FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Nebunatyka 23 ani
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 73 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / LEGISLATIE PESCUIT / petitie online - stop branconajului pe dunare  
Autor
Mesaj Pagini: 1
azazel
Veteran

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1576


_______________________________________
Domnule, de ce pescuiesti cu mucuri de tigara?
- Ca vreau sa prind un peste afumat!

pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Salutare !

Si pe cine crezi ca o sa intereseze petitia asta intr-o tara de abulici ?

Eu unul nu-i vad rostul , consum inutil de timp si nervi.....nu cred ca o simpla petitie rezolva problema braconajului .

Modificat de rebel (acum 14 ani)


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
azazel
Veteran

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1576
atata timp cat ne plafonam singuri nu va interesa pe nimeni , imi pare rau ca gandesti asa , o seara buna domnul meu

_______________________________________
Domnule, de ce pescuiesti cu mucuri de tigara?
- Ca vreau sa prind un peste afumat!

pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
D-le Azazel

Nu mai face afirmatii gratuite gen 'ne plafonam singuri' doar pentru a sustine o cauza pierduta......nu petitia este calea de-a schimba ceva in tara asta .

Iata si argumentul pentru care am spus ca nu-i vad rostul unei asemenea petitii atat timp cat statul insusi incurajeaza braconajul

ULUITOR Un institut de cercetare din Galaţi s-a gândit mult

Invenţie românească: braconaj legal, cu autorizaţie de cercetător ştiinţific
În plină prohibiţie, poliţia prinde pescari cu portbagajele pline, dar nu are ce să le facă

Actul emis la Galaţi le dă dreptul să pescuiască „în orice perioadă, în orice zonă, cu utilizarea oricăror metode, unelte, dispozitive”.
Braconierii au ajuns să pescuiască legal chiar şi în perioada de prohibiţie. „Cârligul” se numeşte autorizaţie pentru desfăşurarea activităţii de pescuit în scop ştiinţific, iar pescarii sunt aleşi de Institutul de Cercetare, Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit şi Acvacultură Galaţi. „Doritorul depune la începutul anului cererea. Trebuie să dovedească faptul că are calitatea de pescar, că are şcoală. Trebuie să nu aibă abateri la legea pescuitului şi dă o declaraţie pe proprie răspundere. Cei care sunt la pescuit ştiinţific, nu pot acţiona şi în zona comercială.  Dacă încalcă regulamentul, răspunde”, a explicat situaţia, în teorie, Valentin Iorga, responsabilul cu pescuitul în scop ştiinţific de la institutul gălăţean. Posesorilor acestor autorizaţii le este permis să pescuiască „în orice perioadă a anului, inclusiv în perioadele de prohibiţie, în orice zonă, pentru orice specie acvatică, la orice vârstă şi dimensiune, cu utilizarea oricăror metode, unelte, dispozitive şi plase de pescuit, atât în timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii”. Nu există nici un fel de precizare faţă de folosirea metodelor ilegale de pescuit cum ar fi plasele monofilament sau folosirea curentului electric.

Ieri braconier, azi cercetător

Nu de puţine ori aceste autorizaţii ajung chiar la braconieri. Poliţiştii de frontieră din Tulcea l-au depistat în 25 aprilie, în zona localităţii I.C. Brătianu, pe Didi B.  care avea în portbagajul maşinii 90 de kilograme de crap, somn şi scrumbie, şi 20 de kilograme de păstrugă. Când i s-au cerut documente pentru peştele prins în perioadă de prohibiţie, individul nu a putut prezenta nici un document. Singura explicaţie - este printre cei desemnaţi să facă pescuit ştiinţific pentru Institutul de Cercetare de la Galaţi.

În celălalt capăt al Dunării, în zona dintre Porţile de Fier şi Baziaş, şase pescari au fost autorizaţi anul acesta să defăşoare activităţile ştiinţifice. Întâmplător sau nu, toţi sunt din Belobreşca, cunoscută ca o zonă favorită de acţiune a contrabandiştilor. Doi dintre ei - Duşan M. şi Slagean S. - au fost prinşi în 2 august 2005 în timp ce braconau pe Dunăre, întocmindu-li-se de către poliţiştii de frontieră dosare penale. Dosarul lor nu a ajuns niciodată în instanţă deoarece procurorii au considerat că nu se impune trimiterea lor în  judecată. Acum cei doi pescuiesc în scop ştiinţific, iar informaţiile pe care le transmit vor fi folosite inclusiv pentru a se stabili cotele de pescuit pentru anul viitor. „Nu avem ce să le facem. Din punctul nostru de vedere sunt legali”, a declarat comisarul Manuel Gârlea, şeful Poliţiei de Frontieră Caraş Severin.

Oricum, braconierii nu au de ce să-şi facă prea multe griji. Anul trecut, în Caraş Severin, poliţiştii de frontieră au întocmit 5 dosare penale pentru braconaj, iar anul acesta au înregistrat 21 de infracţiuni.

Aproape toţi, inclusiv cei care au braconat cu curent electric, au fost scoşi de sub urmărire penală de Parchet, invocându-se celebrul art. 181, adică fapta nu prezintă pericol social.


Sursa : ziarul Gandul


Modificat de rebel (acum 14 ani)


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Domnilor !

  Cu tot respectul pentru fiecare dintre voi si pentru parerea si opinia fiecaruia , dati-mi voie sa ma pronunt aici vis-a-vis de aceste petitii on-line .

  Daca urmariti cu atentie , veti descoperi ca printre primele mele postari in acest forum , a fost una legata de o anume petitie on-line . Venind aici in forum sa promovez aceasta petitie ..... aici am ramas . Era pe vremea cand mai credeam ca cineva de colo de sus mai apleaca urechea la asemenea petitii .

  Au mai fost petitii la care mi-am adus aportul . Una legata de castrarea cainilor de apartament ( petitie in care amenintam ca nu se atinge nimeni de coaiele cainilor mei ! ) , alta legata de conduita profesorilor in licee ( in care oscilam intre profesie si nevoile copilului ) meu, samd .

...............................................

  Ei bine , asemenea petitii nu au nici un suport anume in targetul ce-l au . Sunt frectie Diana la picior de lemn . Nu sunt deloc bagate in seama . Zic asta datorita faptului ca , din miile de petitii on-line deschise , nici una nu si-a tins scopul ( cerintele ) . Mergeti pe ,, Petitie On line " si veti vedea cat de multe sunt deschise . Cred ca exista petitie si despre ,, nu mai violati babele " . Asadar , gazda acestor petitii on-line nu face altceva decat ..... sa le gazduiasca , nicidecum sa le inainteze mai departe unde ar trebui , sau sa le publice in media rezultatele si numarul adeptilor semnatari . Sunt echivalente cu un ,, meeting " in subsolul blocului .

