FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login
POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: Kalifa pe Simpatie
 | Femeie 24 ani Ialomita cauta Barbat 24 - 65 ani |
|
Radu90
Veteran
 Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 256
|
|
Fiecare reteta e bine venita,rog pe toti sa puna aici ce folosesc.
_______________________________________ 2 pescari pe balta, unu catre celalalt: Azi nu am facut nimic ! Celalt : Nu-i nimic, maine o sa facem de 2 ori mai mult !
|
|
pus acum 15 ani |
|
Radu90
Veteran
 Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 256
|
|
Incep eu daca tot am facut topicu : cel mai bun rezultat l-am avut la nada top mix river + caramel + arpacas si putini viermi, am amestecat cam juma juma nadele si in mijlocu bulgarelui bagam o mana de arpacas..cat intra asa intrun pumn, am uitat sa zic de pamant, e bine daca aveti sita pt nada...eu nu am , ma descurc cum pot  O alta reteta deosebit de simpla care o folosea vecinu de peste mal : paine , cam o jumate de franzela din aia felii adica vreo 250 grame daca franzela are 500, se inmoaie bine de tot painea, dupa care se stoarce ( eu o fac cu ajutoru minciogului ) acolo o si inmoi si storc, dupa care se lasa putin sa se mai usuce, se poate arunca asa pur si simplu...faci un bulgare strans bine de tot cu ajutoru minciogului, sau o poti amesteca cu orice fel de nada...mentionez aici ca din propria experienta nu trebe sa fie neaparat o nada speciala de scobar, se poate prinde la orice nada numai sa aibe granulatie cat de cat mare: acum depinde de fiecare rau , loc, cu ce aroma e obisnuit pestele, eu acum folosesc o nada de mreana scobar de la Benzar, si nu am avut cine stie ce rezultate. cam atat din ce am folosit si a dat rezultate. A uitasem in caz ca vreti sa faceti cumva ca nada " sa nu se duca la vale" sa ramana cat mai mult pe loc,se poate face cu ajutoru pietrelor, se cauta niste pietre plate,in acest caz nada trebuie amestecata neaparat cu paine sau cu mamaliga...ceva sa stea tare, sa nu se desfaca pe fundu apei, se inveleste practic piatra cu nada...se face un bulgare cat mai mare..se strange cat se poate de bine in acest fel bulgarele daca este facut corespunzator o sa stea pe fundu apei cel putin 2 ore.. Fire intinse !
_______________________________________ 2 pescari pe balta, unu catre celalalt: Azi nu am facut nimic ! Celalt : Nu-i nimic, maine o sa facem de 2 ori mai mult !
|
|
pus acum 15 ani |
|
Radu90
Veteran
 Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 256
|
|
Si o nada simpla de tot si ieftina: Avem nevoie de o paine alba, una neagra (de preferinta feliate pentru ca sunt mai crude) si seminte de canepa, srot, porumb fiert sau in lapte, depinde ce aveti la indemana. Piesa importanta este blenderul prin care o sa trecem cele 2 paini, urmand ca apoi sa amestecam cele 2 parti obtinute ( partea alba cu partea de paine neagra). Nu e nici o suparare daca mai raman bucati de paine netocate complet, pestii le adora. Puteti adauga si atractanti dar eu zic ca painea are un miros puternic si daca mai puneti si seminte mai ales cele de canepa sau niste srot e perfect. Daca painea e cum trebuie nici nu mai trebuie umezita nada. Un "atractant" bun ar fii scortisoara...se poate pune in blender odata cu painea..paine se poate folosi si simpla nu trebe neaparat amestecata cu canepa,srot sau altceva...si se poate folosi doar paine alba..nu trebe si neagra..ce aveti la indemana e bun
_______________________________________ 2 pescari pe balta, unu catre celalalt: Azi nu am facut nimic ! Celalt : Nu-i nimic, maine o sa facem de 2 ori mai mult !
|
|
pus acum 15 ani |
|
Radu90
Veteran
 Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 256
|
|
Nu sare nimeni in ajutor cu o alta reteta de nada ? as mai experimenta si altceva dar nu am de gand sa ma apuc sa incerc la fiecare partida alt tip...si oricum nu mi-as da seama ca s-ar putea sa mance el / sau sa nu mance deloc ) cum am zis orice reteta experimentata care a dat rezultate e foarte bine venita ...
