FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
the_clasik_ely din Hunedoara
Femeie
24 ani
Hunedoara
cauta Barbat
24 - 80 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / PESCUIT STATIONAR / preparare boabe de canepa uscata  
Autor
Mesaj Pagini: 1
filica ciutac
Vizitator



se ia punga cu boabe proaspete,care asi pastreaza inca mirosul ,culoarea trebuie sa aiba nuante verzui 

se pune canepa intr-o strecuratoare gen sita ,,din aia cu urechi ,pentru paste si se clateste bine sub jet de apa.
apoi se pune canepa intr--un vas astfel incat sa fie acoperita cu "un deget"(~2cm) de apa..si i se adauga o lingurita de bicarbonat.(la 1.5kg nada)

dupa 3-4 ore se va observa ca marea mahoritate a bobitelor de canepa s-au scufundat..E momentul sa fie pusa intr-o tigaie mai adanca care are si capac cu tot cu apa in care s-a lasat la umflat si sa fie pusa la foc mic (fara a avea capacul pus)
...

Modificat de filica ciutac (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
filica ciutac
Vizitator



cand apa incepe sa fiarba se acopera vasul respectiv cu capacul  se da focul mai mic  si se lasala fiert usor (nu trebuie sa se invarta rapid boabele prin tigaia cu capac ci  abia sa fiarba )

se verifica periodic cu o lingura ,sa nu se scape momentul cand incepe sa "impuste"..pentru cei care pescuiesc fin si folosesc canepa pe carlig--acu e momentul sa-si ia  o lingura- doua  din boabe

restul se lasa la fiert pana majoritatea boabelor crapa,vazandu-se miezul alb al canepii


pus acum 14 ani
   
filica ciutac
Vizitator



odata facuta se lasa la racit in aceeasi apa,apa rezultata fiind un foarte bun aditiv la umectarea grosiera (in atomizor nu-i prea indicata..pt ca-l infunda usor,contine reziduri ,cojite ,,etc fiind uleioasa de asemenea)sau se poate adauga la prepararea porumbului adaugandu-se in apa in care acesta se pune la inmuiat!!

daca se doreste sa se adauge canepii arome iuti cum ar fi praful grosier de cilly,turmenic etc,se scoate calda din recipient si se amesteca  urmand a fi lasata la racit intr-un vas de plastic cu capac
ASA ARATA GATA FACUTA!!

sper sa va fi ajutat cu ceva!!
   


pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
Filica, ai incercat reteta asta?
Pune boabe de canepa intr-o punga de nailon, pune cam un pumn bun. Pune tot cam atata apa calda peste. Agitale bine si bagale undeva la intuneric la temperatuta camerii. Dupa 2-3 zile uitate la ele. Vezi daca au aparut germenii incoltiti. Daca au aparut varfurile, mai lasa-i o zi. Apoi punele in strecurator si spalale sub apa de la robinet.
Fa un pumn de canepa dupa reteta oparita. Apoi ia un bob in gura din una si din cealalta. Si spunemi ce gust are una si ce gusta are cealalta. O sa ramai surprins ca cea incoltita natural este dulceaga si are si o aroma naturala placuta.
Concluzia iti apartine.
De aromatizat poti sa o faci cum vrei dar eu prefer pe cea incolrita natural. o poti indulcii mai mult cu ceva miere pusa de cu seara peste boabele incoltite.
Dar nu uita ca trebuie sa inveti pestele inainte de ai da boabe. Altfel o sa cam stai de sase pe langa bete.
Se poate ca la voi acolo, pestii sa fie invatati cu asa ceva....


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la