  Nu vreau sa fiu prost inteles , sunt perfect de acord cu doleantele si cerintele anumitor petitii ( de altfel suntem tara in care se nasc cele mai multe idei posibile de pus in petitii ) insa maniera in care doar semnam in ele , iar acestea sunt lasate in site-ul respectiv prada prafului si uitarii ma fac sa le ignor .
  Daca s-ar demara anumite metode mai eficiente de a promova anumite idei sau doleante , as participa . Asa insa , nu o mai fac .

  Va aduceti aminte de caravana Realitatea din tara , filmata pas cu pas , ce strangea semnaturi pentru nu mai stiu ce in legatura cu taxa auto ? Aia nu putea fi ignorata si nici un demnitar nu putea afirma imbecil ca ,, Nu stiu despre asta " !
  Repet , pe site-ul ,, Petitii On-line " nu le baga nimeni in seama . Orice participare a noastra este ..... munca patriotica ! ( va aduce aminte de ceva termenul respectiv ? )

  Va pupa tati !


pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
ori ne miscam curu-n strada si spunem ce avem de spus, ori tacem mai departe cum ne-am obisnuit... probleme cu iesitu' in strada cred ca sunt vreo trei mai importante:
1: pescarii romani (aia care vor sa faca ceva pentru pescuit) nu sunt multi si aia care sunt nu sunt uniti
2: la cate probleme sunt in tara riscam sa cadem in ridicol
3: trebuie un lider bun! EXTREM de bun!


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Salutare !

D-le Drignei ati pus degetul pe rana "ori ne miscam curu-n strada si spunem ce avem de spus, ori tacem mai departe cum ne-am obisnuit'' in consecinta :

D-le Pictor si stimati membri ai acestui forum ....luam si noi "taurul de coarne" sau stam sa ne lamentam pe net ?


Eu unu, sunt de acord si ma raliez oricarei actiuni concrete , venite din partea dvs si a membrilor acestui forum care sunt interesati de problema .


Astept propuneri si idei din partea dvs


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Am mai incercat si eu ce vrei tu sa faci . Si nu ,, dupa ureche " . Veteranii acestui forum , cat si userii multor alte forumuri au fost martorii incercarii de a demara o asemenea actiune .

  Eu cu mai multi amici ai mei ( printre care Didel si alti cativa useri din forum ) pornisem o asemenea actiune . Initial ne-am gandit la un ONG , apoi la o alianta , apoi la un soi de sindicat , samd . Ideea am prezentat-o pe mai toate forumurile de profil . Pornisem in cautare de juristi , ecologisti , ingineri , hidrologi , ma rog , oricine din orice domeniu care sa vrea sa ajute cum poate . In afara de cateva comentarii in acest forum si de intalnirea cu Murphy ( user marcant in forumul APS , de altfel singurul care a crezut macar in ideea de a discuta despre asta ) nimeni nu m-a bagat in seama .

  Sau ba da ! Postand in topicurile deschise in genul ,, Faceti voi ceva si eu vin din urma " .

.....................................................

  Rebel ! Taticule ! Probabil nu degeaba ti-ai ales nick-ul acesta . Insa nu e bine sa uiti in ce tara traim . Cat de lipsiti de liant suntem , cat de lasi , lipsiti de perseverenta si coloana vertebrala , si cat de mult ne place senzatia de ,, dupa lupta " cand suntem eroi .
  Este clar ca nu ai nici cu cine sa te aliezi , nici importiva cui sa lupti . Sforile in piscicultura/braconaj/Delta/Dunare se trag de sus de tot . Nu avem acces acolo . Daca voiam sa facem ceva trebuia sa interzicem oamenilor ca SOV si altii sa cotropeasca Delta in maniera in care au facut-o si sa-i oprim in momentul in care lantul abuzurilor era la primele zale . Acum ne-am trezit insa este mult prea tarziu . Asta ne este crucea ! Mereu ne trezim tarziu ! Si cand ne trezim vedem ca suntem deja ..... in lanturi !

  Mai iti aduc aminte de Liviu Mihaiu , fost guvernator al Deltei , un om care chiar a incercat sa faca bine . Intr-o seara la Realitatea vorbea despre abuzurile din Delta , iar EXACT a doua zi a fost demis !!!

  Nu vreau sa te descurajez sau sa denigrez bunele tale intentii . Personal le apreciez mai mult decat iti imaginezi . Insa ...... ,, nu e loc " ! Nu inca !

  Cele bune , te pupa tati !

...................................................

p.s. ..... Uite aici ce-am incercat sa facem . Apreciaza singur ce ,, priza " a avut initiativa respectiva . Iti repet , am pus asta pe mai toate forumurile de profil ( unele au cate 7 - 8000 de useri !!! )


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
D-le Pictor !
Am sa incep cu un citat celebru :

"Statul este cel mai nesimţitor dintre nesimţitorii monştri. Nesimţitor, chiar şi când minte. Şi iată ce minciună îi scapă din gură: „Eu, Statul, sunt poporul.”

Friederich Nietzche

Apreciez incercarea dvs si ideea in sine ,cineva trebuie sa lupte cu monstrul nesimtit si nu trebuie sa ne lasam calcati in picioare ,  cred ca nu trebuie renuntat la lupta asa usor .
Ce avem de pierdut daca mai incercam, chiar nu merita acesta pasiune un mic sacrificu ???

