FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
vio69 25 ani
Femeie
25 ani
Botosani
cauta Barbat
25 - 50 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / SCULELE SI ECHIPAMENTELE NOASTRE DE PESCUIT / Marci de scule . Cu fabrici proprii sau nu . Pro sau contra ?  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

dadylures a scris:

pot spune ca sert nu are fabrica. Celelalte doua denumiri sunt ori incomplete ori inca nu sunt cunoscute decat in chineza.


    Dady aduce in discutie un aspect interesant despre productia de scule si accesorii de pescuit . Sunt branduri care au propria fabrica , propria linie de fabricatie , si altele , care prefera sa produca si sa asambleze propriile produse in alte tari ( predilect in Asia ) din considerente economice lesne de inteles .

    Odata cu acest fenomen , asiaticii si-au produs propriile fabrici de asemenea scule ( nu doar scule de pescuit , insa doar astea fac subiectul discutiilor noastre ) si invadeaza piata mondiala cu produse no-name , produse ce se adreseaza segmentului de piata mai putin pretentios sau mai putin potent financiar .
    Totusi , de ceva vreme , poate 10 - 12 ani , au trecut si ei la o categorie superioara de ,, chinezisme " , categorie ce as situa-o undeva intre ,, chinezismele " celebre si deja consacrate , si cele de top , cele purtatoare de branduri renumite . Categoria de mijloc de pe piata actuala .

............................................................

  Cum vedeti acest ,, fenomen " ?
  Brandurile renumite isi pierd din calitate mutandu-si fabricile in Asia si multumindu-se cu ,, CTC"-ul ?
  Sunt noua categorie de ,, chinezisme " o amenintare ( acum sau pe viitor ) la adresa acestora ?
  Ce categorie de scule considerati ca va reprezinta si va ,, imbraca " stilul ?
  Ce eforturi financiare faceti in a va achizitiona ceea ce doriti sa aveti in trusou ?


pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
sculele de pescuit ca si de altfel multe alte produse, daca nu cunva toate produsele de larg consum, se pot impartii in doua mari grupe:
-scule destinate pietii occidentale si...
- scule destinate pieteti de rasarit(asta referinduma strict la Europa)
In alta ordine de idei, fabricile unde se fabrica sculele de pescuit in Europa sunt grupate intr-un procent covarsitor in Italia. Astfel Italia este placa turnanta a realizarilor in domeniu.
O mare parte din fabricile occidentale in materie sunt pe baza de actionariat pe domeniul scule de pescuit. Spun pe domeniul de pescuit, deoarece toate fabricile de carbon, au productie diversificata. Pescuitul reprezentand un segment din productia fabricii respective.
Un exemplu in acest sens este REGLASS, care are ca actionari: maver, trabucco, colmic, milo.
  Altele au unic actionar: fabrica Italica cu actionar unic CASINI. sau
Fabrica care este fara actionariat TRIANA. Care din pacate a si falimentat in cursul anului trecut. Poate isi va vinde brendul la ceva fabrica, speram europeana.
Unii actionari, posesori de brenduri de renume,  au creat si creaza profituri pe piata europei de est, comercializand produse realizate sub brendul deja cunoscut dar produse fabricate pe piata chinezeasca de unde pleaca aceste produse care sunt comandate special la un nivel de pret f. scazut, pret care permite acumularea castigurilor pe aceste piete.
Din aceste motive calitatea aceluiasi produs destinat unei piete nu este aceiasi cu cea destinata celeilalte piete.
  Producerea sculelor in china, se poate face fie in fabrici chinezesti get be get, fie in fabrici occidentale construite in china unde forta de munca e ieftina, energia ieftina taxarea mica. Astfel se pot obtine calitati diferite ale unor produse facute in china.
Mai exista o linie de productie, linia de productie clandestina china. Aceasta linie produce scule pe care scrie numele unui brend sau nume foarte asemanatoare cu cele ale brendurilor consacrate. Multi au vazut pe piata scule: RABUCCO, sau TRABUCO, sau millo, etc, sau cu denumiri complet nebrenduite nu au numele unui producator dar i se da un alt nume care sa fie excitant: laser fish, etc...
Normal ca cele din ultima categorie sunt cele mai ieftine si care se gasesc la noi pe piata.
Aceste produse nu au in pret nici taxa de brend, nu sunt controlate de cele mai multe ori de nimeni si nu au nivel calitativ.
Ce este de memorat:  produsele de calitate, pe piata occidentala, de la un anume pret in sus au GARANTII. De ce? normal pt. a crea siguranta cumparatorului ca are in mana o scula originala, ca e construita din materiale superioare si ca, producatorul isi permite sa dea o garantie cahiar si de 3 ani. Cultura pescarilor occidentali fiind in mod normal cu mult peste cea a pescarilor nostrii, care nu au avut ocazia sa le se explice ce si cum.
In perioada de garantie cumparatorul are niste drepturi.
Din aceste motive la noi nu se cunosc aceste garantii. Sau daca cunva se face vorbire de asa ceva, practic nu exista. Cunosc cazuri cand baieti pescari au cumparat scule shimano, poate chiar si alte marci, scule care s-au rupt deosebit de usor chiar la primul pescuit. Au venit la magazinul respectiv care le spusese ca au garantie, au facut reclamatia, si au ramas tot asa. Nu s-a intimplat nimic.
Sculele nu aveau un service asigurat, si cel ce le comercializa facea o reclama abuzaiva. Poate ca sunt multi care au patit asa ceva.
Deci, cei ce vor sa aibe scule adevarate, cred ca ar trebuiii sa posede o anume cunoastere in materie. Sunt foarte multi confrati care lucreaza afara, stiu bine ce vorbesc, stiu bine ca un pret corect poate oferii calitate si garantie in acelasi timp.
Se poate vorbii mult la acest capitol, dar cele mai multe scule provin in cel mai fericit caz din brenduri de angrosisti: spro, angrosist, din cate stiu nu are fabrica, cele mai bune scule sculele de brend, rube, le face la Italica(casini), Tubertini, angrosist, nu are fabrica, sculele de brend le face de ceva vreme tot la casini, desii fabrica intr-o vreme la triana. Trabucco, o parte a sculelor de pe piata italiana sunt facute in reglass, o mare parte, cea mai mare parte in china, maver, o parte pt piata italiana, foarte putine, pe comanda si pe est, dar covarsitor pe est china, Milo este unul din producatorii care nu s-a extins pe est si tine mult la calitate si produce serios la reglass, asta nu inseamna ca nu are si produse china, dar dupa cum spuneam la un nivel calitativ superior, colmic, face rube de top, de brend la ITALICA-Casini, toata seria X-uri sunt casini toata seria K sunt reglass, in rest a trecut pe china, putin fabrica la reglas pt piata interna, Sarfix, Hidra, sunt angrosisti care fabrica sculele de brend la Casini, si lista poate continua....
Eu am o apreciare personala, exista o concurenta puternica intre:
Italica(CASINI), REGLASS, si DAIWA.
AICI SE FACE CONCURENTA, CELELALTE FIRME SE GASESC LA CONCURENTA PE ALT PALIER.Asta nu inseamna ca celelalte firme europene nu fac produse de caliate superioara celor facute in fabricile chinezesti.
Este o parere personala, dar cred ca destul de avizata.


pus acum 14 ani
   
filica ciutac
Vizitator



Dady,dar sensasul --are vre-un cuvant de spus la rube?

pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
Sensas este dupa cum se stie un redutabil producator de nade.
Pe langa se pare ca si-au alaturat si o productie de plute.
Asta este un lucru deosebit de bun, sa ai in propriul angro si productie proprie, lucru foarte rar intalnit in lumea angrosistilor de specialitate.
Carbon din cate stiu eu nu fac, nu au fabrica de carbon. Cu ani in urma fabricau pe la triana. Erea perioada de glorie TRIANA...
In ultimii ani, cele mai bune carboane, normal in rube, le fac la CASINI. Aici se fac cat toate rube cele mai tari din lume.
Rubele facute la Italica, sau Casini, cum vrei sa spui, deoarece Italica e fabrica si Casini este sectorul de pescuit.
In lumea pescuitului carbonul de varf tehnologioc se pune in rube.
Exista doua productii de rube:
-rube de colectie, de club, destinate clasei de varf a conpetitionistilor
- rube comerciale.
CASINI este producator de rube de colectie.
Spre exemplu, firma Colmic, are ca patron pe Andrea Colini, acesta este un excelent inginer proiectant si proiecteaza vergile colmic. In istoricul firmei intra actionariatul de la reglass, unde, dupa cate stiu se gaseste si acum, iar in ultimii sa zicem 5 ani, a trecut la fabricatia sculelor de competitie in fabrica italica, casini.
Astfel, Rubele COLMIC pe care se gaseste inscriprionat K (vine de la killer) sunt fabricate in reglass, vergile inscriptionate cu X (X MATCH 5000, X MATCH 6000....X MATCH 9000, de fapt fiind ultima realizare, destinata anului 2010) sunt facute in italica la casini.
Se stie cata valva a facut X MATCH 5000, la aparitie si chiar pana acum nu a fost egalata, se bucura de un respect deosebit in lumea concurentilor de pe mapamond, este scula pe care si-ar dorio orice pescar, nu mai vorbim de concurent. Ca fapt divers, X MATCH 9000, aparuta in finele anului trecut, tot casini, este o varga revolutionara, ceva mai elastica de cat X MATCH 5000, are joantele de titan, se mufeaza foarte scurt, adica lungimea joantelor s-a redus simtitor. Varga e deosebit subtire in diametru si de bine echilibrata. Scade greutatea si scade concentratorul de efort pe joante.
Este o realizare pe gustul tuturor, mai ales al englezilor.
Tot aici la casini isi fac rube de inalta clasa destinate pietei englezesti si firma SPRO, care vrea de ceva vreme sa intre pe piata englezeasca si care, din lipsa de brend scrie pe vergi SPRO STYLISCH CASINI.Sper sa nu fi gresit la scriere, dar esenta erea ca ei pastreaza si inscriptionarea casini, ceea ce alte firme nu mai fac acest lucru.
In rest, in legatura cu sensas, in afar de rubele facute la casini, celelalte se fac in china.


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
D-lor Pescari !

Am cateva intrebari pentru dvs , si daca sunteti amabili si in masura , va rog sa raspundeti pentru o mai buna documentare a pescarilor interesati:

1) Ce parere avesti despre sculele de pescuit japoneze Daiwa , Shimano  ?... (vorbesc aici depre cele originale made in japan , lansete , mulinete  nu despre chinezismele pe care le gasim in romania ) eu sunt interesat de spinning 

2)Dar  despre sculele de pescuit americane :G.Lomis , All Star , St Croix , Lamiglas  ?

3) Considerati necesare sau doar un moft ,achizitionearea de lansete si mulinete de ultima generatie de catre un pescar amator , care are cel mult 25 de iesiri pe an  ?


Va  multumesc !


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
@didelpro
MEMBRU DE ONOARE

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 875
D.P.M.D.V....pentru cine "poate"...sunt"de antologie"....basca,.... ca, daca ai 25 de ani..te "ingroapa "sigur.....iar o "imperechiere"...te face "fericit".....
Sunt si ramin...de "top"indiferent de "virsta"............dar "gusturile"...sti tu!!!???
ps...un L si un M...sunt imperios necesare unui pescar de spinn!

