vantul sa il ai din spate ca sa poti lansa in continuare fara prea mai eforturi...plus ca atunci cand dai la mamaliga si sunt valuri numai sesizesi atat de bine trasatura...
-la lanseta cum a spus tzu-tzu-rel prefer sa bata nordul...la Catusa prefer sa bata cat mai tare pentru ca este apa adanca si nu se tulbura, dar la Brates unde apa este de rar 1.5-2m prefer doar sa sufle putin ca altfel se tulbura si iar nu e bine
-pe ape curgatoare la Dunare am observat ca platica tragea cel mai bine dupa ploaie imediat cum aparea soarele, la rasarit si apus iar noaptea manca cel mai bine, in general pe timp de vara pestele se hraneste mai bine pe intuneric...
Sunt multe de spus aici...oricum de acum 2 ani imi notez cam toate partidele...iar anul acesta am vazut ca din cauza iernii lungi pestele a inceput sa traga mai tarziu si numai are acelasi apetit...prin balti si canale unde apa se incalzeste mai repede s-a dezmortit destul de rapid dar pe apele curgatoare...mult mai greu pestele urca cam tarziu...acum mai am de asteptat cam 1-2 saptamani pana o sa pot sa dau la platica si vaduvita la varga pe Dunare...cam asta ar fi perioada mea preferata din an, un pescuit scurt de cateva ore dupa scoala cu rezultate mai mult decat satisfacatoare...plus ca ai o senzatie aparte la fiecare trasatura deoarece nu stii ce se poate afla la capatul liniei...

Modificat de Rockyonutz (acum 14 ani)


_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

Rockyonutz a scris:

i...oricum de acum 2 ani imi notez cam toate partidele...


BRAVOOOOO !!!! Bravo Ionut ! Sincer , te invidiez pentru rabdarea si starea de-a nota partidele !

Singurul pe care-l mai stiu sa faca acest lucru este Didel . Isi trece ....... de f multi ani toate partidele in agende ( data , meteo , cote , capturi , rateuri , momeli , monturi , etc ) si are ...... o adevarata biblioteca cu asa ceva !

Am incercat sa fac si eu asta , si dupa doua partide ..... am uitat sa mai completez . Inca odata , te invidiez , si inca odata BRAVO !
   


pus acum 14 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
Inainte imi cumparam almanahul de la revista AVP, si incercuiam ziua respectiva in care ma duceam anul trecut am avut peste 130 de partide deci cam o treime din an am fost pe malul apei,  dar acum notatiile le fac aici pe forum, de asta mi-am si facut un topic cu partide de pescuit pentru a le tine mereu evidenta si pentru a sti ce momeli am folosit cat am prins plus ca pozele sunt de mare ajutor pentru a imi aduce aminte cu exactitate locul unde am pescuit.

Modificat de Rockyonutz (acum 14 ani)


_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114

Modigliani a scris:

Asa cum ati observat , in ultimii ani ne este dat sa asistam la conditii meteo extreme



Asa este. Nu numai pestele este afectat , ci toate vietuitoarele. Cu timpul ne adaptam conditiilor(unii da, altii nu) , cel putin asa cred in momentul de fata.
Schimbari se fac de cativa ani , pentru mai multe categorii de viata , dar pe noi ne'a preocupat mai mult pestele. Un raspuns cert nu'l poate da nimeni , doar teorii si atat.

Un argument bun , cel putin dupa parerea mea , l-a dat Drignei:


Drigeni a scris:

Pestele ca sa traiasca trebuie sa se hraneasca...Unde, cand si cum e treaba lui...Important e sa fim "pe el", incat sa putem stabili reguli (sau macar sa incercam)


dar si aici este relativ..depinde de adaptarea noilor conditii climaterice.