Raman consecvent principiilor mele si cred ca trebuie incercat inca o data (nu suport sa vad in jurul meu chipurile grotesti si tragice a celor resemnati) pentru ca este impetuos necesar sa luam atitudine si sa actionam , daca nu pentru noi , macar petru generatiile viitoare de pescari amatori  ........ (oricum ,incercarea moarte n-are )

Evident ca nu putem avea pretentia de la inceput sa multumim pe toti iubitorii pescuitului, dar macar daca o parte dintre pescari ,datorita demersului nostru , constientizeaza faptul ca incercam sa facem ceva util pentru noi toti ........  asta ar fi un mare pas inainte ..........pentru ca nu Monstrul nesimtit este poporul , ci noi cei care platim impozite si taxe si nu dorim decat sa pescuim civilizat in ape mai curate , fara  "electicieni "," pirotehnisti" si "plasari"
Cred ca a sosit timpul ca toti iubitori pescuitului sa iesim din starea de catalepsie generala si sa incercam sa indreptam lucrurile macar in al doisprezecelea ceas  , pentru ca daca nu o facem noi cei direct vizati , atunci nimeni nu o va face (sau o va face in interes propriu ) ......
Dvs ca moderator aveti o mai mare putere de convingere si cunoasteti multe persoane care pot adera la aceasta revolutie  puteti face o propunere pe forum in acest sens .( Stiu ca vor exista si voci contra , dar nu trebuie sa ne intimidam si sa renuntam)
Vorbesc  aici despre o intalnire a tuturor celor interesati de soarta pescuitului sportiv amator la care sa stabilim un program si o forma de asociere ,cred ca numai asa vom putea schimba mentalitatea inerta a unora si ne vom putea bucura de un pescuit demn si civilizat .
Sunt adeptul ideii ca apele publice sa nu fie concesinate , banuiesc ca si dvs sustineti aceasta idee .
Consider ca daca tot ati fost initiatorul unui asfel de proiect , va revine si sarcina sa-l coordonati , iar noi sa venim cu idei si sa va sprijinim in demersurile dvs ....... daca incercam impreuna poate vom reusi sa schimbam ceva .
Ma bazez pe spiritul de camaraderie care banuiesc ca inca mai exista pe acest forum



Astept opiniile dvs la propunerile mele , Va multumesc


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Tati ! Asculta-ma bine !

   1 - Inceteaza cu .... d-le Pictor ! ... Pictoru' si gata ! Ok ?

   2 - Faptul ca sunt moderator nu ajuta deloc orice actiune as incerca sa sustin . De exemplu , la alte actiuni demarate si prezentate in alte forumuri , pentru faptul ca sunt moderator am fost interpretat ca ..... element agitator !!! Culmea imbecilitatii ! Unul dintre forumurile la care am apelat a fost APS-ul . Din mai multe considerente : Au multi useri , dintre care unii grei de tot , au in spate o asociatie nationala cu traditie , relatii , renume si putere , samd . ..... Nici nu au clipit ! Repet , singurul care a acordat ceva atentie ideei a fost Murphy ( pe aceasta cale ii multumesc inca odata ! )

   3 - Statul ..... ! Cine ... exact este statul ? Nu cumva o mana de murdari care au sforile agatate de degete ? Si nu cumva noi am facut nodurile sforilor ? Ti-am mai spus , sunt perfect de acord cu tine , insa noi ii toleram acolo .

   4 - Nici nu vreau sa descurajez total ideea ta . Din contra , sunt dispus sa demaram ceva . O sa mai vorbim pe tema asta . Ori aici in forum , ori la un peste , ori cine stie unde . Atat INSIST sa intelegi : Nu se poate face nimic ,, pe genunchi " . Daca nu atragem de partea noastra o televiziune sau un cotidian puternic care sa monitorizeze si sa mediatizeze ceea ce facem .... nu avem nic o sansa !

................................

  De acord sa tinem discutia deschisa !!!


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Si presimt ca , impreuna cu tine si cu alti useri - pescari binevoitori , cel putin discutia va fi interesanta . Daca reusim din discutia asta sa si iasa ceva , cu atat mai bine .

.....................................

  Mi-am adus aminte de demersurile ce le-am luat de-a lungul timpului in diverse actiuni .

  Am sunat la Realitatea , Antena 1 , Pro tv , Prima , Libertatea , Evenimentul Z , Adevarul samd .
  La toate redactiile ( la unele din ele chiar am apelat la cunostiinte . Sotia mea , de ex , a fost director de distributie la Ringier ) ne-a raspuns cate o vaca pusa la un cap de telefon , iar raspunsul invariabil a fost : ,, O sa prezint subiectul dvs in redactie . Va contactam noi " .

  Ai sa sfarsesti ca mine , o sa ajungi sa-ti fie sila . Ai sa cunosti bine de tot ,, monstrul " din citatul de mai sus si n-o sa-ti fie frica de el ..... ci sila ! Sila maxima !


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Uite un alt exemplu :

   O actiune absolut minunata . Autorul sau initiatorul este printre noi . Vorbesc despre domnul Straulescu Mihai alias Puffyk . Sa vina si sa-ti spuna daca in afara de forumuri pescaresti a mai fost filmuletul asta prezentat pe vreundeva . Sau daca nu filmuletul , macar actiunea de ecologizare .Eu acum il pun ..... a 3-a oara ! Insa nici eu nu pot face minuni . In afara de a-l promova aici ..... unde sa-l duc ???





N-am sa ma satur nicodata de vazut filmuletul asta . Macar ca reusita regizorala , daca nu ca promotor al ecologiei in Romania , si tot merita vazut !


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Sper ca tot demersul sa nu ramana la stadiul de discutie interesanta si proiectul sa devina doar o speculatie inutila si gratuita .
Ma bucur ca sunteti dispus sa demaram ceva , eu aici vorbesc in  numele unor prieteni pescari cu care am dezbatut problema si acum incercam sa gasim o solutie , De aceea am apelat la acest forum , constieti ca mai exista si alte persoane care ne impartasesc macar o parte din idei si de la care asteptam si alte initiative .
Ideal ar fi ca totusi sa putem concretiza cateva dintre propuneri .....


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
@didelpro
MEMBRU DE ONOARE

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 875
.."stimati domni" nu pot sa va spun decit "vise taica,vise".Este o increngatura mai ceva ca in "clanul sicilienilor" din care isi trag seva(spaga) multi.Pe cind erau mobilele cu 018....am incercat....multe pot sa le spun..petitii, e-mailuri alea, alea...mai nou ne baga pe git directive europene(adica noi taiem porcul de 2000 de ani ,acum trebuie impuscat,iar alti, au voie sa arunce vaca, de la etaj ca asa este la ei din timpuri"imemoriale".In concluzie vreau sa nu va faceti sperante..."ramine cum am stabilit".....totul in mintea celor care acum sunt sus...nu stiu cit!!!
ps cineva a spus "statul sunt eu"(N)...statul suntem noi(si avem putere numai cind votam) in rest suntem numai "pescari" si atit..........vise taica, vise...
ps1..si mai este ceva;va ti pus intrebarea citi dintre noi intr o zi in care au luat N crapi(sau alt peste),dupa ce si au facut socotelile (mincat+obligatii)au eliberat n !!??
va spun eu nu (rar foarte rar)...mabusse ,ar spune"o dai de gard" frate!Si nu este chestie de "educatie".................suntem saraci,multi prieteni ai mei se duc la pescuit pentru asi rotuji veniturile,asa ca..............aici suntem......
ps2 basca ca pe portiunea de granita (unde EA...este ingusta),problemele cu "bulgarieni"
(fara un i) sunt aproape zilnice!!(este de notorietate pescuitul lor cu dinamita in zona camadinu).....................este greu, dar nu imposibil....nu stiu cind!