Modificat de @didelpro (acum 14 ani)


_______________________________________
Sa ,, aiva ,, ochiu cat maslina !

pus acum 14 ani
   
Fishbones
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1651
Nu sunt un spinninger infocat, pescuiesc cu drag la acest stil, dar foarte rar.
Ce vreau sa spun este ca, daca n-ai pretentii de mare competitor si pescuiesti doar pentru propria-ti satisfactie, fara sa simti nevoia de a-ti etala sculele si palmaresul,
sunt bune aproape toate ieftinaturile iesite mai nou pe piata. Asta daca esti un pescar modest si-ti cunosti limitele si buzunarul. Daca nu, NU.
P.S. Am scos din apa stiuca la 5kg si salau tot p'acolo, cu un sheakspeare de douaj'de ani... si nici n-am miscat prea mult din cot


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

rebel a scris:

Considerati necesare sau doar un moft ,achizitionearea de lansete si mulinete de ultima generatie de catre un pescar amator , care are cel mult 25 de iesiri pe an  ?


Va  multumesc !


  Mda ! Vad ca deja s-a raspuns la intrebare , o intrebare pertinenta zic eu , insa nimeni nu a vorbit despre ceea ce urmeaza sa spun eu mai jos . Am sa dau exemplul meu si al lui Moromete , amicul meu , deja ati dedus cam ce fel de om este .

  Eu personal nu acord foarte multa atentie sculelor . Indiferent de calitatea lor . Fireste , sunt entuziasmat la maxim cand imi achizitionez ceva mai serios , insa , stiti cu totii , de multe ori la plecarea de pe balta , ..... te ia , nene , o lehamite si-o oboseala de arunci sculele cum iti vine . Cel putin in cazul meu . Ajung cu ele acolo ordonate , asezate , randuite , lustruite , unse , samd . Plec d-acolo cu ele vraiste . Uneori nici nu mai am rabdare sa le asez in huse , sau , si mai rau , nici nu mai am starea necesara sa desfac monturile de pe linii . Imi falfaie acele prin masina .

  Moromete in schimb , cutremur daca este , apocalipsa dac-ar veni , sau orice alta nenorocire , pana nu le strange Dumnezeieste , pana nu le sterge si le unge , pana nu-si reasaza in pungute monturile , chiar daca pica de somn sau de nervi , nu pleaca de pe balta . Si la el , indiferent de categoria de scule pe care o are . Tine de felul omului de-a fi . Cat de ordonat sau dezordonat este .

  Din considerentul asta , indiferent ca uneori mi-am permis sau nu , niciodata eu n-am avut sau n-am sa am scule peste clasa medie . Nu vreau sa ajung sa ma blestem singur ca am spart din neglijenta varful unei lansete de 12 milioane ( de ex ) . Asa , am scule modeste ( sau putin peste acest nivel ) , robuste , nepretentioase , de care am grija ..... cand am chef !

  Si atunci nu conteaza numarul iesirilor dintrun an , conteaza , zic eu , atentia pe care esti dispus ca om s-o aloci sculelor . Ca sa fiu si mai bine inteles , acelasi fenomen il intalnim la masini . Poa' sa fie cat de scumpa sau de ,, bazata " o masina . La mine se intampla uneori ca 2 luni nici spalatoria sa n-o vada . N-am chef ..... si gata ! Nu mai vorbesc despre revizii , table , motor , sau alte alea .


pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
rebel, pertinente intrebari.
Daca nu te superi incerc sa-ti raspund atat cat ma tine cheful de tastatura. De vorbit din degete e al drac de mult, asa ca....ia daci cat am chef sa decartez:
1-sculele japoneze daiwa shimano
Cred ca raspunsul este cel care ti l-ai fi putut da singur deja.
Europa si Japonia. sunt doua zone in care pescuim complet altfel. Din acest punct de vedere si realizarea sculelor necesita o anume cerinta. Din acest motiv in contructia sculelor de pescuit japoneze sunt implicati europenii.
Atat daiwa cat si shimano sunt producatori care fac si scule de pescuit. Inca nu si-a permis un producator de carbon sa fie canalizat numai pentru.
Asa ca, pot sa fac o discutie ce inseamna daiwa si ce inseamna shimano, in perceptia mea.
Daiwa este un concept al tehnicii aerospatiale coborate la nivelul batului de pescuit.Shimano este un concept al studiului carbonului si al multor concepte.
De la shimano avem conceptul de carbon CATENAR, concept care a fost preluat de marii fabricanti de carbon din europa si care au batut cu mult si de mult calitatea shimano, daiwa.
Mi-as permite sa analizez realizarile in materie de carbon la nivelul celui mai tare carbon cerut pe piata. Acela este cel din rubeziene.
Plecand de la cerintele acestui carbon, pot spune ca daiwa in ultimele realizari din sa zic ultimii 2-3 ani a cam dat-o in bara. A scos niste rube cu care a dorit sa rupa gura... dar se pare ca... a cam fost pe dos. Daiwa airty super slym, ca despre ea e vorba, a cam descurajat prin fragilitatea si elasticitatea ridicata criticata de multi profesionisti, cunoscand varga imi permit si eu sa le dau dreptate.
Dar asta nu inseamna ca firma nu va aplica corectiile cuvenite in viitor.
Shimano, in realizarile de aceiasi natura nu prea a excelat, la fel productiile europene au subclasat marele producator.
  In alta ordine de idei servisul pe care-l ofera aceste firme pt piata europeana e f deficitar si f scump. Marcile originale japoneze fiind foarte interesate de comertul in cele mai mari si mai bogate continente. Continente unde conceptul consumuli este pe primul loc iar conceptul de calitate se cam pierde. America, Australia, Noua zeelanda etc....Produsele lor in aceste zone sunt solicitate la alt barem de concept al pescuitului. Pe cand europenii au foarte bine dezvoltat conceptul calitativ si dispretuiesc produsele canalizate pe conceptul consumului.
In produsele de spinning, treburile stau cam asa.
Cerintele fata de o varga de spinning sunt cu mult mai scazute fata de produsul rubeziana.
O varga de spinning cere cativa parametrii care fac diferenta intre si intre.
La capitolul usurime nu cred ca mai trebuie sa pierdem timpul, si daiwa si shimano fac scule usoare, de fapt cam toti producatorii, mai putin chinezariile ordinare.... vezi varga de 7m la o juma de kil.... nici macar nu ma uit pe site sa vad asa ceva.
Aici se pune baza pe actiunea vergii si reactivitatea ei.
O varga trebuie aleasa functie de ceea ce doresti. Dca vrei pesti mari, naluci mari si grele, vrei sa... din barca, vrei... de pe mal, vrei pesti cu muscatura fina, vrei pesti cu muscatura ferma, vrei finete, vei viteza in intepare, vrei senzitivitate si simtirea a tot ce se afla sub apa... ei bine pt ceea ce vrei poti sa alegi.
Vergile senzitive, cele mai apreciate de finetari, sunt facute din carbon, ma rog grafit inalt modulat. Cu cat constructia actioneaza mai parabolic cu atat este mai putin senzitiva si e pretabila pestilor mari. Cu cat actiunea vergii este mai de varf cu atat este mai pretabila pestilor mai mici si pescuitului de mare satisfactie, asa il consider eu.
Referitor la marcile enumerate de tine, numai all star este fabricat in america, si asta daca e un blank facut cu ceva ani im urma, minim 5 in urma. Acum all star se gaseste departe, prin noaua zeelanda, si costa o avere un astfel de blank. Eu ma pot mandrii cu inca 2 blankuti all star original americane.
celelalte marci sunt facute in china.
Daca nu se intelege din ce am spus pana aici despre alegerea sculei, atunci pot sa spun ca alegerea unor scule se poate face fie din punct de veder ptofesional, de catre cunoscatori de mare rafinament sau pot fi selectionate la nivel de simplu agrement pe principiul caliate- pret, acomodare cu scula. Sau, imi pare rau ca trebuie sa spun, dar sunt inca multi chiar la noi in tara, care sunt fitosi, maniaci, vor sa se gaseasca in centrul discutiilor sau sa se vorbeasca despre ei la superlativ si neavand alte atuuri, recurg la puterea banului...
Depinde din ce gasca privesti problema.
Poate ca ti-am fost de folos cu ceva prin acest succint raspuns.


