FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Briji
Femeie
24 ani
Bihor
cauta Barbat
24 - 48 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / DISCUTII DIVERSE DESPRE PESCUIT / directia pescuitului in Romania  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
Redeschid aici unul din topicurile "disparute" la care am asteptat raspunsuri, timp de aproape un an...Pe scurt: incotro se indreapta pescuitul sportiv la noi?

pus acum 14 ani
   
Maryus
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 570
Aici dupa parerea mea depinde foarte mult de mentalitatea pescarului ... Daca o sa continuam cu bomba sau daca ne limitam la 2 carlige pe lanseta asa cum scrie acolo pe permisul de pescuit ... daca in loc de 10 undite insirate pe tot malul vom folosii doar 1 , 2 ,3 , 4 / pescar ... sau mai depinde cantitatea sau dimeniuneaq pestilor care o luam acasa ...

Repet parerea mea   


pus acum 14 ani
   
Mihnea
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1177
Sincer Cosmin eu sunt sceptic la directia pescuitului in Romania si de ce spun asta o spun numai urmare a observatiilor facute pe malul apei, cel mai descurajator lucru este gandirea pescarilor Romani care majoritatea ar lua tot acasa si ar omori tot ce ar prinde la mana.
Nu avem educatie pe tema asta, doar cei care vor sa se educe mai citesc un articol mai vad o emisiune mai inteleg cate ceva in rest cei care ignora astea raman aceiasi greblasi si plasari si nesatului.


_______________________________________
Prinzi nu prinzi tot pescuit se numeste

pus acum 14 ani
   
Fishbones
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1651
Cat mai multe baltoace private...si cam atat.

pus acum 14 ani
   
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Salutare domnilor  pescari !

Cu permisiunea dvs am sa fac cateva remarci referitor la acest topic . Aceasta pentru ca inca de la inceput nu s-a mentionat asupra carei categorii de pescuit discutam .
Va rog sa nu mi-o luati in nume de rau , nu vreau sa jignesc pe nimeni , dar vreau sa fac o distinctie clara , termenul de pescuit sportiv fiind mult prea general .

In primul rand -pescuitul sportiv - se imparte in doua mari categorii :

a)  Pescuitul sportiv de competitie - pescuit adresat profesionistilor , membri ai unor cluburi sau asociatii de pescuit sportiv . a carui scop este castigarea de competitii sau concursuri de pescuit, intern si international.
Acesta ar implica o discutie mult mai laborioasa , cunostinte temeinice si
o vasta pregatire competitionala ( plus cheltuiala de rigoare , ma refer la scule si cazarmament , acestea nefiind de multe ori accesibile pescarului amator ) .
In marea lor majoritate pescarii de competitie sunt sponsorizati , ceea ce nu se prea intampla la pescuitul amator . Banuiesc ca nu pescuitul sportiv competitional  este obiectul discutiei din acest topic ( daca gresesc , rog sa ma corectati )

b) Pescuitul recreativ-sportiv ( eu am sa-l numesc pescuit sportiv amator ) cel care se practica in apele publice sau private (nu vreau sa aduc in discutie  cele private )  pe baza unui permis sau a unei taxe  .
Banuiesc ca la acest tip de pescuit sportiv se refera acest topic .

Si daca este asa ..... discutia urmeaza sa o purtam in jurul pescuitului sportiv amator. 
Aici sunt multe de spus ........ in primul rand directia , mai precis viitorul pescuitului sportiv amator nu se intrevede deloc roza ....chiar tulbure .