Modificat de @didelpro (acum 14 ani)


_______________________________________
Sa ,, aiva ,, ochiu cat maslina !

pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Va salut stimate domn Didel !

Nu visam , incercam doar sa ne trezim dintr-un cosmar , si sa trezim si pe altii pana nu-i prea tarziu .
Dar ce sa faci atunci cand unii au intrat deja in "coma" ??   
Pentru anumite persoane pescuitul este doar o satisfactie personala de orgoliu fara nici un fel de raspundere - sa prind cat mai mult , si dupa mine potopul , nu ma intereseaza de restul si de ziua de maine  , traiesc clipa , imi satisfac tembela placere ,
Si atunci ce poti sa ceri de la un individ cu creierul intrat in disolutie , a carui gandire nu se deosebeste cu nimic de cea a unui retard ?

Aveti dreptate , nimeni nu se gandeste sa mai si elibereze dupa ce si-a facut "plinul", si in fond de ce sa o faca ?
Omul este multumit ca si-a umplut porbagajul si daca se mai poate sa mai scoata si un ban este satisfacut 100% , si uite asa se transfrma pasiunea in afacere .
Am inteles ca sunt si saraci , n-am nimic impotriva celor care pescuiesc pentru  ca n-au ce manca , dar ca sa faci o afacere din pescuit deja devine imbecilitate
Astfel de indivizi n-au nici o scuza , resursa acvatica nu este inepuizabila , si daca noi toleram astfel de comportamente , atunci chiar nimeni nu ne mai poate trezi din "cosmar" 

D-le Didel , in concluzie nu ne facem mari sperante, dar totusi eu zic sa incercam sa ne miscam cat de cat .......
Am promisiunea de la Pictoru si poate sunteti interesat si dvs sa demaram un proiect care sa vizeze nu numai pescuitul amator dar si potectia si refacerea faunei piscicole ecologizarea suprafetelor acvative , lupta impotriva braconajului  .....etc

Un astfel de proiect trebuie insa desfasurat intr-un cadru organizat , de aceea am propus sa ne intalnim toti cei interesati pentru a stabili un program si o forma de asociere-organizare .


D-le Didel sunteti asteptat atat dvs cat si pesoanele interesata sa veniti cu idei si proiecte .

O zi buna va doresc !


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

rebel a scris:


Am promisiunea de la Pictoru si poate sunteti interesat si dvs


A fost promotorul multor idei de genul asta . El cu amicul nostru Comisaru' au demarat candva constituirea unui ONG . Tot el este cel ce-a populat Lacul Morii cu somotei ( actiune strict personala si absolut benevola ) samd .

  Pastram legatura si poate ne vedem la o bere unde sa discutam pe indelete !


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Felicitari d-lui Didel pentru preocuparea sa , sper sa nu renunte .

Inseamna ca ne putem baza pe experienta d-lui Didel ,asta numai in cazul in care este de acord sa participe alaturi de noi la demararea proiectului .
Incei , incet ......incepem sa strangem randurile si eu am convingerea ca o sa reusim ceva .

Pictore !  Eu sunt de acord  sa ne vedem si sa discutam , dar eu zic  totusi  ...... tu sa faci o propunere , un anunt  aici pe forum ......... in calitate de moderator si initiator , intr-un topic separat .
Poate sunt si altii interesati de proiect si vor sa-si aduca aportul  , si aici ma refer nu la cei din Bucuresti , ca noi ne putem intalni oricand .
Eu cred ca sunt multi si din tara care vor sa participe la o discutie , trebuie sa le oferim si lor o sansa sa-si spuna punctul de vedere .
Si daca nu pot veni , ii tinem noi la curent despre cele discutate .
Incerca te rog sa faci un anunt , sa vedem si noi cat sunt de interesati sau daca sunt ...........


Multumesc pt intelegere

Modificat de rebel (acum 14 ani)


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
Rebel, citeste te rog topicul asta:

pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Va salut d-le Drignei

Am citit , dar parerea mea este ca mai trebuie incercat .Nu avem nimic de pierdut
Daca nu facem nimic , ramane doar sa ne plangem de mila.......... mai devreme sau mai tarziu ..........

Va asteptam si pe dvs sa va alaturati demersului nostru , daca doriti


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
Si eu va salut domnule Rebel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Puteti sa-mi spuneti Cosmin....defapt chiar va rog! sau:


Poti sa-mi spui Cosmin....defapt chiar te rog!


Asa: Zi frate pe romaneste! La ce te-ai gandit? Nu vezi cata liniste se asterne cand e vorba de solutii radicale? Si nu numai aici, pe toate forumurile!
Rade inima-n mine cand vad ca exista oameni ca tine si plange cand vad cat sunt de putini...


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Ca la semnatura lui : ,, Multa lume , ..... oameni putini " ! Stie el ce stie !

pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
D-le Cosmin

Nu m-am gandit numai eu , si nu-mi apartine mie ideia . Pictorul a fost cel care s-a gandit primul eu doar am aderat la demersul sau ,
Cred ca in mare ai citit despre ce este vorba , dar ramane doar sa ne adunam mai multi care avem idei apropiate ( si din fericire mai EXISTATI ) si sa vedem sub ce forma demaram actiunea , Stii care-i treaba , eu m-am gandit la o asociatie........ dar cand aude lumea de asa ceva, la cate tepe si-au luat .......... nu te mai baga nimeni in seama .
Poate ca ai si tu ceva idei si chiar te asteptam la o discutie .

