FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
ramona23
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 52 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / DISCUTII DIVERSE DESPRE PESCUIT / Cum testam lansetele pentru Dunare ?  
Autor
Mesaj Pagini: 1
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Exista o metoda anume pentru a testa pe uscat lansetele de putere mare folosite la pescuit pe Dunare ?
Mentionez ca sunt interesat in mod deosebit de lansetele de carbon , cu cele de fibra plina m-am lamurit .
Astept opiniile dvs . Va multumesc anticipat


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Parerea mea ?

Cum te-oi fi lamurit tu cu lansetele de fibra plina ? Nu le-as da pe-ale mele nici pe o suta de lansete de carbon .
Ma rog , fiecare cu preferintele lui .


pus acum 14 ani
   
filica ciutac
Vizitator



de obicei cele de "firma "sunt deja testate de producatori--nu-ti ramane decat sa le incarci optim,sa nu folosesti firul textil decat la cele cu inele"sic"si sa te lasi cat poti pe ele!!!!!!uite un test facut de producator!!




pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Mersi pt film Filica !

   Vedem in film ca o lanseta , dupa un anumit coeficient de incovoiere , este mai solicitata in partea dinspre cotor si nu inspre cea de varf . Multi pescari , la achizitionarea unei lansete au tendinta de a-i testa varful ( sau tronsonul de varf ) . Ceea ce nu este tocmai in regula !


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Salutare !
D-le Pictor n-am vrut sa se inteleaga ca lansetele de fibra plina sunt proaste , din contra , eu le consider cele mai bune pt dunare (parera mea ) . Daca pe ele era scris 100- 250 g ,  eu atat am aruncat  cu ele , cred ca daca fortam limita rezistau cu brio .

D-le Filica Ciutac , am vazut testul( un test comercial foarte lent ) , nu vreau sa va suparati dar nu este elocvent , in drill lanseta este supusa si altor forte care nu le-am vazut in testul  postat de dvs . Vorbesc despre despre socurile provocate la intepare  si atunci cand pestele in drill incerca sa evadeze , sau cand intra intre buturugi .
Dar sa revin la subiect , eu m-am referit la un testul de lansare a greutatii , si am sa va dau un exemplu : Am cumparat in primavara 1 lanseta pentru dunare (asa am considerat eu dupa putere 40-150 g- 2.70 m ) vreau sa spun ca la  o greutate de 100 g la prima lansare pe apa s-a retezat de la exact de langa mufa de imbinare , ceea ce m-a facut sa renunt sa mai achizitionez restul de inca 4 . Acum nu stiu daca a fost defect de fabricatie sau pur si simplu n-a rezistat ca era de''firma'' . Din acesta cauza am intrebat daca exista un asemenea test ......


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
Fishbones
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1651
ok

Modificat de Fishbones (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Salut Rebel ! Te saluta ... Pictoru' ! ( s-atat !)

   Ce spui tu ca ai patit cu lanseta rupta am intalnit si eu . Si nu odata . Cu ceva ani in urma un amic al meu a inceput o afacere cu scule de pescuit . Pana sa devina dealerul unor anumite firme producatoare a ,, cochetat " cu o multime de producatori . Acestia ii trimiteau special pentru testare un lot format din lansete ce urmau sa intre in catalogul anului urmator .
    Cu aceste scule ,, from the future " mergeam pe balta si le supra solicitam parametrii . Fireste , nu saream calul . Ne limitam la ceea ce ne asigurasera producatorii ca se poate numi ,, limita " . Am avut o multime de surprize de ambele feluri . Ba proaste , ba bune . In sfarsit , poveste lunga , nu face subiectul topicului .

    In schimb sa revenim la lansete pt Dunare .

    Din tot ceea ce mi-a trecut prin mana , PAREREA MEA , nimic nu se aproprie de lansetele de fibra plina . Fireste , nu s-a discutat ce peste intentionam sa prindem cu ele ! Asta-i dej alt subiect important .
    Imi vine sa dau cu ele de toti copacii in zilele cand prind numai carasi de 500 - 700 g . Ma supra solicita . Insa in momentul in care da Dumnezeu sa am o bestie in scule sunt absolut sigur ca nu-mi va ceda lanseta . Va ceda carligul , firul , chiar mulineta ! Mai punem problema aruncarii la Dunare ? Nu cred ca este cazul ! Niciodata nu a trebuit sa arunc mai mult de 50 m .

