FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
dany_frumusik pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Constanta
cauta Barbat
24 - 56 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / MOMELI SI NADE PENTRU CRAP / momeli artificiale  
Autor
Mesaj Pagini: 1
filica ciutac
Vizitator



ce spuneti de porumbul artificial,viermii,larvele de libelula??aveti incredere  sau nu in ele!!mie unuia imi plac la nebunie!
iata cateva exemple:




aici sunt gata atasate la carlig!


pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Sunt bune si astea, dar trebuie parpalite prin mirodenii,nu? Altfel nu stiu cum este atras crapul de cauciucurile alea... Dar de ce sunt mai bune decat momeala naturala?   Isi pastreaza mirosul mai mult timp?Sau este doar o nascocire in materie de pescuit?Lamureste-ma Filica ca io tot nu le vad rostul, merg pe varianta obisnuita.

pus acum 14 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
Eu am citit intr-o revista ca astfel de momeli se folosesc in pescuitul pastravului, dar si a bass-ului.Nu imi dau seama in ce masura ar putea sa fie atras crapul de momelile artificiale(porumb, viermi, larve de libelule, rame), poate doar daca ar fi aromate cu atractanti...la noi in tara nu cred ca a pescuit careva cu asa ceva la crap pana acum...

momeli citit intr-o revista astfel momeli folosesc pescuitul dar imi dau seama masura putea fie MEMBRU DE ONOARE

47.1KB

Modificat de Rockyonutz (acum 14 ani)


_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114

Rockyonutz a scris:

la noi in tara nu cred ca a pescuit careva cu asa ceva la crap pana acum...



E, sa stii ca da, am vazut eu.Interesanta era metoda: scotea boabele de cauciuc din pungulita si le infigea ca pe rame. Era musai sa fie una rosie si una galbena, sa le vada pestii mai bine.   Am crezut ca era novice, dar dupa cateva ore de facut integrame pe malul apei, a tras concluzia: -astea nu E bune domne, nu vezi ca n-a tras nimic?nu mai luam de acolo.

Si sa stii ca gasesti pe toate gardurile boabe din cauciuc.


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Personal cred ca sunt eficiente in apele in care pestii sunt obisnuiti cu FORMA respectiva sau unde sunt scosi din minti de foame . Sau in apele in care substratul este aproape complet lipsit de ,, chestioare " . In cazul asta peste umbla si incearca sa guste tot ce intalneste .

   Asa cum se spune si mai sus , vad ridicata eficienta momelilor artificiale cand sunt ajutate cu atractanti - arome .

   In orice caz , nu cred ca-s eficace la stilul pe care-l practic eu . Deci parerea mea .... nu prea conteaza . Las pe cei in masura sa comenteze , si o vor face , cu siguranta , oportun .


pus acum 14 ani
   
filica ciutac
Vizitator



marea lor majoritate sunt impregnare cu atractanti..nu miroase de te sparge dar asi pastreaza mirosul o perioada lunga...firma care-i cea mai renumita la englezi este
de exemplu la monturile cu mai multe boabe de porumb,atasarea unor astfel de boabe nu are cu ce sa dauneze ci din contra..face sistemul mai usor...de asemenea daca am dori ridicarea usoara a boabei de pe fund  --o combinam c-un" pop up"si gata..


pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261
Eu cred ca și dacă a pescuit cineva cu asa ceva....s-a lăsat urgent  păgubaș...V-besc serios....șansa sa prinzi cu asa ceva este de 1 la 1000.Am văzut la Americani lacuri mari care erau populate cu răpitori...va dați seama lacuri cu asa o suprafața mare unde sunt crescute de exemplu bibani....sigur poți prinde cu asa ceva ,sunt pești flamanzi care sar pe tot ce mișcă. Sar putea ca într-o crescatorie de crap sa ai un succes mare cu ea....