Sa actionam in vreun fel , sa iesim din inertia asta tembela care nu face decat sa ne duca in derizoriu


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
Rebel, daca mi te mai adresezi inca o data cu "domnule" eu nu iti mai raspund!

pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056

rebel a scris:

Sa actionam in vreun fel , sa iesim din inertia asta tembela care nu face decat sa ne duca in derizoriu

pai hai sa actionam! Hai sa iesim in strada! Hai sa ne spunem pasurile! hai sa facem scandal ca numai asa vom atrage presa si atentia! Se poarta! Hai sa tragem un semnal de alarma pe toate forumurile!
   Facem o proba sa vedem cati sunt pentru?
Sau mai bine hai sa ne intalnim in secret sa infiintam un "comando" ad-hoc! Sa prindem noi pe braconieri si sa filmam, sa le dam suturi in cur si sa trimitem inregistrarea la televiziuni! atunci sa vezi audienta! pai nu asta conteaza? audienta?
  Sa actionam!
Nu va inghesuiti, e loc pentru toata lumea!


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Cosmine !
Nu facem nimic daca iesim in strada doar asa de figuratie sau sa aiba astia de la televiziuni subiecte .
Am vorbit cu Pictoru si cu forumurile ne-am lamurit , iti explica el cum sta treba daca vrei .
Noi am zis sa ne intalnim momentan doar cei care sunt direct interesati si sa stam de vorba "face to face" sa vedem in ce fel putem actiona si sub ce forma  .
Daca ai posibilitatea sa vii si tu , cu atat mai bine , noi te asteptam si suntem oricand dispusi la un dialog .


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Uite aici ..... 4 pagini de ... discutii , ...discutii , ...discutii ... din care nu iese nimic !

Paradoxal , la discutiile alea au participat personaje ,, potente " , oameni cu influenta , iar suportul discutiilor este ... APS . Pana si moderatorul lor spune : ,, Noi te sprijinim ( noi nu initiem ) , fa tu ceva , iar noi te impingem !"

Dupa 4 pagini de vorbit .... discutii topicul se stinge de la sine . Orice incercare a mea de a-l renaste s-a soldat cu iritarea userilor .

  Gasesc ca este cel mai bun exemplu in a intelege .... mentalitatea !


p.s. Eu sunt Painterman


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Pictore !

Baietii aia nu erau interesati de propunerea ta sau doar s-au prefacut interesati . Pe ei nu-i intereseaza decat sa piarda timpul pe forum si eventual sa mai afle un pont unde sa ''sparga''balta .
N-ai observat ce carcotasi  erau ???
  Cand citesti asemenea aberatii de la niste oameni cu pretenti , nu-ti doresti decat sa devii canibal , nu atat pentru ai devora , cat din placerea de-ai vomita ......

Modificat de rebel (acum 14 ani)


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
Stiti de ce se "inghesuie" atata lume pe topicul asta? Ia sa fi deschis un topic de scandal "de la mama lui" sa vedeti atunci pareri pro si contra! Care de care mai cunoscator si mai in tema....cu conditia sa nu puna nimeni umarul la treaba! Eu va zic: astia suntem!

In mod normal, intr-o comunitate unita, topicul asta sau un topic de genul asta ar fi trebuit sa explodeze! Pescarii romani nu sunt decat o particularizare (si poate cea mai reprezentativa, avand in vedere din cate clase sociale provin) a poporului roman, constituiti intr-un grup amorf, fara un tel comun, dezorientati, lipsiti de incredere, lipsiti de educatia necesara pentru a intelege ca medalia pe care scrie "drepturi" are si un revers...pe care scrie "indatoriri"...


pus acum 14 ani
   
Fishbones
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1651
Si cam ce ar trebui sa facem, sa iesim in strada sa cerem ce?
Sunt atatea probleme importante in tara asta ce nu-si gasesc rezolvarea si noi iesim in strada sa cerem stoparea braconajului... Putem face si asta, dar doar pentru a starnii zambete si mirare din partea autoritatilor si a oamenilor de rand ce se confrunta cu probleme mult mai grave, de supravietuire.
Avem politia si procuratura care ar trebui sa se ocupe de braconaj, nu noi. Noi nu putem face altceva decat sa semnalam cazurile intalnite si sa ne vedem de treba in continuare, ca practic n-avem ce face, oricat de mult ne-am dori sa schimbam ceva.
Totul trebuie schimbat in tara asta, nimic nu functioneaza cum ar trebui, dar uite ca nu se poate...daca se putea, se facea.


pus acum 14 ani
   
@didelpro
MEMBRU DE ONOARE

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 875
@fishbones,subscriu celor scrise de tine,pescuitul(problemele lui), astazi este pe locul"jdemii",sunt altele si mai si......mihai scria de 3000000 de pescari, eu cred ca sunt sub 1000000(300000..max...spun eu,cu tot cu profesionisti),iar din acestia jumatate(cel putin),se confrunta cu problemele de zi de zi pe care le stiti.Ca unul care cunosc fenomenul si am incercat destule la momentul actual ce vrem noi este,"utopie"...in acelasi timp pot spune ca sloganul:'merge si asa',nu mai tine,lumea se schimba(vezi vecinii de peste tot),raminem cu "speranta"....si cu ...ce avem in minte!!!!!!!!!!!!!!!

_______________________________________
Sa ,, aiva ,, ochiu cat maslina !

pus acum 14 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
,,Invenţie românească: braconaj legal, cu autorizaţie de cercetător ştiinţific
În plină prohibiţie, poliţia prinde pescari cu portbagajele pline, dar nu are ce să le facă

Actul emis la Galaţi le dă dreptul să pescuiască „în orice perioadă, în orice zonă, cu utilizarea oricăror metode, unelte, dispozitive”.
Braconierii au ajuns să pescuiască legal chiar şi în perioada de prohibiţie. „Cârligul” se numeşte autorizaţie pentru desfăşurarea activităţii de pescuit în scop ştiinţific, iar pescarii sunt aleşi de Institutul de Cercetare, Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit şi Acvacultură Galaţi. „Doritorul depune la începutul anului cererea. Trebuie să dovedească faptul că are calitatea de pescar, că are şcoală. Trebuie să nu aibă abateri la legea pescuitului şi dă o declaraţie pe proprie răspundere. Cei care sunt la pescuit ştiinţific, nu pot acţiona şi în zona comercială.  Dacă încalcă regulamentul, răspunde”, a explicat situaţia, în teorie, Valentin Iorga, responsabilul cu pescuitul în scop ştiinţific de la institutul gălăţean. Posesorilor acestor autorizaţii le este permis să pescuiască „în orice perioadă a anului, inclusiv în perioadele de prohibiţie, în orice zonă, pentru orice specie acvatică, la orice vârstă şi dimensiune, cu utilizarea oricăror metode, unelte, dispozitive şi plase de pescuit, atât în timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii”. Nu există nici un fel de precizare faţă de folosirea metodelor ilegale de pescuit cum ar fi plasele monofilament sau folosirea curentului electric.''