    Prezint lansetele astea intr-un topic special ,, Printese si Cenusarese " . Precis l-ai vazut . Spun si aici : Siweida , 2,10 m , doua bucati , actiune 100 - 250 g . Super robuste . Perfecte !


pus acum 14 ani
   
ispasirinel
Membru de baza

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 77
lanseta de dunare trebuie sa nu aduca un plus de tensiune liniei deja tensionate mai mult sau mai putin in functie de curentul dunarii.inchipuieti o lanseta deja umpic inconvoiata de virf in curent.va antrena si plumbul in miscarea (vibratia aia inutila)sa.am 2 lansete de 3,30 de 2,25 lb care in curentul dunarii le-am folosit o singura data si cind le-am vazut vibrind toata ziua inutil de virf ....pa.in schimb le folosesc pe canalul orbu unde curentul exista dar este cam1/3 din cel al dunarii.
deci ptr curent mai tare cu cit este mai rigida (parerea mea) cu atit ai mai multe sanse de a avea trasaturi.din cauza asta lansetele de fibra nau rival la dunare.
deci lanseta se testeaza in curent(opinia mea).

Modificat de ispasirinel (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Salutare d-lor pescari !

Din posturile dvs de mai sus,  am inteles ca ...... nu prea exista alta metoda de testare a lansetei decat pe malul Dunarii , dupa ce ( din pacate pentru unii) ne-am lasat ''convinsi '' de vanzator si am cumparat lanseta din magazin (includ aici si unele din magazinele care se respecta , dar tot produse.de provenienta dubioasa comercializeaza)
Cred ca este un fel de "Loz in plic " - cumperi o lanseta si daca ai noroc sa nu aiba defecte si se incadreza in limitele impuse de producator (unerori acestea sunt sub limitele inscrise pe lanseta) , te poti considera un pescar norocos .
Daca nu ...(n-a fost sa fie... ziua ''norocoasa'') mai incerci si altadata .


D-le Pictor va salut !

Si am cateva intrebari pentru pt dvs, in legatura cu lansetele de Dunare, folosite atat la crap cat si la somn in pescuitul stationar  :

a) 2.10 m - nu este o lanseta prea scurta pentru Dunare ( controlul capturii in drill ) ?

b) Considerati ca exista o lungime ''universal valabila ''pentru Dunare sau trebuie tinut cont in alegerea lungimii lansetei si de raportul inaltime-greutate al pescarului si locul unde pescuieste (pe mal sau din barca , plaja sau zona impadurita langa mal)?

c) Fiecare pescar isi alege lanseta pentru Dunare  in functie de cum ''ii cade mai bine" sau exista si alte criterii (firma producatoare , locul de unde achizitionam lanseta etc ),  ?

   Am pus aceste intrebari cu scopul ca cititorii si membri acestui forum, citind aceste posturi, sa poata edifica  si evita pericolele care ii pandesc la achizitionarea unei lansete pentru Dunare (stiut faptul  , ca o lanseta de Dunare difera mult fata de lansetele obisnuite de balta )si sa nu cumpere o lanseta  inainte sa aiba cateva notiuni deprea ceea ce inseamna pescuitul la Dunare .



Astept opinia si completarile dvs si ale membrilor .

