FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Karlla
Femeie
22 ani
Timis
cauta Barbat
22 - 44 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / PESCUIT STATIONAR / Intrebari despre ......coropisnite..  
Autor
Mesaj Pagini: 1
pescarul
Membru de baza

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 184
Cauta informatii utile si in :
Site Pescar Hoinar prin Romania -



As avea si eu cateva intrebari despre coropisnite :

1) De unde le procurati ?
2) Cum le "stocati" ?
3) Cum si unde le folositi ?
4) Cat de eficiente sunt la somn ?

No , drajilor , sa vad ce stiti .

Multam` mult

Modificat de pescarul (acum 15 ani)


_______________________________________
Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul !

[img]http://pescuitul.3xforum.ro/img/pics/pescuitul.3xforum.ro/ok_5161.jpg[/img]

pus acum 15 ani
   
donpaul
Membru de baza

Din: Iasi
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 228
1. mie imi vine usor sa le procur pt ca stau la tara si le poti gas f usor in gunoaie si excremente de la animale.
2. eu le stochez intr`o cutie nu f mare umpluta cu pamant sau cu gunoi vechi.
3. pana acum am folosit doar la prut coropisnita. este o momeala fff buna pt somn dar si pt alti pesti cum ar fi mreana.
4. cum am zis si mai sus e f eficienta la somn. anul acesta am prins la prut un somn de 6.5 kg la coropisnita.

sper k am fost de ajutor   


pus acum 15 ani
   
blackmamba
Membru activ

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 30
Le gasesc in gunoiul  de la animale  ,dar nu foarte proaspat ,de 2-3ani  si bine ar  fi sa fie si un pic de apa pe acolo .

   In cutie stau si nu prea .  Daca  sunt mai multe atunci se maninca intre ele ,cum se zice .  Mai buna ar fi o cutie compartimentata ,ficare coro in locasul ei . Eu am folosit cutiutele acelea galbene  de la ouale Kinder  , care se desfac in doua .  Faci cateva gaurele  pentru aerisire si gata  . Fiecare coro in alta cutiuta  apoi toate intr-o galetusa sau ce are ficare . Oricum este bine sa pune-ti si un pic de pamint in cutiuta si chiar ceva frunze  daca vreti sale tineti mai mult timp. Si tinetile la rece .De fapt toate momelile se tin la rece ,preferabil intr-un frigider mai vechi dedicat pentru asa ceva .

  Sunt foarte bune ca momeala la somn ,mreana  si chiar la crap mare .
  La somn cele mai bune perioade sunt primavara si inceputul verii, pe masura ce apele se racesc ,devine tot mai rapitor  pentru a-si  complecta rezervele de  grasime pentru iarna ce urmeaza .


pus acum 15 ani
   
misgurnus
Vizitator



cu gasitul coropisnitelor...e destul de greu, mai ales pe seceta. daca gasesti insa locul potrivit sau il afli de la altii, e bine sa-ti faci provizii. un recipient de 20-30 l e bine sa il folosesti pentru cel mult 20 de exemplare. pui in el gunoi de grajd vechi(paie cat mai multe),eventual ceva frunze uscate (de prin livada - sa nu fie de nuc) si doi-trei cartofi. nu exagerati cu umiditatea. peste recipient se pune o plasa care sa permita aerisirea...e cea mai buna. daca nu puneti nimic...nu mai gasiti nimic. coropisnitele mai si zboara
exista si o capcana pentru coropisnite care se confectioneaza dintr-un pet: se taie partea superioara a recipientului cam la o treime din inaltime, se intoarce invers ca o palnie si se introduce in corpul ramas. ansamblul "capcana" se ingroapa in gradina la nivelul solului, acolo unde ati vazut gauri...cel mai probabil de coropisnite. se pune in capcana o lingura de bere...apoi verificati capcana dimineata. faceti jucarioare de-astea cat mai multe , nu va costa nimic...iar berea ramasa nu se va irosi =D
cat priveste mreana...sa existe prin zona, asta e conditia sa o prindeti la coropisnita


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la