_______________________________________ 2 pescari pe balta, unu catre celalalt: Azi nu am facut nimic ! Celalt : Nu-i nimic, maine o sa facem de 2 ori mai mult !
|
|
pus acum 15 ani |
|
dori
Pe lista neagra
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 995
|
|
Salut!
... m-a "izbit" o intrebare legata de nadirea cu arpacas / grau pe rau, la scobar. Cum se procedeaza momirea cu el, in cazul ca nu avem nada? se poate folosi miezul de paine? Am incercat mai demult sa nadesc cu grau fiert, boabe mici, dar nu reuseam cu nici un chip sa arunc departe. La miez de paine, la nadire am luat doar porcusori si o nisiparnita.
|
|
pus acum 15 ani |
|
Radu90
Veteran
 Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 256
|
|
Dori deci sa incep asa , eu le aruncam pur si simplu cu mana, inafara de cele care le bagam in bulgarele de nada...se stie ca este foarte bine sa momesti intens cu ce ai pe carlig...dar ideea la mine era ca nu era necesar sa le arunc mai mult de 5 metri ... eu intram in apa cu cizme din alea mici...nu aveam mal pe locu ala unde sa stau...trebuia sa intru in apa...si aruncam cu mana, daca vrei sa le arunci mai mult, dar oricum nu poti sa le arunci pe toate in acelasi loc ,sunt prastii in magazine de specialitate...cu alea poti sa arunci si 20 metri lejer...daca nu se poate si cu paine ,inmoi bine painea, o usuci si bagi arpacas cat poti de mult dar sa poti sa le colezi...adica painea sa lege arpacasu...si ii dai asa.. Sper ca ti-am fost de folos.
_______________________________________ 2 pescari pe balta, unu catre celalalt: Azi nu am facut nimic ! Celalt : Nu-i nimic, maine o sa facem de 2 ori mai mult !
|
|
pus acum 15 ani |
|
Radu90
Veteran
 Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 256
|
|
Ca mi-am adus aminte ( sper ca mai citeste cineva pe aici) am citit pe un site ca in anotimpu rece se nadeste cu sange inchegat, splina de porc si tot felu de "mirodenii din astea " intrebarea mea este : a incercat cineva? da rezultate sau ?
_______________________________________ 2 pescari pe balta, unu catre celalalt: Azi nu am facut nimic ! Celalt : Nu-i nimic, maine o sa facem de 2 ori mai mult !
|
|
pus acum 15 ani |
|
dori
Pe lista neagra
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 995
|
|
M-am lamurit. Daca incerc aromarea boabelor cu vanilie, rom, lamaie etc. cand trebuie sa amestec: inainte de sau dupa fierbere.. uitasem trebuie fierte boabele, nu? daca da, cat timp? pana crapa bobul? Procurarea sangelui lasa de dorit.. dar, o sa incerc mai spre iarna, o sa dau detalii atunci.
Modificat de dori (acum 15 ani)
|
|
pus acum 15 ani |
|
Radu90
Veteran
 Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 256
|
|
Pai le poti aroma,dar mi se pare degeaba sincer...adica tot timpu am prins cel mai bine la simplu. Da se fierb eu la inceput le fierbeam doar 5 minute...dar din cate am inteles este bine sa le fierbi macar 15 min, depinde de tipu de arpacas, dar ca idee pana se decorticheaza el, adica se albeste...se duce coaja aia de pe el, nu se duce toate dar o mare parte din ea. Cat despre aromat, daca pui aroma cand incepe sa fiarba nu ai facut nimic nu ramane aroma in el, si daca o pui la final tot nu prea ramane, pt ca dupa ce il fierbi il treci prin jet de apa rece , ca sa nu se lege intre ele boabele.. deci ideea ar fi cam asa,dupa ce il fierbi si il treci prin jet, il pui intro galetuta de smantana , in care pui si aroma, cel mai bine ar fi sa ai praf, daca nu pui si lichid, le amesteci bine si le lasi asa sa intre aroma in ele, ar fi bine chiar o seara inainte, le pui acolo si pui capacu pe galeata...incearca vezi ce iese. Ma anunti cum a iesit, daca ai fost multumit. Fire intinse !