Va multumesc


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
Rebel, imi dau si eu cu parerea:
a) Depinde de specie, marimea capturii, curent, loc, vant (si aici intervine b ))...2,1 m nu este prea scurta pentru mine, atata timp cat pescuiesc aproape de mal, nu dau dupa crap, apa nu este crescuta, nu sunt multe obstacole...Eu unul as putea pescui cu o astfel de lanseta, cu toate ca mi-e mai comod de la 2,4 in sus...si iar intervine b)...
b) nu exista lungime universal valabila in ce ma priveste... daca ai arbusti sau salcii in spate vei lansa mai departe cu un 2,40 sau un 2,70 decat cu un 3,60 sau un 3,90... depinde unde vrei sa ajungi... asta e doar un mic exemplu...si altceva: exista pescari "inalti" care se simt bine cu lansete scurte, exista si "scunzi" care se simt bine cu lansete lungi...
c) ma depaseste...
d) lansetele pentru Dunare au inscriptionat ceva in plus?
e) Fir inins!


pus acum 14 ani
   
ispasirinel
Membru de baza

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 77
diferenta intre lansetele de dunare si cele de balta este ca cele de la dunare nu trebuie sa arunce mult.in rest trebuie sa indeplineasca celelalte conditii de pescuit in curent,agataturi,tavaleala,drill.din barca de exemplu nu iti trebuie o lungime mare,pe cind de pe mal este necesara.asta nu inseamna ca nu poti folosi un 3,60 de crap cu 3,5 lb  la dunare,dar este pacat de ele.
ce tre sa faca lanseta la dunare:distanta nuti trebuie(poti arunca 20 de metri si din mina),sa poti forta pestele sa nu intre in agatatura,sa ai o prezentare buna in curent,sa aiba o mulineta buna linga ea.cele de 3 metri din fibra de sticla de 150-200 grame eu le consider ideale ptr pescuit la dunare la crap(de pe mal).


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

rebel a scris:



a) 2.10 m - nu este o lanseta prea scurta pentru Dunare ( controlul capturii in drill ) ?



Uite de ce dau eu cu 2,10 m .

   1 - A spus si Drignei ca de multe ori avem vegetatie multa in spatele nostru care ne impiedica la o aruncare si un control satisfacator

   2 - Cu acelasi set de scule obisnuiesc sa dau din barca si , deci , cred eu ca este deja clar . Este adevarat ca poate 2,4 sau 2,7 din barca fac serviciu ceva mai bine , insa privind la cele doua stiluri , 2,10 le satisface pe ambele !


pus acum 14 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
1.Salut, 2.10 este cam scurta din punctul meu de vedere deoarece ai multe praguri in fata la Dunare si ai ocazia sa agati, si o lanseta mai lunga te avantazeaza in drilul cu un peste mai mare, deoarce ai un control mult mai bun.
2.O lungime universala ar putea fi intre 2.40-3m si de pe mal si de pe barca.
3.Fiecare pescuieste cu ce-i place!!!
4.Eu raman la filozofia mea:,,Pestele nu se uita pe mal ci doar in apa''!Degeaba ai lansete si mulinete scumpe daca nu ai noroc sa iti traga!Am vazut asta in special la Siret, pescari cu scule de fite si alaturi oamenii saraci-priponarii, (eu nu am nimic cu ei doar ca ii numesc ,,palme-pline'') si asa cu uneltele lor rudimentare prindeau peste, iar ,,bogatii'' admirau betele nemiscate


_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 14 ani
   
Mihnea
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1177
Recunosc ca nici eu nu as da cu 2.10 insa aici este ceva de adaugat.
Am avut norocul sa vad cenuseresele lui Pictoru' si pe bune ca m-a impresionat faptul ca daca le tii in mana si le arcuiesti cat poti de tare nu au nimic, nu stiu daca ma insel dar cred ca 99% din lansetele cu, care faci asa nu rezista.


_______________________________________
Prinzi nu prinzi tot pescuit se numeste

pus acum 14 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
Parerea mea: nu e bine sa fortezi o lanseta indiferent daca este buna sau stift fara motiv, sa o forteze un peste mare in dril nu sa puna pescarul un plumb peste actiunea batului sau cand nimereste o agatatoare sa traga de bat, in loc sa traga de fir, am vazut lansete rupte din prostie pura, eu ex: fir de 0.70, plumb de 100 si lanseta de 2.10 telescopica ce nu dunce mai mult de 50 gr. apoi urmeaza miscarea clasica de cioban si gata batul l-a injumatatit!Ma bucur pt tine Pictore ca ai astfel de lansete, eu nu sunt la fel de norocos, ai mare grija de ele eu am grija de sculele mele mai ceva ca ochii din cap!