Stiu si eu despre aceasta neghiobie, in aproprierea institutului respectiv este un canal unde sa pescuieste la curent si la vintil, anul trecut mergeam des acolo, pt ca prindeam dar acum l-au zapacit, numai trage decat albitura!!! De cate ori am vazut plase pazite de politie!!!Suntem in Romania, fiecare trage pe turta lui, sa o duca cat mai bine, din an in an se braconeaza din ce in ce mai tare, in ritmul asta o sa ramanem fara peste, si vom duce dorul pana si carasilor cat palma, de peste mare nici sa nu mai vorbim!!!


_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 14 ani
   
Preston
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2750

Drignei a scris:

Stiti de ce se "inghesuie" atata lume pe topicul asta? Ia sa fi deschis un topic de scandal "de la mama lui" sa vedeti atunci pareri pro si contra! Care de care mai cunoscator si mai in tema....cu conditia sa nu puna nimeni umarul la treaba! Eu va zic: astia suntem!

In mod normal, intr-o comunitate unita, topicul asta sau un topic de genul asta ar fi trebuit sa explodeze! Pescarii romani nu sunt decat o particularizare (si poate cea mai reprezentativa, avand in vedere din cate clase sociale provin) a poporului roman, constituiti intr-un grup amorf, fara un tel comun, dezorientati, lipsiti de incredere, lipsiti de educatia necesara pentru a intelege ca medalia pe care scrie "drepturi" are si un revers...pe care scrie "indatoriri"...

Iti dau suta la suta dreptate...asa este-repet:AI DREPTATE.Cand intalnesc dreptatea imi scot palaria in fatza oricui.Am si io o parere despre ce se intampla pe unele ape dar sunt departe asa ca va las pe voi sa va exprimati opiniile sunteti mai aproape de fenomenul braconajului atat de discutat pe forumuri.    


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

Fishbones a scris:

oamenilor de rand ce se confrunta cu probleme mult mai grave, de supravietuire.


Claudiu pune degetul pe rana ! Orice am dori sa facem , suntem in cel mai prost moment posibil . Exista riscul sa devenim ipocriti cu doleantele noastre cand este atata durere in tara asta , in toate domeniile si oriunde iti arunci privirea .


pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
Azazel, Rebel, Pictore, Didele, Gioni, Claudiu, Ionutz... cei care ati postat pana acum aici: VA MULTUMESC! Ati scris, deci problema va macina....Si poate ii macina si pe cei care au contribuit la "vizualizari"...poate! Ce vreau sa va mai zic: Atata timp cat noi nu ne ajutam, pe noi insine sau pe altii ca noi, nu ne ajuta nimeni!
Asa e Didele, lumea se schimba si noua ne place sa traim in trecut, sa simtim placerile trecutului si sa le separam de realitate voit...
Asa e, Claudiu, toti ne confruntam cu probleme de supravietuire, de la Adam si Eva incoace...
Rebel, in momentul asta singura "asociatie" care ar avea de spus ceva si ar putea sa schimbe ceva ar trebui sa se numeasca "Asociatia pescarilor care au uitat ca traiesc in Romania " (nu stiu prescurtarea)...
Concluzie: 'traiti!...trage?
 


pus acum 14 ani
   
Fishbones
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1651

Drignei a scris:


Asa e, Claudiu, toti ne confruntam cu probleme de supravietuire, de la Adam si Eva incoace

Eh, nu chiar toti.


pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056

Fishbones a scris:


Drignei a scris:


Asa e, Claudiu, toti ne confruntam cu probleme de supravietuire, de la Adam si Eva incoace

Eh, nu chiar toti.

Nu, chiar toti...dar nu asta conteaza...conteaza daca vrem sa facem ceva sau ne place sa ne gadim: "ba, ce bine ar fi sa facem ceva!"


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Nu trage dom Semaca ...... sunt eu Lascarica .....
in nemernicia mea , ca un caine turbat , am avut curajul sa vorbesc despre un subiect tabu : Braconajul

Recunosc si regret fapta,  imi asum consecintele si promit sa nu se mai intample .
Rog circumstante atenuante ... am uitat in ce tara traim .


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
Fishbones
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1651
Atunci, hai sa ne gandim: "ba, ce bine ar fi sa facem ceva"

pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056

rebel a scris:

in nemernicia mea , ca un caine turbat

Nu se pune, si asta e tot citat dintr-un film romanesc....


pus acum 14 ani
   
Fishbones
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1651

rebel a scris:

Nu trage dom Semaca ...... sunt eu Lascarica .....
in nemernicia mea , ca un caine turbat , am avut curajul sa vorbesc despre un subiect tabu : Braconajul

Recunosc si regret fapta,  imi asum consecintele si promit sa nu se mai intample .
Rog circumstante atenuante ... am uitat in ce tara traim .


Probabil ai vazut prea multe filme regizate de Sergiu Nicolaescu
De unde ai dedus, amice, ca ar fi vorba despre vreun subiect tabu? Ne-am spus si noi parerile, sper ca n-am deranjat prea mult. Este un forum, deci putem sa nu fim neaparat de acord unii cu altii


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

Drignei a scris:

'traiti!...trage?
 


Traim ! El .... trage sa moara !

  Cosmine , sunt convins ca , in afara de noi , participantii la topicul asta , mai sunt oameni carora le pasa de ceea ce se intampla . Problema este ca s-a generalizat ideea ca nimic nu se mai poate schimba in tara asta . Avem spiritele obosite . Coplesite si tradate .

  Poporul asta a crezut in miracole acum 20 de ani . Si de atunci incoace tot intr-o deziluzie am tinut-o , lucru care , asa cum spuneam a dus la o asemenea mentalitate , mentalitatea omului obosit si sictirit . Am ajuns nu doar sa rostim , ci sa si credem in fraza : ,, Hai s-o vad si p-asta ! " . Face parte tot din mostenirea comunista de care vorbea Brucan .

  Revin la ceea ce spunea Claudiu , si bine a facut ca ne-a atras atentia , la faptul ca din ultimii 20 de ani traversam cea mai incerta si incetosata perioada . Perioada cu un viitor ce se anunta  fi extrem de sumbru . Recunosc ca nici pe mine pescuitul nu ma mai preocupa cum mi-ar place s-o faca , recunosc ca de multe ori vin aici in forum doar de dragul vostru si sa ma destind . Si ma indoiesc ca sunt singurul care gandeste asa.