_______________________________________ 2 pescari pe balta, unu catre celalalt: Azi nu am facut nimic ! Celalt : Nu-i nimic, maine o sa facem de 2 ori mai mult !
|
|
pus acum 15 ani |
|
hoinar batran
PUF ACTIV
 Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 261
|
|
O nada simpla: pesmet cu faina mălai 000. Se amesteca la locul de pescuit cu un ou si o porție de viermișori......se pescuiește cu viermișor pus câte doi pe cârlig antepate doar în coada ( o pui în palma și vezi în ce direcție merge) garantez ca e o combinație câștigătoare.......Pe apa curgătoare se folosește o undita sensibila cu acțiune de vârf..care se fixează pe mal in suporturi cam la 45 grade contra curentului. De obicei pestele se autoacata pe montura asta .Momitorul se reîncarcă mai des...după cam 30min.Faina de mălai 000 o pori cumpăra (în Cluj se găsește în piețe.)sau poți măcina din faina de mălai cu mas de măcinat cafea.Totodată poți pune în amestec și cus-cus,iar pe cârlig tot cus cus sau câte doi viermișori.
Modificat de hoinar batran (acum 15 ani)
|
|
pus acum 15 ani |
|
hoinar batran
PUF ACTIV
 Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 261
|
|
am uitat ca trebuie jpeg........viermuși ăștia arata ca dracu.....
19.4KB
Modificat de hoinar batran (acum 15 ani)
|
|
pus acum 15 ani |
|
Radu90
Veteran
 Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 256
|
|
Daca nu ma insel domnule hoinar batran metoda din poza se numeste feeder, o folosesc si eu dar incarcam "feederu"( momitoru) cu nada din comert sau cu reteta aia de paine data prin blender..dar faza cu viermii agatati de coada nu o stiam primu meu scobar sarit de 1kg la metoda asta l-am luat, doar ca pe carlig aveam rama groasa, dupa care am luat si la viermi rosii si albi .. dar dupa un timp nu mai vroia deloc asa si doar la pluta la taras , o intrebare despre cus cus , cum se prepara? nu reusesc deloc sa-l fac sa se umfle si sa fie tare sa stea pe carlig , pur si simplu am avut o gramada de incercari si nu iese neam cate min se fierbe? cat se lasa acoperit cu capacu dupa fierbere?
Modificat de Radu90 (acum 15 ani)
_______________________________________ 2 pescari pe balta, unu catre celalalt: Azi nu am facut nimic ! Celalt : Nu-i nimic, maine o sa facem de 2 ori mai mult !
|
|
pus acum 15 ani |
|
hoinar batran
PUF ACTIV
 Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 261
|
|
Da asa-i se numește feeder. Ce am desenat eu e pentru lacuri,deoarece momitorul e un momitor deschis. pe apa curgătoare se folosește un momitor închis la capete care defapt încetinește apa care spală momitorul și retine mai mult momeala....la apa curgătoare înaintașul se lasă mai lung... cam1-1,5 m pentru ca momeala sa evolueze mai liber....Cus-cus-ul o fierbi normal ca orice taitei..nu poți spune cât sa fierbi...trebuie gustat și văzut.... important e ca după fierbere sa-l strecori...apa în care se fierbe sa nu-l arunci e buna la nada în loc de apa.Vezi sa nu faci focul foarte tare.....încet...la foc mic se face perfect....vezi când cumperi cus-cus ....sunt firme și firme ....dacă de la o firma nu-ți iese sa nu mai cumperi de la iei.Poți sa faci tu personal cus-cus...defapt e un fel de taitei de casa ,cu o preducea o faci fără problema....eu cumpăr de la supermarketuri....iese bine..nu am avut probleme.... Chestia cu viermișorul nu e gluma trebuie sa vezi în palma cum și spre unde mere și sa pui cârligul prin coada lui de jos în sus...în apa va trage cârligul după el .....și rama o inpungi la fel o rupi sub gat și prin gat introduci cârligul....oricum le pui pe cârlig au efect dar dacă le pui cum am zis eu vei vedea ca acțiunea lor pe fundul apei e mai naturala....Poți încerca acasă pe chiuveta....o sa fii surprins....
Modificat de hoinar batran (acum 15 ani)
|
|
pus acum 15 ani |
|
Modigliani
Moderator
 Din: Atlantida
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 8751
|
|
hoinar batran a scris:
pe apa curgătoare se folosește un momitor închis la capete care defapt încetinește apa care spală momitorul și retine mai mult momeala........ |
26.7KB
|
|
pus acum 15 ani |
|
Radu90
Veteran
 Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 256
|
|
Modigliani ala vrea sa fie momitor?:O
_______________________________________ 2 pescari pe balta, unu catre celalalt: Azi nu am facut nimic ! Celalt : Nu-i nimic, maine o sa facem de 2 ori mai mult !
|
|
pus acum 15 ani |
|
Modigliani
Moderator
 Din: Atlantida
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 8751
|
|
Da . Intr-un articol mai vechi vorbeam si cum il folosesc .