Modificat de Paharnicul (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Adelin
Membru de baza

Din: Rosiorii de Vede
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 217
Am auzit ca joi sunt 35 de grade. Temperatura creste cu 10 grade in 2 zile. Oare in ce fel va influenta aceasta schimbare brusca de temperatura pescuitul?

pus acum 13 ani
   
filica ciutac
Vizitator



n-ai cum sa stii decat daca mergi la balta !!!restul can -can!!teoretc=presiune ridicata brusc,pestii asi incetinesc metabolismul cautand   apa  mai adanca!nu prea au pofta de mancare !!la beltile cu adancimi mari--peste 3m ,rauri adanci...regula nu-i valabila!!

pus acum 13 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

tzu_tzu_rel a scris:

dupa ce scap de licenta


Ti-ai luat , frate , licenta ? Hai , ca-ti tinem pumnii ! BAFTAAAAA ! 

...............................................

   Fratilor , cu Dunarea e groasa anul asta . Plasez si ce se intampla cu ea tot la conditii climaterice extreme . Oare in ce fel va fi pestele influentat anul asta dupa atatea saptamani de cote ridicate ?

  Ne aflam acum la sfarsitul acestui fenomen , sau ne aflam la inceputul .... unuia nou ?

  Tzu-tzule ! Tu ce parere ai taticule ?


pus acum 13 ani
   
tzu_tzu_rel
Membru de baza

Din: Galati
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 246
Buna seara si bine v-am gasit dragii mei...cineva spera c`am ramas fara idei?    S-o luam cu inceputu` , peste va fi..s-a facut anul asta cat nu s-a facut in alti ani ceea ce este foarte bine si ma bucur nespus de mult,peste 2 ani..avem cu ce ne lauda(sa speram,alevinii promit).

  Acum..sa trecem la oile noastre..asistam la niste vremuri ciudate,ani cu secete,ani ploiosi..tata imi spunea candava...anii impari - sunt ani cu seceta,anii pari - ani ploiosi..deja tind sa cred ca zice bine.

  Pentru peste , apele mari reprezinta raiul pe pamant, au hrana din abundenta..ce vor duce la o dezvoltare mai rapida..si despre Dunare..saraca...din cauza indiguririlor masive,raurilor Prut, Siret si altele...(deja la Galati drumul Movileni-Sendreni s-a inchis,s-a umflat un parau din cauza ca-l tine Siretul) nu poata sa duca decat la inundatii..ruperi,infiltratii in diguri..tare mi-as dori sa rupa digul la Zaclau(I.C. Bratianu- trecerea cu bacul la Gl in judetl Tl)..sa se faca ce era o data..

  Acum de conditiile astea ce pot spune...am mai trecut prin asa ceva..nu ma sperii..dupa atata ploaie...ce poate sa urmeze...decat calduri..seceta..imposibil sa nu prindem macar cota de 220 la Tl..in sus vad ca ar incepe sa scada..cam mult, in cateva zile 1000m/cubi..   daca mai tineti minte in 2006 cand au fost inundatii..a durat cam o luna..stiu ca am plecat imediat in Delta dupa ce trecuse viitura.. am prins-o ghiurghiulie si in 10 zile nu am luat decat 3 crapceni..eram disperati,,jucam carti de la atatea trasaturi..efectiv nu am aveam ce face

.. o sa vina si vremea noastra..am prins cand altii nu prindeau,si vice-versa,am prins cand era vreme de stat in casa,am prins cand a fost canicula...timp sa ai..ca sa poti umbla..in domeniul asta variabilele sunt la tine ....tre` sa stii sa dai de el..si sa si vrea sa traga...da-le incolo de conditii..sa ajungem la balta sanatosi si sa ne bucuram macar de o iesire in natura...


Draga pictore..cat de licenta..mai am pana o dau...   ma consolez macar ca sunt apele mari..caaa tare ma mananca calcaiele.... 

conditii extreme este pestele influentat buna seara bine v-am gasit dragii spera c`am ramas fara

38.6KB

Modificat de tzu_tzu_rel (acum 13 ani)


_______________________________________
''Traieste fiecare zi ca si cum ar fi ultima''

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la