_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Salutare d-lor pescari !

Azi mi-am cumparat din Europa 6 lansete de Dunare(pari) , Savage lungime 2.70m ,  100- 250 g fibra plina, greutate in jur de 700 de grame (cam grele , dar le tin  pe suporti  ) si dupa tocmeala de rigoare cu ''galbejitul " le-am scos pe toate la 200 lei .
La prima impresie mi-au parut niste lansete rigide din cauza grosimii materialului si m-am gandit ca poate le pot transforma , o sa vedeti in randurile urmatoare la ce m-am gandit ..

In primul rand am testa o lanseta( m-am gandit sa sunt niste ""bluffuri"si macar sa nu cedeze in timp ce pescuiesc ) ....... cum ?

Am legat  un textil de 0.30 de un bidon de 20 litri plin cu apa  ,firul  l-am tras prin inele si l-am legat de maner . Am tras de ea  sa vad ce-i poate ''pielea'' ( nu era problema daca ceda , ce mai este in ziua de azi 30 de lei ) , a cedat firul textil dar ''parul'' sub nici o forma . In timp ce tot ii cautam defecte , mi-a venit o idee : S-a o subtiez prin polizare dar lungimea sa ramana aceiasi si sa-i schimb inelele . In acest fel incerc sa-i reduc din greutate si poate devine mai senzitiva .
Iau in calcul si posibilitatea ca materialul sa fie mai dur fata de ''Crocodilii'' d-lui Pictor (care sunt niste lansete mai'' maleabile'' inteleg , Savage-ul nu l-am putut arcui  prea mult la grosimea lui ,oricat am incercat) si deci sa ramana tot o lanseta rigida .

Voi ce parere aveti , merita sau nu sa incerc  ?


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Salut !

   1 - Felicitari pt alegere ! Sa le stapanesti sanatos !

   2 - Sub nici o forma nu le poliza ! a ) risti sa nu le poti poliza perfect circular
                                                   a ' ) Chiar daca reusesti la una din ele , sigur nu vei reusi sa le modifici pe toate 6 identic . Si in felul asta te vei intoarce de unde ai plecat : 6 lansete de 6 feluri !!!
                                                   b ) ca sa le poti poliza va trebui sa dai inelele jos
                                                   c ) chiar daca o polizezi mufa isi va pastra diametrul initial si in zona ei iti va descentra lanseta
                                                   d ) Orice i-ai face nu o poti reechilibra ca in fabrica ( chiar chinezeasca fiind )
                                                   e ) S-a vorbit pe forum despre importanta rigiditatii unei lansete de Dunare
                                                   f ) o polizezi si ii vei lua emailul . Se va umple de murdarie
                                                   g ) .........La banii astia , ....... mai ia-ti inca un set de 6 bucati mai flexilbile !!! 

   3 ) inainte de a le face ceva mergi cu ele si testeaza-le cu plumb de 100 - 120 g la care adaugi forta cu care bate Dunarea in ele . Poate le lasi asa cum sunt !

   4 ) Savage ( saracia asta de marca , asa cum e ea ! ) din ce stiu eu , cam .... face lansete bunute . Lasa-le asa !