  Ca sa me realiniez topicului spun ca totusi nu mi-am pierdut sperantele si ca inca mai astept un miracol in bunul mers al pescuitului in Romania . Am iubit si iubesc sa pescuiesc . Daca as ramane fara asta mi-ar fi extrem de greu . Mereu pescuitul m-a linistit , insa acum prefer sa stau linistit din a stii cu certitudine ce ma asteapta maine . De exemplu , azi am fost la peste si , din vreo 5 ore pe malul apei , nu cred ca mi-a fost gandul la pescuit mai mult de 15 min . ..... Avem altele mai grele pe cap .

........................................

  Unde se va ajunge in Romania cu braconajul ? Nu stiu nici eu nici voi . Ramane sa ne rugam sa fie bine , sa ne rugam ca vreodata sa putem canaliza mai multa energie in o asemenea actiune de anvergura ca cea despre care vorbeam , sa ne rugam sa vina Europa peste jigodiile astea si sa-i zdruncine serios , samd .

........................................

  Dragii mei ! Fie sa ne mai arda peste 10 ani de forumul asta , si fie sa continuam discutiile in topicul asta in genul : ,, Ai vazut frate ? Cat am asteptat noi ..... si s-a rezolvat pana la urma ! Doamne ajuta !"

  Numai de bine , va pupa tati !


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

rebel a scris:

..... sunt eu Lascarica .....


  ,, Lascarica " , frate , ..... de multe ori rabdarea face mai buna treaba decat armele scoase si urletele catre dusman .

  Timpul rezolva mai multe decat ne-am dori noi sa credem  . Insa trebuie lasat ..... ,, in banii lui " !


pus acum 14 ani
   
Fishbones
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1651
Pictore, ti-am mai spus: " le zici bine, tati"

pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Pictore !

Daca mai lasam sa treca timpul pe langa noi fara sa facem nimic , ne vom trezi intr-o buna zi .....batrani si absolut penibili


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
Fishbones
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1651
Faceti ceva pentru voi si familiile voastre, daca vreti sa nu treaca timpul degeaba, nu alergati dupa cai verzi pe pereti! (zic si eu)
P.S. Ce sa facem, dom'le? Ce propui, concret?


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Tati , nu intelege din postare mea ca ,, depun armele " . Nu ! Topicul ramane deschis si am sa alimentez permenent discutia asta .

  Atat doar , trebuie sa te obisnuiesti cu nostalgiile si melancoliile mele asa cum eu ma straduiesc sa ma obisnuiesc cu temperamentul si entuziasmul tau . Daca nu reusim sa ne luam unul pe altul cum suntem , si , mai ales , daca nu reusim sa acceptam asa cum suntem , ..... nu facem nimic !

  Oamenii cand incearca impreuna sa faca ceva trebuie sa se ..... completeze unii pe altii ! Daca am fi toti temperamentali si entuziasti, sau daca am fi toti nostalgici  si melancolici.... nu s-ar ajunge la nimic !


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Pictore , eu incerc sa te inteleg asa cum esti  , n-o lua ca o ofensa ...a fost doar o postare rebela , cred ca intelegi
In alta ordine de idei .......vad ca discutia a mai starnit interesul unora , chiar daca au si alte pareri .....
Ce vreau sa spun asta,... ''noi cei din linia intai'' care am luat parte la topic ,chiar nu ne putem intalni sa discutam ''face to face'' sau este o propunere absurda ???


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056

Fishbones a scris:

Faceti ceva pentru voi si familiile voastre, daca vreti sa nu treaca timpul degeaba, nu alergati dupa cai verzi pe pereti! (zic si eu)
P.S. Ce sa facem, dom'le? Ce propui, concret?

Claudiu, pentru el insusi si familia lui face fiecare ceva! Te asigur eu! Toti alergam dupa cai verzi pe pereti pentru ca toti de aici suntem pescari! Ceea ce nu inteleg este atitudinea ta de pana acum... Tu astepti sa pice para malaiatza...Daca tu te-ai resemnat de ce continui sa postezi? Poblemele cu care ne confruntam te distreaza? pe mine, nu! gasesti aici subiect de scandal? eu nu! De ce nu vii tu cu o propunere? Iti e greu sa concepi ceva constructiv? Nu cumva te contrazici cu tine insuti?
..............................

asta e un mic exemplu despre "unitatea" pescarilor romani si despre gasirea de solutii in momente de criza...


pus acum 14 ani
   
Fishbones
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1651
Cosmin, eu nu vin cu nicio propunere, pentru ca m-am resemnat. Daca tot va fierbe sangele in vene, veniti voi cu propuneri. Eu mi-am spus doar opinia vis-a-vis de subiect. Apropo's, eu nu astept sa-mi pice nimic si nici nu cer ceva, cuiva. Unde scrie ca resemnatii n-au dreptul la a mai posta? Ti s-a parut ca ma scandalizez p'aici? sper ca nu. Concepe tu ceva constructiv, nu-mi cere mie lucrul asta, ca pe mine nu ma intereseaza sa latru la luna in speranta ca ma si aude
Nu ma contrazic cu mine insumi, ci, cu tine si cei ca tine, care nu prea stiu sa respecte si parerile contra.


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Hei !

   Facem noi ce facem , si nu ne dezicem de de spiritul combatant ( si asta mostenit ) pe care-l canalizam unii spre altii . Hai sa ne ascultam bine unii pe altii , sa ne respectam opiniile , sa reusim sa ne intelegem .

   Ne-om intalni si-om vorbi mai multe . Pana atunci , insa , o facem aici . Dar nu trebuie sa iscam un conflict din asta .

   Va pupa tati !


pus acum 14 ani
   
@didelpro
MEMBRU DE ONOARE

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 875
Fratilor,ascultati "un om batrin,dar cu inima tinara"!Aici "vorbim discutii"...si atit.Ideiile in general aduc ceva constructiv...totul este legat de "legislatie"..ATIT..astea cu filme,comando alea,alea nu sunt pentru cei ce "jefuiesc"........si el(pestele),prin instinctul de conservare nu va muri indiferent ..ce si cum...ne intilnim si... ce vreti voi(si eu)sunt greu de pus in practica,la ora actuala imposibil...in concluzie sa nu ne mai certam(chiar constructiv)...si sa speram in mai bine!Poate va veni un moment cind vom fi ascultati!!!??...cele bune

_______________________________________
Sa ,, aiva ,, ochiu cat maslina !

pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Domnilor
Aici nu ne certam, facem doar un schimb de opinii .
Ca unii sunt mai carcotasi si inteleg numai ce vor din topic , asta este alta "mancare de peste".....dar , una peste alta, pana la urma am reusit sa starnim interesul asupra subiectului .
Interesant ar fii daca din toata polemica de aici,  am putea  reusim sa concretizam ceva ....

