FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Cristina02 pe Simpatie
Femeie
23 ani
Arges
cauta Barbat
26 - 80 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / NOTIUNI DE BAZA IN PESCUIT / Eliberarea ustensilei in momentul in care este agatata  
Autor
Mesaj Pagini: 1
DeyuXel
MEMBRU DE ONOARE

Din: Hunedoara/Nürnberg
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 491
Este timpul clopoteilor
Cunoastem cu totii ca pestii receptioneaza sunetele provenite din atmosfera, din apa sau de pe mal, reactionind in consecinta. Pentru pestii rapitori sunetele produse prin diferite mijloace reprezinta o adevarata nada acustica. Vom exemplifica prin cazul pescuitului somnului la "clonc" care da rezultate remarcabile. De asemenea, voblerele (Rattlin -Rap), nalucile rotative Vibrax (Blue Fox) sunt emitatoare de vibratii, care atrag acustic pestele rapitor. Mai de curind au fost realizate si dispozitive acustice electronice dar personal nu le-am testat.
Pe acest principiu se bazeaza si montajul din foto de mai sus in care este folosit clopotelul. Realizarea este simpla si consta in prinderea unui clopotel intre doua virtejuri, inainte de twister, naluca sau pestele viu.
Pentru a creste greutatea clopotelului se recomanda introducerea in interior a unor bilute din otel sau plumb.Clopotelul este mai eficient daca dupa introducerea bilelor se astupa gaurile laterale evintind patrunderea apei care amortizeaza loviturile pe care bilele le produce in timpul miscarii. In acest caz si frecventa sunetului este mai mare iar distanta de propagare creste substantial. Metoda a fost experimentata cu bune rezultate la pescuitul salaului.


Eliberarea firelor agatate in apa. Sabotii de plumb
In timpul unei partide de pescuit in locuri necunoscute, nu de putine ori se intampla sa avem surpriza de a ne agata linia de diverse obiecte din apa. O metoda verificata pentru a elibera firul este utilizarea sabotului de plumb. Sabotul de plumb de 20 - 40 g are doua gauri laterale in care se poate monta o scarita de plastic sau alt material (sarma imbracata de 1,5 - 2 mm). Daca linia ramane blocata in apa (agatata de nuferi, crengi ...) se pune scarita pe firul liniei, se fixeaza sabotul iar ansamblul format se lasa sa alunece pe fir, precum o telecabina, pentru a dezgata montajul prin greutatea acestuia si socul rezultat la impactul cu obstacolul. Acesta se dovedeste eficient in multe situatii insa este posibil sa-l pierdem. Pentru a evita acest lucru putem lega sabotul cu o sfoara si-l putem recupera sau manevra in directii potrivite. Experienta a aratat ca in peste 65 % din cazuri linia este eliberata din capcana subacvatica, in celelalte cazuri nefiind posibila desprinderea liniei decat prin ruperea firului suprasolicitat.


Pescuit precis fara balize
Obtinerea unor rezultate deosebite la pescuitul stationar, cind nadirea locului este esentiala, depinde in mare masura de precizia lansarilor. In cazul in care "navigatia" este interzisa, sau cand nu avem barca, cand este frig pentru a inota si dorim totusi sa ne pastram precizia de lansare in spatii foarte restrinse, putem aplica tehnologia de lansare descrisa in cele ce urmeaza. Fata de zona dvs. de pescuit, fixati-va cite un reper pe malul opus (arbori, stilpi etc.) pentru fiecare lanseta. Vom lansa pentru prima data pe directia dorita (data de reper) si apoi vom marca distanta de lansare cu ajutorul unui nod pe fir (efectuat dintr-un material textil, bine fixat pentru a nu aluneca). O alta metoda consta in a fixa firul de agatatoarea laterala a tamburului mulinetei (realizata din plastic si avind de regula culoarea rosie) dar este posibil, in acest caz, sa avem lansari cu socuri datorita opririi bruste a liniei. In acest fel avem fixata atit directia cit si distanta pina la locul nadit. La urmatoarele lansari nu trebuie decit sa respectam directia de lansare si sa aducem nodul de referinta in pozitia dorita (intre mulineta si primul inel). In felul acesta, la fiecare lansare vom face implicit si o nadire a locului de pescuit, cu rezultate evidente pentru juvelnicul dvs.. Necesarul de materiale este minim, totul putand fi realizat pe malul apei.


                                          Sursa:filelist.ro


_______________________________________
Cand e sa n-ai noroc , dai de un cui si-n PI**A !

pus acum 15 ani
   
filica ciutac
Vizitator



si tu chiar ai crezut?????crede-ma ca la 70---100--140m in larg (depinde de aruncarea fiecaruia....inca nu s-a nascut sabotul care sa -ti dezgate firul...poate doar daca pescuiesti din elicopter...poza lipseste....(scrie undeva ca pe un anume principiu se bazeaza montajul de mai sus ,ori mai sus nu-i decat poza de la forum pe care-o stim cu totii...)Cat despre ultima trasnaie scrisa la aruncarea la distanta la punct fix ...sursa e cu totul pe langa pt ca in primul rand degeaba faci nod culisor din material textil pt ca asa cum stim noi pescarii niciodata nu e bine sa muti prea mult montura odata cazuta in apa ori cum s-ar putea ca nodul nostru sa fie la 5-10m in fata ...
cu clipul de plastic care sa opreasca montura in acelasi loc a plesnit-o chiar de tot ,mai milt i-a gasit si culoare (rosie)..
SE POT COMBINA METODELE !!!si dai exact de calea cea dreapta,cu conditia sa ai firul principal mono asu fluo(de asta nu scrie nimic),ata pt nod sa fie fluorescenta sau cel putin de o culoare tipatoare(s-o vada si ochiu lu matale usor noaptea ,pe ceata,pe soare puternic) si ce e mai important CLIPUL sa fie de metal,teflonat sau din orice altceva afara de plastic pt a nu sari la soc ,a nu se indoi ,a nu se roade la frecarea cu firul...asta in caz ca mulineta nu e de unica folosinta ,iar clipul rosu nu-i pus asa la sto ca si culoarea de altfel, el fiind de fapt din metal tras in plastic rosu pe deasupra ca sa bucure ochiul pescarului de ocazie .....NU DATI !!!!!E O PARERE!!!    


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la