Este momitor ,, home-made " conceput pentru ape curgatoare . Are gauri putine tocmai in ideea ca sa nu lase in scurt timp intreaga cantitate de nada in apa . Daca pe statatoare nada odata cazuta din momitor ramane in preajma carligului , pe rauri povestea este radical diferita . La ,, emigrarea" mea de la garle la Dunare aveam niste ,, scheme " de nadire in cap , acolo am descoperit ca sunt egale cu zero . Asa si cu tot ce cunosteam ca momitoare . Un tip destept si pescar de Dunare prin excelenta mi-a aratat momitoarela astea facute din oua Kinder . Sunt singurul tip de momitor cu care am facut ,, serviciu " pe Dunare . Vorbesc doar despre propria mea experienta care , fireste , ,, nu face legea " !.
Aici l-am prezentat ca alternativa la momitoarele standard .
|
|
pus acum 15 ani |
|
hoinar batran
PUF ACTIV
 Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 261
|
|
Pe Dunăre cred ca ar merge momitoare închise și lestate de 80-100gr.Nu prea contează sunt sau nu făcute manual,dacă sunt bine făcute.....se fac cu găuri multe...dacă se golește prea repede nu e nici-o problemă....se acoperă din găuri cu banda de izolat .... Momitor lestat sau nu nu prea contează.....amândouă rezolva aceeași problema dar altfel. Eu prefer momitorul lestat pentru ca montura devine mai simpla.....atât.... Cat privește momitorul arătat de Modigliani.....mie-mi place....Momitor Kinder....eu am cu mine totdeauna varianta bambina Kinder....Nu plec la pescuit fără iele...chiar câteodată cred ca sunt mai bune decât senzorii.....defapt poate obișnuinta.....Pe timpul împuscatului chiar trebuia sa fii creativ dacă vroiai sa pescuiești...
Modificat de hoinar batran (acum 15 ani)
|
|
pus acum 15 ani |
|
hoinar batran
PUF ACTIV
 Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 261
|
|
Iata cum arata bambinele Kinder
19.1KB
|
|
pus acum 15 ani |
|
Modigliani
Moderator
 Din: Atlantida
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 8751
|
|
hoinar batran a scris:
dacă se golește prea repede nu e nici-o problemă....se acoperă din găuri cu banda de izolat ....
|
Nope ! Cea mai eficienta modalitate de a acoperi gaurile este painea framantata . Sau pasta de carlig ( o sa vorbesc despre ea ) . Odata cu acoperirea gaurilor se constituie si aceasta la randul ei in nada . Nu exact cea cu care nadim dar destul de eficienta . Decat izolir band ..... mai bine paine sau pasta ! Ce ziceti ???
|
|
pus acum 15 ani |
|
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE
 Din: Galati
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2628
|
|
Desi nu prea imi place pescuitul la bambina inventia asta cu oua Kinder este super... Interesanta discutia despre momitoarele pt Dunare, la mine in zona nu cred ca s-ar merita sa le folosesti din cauza agatatorilor si a curentului destul de puternic, le poti utiliza doar sa stii bine locul...Mai degraba cred ca ar fi bune la Prut sau la Siret, o sa va arat maine cu ce fel de naditoare se pescuieste pe la noi in ape curgatore...oricum ideea momitorului inchis, iar nada iese numai prind gauri este grozava...o sa am timp la anul sa o incerc!
Modificat de Rockyonutz (acum 15 ani)
_______________________________________ ,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''
Ernesto Che Guevara
|
|
pus acum 15 ani |
|
Radu90
Veteran
 Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 256
|
|
Am incercat metoda cu momitor inchis si doar cateva gauri , da intradevar o tine mai mult nada in momitor , dar oricum englezii nu le prea folosesc, cel mai mult sunt folosite urmatoarele pe rau : si tot stilu asta numai ca sunt patrate bine ca ei urmaresc sa momeasca cat mai mult , sunt intro momire permanenta ba chiar mai mult inainte de a se apuca de de pescuitul propriu zis, momesc cam o juma de ora intruna, doar momesc,abea dupa asta se apuca de pescuitu propriu zis, este o metoda risipitoare dar care de multe ori da roade.