Hai lasati "vrajeala'' si treceti la treaba .....     


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
florinmacri
Membru de baza

Din: Brasov
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 91
Este multa treaba de facut in aceasta directie, dar nu cred ca va asculta cineva, in aceste momente, doleantele noastre. Nu vedeti ce-si scot ochii precum chiorii prin parlament?
O idee ar fi sa ne strangem la un sfat al pescarilor, eventual crearea unei asociatii, cu reprezentanti din toate judetele, de pus pe hartie toate problemele iar mai apoi 2-3 dintre noi ce au logoreea bine dezvoltata sa mearga la Ministerul Agriculturii si de dezbatut problemele concret . Mie teama insa ca problema noastra va fi tratata cu superficialitate pentru ca exista cu siguranta probleme mult mai grave de rezolvat. Tot un coleg de forum zicea de legislatie, e aici cred ca e toata buba. Legea ar trebui schimbata, cu pedepse aspre pana la inchisoare.
In ce priveste Delta , acolo e constituita deja o asociatie de protectie condusa de d-ul guvernator Liviu Mihaiu insa nu cred ca poate face prea multe pentru ca inafara de braconaj, acolo exista interese mult mai adanci pentru care se duc lupte grele intre bogatii acestei minunate tari.
Poate nu e un moment prielnic de pornit o actiune , dupa alegeri, dupa ce mai trece criza, nu stiu exact. Cert este ca trebuie neaparat de facut ceva. O alta problema grea este realizarea acelei consfatuiri a pescarilor.Lumea se da greu de urnit, cand va veni vremea toti vor avea probleme diverse si parca vad ca se strang 4-5 pescari si aceia din Bucuresti, merg la o bere si gata. Eu sincer mi-as dori sa particip la asa ceva.
Poate mai vin si alti colegi cu idei.
Numai bine!


_______________________________________
florinmacri

pus acum 14 ani
   
Mihnea
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1177
Deci din start ai stabilit punctul de intalnire la Bucuresti ), daca s-ar face in alt oras parca vad ca nu ar fi niciunul din Bucuresti, nu?

_______________________________________
Prinzi nu prinzi tot pescuit se numeste

pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
D-le Tench

Ce te face sa crezi ca nu ar participa nimeni din Bucuresti si in alt oras ???

Problema este alta , suntem intr-un fel dezinteresati si prea comozi pentru a stabili o intalnire ....dar usor , usor ...ne dam seama ce trebuie sa actionam intr-un fel, si asta este un fapt imbucurator

Si daca s-ar stabili la Bucuresti  , nu vad cu ce-ar incomoda treaba asta .
Daca esti interesat si vrei sa participi la o astfel de intalnire , nu mai pui problema unde se tine .


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
Mihnea
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1177
Salut Rebel, te rog sa-mi zici fara domnule, tench, Mihnea cum vrei tu, altfel chiar m-ar interesa o intalnire pe tema asta, insa pentru mine personal este mult prea departe o intalnire la Bucuresti pentru ca locuiesc in Timisoara tin sa specific ca nu sunt din Timisoara, altfel o sa vedem ce se mai intampla si daca se tine la Bucuresti (numai sa se tina) poate o sa vin.

_______________________________________
Prinzi nu prinzi tot pescuit se numeste

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

florinmacri a scris:

Este multa treaba de facut in aceasta directieNumai bine!


Florine !

   Perfect echilibrata si la obiect postarea ta . Perfect lucida si oportuna .

      Asa este , ne vom vedea la o bere si poate , in afara de asta , nu facem nimic . Nu inca ! Insa si asta tot inseamna ceva . Va sublinia faptul ca stim sa socializam , sa ne cunoastem , sa ne avem bine unii cu altii .

      Chiar si asa , la inceput cu ,, o berita " , maine mai multi , cate un organizator din fiecare oras/zona a tarii , apoi toate discutiile centralizate si oficializate , ..... facem ceva pana la urma . Doar ca este nevoie de multa rabdare .

       
          Daca vreti totusi sa facem ceva , sa-i ridiculizam pe impotentii astia ce ne conduc , hai sa demaram , de exemplu , presiuni la adresa lor pentru eliberarea permiselor de pescuit pe 2010 inca din anul asta . Eu , de exemplu , sunt atat de smintit si vreau sa pescuiesc .... LEGAL .... pe data de 1 01 2010 . Ma vor putea sprijini organizatiile raspunzatoare ? Sau voi fi nevoit iarasi sa pescuiesc ..... ILEGAL ???


pus acum 14 ani
   
florinmacri
Membru de baza

Din: Brasov
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 91
tench, m-am gandit la Bucuresti pentru ca acolo sunt toate ministerele si absolut toate institutiile abilitate. Cum se zice ca de la Bucuresti se da ora exacta. Din partea mea , imi convine si in centrul tarii 

_______________________________________
florinmacri

pus acum 14 ani
   
Mihnea
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1177
Salut, este foarte adevarat ce spui, insa eu zic ca oricum nu o sa mergem la insitutii in grup ci doar ceva reprezentanti.

_______________________________________
Prinzi nu prinzi tot pescuit se numeste

pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Pictore !
Eu unul iti sustin initiativa cu permisele, dar totul se lega de intalnirea dintre noi , ca doar nu le facem numai pentru cei din Bucuresti
In cazul asta ce facem ?

Baietii sunt chiar interesati de idee, si cred ca sunt si foarte seriosi  , nu ne miscam si noi mai cu" talent "?

Hai ca ne-am saturat sa discutam numai in virtual si ne-am tocit buricele la degete de cat am scris pe forum ,

Mihnea , Florin si restul din alte orase , ne bucura faptul ca sunteti alaturi de cei care sustit acest demers , si impreuna cu voi si ideile voastre sa ajungem la un rezultat .
Daca stabilim intalnire in Bucuresti , pentru cei din tara , o sa stabilim o data in functie de cand aveti timp si puteti veni, daca doriti

Modificat de rebel (acum 14 ani)


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
marupescaru
Membru

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5
sunt de acord,dar o ia cineva in seama

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la