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
D-le Dady va multumesc pentru interventia dvs .

In alta ordine de idei , in legatura cu sculele de pescuit , eu m-am axat pe Daiwa , considerand ca sunt cele mai bune de la noi ..... cu toate ca au niste preturi deloc modeste , si majoritate sunt fabricate prin Thailanda sau aiurea
Am considerat ca nefiind un pescar de competitie sa nu investesc banii aiurea, pentru ca nu ma incalzeste cu nimic faptul ca am scule de top si nu merg la pescuit cat mi-as dori
Oricum cam ce se gaseste la noi , foarte putine sunt fabricate in japonia si acelea au niste preturi foarte mari


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
filica ciutac
Vizitator




rebel a scris:

D-lor Pescari !

Am cateva intrebari pentru dvs , si daca sunteti amabili si in masura , va rog sa raspundeti pentru o mai buna documentare a pescarilor interesati:

1) Ce parere avesti despre sculele de pescuit japoneze Daiwa , Shimano  ?... (vorbesc aici depre cele originale made in japan , lansete , mulinete  nu despre chinezismele pe care le gasim in romania ) eu sunt interesat de spinning 

2)Dar  despre sculele de pescuit americane :G.Lomis , All Star , St Croix , Lamiglas  ?

3) Considerati necesare sau doar un moft ,achizitionearea de lansete si mulinete de ultima generatie de catre un pescar amator , care are cel mult 25 de iesiri pe an  ?


Va  multumesc !

1--personal la mulinete prefer shimano,la UNELE bete DAIWA!Ambele sunt in varv printre firmele de pescuit
2-penn!!cam atat cunosc!!
3--depinde cum vede pescuitul,.aici cu ultima generatie e mult de spus-!!eu cred ca fiecare merge la peste de placere si ca atare ar trebui sa tinda sa tina in mana un ansamblu care sa contribuie la asta!!altfel pescarul va deveni un ursuz c-un par ,la care din cand in cand ar prinde cate-un peste --altul decat cel vizat,!!    


pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
Rebel, mulinetele shimano nu mai e de mult ceea ce crezi. Sfatul meu este sa te orientezi spre daiwa.
Pt spinning, mulinetele daiwa le consider ca fiind nr. 1 Intradevar, cu gasitul celor adevarate e mai greu. Daca vrei te pot ajuta sa obtii scule originale japan chiar si shimano daca consideri ca asta iti place mai mult.
La bete, vorbind tot de daiwa si shimano, le-as ocolii pe amandoua. Sunt de gasit bete de spinn europene de buna calitate.


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
D-le Dady , de o singura mulineta pe care nu o am sunt interesat : Daiwa  SS700 Tournament , dar o vreau noua , Daca ma puteti ajuta , va raman indatorat ,


Va multumesc !


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
face parte din mulinetele preferate de mine.
Necazul e ca in ultimi ani s-au fabricat numai malaisia.
Te pot ajuta numai cu malaisia, deoarece cele japan se gasesc foarte greu si numai de ocazie.Acum vorbesc de piata americana, nu la noi.Dar poate nu stiai seria ss este o serie care e fabricata pt cel putin 2 generatii, sunt indestructibile.
Am si eu una,  e 1300.
Am avut cel putin 50 de bucati si le-am vandut toate. Nu am intalnit pe cineva sa fie dezamagit de aceasta mulineta.
Daca vrei te pot ajuta numai in conjunctura despre care am vornit.