pus acum 14 ani
   
filica ciutac
Vizitator



eu drept sa-ti spun am aproape 40ani si n-am auzit de "lacuri unde sunt crescute de exemplu bibani"...o fi in america--daca tu zici c-ai vazut!!eu te cred!!pe lacuri momeala trebuie sa para cat mai naturala--s-o plimbe usor curentii de fund asa ca poti combina una alta!!!
uite aici multi pescari---(probabil tu crezi ca toti mint) care au prins la boaba din plastic aromat sau combinatii cu naturale!!!peste tot in europa --inclusiv Dunare--insa la viena ca acolo crapu-i mai cizelat --asculta si vals!!
te mai intreb un lucru---crezi ca la intrarile marilor magazine de la tine din Cluj sau acolo unde se vind gogosi sau covrigi sau produse de patiserie mirosul degajat e 100% natural sau o fi ceva solutii care sa te cheme la mancare??daca crezi ca la om exista asa ceva si te poate starni--atunci te intreb---oare toti cu creier de cateva sute de grame se lasa mai usor prostiti decat altii  cu creier de cateva zeci??
si ca sa stii cum au aparut draciile astea----din nevoie de a prinde mai mare au inceput pescarii sa puna intre doua boabe naturale o bucata de burete mai tare inmuiat in solutii uleioase aromate ....apoi au dezvoltat ideea..la viermi ai avantajul ca poti trage un plasticat pe tija camufland carligul!!!


pus acum 14 ani
   
Preston
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2750
Articol postat pe stationar si site acum un an.

pus acum 14 ani
   
filica ciutac
Vizitator



sper ca link-ul pus de Trout sa va intareasca ideea ca--lucreaza,se folosesc...Mutumesc !

pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261
Cred ca nu m-ai înţeles deloc . Evident ca sunt și evident ca se folosesc evident ca se prinde cu ele. Ce ma deranjaza într-un fel...-foloseşti artificiale când ai porumb natural folosești chimicale când ai natural...pentru ce? Daca ai enumerat doar ca informaţie sunt de acord cu tine și certific dacă trebuie ca întradevăr sunt și se prinde cu iele,dar nu pot fi de acord sa folosim dif toxine și artificiale când avem natur...Nu de altceva dar nu duce la nimic bun....Eu prefer sa folosesc natural...asa m-am obișnuit....:
Baghete de vanilie puse in zahar ,Dulceață de căpșuni la borcan,atractant din tubiflex,și rame tocate,caș , prune,mămăliga,ulei de cânepa,semințe pentru papagali,pesmet,grâu fiert,diferite faini....inclusiv faina de porumb 000...etc.
Prefer artificiale doar la răpitori.....artificiale care simulează sau imita mișcare....pești artificiali..rame și peștișori (shad-uri) ,rotative..etc La acestea contează mișcarea,culoarea ,viteza și stilul de recuperare,mișcarea bâtului...ieste alt ceva -nu au treaba cu mirosul.De aceea spun ca nu merge la crap artificiale....oricum e părerea mea Ne mai vorbind ca ar lipsi pescarul de acțiune și preocupare,majoritatea lor folosesc nade proprii după rețete știute și neștiute,cu smecherii fine,și materiale secrete și pregătesc o ieșire la pescuit cu vre-o zi sau doua înainte....protocol...știi și tu....Ori-cum ieste important pescuitul an sine,drill-ul,căutarea amestecului perfect.....confecționarea și repararea sculelor....,confecționarea nalucilor, plutelor etc..Cred ca fiecare dintre noi (cei mai bătrâni) dea lungul anilor a confecționat cate ceva.Ce este important și ași vrea sa fie multi care procedează asa....eliberarea după captura....

Modificat de hoinar batran (acum 13 ani)


pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261
Filica Ciutac      "eu drept sa-ti spun am aproape 40ani si n-am auzit de "lacuri unde sunt crescute de exemplu bibani"...o fi in america--daca tu zici c-ai vazut!!eu te cred!!"

Te rog sa ma scuzi daca exprimarea mea nu s-a ridicat la nivelul acceptabil de tine.Sunt doua motive:-Sunt ungur si ma exprim mai greu(nu e scuza e un adevăr)
                   -Sunt lacuri folosite ca și crescătorii de bibani pentru consum de aici vine "crescute"    In viitor te rog sa fii mai îngăduitor cu mine ,am aproape 60 de ani,"drept sa-ti spun" și de aici în colo cred ca o sa fiu mai senil...cum inbatranesc (sper ca nu) .
La noi sunt lacuri de acumulare,lacuri naturale(de obicei in administrarea asociațiilor de pescari sportivi),și lacuri particulare.Astea particulare sunt folosite mai mult ca și crescătorii...(de aceea plătești sa te lase sa pescuiești și de obicei nu te anunță ca au recoltat) în America cred ca este la fel...dar trebuie sa recunosc ca nu am fost personal.

Modificat de hoinar batran (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la