Am citit si posturile din acest topic si toate fac referire la mentalitatea pescaruluii , pot spune ca in mare au dreptate .... dar nu trebuie facuta o confuzie
Pentru ca se face o asociere intre pescarul sportiv amator de bun simt  si imbuibatul nesimtit care merge la pescuit doar ca sa-si umple sacii de peste , cel care extermina practic populatia piscicola dini toate locurile pe unde ajunge sa pescuiasca . N-am nimic impotriva saracilor lihniti de foame care pescuiesc in limita bunului simt , pentru as intretine familia . Nu-i putem lasa sa moara de foame si nici 2-3 kg de peste pe care-i prind nu inseamana disparitia populatiei piscicole din Romania
Cum vad eu pescarul sportiv amator ?.............ca pe o persoana care practica pescuitul civilizat din placere si pasiune , care iubeste si are grije de natura ,
si nu "uita" sa lase in urma sa pe malul apelor, resturile "civilizatiei si educatiei " sale .
Cel care nu deranjeaza si nu polueaza fonic cu  "muzica culta '' pe cei din jurul sau , cel care pastreaza cativa pesti decenti dupa fiecare partida ,cel care intelege ca pescuitul nu inseamna sa-si umple pana la refuz porbagajul si nici nu este un mod de-a mai obtine niste venituri din comercializarea capturilor (din pacate nu sunt putini fomisti si imbuibati pe malul apelor )
Pescarul sportiv amator este cel care priveste pescuitul ca pe o evadare din stresul cotidian ,o relaxare , o iesire in mijlocul naturii .

Revin la topic , incotro se indreapta pescuitul sportiv amator ? ....... Speram catre o normalitate pe care o asteptam de 20 de ani .
Din pacate doar speram .... S-a spart monopolul AJVPS , nu mai exista obligativitatea asocierii,o taxa modica ( 30 lei anul acesta)
pentru permisul de pescuit in apele publice , s-a desfintat taxa pentru PG a ramas doar obligativitatea vizei , trebuie totusi sa recunoastem
sa recunostem ca s-a facut cativa pasi (anemici ce-i drept, dar s-au facut ) catre normalitate .
Din pacate nu stiu cat va mai dura si acesta "normalitate" ,si de ce spun asta ?
Pentru ca dupa ultimele informatii aparute in presa, se incerca si se fac mari presiuni asupra ANPA si MAPDR pentru reconcesionarea apelor publice
a unor portiuni din Dunare si Delta catre diverse grupuri de interese . Un rol important in acest demers il are AJVPS care a pierdut teren in defavoarea sa
multe dintre apele care le-au avut in administrare au trecut la ANPA . De aici ... prin numeroase procese si contestatii in instanta , s-a reusit
blocare unor ordine si decizii ANPA referitoare la pescuitul sportiv si intarzierea emiterii permiselor de pescuit anul acesta .
Daca AJVPS si alte grupuri de interese ajung sa-si atinga scopul propus , pare ca viitorul pescuitului sportiv este la cheremul si buzunarul unor imbuibati si tupeisti.(eu unul nu doresca asa ceva).
Nu doresc sa fiu la cheremul nimanui si nici sa platesc  taxe peste taxe pentru a putea pescui  .
Nu inteleg  de ce nu putem cumpara permisul de pescuit de la toate benzinariile si chioscurile de ziare , de la toate magazinele cu articole de pescuit ??? 
Consider ca in luarea unor decizii importante asupra pescuitului sportiv amator,consider ca trebuie sa fim consultati si noi
pescari  sportivi platitori de taxe catre stat, care nu vrem sa ne asociem  si vrem doar sa pescuim intr-un mod civilizat .
Anul acesta taxa de pescuit este una modica si unica (sa vedem anul viitor ), dar totusi este o taxa ,pe care noi pescari amatori o platim in schimbul deptului de-a putea pescui civilizat in apele publice naturalre ale Romaniei  ,  in consecinta nu dorim concesionarea acestor ape sau portiuni din ele catre divere asociatii si grupuri de interese .
Chiar sa nu existe nimeni in acesta tara care sa apere drepturile unor pescari sportivi amatori si platitori de taxe  ???
Stam pe diferite forumuri doar sa citim si sa ne lamentam , sa ne ascundem in spatele monitorului , neavand curajul sa iesim din anonimat ca sa ne cerem drepturile . daca nu o facem noi cei interesat cine sa o faca in locul nostru ?
Si atunci sa nu va intrebati domnilor , daca intr-o buna zi pescuitul sportiv amator v-a deveni o amintire iar sculele de pescuit , obiecte de muzeu ........
Sunt de acord sa existe un singur administrator si o singura taxa valabila pe toate apele publice naturale din tara si sa se elimine birocratia si nesimtirea  .....
Anul acesta am batut la km pana in Buftea de m-am saturat , am aflata ca intre timp si-au schimbat sediul ,in Bucuresti ...am scapat de km dar a ramas  birocratia . Pentru dobandirea permisului de pescuit trebuie sa faci doua drumuri , unul la Trezorerie sa-ti achiti taxa si altul la ANPA pentru eliberarea permisului , km pe care trebuie sa-i suportamdin buzunarele noastre .
In alta ordine de idei , cei care pescuiesc la Dunare in zona de frontiere se lovesc de alta forma de birocratie , pana acum eliberare vizei dura doua saptamani si costa 50 ron , intre timp s-a renuntat la taxa dar a ramas obligativitatea
vizei , alte drumuri , alti bani ..... cine suporta cheltuielile ?.... Noi pescarii sportivi .