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
D-le Dady , SS Tournament-ul Thailandez , este fabricat acolo sau doar montat ?
Caci este mare diferenta intre una montata acolo cu piese japoneze si una lucrata efectiv acolo ,care nu stiu cat respecta normele de calitate .

Este mare diferenta intre una made in japan si una fabricata(sau montata ) in alta locatie ,se simte asta ?

Daca doriti sa-mi lasati pe privat  ,un pret si un numar de contact  ..

Va multumesc !


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
nu am auzit sa fie numai montate. Stiu ca se fabrica in tailanda sau malaisia.
Dar am inteles ca sunt f bine facute. Acum stii cum e, daca nu e japan...
0723339488, este nr de telefon al lui Eugen. E un prieten de-am meu care locuieste in zona Bucuresti. Intreaba-l daca mai are ceva ce te-ar interesa. Daca nu vedem noi cum te rezolvam.


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
D-le Dady !
Ce ne puteti spune despre vergile Daiwa telescopice pe care le comercializeaza Arrow in Romania ?
Sunt made in japan (sau sunt fabricate sub licenta pe vapor)?
.
Cand am intrebet vanzatorul unde este fabricat , si mi-a raspuns ca sunt fabricate in Italia sub licenta(Italia scria pe ele } ... nu stia precis unde ...
Merita sa-mi cumpar din tara o telescopica de 7-8 m sub licenta Daiwa sau este mai bine sa o achizitionaz de afara  ?

Precizez ca o telescopica la 8m este in jur de 1.000 de lei si au o greutate de 270g, merita banii ?


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
rebel, cea mai buna chestie este sa cumperi de unde ai incredere ca iei marfa originala.
Din acest punct de vedere eu te sfatuiesc sa cumperi de afar, daca nu ai informatia de unde sa cumperi din tara.
Zece milioane, inseamna cca 200 eu, doua sute si ceva.....
O simpla socoteala, daca dai jos numai tva-ul ramai cu ceva putin peste 150 eu. Daca avem in vedere ca cel ce aduce marfa castiga minim 30%si ca cel ce vinde marfa mai are minim 30% adaus, atunci mai raman ceva peste 50 de euro...
Nu mai punem alte cheltuieli de transport si tva la adaus.... ca daca le punem si pe alea ce mai ramane.
Cred ca o analiza de pret ar fi foarte bine sa si-o faca toata lumea.O varga fixa de calitate, fabricata in italia cumparata direct din fabrica costa in jur de 150 eu. Acest pret este fara tva.
Acum pune problema daca cel ce aduce daiwa este direct inportator daiwa. Adica sa ia marfa direct din fabrica. Lucru complet inposibil. Si in acest caz nu poate aduce la un asa pret, avand in vedere ca produsele originale facute in japonia sunt fabricate la un nivel mare al pretului de fabricatie, la un nivel mare al pretului energiei, la un nivel mare inpozabil la intrarea pe piata europeana, produsele nefiind scutite de taxe de inport.
Concluzia va apartine.spre ex o varga shimano antares la 8m care are 266g, costa in Italia la pret de angros 480 eu.Pret de catalog.iar una catana, considerata cea mai slab calitativa costa la 8m cu 354 gr -140 eu, pret de catalog si de an gros.
Din acest motiv sfatuiesc sa se cumpere scule fabricate in europa, eu stiu fabricile din Italia, care fac o calitate indiscutabila peste cele japoneze.
Ceea ce stiu eu ca se fabrica in italia este un produs varga rubeziana daiwa italy care are un pret cam prohibitiv...
Ca si cunoscator al vergilor daiwa, recomand vergile fixe whisker, sper sa nu fi gresit, sunt cele cu cap de tigru.
Problema fata de aceste scule mai ales daca sunt originale, lucru cam greu de crezut, este a pieselor de service.
Se rupe orice varga. Treaba e cand ajungi sa gasesti solutii de inlocuire a unui tronson... e cam mare deranjul....


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
D-le Dady !