pus acum 14 ani
   
filica ciutac
Vizitator



eu n-am nici o experienta pe DUNARE desi ami doresc.....din ceea ce scrieti insa despre pari slefuiti nu pot decat sa ma amuz....probabil unii vor zice--"razi ca prostu!"dar totusi rigiditatea o inteleg dar pana la un punct....eu pescuiesc si de pe plaja,de pe stanci,din vapor,din barca ,..de ce se poate scoate peste tot in lume peste de 20-50kg de pe orice rau vreti cu lansete de 4-5 lb adica pana in 150gr si la noi ati trebuie pari de pana la 250gr.?.cum or pescui austriecii pe DUNARE?Am sa caut sa vad daca gasesc un dvd pe you tube sa vi-l recomand tuturor sa-l vedeti ...e vorba de kevin Maddox pescuind la rusi pe raul Volga cu bete de 3lb la crap,nisetru,morun,somn.....EU cred ca "batrana doamna albastra ofera diversitate,surprize,cred ca firul trebuie sa bata la 0.35 sau usor peste,insa la bat permiteti-mi sa fiu sceptic.....am vazut si eu pe PRUT,somni barosani sau cum ar zice DIDEL--punctabili,prinsi la cordelina cu fir de 1 forfac,legata direct de salcii,in gropane dar ......nu-i pescuit sportiv ...cu toate ca de la un braconier din ala am invatat sa-l iau de buza ca "sa-l anesteziez"sau sa-l mangai noaptea pana-l trag in barca....Cred ca fibra de sticla pare mai tapana ,e prin natura ei mai grea a scos mii de tone in decursul anilor ,dar totusi...........eu unul am si acu cateva rusoaice ---cred ca au 20ani ,,au facut treaba de treaba insa acu parca nu mai am aceeasi incredere in ele!

pus acum 14 ani
   
filica ciutac
Vizitator



Mam uitat printre ale mele si am gasit!daca puteti incercati sa luati de pe net:
1..RUSIAN FISHING ADVENTURES--KEVIN MADDOCKS AND BOB BALDOCK
2..BIG CATS ON THE VOLGA DELTA
3.CATFISH -ITALAIN STYLE--KEVIN MADDOCKS and KEITH LAMBERT
4.FRENCH CARPING --ROIAL RIVER SEINE
m-as bucura sa le puteti lua mocca---eu am dat bani grei la timpul lor pe ele.De asemenea ar fi bine ca cineva care bangheste ceva engleza sa va traduca,,,dar daca nu ,uitati-va doar la scule,mulinete,fire si pesti capturati
 


pus acum 14 ani
   
azazel
Veteran

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1576
sunt niste bete extraordinare , sa iti dau un exemplu , noaptea pe dunare era sa raman fara 2 bete imi intrase in fire un copac , vreau sa spun ca un copac cu o greutate de 45 kg l-am adus la mal fara sa rup textilul si de abia  m-am chinuit sa il dau afara cu un prieten dar nu mi-a sarit nici un inel absolut nimic sau sa paraie batul ceva , alt exemplu , mi-a trecut un tembel cu masina peste bat si nu are nici in ziua de azi nimic , l-am sters si e ca nou . in fine bravo , este o alegere extraordinara , sa le stapanesti sanatos

_______________________________________
Domnule, de ce pescuiesti cu mucuri de tigara?
- Ca vreau sa prind un peste afumat!

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Da tati ! Exact ! Cine nu a avut vreodata un copac , un ciot , un sac de iuta sau rafie in fire nu are cum sa inteleaga de ce cautam sa fim echipati cu ,, beldii " .

La Dunare nu drill-ul e totul . Altfel , vorba lui Didel : ,, pune tigarea pe fire " !


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

rebel a scris:

Salutare d-lor pescari !

Azi mi-am cumparat din Europa 6 lansete de Dunare(pari) , Savage lungime 2.70m , 



In alt post te sfatuiam sa nu le modifici . Printre altele , pentru faptul ca le poti lua emailul .

   Pardon , azi am vazut noua prezentare a lansetelor ,, Savage " . Sunt din fibra plina , neemailate , au culoarea bleu/turqoise , ....... arata perfect ! Inelele sunt impecabile , ca de altfel si matisarea acestora pe varga . Cam ca la toate lansetele de fibra plina chinezesti , au si ele o mica problema : inelele cam micute in diametru . Atat ! In rest sunt ..... ,, bazate " !

   Inca o data spun : lasa-le asa !


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Salutare d-lor pescari !

D-le Pictor aveti dreptate , nu merita modificate , am sa le las asa cum sunt .
Am mai consultat si alti pescari care mi-au confirmat ca sunt lansete bune pentru Dunare ( chiar un prieten si-a cumpara si el 6 buc dupa ce le-a vazut ).
Am sa-mi mai cumpar si eu inca 6 dar la 2.40 m (deschid magazin la cate am   ) cele de 3 m imi par prea lungi .

