FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Giulia22 din Alba
Femeie
25 ani
Alba
cauta Barbat
25 - 40 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / LEGISLATIE PESCUIT / O alternativa la AJVPS-uri sau APS-uri  
Autor
Mesaj Pagini: 1
feugen
MEMBRU DE ONOARE

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 321
A luat fiinta Clubul de pescuit Club21. Mai multe despre el puteti gasi la
Pe scurt va pot spune ca nu am vreo functie "contractuala" ci ii cunosc pe toti membrii fondatori si pe o majoritate covarsitoare a membrilor simpatizanti. Mambri cotizanti inca nu exista dar incepand cu ianuarie 2010 vor fi si dinacestia. In principiu, acest club ofera gratuit membrilor obtinerea vizei PG pentru judetele Giurgiu, Calarasi si Tulcea fara a mai fi nevoie sa ne deplasam pana acolo (acest lucru este facut de club). Scopul lui este socializarea (iesiri in grup), iar numarul membrilor este restrictionat (nu se alearga dupa jdemii de cotizanti) contand nu numarul acestora ci calitatea. Cum se va face selectionarea membrilor... nu stiu sa va spun, insa probabil ca va fi nevoie de recomandarea unui membru al clubului (pentru cei care sunt necunoscuti).

P.S. Daca aceasta postare contravine regulamentului acestui forum poate fi streasa fara ca eu sa "vociferez" sau sa cer explicatii. Doar am cautat sa va aduc la cunostinta existenta acestui club ca si o alternativa la asociatiile consacrate.

Eugen Fetes


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Multumim Eugen ! Nu contravine ( cred ! ) regulamentului de postare , si nici nu intra in conflict cu forumul ( site-ul ) nostru . Sunt doua chestii diferite . Inca o data , mersi pt informatie !

pus acum 14 ani
   
@didelpro
MEMBRU DE ONOARE

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 875
Inainte de 2000 am facut si eu parte dintr un "club",este adevarat c am "exclusivist"..
..nu erau de top 300(dar, unii cred, ca sunt acum 500),ulterior am renuntat(pretentii exagerate la o iesire...pecuniare),asa ca am ramas cu ai mei(cum banuiesc ca sunteti si voi)!?Din cei de acolo 2-3 sunt cu noi cind au timp(nu se rup in figuri ca ....)!Ideea este buna dar se leaga de .....TIMP!!!!!!!!!!!(care inseamna ..bani)!Mi ai adus aminte acum de o perioada fericita pentru noi(eram 16+4 rezerve)..8 lucram la acceasi firma!,sti cum decurgea o iesire?...de 8!Ne stringeam in 3 zile(libere ,medicale,concediu),plecam si venirea era c am la fel!Nevastamea care nu e "pocaita"nu minte(de la natura,asa si juniorii),nu a stiut de multe ori unde am fost decit la intoarcere.Ma gindesc cu nostalgie la perioada si mai ales ca nu erau "mobile",altfel era "belea"!!Asa ca sa fie intr un ceas bun si mai ales sa va aveti ca "fratii"!
ps sa ne spui si noua daca primiti....cu :"wilde-card".....?!
ps1..mentionez ca in aceea perioada eram singurul care avea lotca+barca +2 motoare..acum...3 dintre "impricinati"au:1..vapor(as)+barca;2..salupe de 180 cp...etc...au o singura problema:"pestele ...care c am are apa peste el!Iti multumesc :gind la gind cu "bucurie"............."club eco 97"!!!!!!!!!!!!!(membru fondator!!..al 4- lea
...eu!)


_______________________________________
Sa ,, aiva ,, ochiu cat maslina !

pus acum 14 ani
   
APS-HD
Membru de baza

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 216
Si totusi care este diferenta dintre un Club si o Asociatie?

pus acum 14 ani
   
@didelpro
MEMBRU DE ONOARE

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 875
Din punctul meu de vedere;"niciuna"!!!!!...poate clubul este mai "exclusivist"....de la maior in "sus"...(nu ca pescar!)!...(nu stiu alti cum sunt ,dar eu cind ma gindesc.....)!!,
la ce a fost la noi!..............
ps .."sunt nervos cu nervii"..astazi trebuia sa fiu pe EL!...dar......:"mai traiti bine"???