Va rog ca in numele celor interesati ,sa faceti o succinta nomilalizare a celor mai bune firme Europene de carboane (telescopice , spinning, ...etc )
Asta pentru mai buna informare a pescarilor amatori, sa nu mai arunce banii pe orice ciuruc .......... pe care este inscris un nume de firma .


Va multumesc !


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
din punctul meu de vedere, apreciez producatorii de scule care sunt producatori de astfel de scule.
Im materie de scule parerea mea este ca in discutie, place sau nu, trebuie luat cel mai perfoormant cabon. Acesta este carbonul din rubeziene.
Asa se face ca cei mai buni producatori de scule de carbon sunt:
- Casini by Julia Rod, Milo, daiwa.
Despre daiwa am spus ce aveam de spus. Fac scule bune, cu conditia sa fie originale, e mai greu cu servisul si cu preturile.
Casini are fabrica Italica sau mai bine zis Italica il are pe casini, Milo inseamna Reglass.
Ca fapt divers, actionari la reglass sunt si trabucco si maver si colmic, dar acestia au ramas ca producatori in mica masura pt numai italia Colmic, ceilalti fac in china dar pastreaza actionariatul pt productii mici.
Ce e greu de gasit sunt sculele casini deoarece astia fac pt multe alte firme si nu prea isi trec brendul lor pe scule. Am vazut numai la o scula spro care erea facuta pt anglia ca scria si casini.
Cauta casini, milo, colmic.Atentie colmicul sa fie facut la reglass...
Sculele adevarate nu intra sau intra cam greu pe piata noastra.Asta din cauza preturilor si a cunoasterii limitate a calitatii. Pescarii nostrii fac foarte greu diferenta calitativa.De obicei se uita la pret si cam asta e tot.


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
D-le Dady !

Ce parere aveti despe Maver, sunt sau nu fabricate in Anglia ?
Daca Sensas fabrica si rubesiene , si vedeti oferta , (nu sunt interesat de pescuitul la rubesiana ) si cele americane sunt pentru (99%) spininning , unde gasim o varga buna?
Un pecar cu venituri modeste , care baga cel mult 100 de lei pe luna in scule , ce il sfatuiti sa aleaga ? (sunt multi pescari care nici macar nu-si pot permite acesta suma), sa nu arunce banii aiurea .....

Pentru :

1) Crap
2)Spinning (sau fly)

Nu va suparati ca va pun aceste intrbari , dar fiecare pescar ....pana la urma . Roman fiind , nu poate lua toate secretele sala ..........pana "dincolo de noi".
Dvs avand experienta si  bunavointa , ne puteti impatrasi "mici secrete ", care  pentru un incepator....si nu numai , sunt TEMELIA in pescuit !

D-le Dady , v-ati bucurat la vreme dvs de un pescuit ADEVARAT ,....pentru noi  insa.... "cei din lina intai " ne chinuim sa ajungem macar la sfert .
Timp prea mult nu mai avem ............(cine intelege , stie )sa pescuim
Macar dvs poate , ne puteti ajuta cu experienta acumulata , sa ne bucuram de timpul ce  ne-a mai ramas ........

Modificat de rebel (acum 14 ani)


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
maver este actionar la reglass in italia, fabrica putin in reglass fabrica tot ce e pe piata noastra in china. Sensas are fabrica de nade nu de carboane. face in china, cele mai bune rube de top le fac la casini in italia.
Secrete... nu exista secrete, exista multa munca si multa cultura in domeniu. Toate fac sucesul. Meseria se invata fie din logica fie din furat dar din furat daca nu stii sa dezvolti e plafonare rapida
Sincer nu inteleg ce ai vrea.
Pescuitul cu scule bune e scump nu sil permite toata lumea. Nu tot ce are 4 roate e mercedes.
Asta e si miza celor ce umplu tara de chinezisme.
Daca vrei sa te ajut cauta-ma pe privat ca sa nu se interpreteze ca am vointa sa fac ceva reclame ascunse. si vorbim acolo.


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la