Cat despre inele , nu stiu daca afecteaza in mod evident  pescuitul pe Dunare (daca constat ca sunt probleme le schimb) fiind vorba de lansari pana in 50 m de pe mal .

In schimb nu m-am hotarat in privinta mulinetelor (am 6 buc de la Line Winder  pt Dunare dar sunt niste ''tiribombe'' ) Am vazut mai multe modele dar nu vreau sa arunc banii aiurea .
Vreau sa cumpar numai 6 buc pe care sa le folosesc si la cele de 2.70 m cat si la cele de 2.40 m , dar nu m-am hotarat in privinta modelului , si nu stiu daca merita sa cumpar o mulineta de 200 de lei la o lanseta de 30 lei ..... mai ales ca trebuie sa tina si la tavaleala . 


Astept opiniile si sugestiile dvs .

Modificat de rebel (acum 14 ani)


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
filica ciutac
Vizitator




rebel a scris:

Salutare d-lor pescari !

si nu stiu daca merita sa cumpar o mulineta de 200 de lei la o lanseta de 30 lei ..... mai ales ca trebuie sa tina si la tavaleala . 


Astept opiniile si sugestiile dvs .

ai sa-ti dai singur seama ca,indiferent de ce spune lumea batul si mulineta trebuiesc echilibrate......restul tine de posibilitati!!!apropo ce-ai prefera-----o masina cu caroseria cat de cat buna si motor defect sau una cu caroeria cam dusa  si motorul brici!!!???


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

rebel a scris:

Salutare d-lor pescari !


Cat despre inele , nu stiu daca afecteaza in mod evident  pescuitul pe Dunare (daca constat ca sunt probleme le schimb) fiind vorba de lansari pana in 50 m de pe mal .

.


Am spus si in alta postare : problema inelelor mici in diametru la Dunare este alta . Este vorba de perioadele cand Dunarea curge ,, cu scame " ( cum spunem noi ) . Firele , stand in apa se incarca cu ,, scama " . In momentul in care este nevoie sa mulinam , cu inelele mici in diametru , intampinam probleme . Suntem nevoiti sa-l tragem ca pe pripon .


pus acum 14 ani
   
filica ciutac
Vizitator



VEZI d-le "rebel"ce ti-a zis pictorul iarasi???eu repet n-am expeienta pe dunare,am pescuit insa prutul,siretul,somesul,bistrita ,moldova,demult prin delta de 2 ori,...din cate vad eu asta intareste ideea ca mulineta trebuie sa fie ata,pentru ca din cauza batului scurt,a cioatelor si a pungilor,copacilor si a scamelor ajungi in situatia sa"tragi la troliu"---daca troliul scapa ---ala esti  

pus acum 14 ani
   
azazel
Veteran

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1576
tot ce pot sa iti spun in privinta mulinetelor este ca folosesc marca rainbow cu 10 rulmenti , tambur de capacitate mare , pretul a fost relativ mic , le-am luat din niro cu 65 de lei si sunt super multumit de ele , au frana fata si baitrunner pe spate plus frana , asa ca isi fac treaba excelent pe dunare , am pus un fir de 35 si pe tamburii de rezerva am textil de 0.22 , astia ai folosesc numai din barca .

_______________________________________
Domnule, de ce pescuiesti cu mucuri de tigara?
- Ca vreau sa prind un peste afumat!

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

rebel a scris:

Exista o metoda anume pentru a testa pe uscat lansetele de putere mare folosite la pescuit pe Dunare ?


   In drill tati , ..... in drill !

   Doar acolo spun ele ..... tot ! Ieri , Cenusareasa mea , in sarcina , tocmai mi-a spus ,, un secret " despre ce si cat poate duce . Orice i-as fi facut pe mal nu m-as fi putut apropia cu testarea de situatia reala . PUNCT !


pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Pictore !

Daca n-a cedat fibra ........este bine (si la vara cald) .
Cine te-a pus sa dai dupa monstrii ?? 
Daca a reusit sa-ti "beleasca " mufa la lanseta cu siguranta a fost mult mai mare decat l-ai simtit tu in drill , stiut  faptul ca in apa orice obiect isi injumatateste greutatea , si banuiesc ca nu ceda asa usor daca nu avea un defect din fabricatie .....
Ii schimbi mufa , si o mai poti folosi multa vreme ,
Eu unul, iti doresc in drill, numai monstri ca asta care ti-a stricat lanseta .