Modificat de @didelpro (acum 14 ani)


_______________________________________
Sa ,, aiva ,, ochiu cat maslina !

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Sa-mi fie iertat off-topicul , insa :

   domnule APS-HD , la modul cel mai serios , cinstit , si detasat de profesia ce o aveti , dar in virtutea acesteia din urma , ..... cum priviti dvs infiintarea acestui tip de acociatii ( cluburi , etc . Cum vreti sa le numiti ! ) . Ce viitor credeti ca vor avea in Romania ? Sau mai indraznet ! Ce interese credeti ca au ? In sfarsit , cam tot ce credeti dvs despre asta !

   Va intreb asta datorita faptului ca noi suntem simpli pescari , pe cand dvs sunteti cel mai in masura sa ,, judecati " ceea ce v-am pus in atentie !

   Va rog mult , nu ocoliti subiectul . Abia ne vom putea face o parere mai clara asupra acestui ,, fenomen " cat si ne vom putea spune parerile noastre simple despre asta !

   Multumesc anticipat !


pus acum 14 ani
   
APS-HD
Membru de baza

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 216
Cunosc multi Presedinti de Asociatii , pe unii dintre ei chiar eu i-am ajutat sa infiinteze o astfel de Asociatie .
Concret eu am infiintat Asociatia din dorinta de a face ceva concret pentru pescarii din Judetul Hunedoara .
In anul 2000 cotizatia la AJVPS Hunedoara era de 2.000.000. de lei (cea mai mare din tara) fara a face nici un fel de populare in apele judetului. Pescarii erau amenintati cu arma pe malul apei de catre paznici de la AJVPS daca nu plateau cotizatia de pescuit s-au erau zogoniti de pe malul apei pentru ca acoliti lor sa-si poata baga plasele in apa nestingheriti. Este foarte greu de inchipuit prin ce treceau pescarii din Judet .
In primul an cind am infiintat APS-HD am avut 1000 de membri , iar la ora actuala am 2000 de membri , printre care este si Ministrul Finantelor domnul Pogea , Prefectul Judetului Hunedoara , comandantul jandarmeriei si mai multi Politisti .
Cotizatia o avem de 70 de lei iar pina acum am populat cu peste 25 de to. de peste apele Judetului Hunedoara
Fac controale saptaminale si pot sa afirm ca s-a redus drastic numarul braconierilor.
Dar din pacate nu toate Asociatiile fac ceva pentru pescari . Cunosc Presedinti de Asociatii care in afara de a aduna banii de la pescari nu fac altceva nimic .
Eu personal militez pentru a se infiinta cit mai multe Asociatii pentru ca pescarii sa poata alege unde sa devina membrii si astfel concurenta va duce la auto dizolvarea Asociatiilor care nu fac nimica pentru pescari


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Apreciez la justa valoare tot ce ati facut pentru pescuit , pentru pescarii din judetul dvs . Insa , cu tot respectul , nu mi-ati raspuns la intrebarile puse . Ati canalizat discutia inspre palmaresul asociatiei ce o conduceti . Fara discutie , intentiile si reusitele dvs sunt de admirat . Puneam problema la nivel national !!!

  Repet , care credeti dvs ca este sau va fi viitorul acestor asociatii infiintate ( parerea mea ! ) ad-hoc , care credeti ca va fi contributia lor in piscicultura , va fi aceasta contributie benefica sau de rau augur , sunt asociatii cu un viitor luminos si plin de succese  sau se vor pierde in negura incercarilor din tara asta , etc ! Ne indrumati catre ele , sau ne sfatuiti sa asteptam ceva mult mai de amploare ?

.............................

  Totusi , o noua intrebare se naste din postarea dvs : in Romania credeti ca sunt bine venite cat mai multe asociatii , asa cum dvs spuneti , sa avem de unde alege , sau ajunge una singura dar constituita si motivata cat se poate de serios si bine intentionat ?

............................

  Inca odata , va multumesc pentru participarea la aceasta discutie !


pus acum 14 ani
   
Fishbones
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1651
Macar te bagi de placere intr-un club; o faci din prietenie sau pentru faptul ca te cunosti cat de cat cu membrii lui, ai aceleasi conceptii despre viata si iesirile in natura.

pus acum 14 ani
   
feugen
MEMBRU DE ONOARE

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 321
Din cate am inteles (la nivel de barfa) Clubul acesta se adreseaza celor dornici de iesiri in grup, in mijlocul naturii, alaturi de familii unde pescuitul este pretextul iesirii. Pana acum nu cunosc vreo iesire dinaceasta unde au fost capturate trofee... insa nimanui nu i-a pasat. Noi pe unde mergem lasam curat in urma (adunam si gunoaiele abandonate aiurea de altii. Din banii stransi din cotizatii se vor achizitiona barci si motoare (atat de necesare la iesirile in Delta Dunarii) precum si alte obiecte necesare in asemenea escapade. Nu stiu daca se vor face populari pentru ca banii stransi din cotizatii vor fi putini dar daca vor fi in exces nu vad de ce nu s-ar cheltui pe puiet pentru populat ape naturale.