_______________________________________ 2 pescari pe balta, unu catre celalalt: Azi nu am facut nimic ! Celalt : Nu-i nimic, maine o sa facem de 2 ori mai mult !
|
|
pus acum 15 ani |
|
Maryus
Pe lista neagra
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 570
|
|
O obiectie mica am si eu ... feederul nu trebuie sa tina nada in el mai mult de 20 de sec. Deoarece trebuie sa formeze un pat de nada ... de aceea inainte de partida de pescuit la feeder se arunca 10 15 feedere incarcate care dupa maxim 20 sec se scot , abea apoi se poate incepe pescuitul ... 
|
|
pus acum 15 ani |
|
Radu90
Veteran
 Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 256
|
|
Da maryus asa este...daca o tii mai mult si daca o presezi prea tare nada ii strici mecanismu, daia este bine sa o presezi doar cat sa ajunga feederu pe fundu apei,in asta consta metoda feeder.
Modificat de Radu90 (acum 15 ani)
_______________________________________ 2 pescari pe balta, unu catre celalalt: Azi nu am facut nimic ! Celalt : Nu-i nimic, maine o sa facem de 2 ori mai mult !
|
|
pus acum 15 ani |
|
Radu90
Veteran
 Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 256
|
|
acum nu stiu daca 10 - 15 feedere , ce e cert din ce am citit eu este ca englezii momesc cam 30 min inainte sa inceapa partida, cate feedere or arunca nush , nu am cronometrat eu deobicei aruncam doar vreo 5-6 feedere, cam putin dar de multe ori sia facut treaba , cand am mancat el...cand nu manca poti sa-i dai cu orice ca tot nimic 
_______________________________________ 2 pescari pe balta, unu catre celalalt: Azi nu am facut nimic ! Celalt : Nu-i nimic, maine o sa facem de 2 ori mai mult !
|
|
pus acum 15 ani |
|
Radu90
Veteran
 Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 256
|
|
Oricum asta este topic despre nada de scobar, ar fi interesant sa deschidem un topic despre pescuitul feeder. Incercam sa fim on-topic cat mai mult posibil.
_______________________________________ 2 pescari pe balta, unu catre celalalt: Azi nu am facut nimic ! Celalt : Nu-i nimic, maine o sa facem de 2 ori mai mult !
|
|
pus acum 15 ani |
|
Radu90
Veteran
 Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 256
|
|
scuze greseala mea este deja un topic, la pescuitul stationar, vorbim acolo mai multe despre feeder 
_______________________________________ 2 pescari pe balta, unu catre celalalt: Azi nu am facut nimic ! Celalt : Nu-i nimic, maine o sa facem de 2 ori mai mult !
|
|
pus acum 15 ani |
|
Modigliani
Moderator
 Din: Atlantida
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 8751
|
|
hoinar batran a scris:
dacă se golește prea repede nu e nici-o problemă....se acoperă din găuri cu banda de izolat ....
|
Si vorbeam despre modalitatea de a acoperi gaurile in plus in cazul in care constatam ca se poate goli repede cosuletul feeder ( sau ,, kinder-ul " ). Iata aici numai una dintre pastele solubile cu care putem obtura gaurile , pasta foarte atractiva la randul ei . Unul dintre importatori/comercianti este Profishing . Pasta respectiva se preteaza , asa cum ilustreaza poza , la imbracarea bilelor ( pentru cei ce obisnuiesc ). Deci , de ce as folosi banda izolatoare in loc de o pasta cu calitati atractive la randul ei ?
33.4KB
|
|
pus acum 15 ani |
|
hoinar batran
PUF ACTIV
 Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 261
|
|
Maryus a scris:
O obiectie mica am si eu ... feederul nu trebuie sa tina nada in el mai mult de 20 de sec. Deoarece trebuie sa formeze un pat de nada ... de aceea inainte de partida de pescuit la feeder se arunca 10 15 feedere incarcate care dupa maxim 20 sec se scot , abea apoi se poate incepe pescuitul ...  |
Feder-ul trebuie sa elibereze nada cât mai încet posibil dar continuu.....dacă vrei sa faci pat de nada n-ai decât sa dai direct ,fără cos de feder..sau eventual cu praștia. Sa făcut coșul feder ca sa elibereze continuu viermișorii sau momeala lângă cârlig
Modificat de hoinar batran (acum 15 ani)
|
|
pus acum 15 ani |
|