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
Mai zilele trecute un coleg si-a luat o chinezarie...telescopica, inele de 2 lei(maxim), cica de crap, 3 lbs, 3,5 m(atata le-o fi iesit dupa asamblare)   , conicitatea tronsoanelor pe imbinare total diferita(suficient cat sa scartaie din toate incheieturile).........DAR! M-am "jucat" un pic cu ea...tractezi vapoare! defapt el cam de-astea prinde, ma mai cheama sa-mi arate cate-un somn sau cate-un amur sarit de 20, prins cu chinezarii de-astea de 25 de lei  Cand i-am desfacut "capacul" din "c..." sa ma uit la "uniformitatea" grosimii, asta radea pe sub mustata (ca poarta)...

pus acum 14 ani
   
filica ciutac
Vizitator



Salut!mie ami pare rau ca nu am fotografiat asta vara arsenalul de acasa!!am doua rusoaice galbene si un bat maroniu cu maner de cauciuc adus cica de prin Cehia,cu varf de fibra plina,mai am 4 chinazerii luate de la polonii bisnitari care umpleau prin 90 Suceava ....toate-s tari si tepene si au luat peste!!!ca sa nu mai spun ca toamna dupa ce lumea recolta porumbul si stuful devenea rosiatic ,dupa prima bruma mai teapana cand lumea culegea strugurii,mergeam cu ele si plantam la stiuca la buza stufului cu pestisor viu--de obicei carasel cu toate ca albitura e mai buna dar asta rezista mai mult intepat in spate..sa vedeti distractie cand se mai dadea cate unul mai zglobiu pe dupa stuf...Nu de putine ori scoteam stuful si-l aduceam la mal cu ele!!!insa cand am prins in mana 3 Daiwa samurai,am uitat de betele mele vechi!lsunt intr-adevar cam lungi dar nu ma tem cu ele sub varf cand aduc pestele la mincioc---ceea ce nu pot spune de chuburi sau de celelalte care-s vedete!!!

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

filica ciutac a scris:

de ce se poate scoate peste tot in lume peste de 20-50kg de pe orice rau vreti cu lansete de 4-5 lb adica pana in 150gr si la noi ati trebuie pari de pana la 250gr.?.cum or pescui austriecii pe DUNARE?cred ca firul trebuie sa bata la 0.35 sau usor peste,insa la bat permiteti-mi sa fiu sceptic


E simplu ! Pe langa drill-ul la care va fi supusa lanseta , montura are de stat mult timp in locul in care ai aruncat-o . Uneori , dimineata , cu tot cu plumbii de 100 - 125 g , gasesc firele paralele cu malul . Oricum , intotdeauna , la Dunare se arunca amonte intr-un unghi de 45 - 60 grade , in functie de viteza pe care o are apa si in functie de adancimea la care dai , si nu-ti ramane decat sa speri ca montura sa se aseze in locul in care , de fapt , iti doresti . De cele mai multe ori aruncarea se repeta cu toate ca este bine sa eviti lucrul asta , din motive lesne de inteles . Plumbul este bine sa fie cat mai greu , sa se poata scufunda imediat . Vei fi surprins sa afli ca la undita , pe Dunare , dam cu plumbi de pana la .... 75 - 80 grame !!! Si fireste , fara pluta . Poate doar o chestie mare , improvizata , care sa stea pe apa ( am dat si cu PET de 125 ml ) . Dar in general se urmareste varful . Ca sa poti da la undita in conditiile astea , ai nevoie de o varga rigida si solida .

  Acum , daca facem suma fortelor ce solicita varga in drill ( plumb , curent puternic si peste ) descoperim ca ... fibra de sticla plina e ,, mama lor " !

............................................................