_______________________________________


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

feugen a scris:

banii stransi din cotizatii vor fi putini dar daca vor fi in exces nu vad de ce nu s-ar cheltui pe puiet pentru populat ape naturale.


  Paradoxal , tocmai capii acestui Club 21 ,, m-au luat cu pietre " cand am propus ceva de genul asta . Tocmai lor li-se parea fantasmagorica , gratuita si infantila o asemenea initiativa .


pus acum 14 ani
   
@didelpro
MEMBRU DE ONOARE

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 875
"amedeo"..asa cum vorbim de fro 10-15 ani,"la cafea".....nimic nu este intimplator si mai ales "gratis".Tu sti ff bine,trec ei psd-isti la pd-isti ,dar o mina de pescari,care sau saturat de un grup si si au propus alte "orizonturi"!Mi sa intimplat si mie,am vrut,nu sa putut si sunt, din nou cu "ai nostri"..astia de toate "zilele"...!
ps  iar asta cu ajvps,aps,sunt bune pe plan local,dar nu pe "naturale".Ca si alti pescari de pe for am facut numeroase demersuri pentru "permis",pretioasa bucatica de hirtie care ma lasa sa pescuiesc (unde am voie),sa coste cit vor "ei",insa cotizatia sa ajunga
ACOLO...unde trebuie,nu in buzunarele cuiva care il doare (rar),de pescuit si pesti,mediu si alea,alea!
ps1 pe alt for anul trecut sau acum 2 ani,discutia aceasta a "degenerat"(verbal),m as bucura, aici sa nu se intimple!


_______________________________________
Sa ,, aiva ,, ochiu cat maslina !

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Alta e problema . Tine de mentalitatea Romanului . Indiferent cat de buna este o idee sau initiativa , daca vine de la altul ..... ,, e proasta " !

De obicei , purtatorul unei idei se poate constitui intr-un soi de lider . S-a impamantenit prostia asta , si nu-i deloc adevarata . Ori noi nu putem accepta asa ceva . Nu stiu ce anume asociaza ideea cu ,, scaunul " de sef . Ideea noastra ,, proasta " de atunci , .... iat-o printre target-urile BUNE ale acestui club ..... In sfarsit !

Exact aceeasi idee am avut-o noi . Am promovat-o peste tot . Si ? Am fost catalogati ca .... agitatori !!! Culmea absurditatii !

..............................

Personal ma opresc aici . M-a durut prea tare ,, tratamentul " primit atunci , ori asta face acum sa ma implic vehement in subiectul asta . Si nu vreau .


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

Modigliani a scris:


  Totusi , o noua intrebare se naste din postarea dvs : in Romania credeti ca sunt bine venite cat mai multe asociatii , asa cum dvs spuneti , sa avem de unde alege , sau ajunge una singura dar constituita si motivata cat se poate de serios si bine intentionat ?

............................

  Inca odata , va multumesc pentru participarea la aceasta discutie !


D-le APS - HD ! V-am multumit anticipat insa .... nu mi-ati raspuns ! Inca astept parerea dvs personala !

  Intrucat Dady a disparut ( din neputiinta controlarii orgoliilor personale ) , singurul dintre noi implicat mai mult decat la nivel de hobby in pescuit ramaneti dvs . Noi barfim si ne dam cu parerea . Insa exista riscul sa gresim in ceea ce gandim ,  de aceea am apelat la parerea dvs . Puteti privi de ,, la ambele ferestre " !

  In continuare astept un raspuns trecut prin filtrul gandirii personale , cat si prin cel al problematicii profesionale !

  Va multumesc !


pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261
Mai ieste o problema....Cei de la ajvps si avps...detin administrarea unor lacuri,unele fiind și rezervații naturale..cum ar fi lacul SACALAIA,iar dacă nu faci parte din asoc. nu te lasă sa pescuiești numai contra cost....asa ca v-a trebui sa scot permisul și pe anul viitor,anul acesta a fost 1 500 000 .

Modificat de hoinar batran (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la