Si atunci in ce directie mege pescuitul sportiv domnilor ?

Ar mai fi multe de spus si dezbatut  in legatura cu subiectul acesta, astept si opiniile voastre


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
Parerea mea este ca un pescar cum suntem noi amatori, nu facem gaura in balta daca dam cu 1-4 bete, problema este stoparea pescuitului la plasa monofilament, si la curent care rad tot din apa, asta este problema principala.Ca se mai intampla ca un pescar mai amarat sau mai nestiutor sa retina cativa pesti sub dimensiune nu este chiar atat de grav in opinia mea, dar cand vine unu cu plasele si sunt patit-la Dunare am patit sa vina cu trandavauiul( o plasa cu greutati pe fund ce se tarasc) si mi-au agatat toate monturile, si apoi s-a apucat tata sa-i ,,laude'' eu in gandul meu faceam la fel, pana cand au plecat ,,bucurosi'' de ,,urarile'' din partea noastra si a altor pescari. Sau te duci la balta ajungi pe intuneric, lansezi  nimeresti intr-o plasa nesemnalizata( de obicei se pun 1-2 bidoane) ai agatat si bye-bye montura!Au mai fost cazuri-anul trecut cand se prindeau cu sacul la Dunare carasei mai mici ca palma, sub limita legala se prinde la orice, si la for de 0.3-0.4, poate chiar si mai gros, si asa orice tampit putea sa vina si sa se bucure ca prinde asa de mult cat n-a prins in viata lui intr-o partida, plus cei care foloseau napatca, care chiar nu se mai saturau, in 2-3 ore luau cateva zeci de kg. Sunt foarte multe de spus, dar din pacate nimeni nu face nimic!!!Si inca ceva una din devizele mele: Elibereaza-i pe cei mici pentru a-i prinde pe cei mari!!!!

_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Personal .... oscilez intre doua scenarii posibile :

   1 - Ori o ia ,, mai la vale " decat este in momentul asta , ramanem total fara peste , toleram in continuare ineptiile si catastrofalele decizii ale celor ce conduc piscicultura in Romania , ori .....

   2 - Se urca Europa pe noi , ne ia la puricat ,, de toti banii " si , poate , beneficiem de renasterea pescuitului Romanesc .

.......................................

   Ati sesizat ca nu am vorbit deloc despre baltile particulare . Acolo , de la caz la caz , lucrurile stau mai bine sau mai prost . In fuctie de administratia baltilor . Insa , oricum o dam , ceea ce fac ei pe baltile proprii este echivalent cu .... jaf le drumul mare ! Indiferent cata grija au de pestele de sub luciul apei !


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la