  Cu firele e alta poveste . Eu dau ceva mai fin , cu fire de 0,38 - 0,50 . Didel insa , te ia inima daca vezi ce are pe tamburi , chiar te intrebi daca firul va ramane spiralat sau va reusii Dunarea sa i-l indrepte !
  De cele mai multe ori firul se frange pe buza unui prag . Iar de cele mai multe ori pragul este plin de scoicute Zebra sau alte chestii taioase . Cu cat e mai gros , cu atat este mai putin vulnerabil . Chiar zgariat putin , presupunem asta , face fata unui drill mai serios .Oricum , dupa fiecare partida ( in conditii de prag/zebra/etc ) eu scurtez firele cu 5 - 6 m pentru a nu avea vreo surpriza neplacuta data viitoare.
  Inca un aspect care te trimite catre firele groase este ... ,, scama " din apa . Nu sunt sigur ca asa se numeste peste tot , insa asa o numim noi . Este vorba despre fulgi de plop sau alte asemenea vegetatii care se infasoara pe fir intr-un fel incredibil ( daca ar fi apa statatoare nu s-ar intampla asa ) . Chiar recuperand montura fara nici o captura , ci doar firul cu ,, balastul " respectiv si plumbul , se simte evident efortul pe care acesta il are de suportat ( implicit si varga + mulineta )


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Ca sa fiu mai bine inteles :

  Una dintre cele mai usoare aruncari la Dunare este .. din barca . Practic aia nici nu mai este aruncare , ci pur si simplu , uneori , asezi plumbul pe suprafata apei si dai drumul la fir . Chiar si cu plumb de 100 g , la o adancime de 5 - 6 m , montura se va indeparta de barca chiar si pana la 10 m . In cel mai rau caz , daca vizezi o zona ceva mai indepartata de barca , ajunge sa balansezi usor plumbul , apoi sa-l arunci .
  Asta presupune : barca legata de vre-un bustean , cu varful catre acesta , spatele barcii ( motorul ) se va aseza singur catre aval , iar firele vor fi lasate in apa exact pe langa motor . Se poate da si de pe lateral insa in curent slab si la apa mica . Cine spune ca pe Dunarea mare arunca lateral ... si face serviciu , ... sa ma ia sa vad eu asta , si-l cinstesc !
  Lasarea in apa a firelor exact pe langa motor nu face decat sa complice un eventual drill . Oricum cizma motorului este bine sa fie ridicata din apa pe durata partidei .

....................

Mai Didele ! Vino mancati-as si zi si tu ! N-ai stat in fotoliu toata viata ta , cat ai stat in barca !


pus acum 14 ani
   
@didelpro
MEMBRU DE ONOARE

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 875
...salut,asa este,insa si de pe mal am pescuit!Tu sti c am ce scule am.....insa m am obisnuit cu "tele",lungi de 3 m.Acum fiecare pescar sa obisnuit cu"ceva"...batul,trebuie ca si tot "ansamblul",sa fie "tapan"(si dupa posibilitati),de calitate.Am mai scris undeva de "ansamblul"meu!,insa calitatea"firului"este "number one".Eu am platil marin de 60;70
(si 50,dar citi mi au scapat,am renumtat)!In proportie de 90%,pescuiesc cu frina strinsa,pe cit posibil,tinind contactul cu el 100-100.
Stiti ce inseamna sa "ti"de unul de 10 kg,cind apa curge cu 2-5 m/s...?va spun eu!este ca 2 fiole de adrenalina "soc"!
Am incercat si cu plumb pierdut,cu textil..alea,alea..si am ramas adeptul...ac...opritor din
leucoplast (sau plumb),plumb intre 50..200g(in functie de curent),si atit!
Si mai este ceva...fff important...schimb des locul(chiar si de pe mal),asta este unul dintre "secrete"daca pot spune asa!
Si ca sa revin la "topic"...parerea mea"care nu se pune"...fiecare lanseta este buyna pe dunare!,pina la un moment....apoi...nu o mai cumperi!
ps miine sunt la camadinu cu "trupa"!(aproape completa)!...cele bune!
ps1 lansetele de dunare se testeaza pe EA!


_______________________________________
Sa ,, aiva ,, ochiu cat maslina !

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la