FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
adee din Mures
Femeie
24 ani
Mures
cauta Barbat
24 - 59 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / DISCUTII DIVERSE DESPRE PESCUIT / Pescuitul - pasiune sau obsesie ?  
Autor
Mesaj Pagini: 1
rebel
Veteran

Din: acest Univers Aberant
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 324
Salutare prieteni !  Deschid acest topic din dorinta de-a afla si opiniile dvs in legatura cu acesta ''boala incurabila''numita pescuit...... este oare pasiune sau obsesie ? ....Ce ne face sa fim atat de ''legati prin cordonul ombilical'' de acest hobby si de ce suntem dispusi la ''sacrificii'' pentru cateva ''clipe'' petrecute in apropierea unui rau  , pe malul unei balti sau in preajma paraielor repezi de multe. Sa fie oare aceasta o legatura ancestrala cu inceputurile aparitiei omului pe pamant ..... atunci cand acesta traia in deplina armonie cu natura,  iar pescuitul si vanatul reprezentau singurul mod de a supravietui si intretine familia ?... Sau poate nevoia de a evada din tumultul si mizeria marilor orase pentru a ne refugia un timp intr-o ''oaza '' de liniste in apropierea unei ape, in mijlocul naturii ''departe de acesta lume dezlantuita'' .Ce ne face sa fim atat de legati de natura si de ce o facem cu atata pasiune .  Eu unul  cand ma gandesc la pescuit ,prima intrebare care imi vine in minte este : de ce totusi pescuitul ? (trebuie sa recunosc ca nu ma ''omor'' cu pestele ca aliment)........Din multitudinea de hobby-uri existente am ales pe cel care presupune unele  cheltuieli si concesii deloc de neglijat  , faptul ca trebuie sa ne trezim cu noaptea-n cap , sa cheltuim o ''o caruta'' de bani pe scule ,monturi , momeli , benzina ,rovigneta , tigari , hrana , permis, timp si energie  ......nestiind niciodata daca toate astea vor merita sau nu efortul . Dar........ se pare ca pentru fiecare din noi , atunci cand vine vorba de o iesire la pescuit,  uitam pentru moment de toata '' bucuria si linistea ''vietii cotidiene si facem tot posibilul sa traim macar pentru cateva ceasuri , ''nirvana'' in mijlocul naturii  . Si atunci stau si ma intreb, si va intreb : pescuim din pasiune sau din obsesie ?
Astept parerile dvs . Va multumesc !


_______________________________________
Lasciate ogni speranza voi che entrate qui ...
Dante

pus acum 14 ani
   
filica ciutac
Vizitator



eu unul nu stiu sa raspund!chestia e ca e contagios si incurabil!!!!!

pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
Rebel, orice as raspunde eu sau altcineva, intrebarea asta va ramane fara un raspuns concret, si ... exact asta e frumusetea! Si eu, ca si tine, si ca multi altii am cautat un raspuns...omul prin natura lui isi pune intrebari despre orice! Pescuitul cu undita nu cred ca poate fi catalogat!!!! poate doar prin niste definitii empirice si subiective, ceea ce te va conduce la concluzia ca nu "de ce" e intrebarea, ci mai degraba "cum"...

pus acum 14 ani
   
DeyuXel
MEMBRU DE ONOARE

Din: Hunedoara/Nürnberg
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 491
Sincer NUSTIU  , intr-o zi  poate o sa am un raspuns ! Desi slabe sanse 

_______________________________________
Cand e sa n-ai noroc , dai de un cui si-n PI**A !

pus acum 14 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
Consider ca pescuitul reprezinta o pasiune ce incet incet cu trecerea timpului devine o obsesie poate gresesc, dar am foarte multe motive pentru care merg sa stau pe malul apei!!! Este dificil sa gasesti un raspund concret, sa spui cu exactitate ce inseamna arta pescuitului, poate vom afla si noi intr-o zi pana atunci bajbaim in continuare incercand sa dezlegam acest mister neelucidat.

_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
salut !

   Vedeti voi ? Mie pescuitul ...... mi-a fost in timp ...... multe ! ..... Hai sa incerc sa va explic !

   Copil fiind , mergeam la peste din simplul motiv ca aveam garla langa mine si ..... trebuia sa-mi umplu vacanta cu ceva ! Si ..... prindeam !

   Anii trec , in fiecare 15 Septembrie incepeam scoala , si , de la an la an , din ce in ce mai puternic si apasator , cam pe la 1 Octombrie ..... simteam o neimplinire ! Inca nu stiam s-o definesc . Inca nu stiam ce este !

   Trecea iar un an scolar si deja imi facusem planuri de vacanta . Insa nu prea imi facusem planuri cu pescuit . Cu toate astea , in fiecare 15 Iunie , indiferent de planurile facute eram ..... inapoi pe garla ! Si ..... iar prindeam !
   Spre deosebire de anii copilariei am evoluat putin , incat in vacanta de iarna ( si nu doar in vacanta ) am inceput sa dau la copca ! Mi-aduc aminte de o senzatie ciudata ce-am avut-o cand m-am intrebat : ,, Este si iarna peste in garla ??????? " . Normal ca era ! Unde dracu sa se duca ? Ce ? E randunica sa plece in tarile calde ? Hahahaha !

   Deja inspre liceu trebuia sa accept ca ,, sunt .... bolnavior " ! Am ceva ! Acel ceva ce mai tarziu se va numi pescuit ! Tot in liceu am inceput sa organizez iesiri din ce in ce mai lungi si mai departe cu amici ce prezentau ,, simptome " similare .

   Cel mai mult am suferit in armata ! Pe intreaga perioada nu am dat deloc la peste !

   Fara sa-mi dau seama ,, fenomenul " a capatat dimensiuni catastrofale ! Devenisem dependent ! Nu prea mai faceam nimic in timpul liber sa nu cuprinda .... pescuit ! Si tot asa ! Din ce in ce mai adanc in ,, blestemul asta minunat " !

   Am avut placerea sa cunosc pe ....... ( acum patron al unei mari firme de import scule si accesorii de pescuit ) , mare pescar , care .... mi-a cizelat , ca sa spun asa , stilul ,, hei-rup-ist " cu care eram invatat sa pescuiesc . Mi-a trezit atentia fata de detalii , fineturi , psihologia ( !?!?!?! ) pestelui , nevoile acestuia , samd !
   Am inceput sa pescuiesc din ce in ce mai fin si mai ,, smoth " . Cu scule din ce in ce mai fine .

   Fara sa mai pot beneficia de prezenta acestuia mult timp pe mal langa mine , am continuat . Cu alti oameni minunati prin preajma . De la care am avut de invatat sau pe care i-am invatat eu la randul meu .

   Apoi a fost dat sa cunosc ..... DUNARENII ! Odata cu ei si pe minunatul om ... Didel ! Odata cu ei sa cunosc ..... REGINA ! Dunarea !
   Ei bine , in acel punct ..... am schimbat macazul ! Tot pescuit se cheama , se mai cheama revenirea la scule ceva mai ,, sovietice " , se cheama iesirea din comod , se cheama ,, vesnica provocare " , ,, vesnica necunoscuta " , se cheama ..... implinire ! Implinirea mea definitiva ca pescar !

....................................

   Odata ce-am descoperit Dunarea , am descoperit mult mai multe ! Asa cum spuneam , implinirea mea ca pescar . Si nu doar ! Acolo am descoperit ca pot percepe ce-i in jurul meu , in viata mea , in cu totul si cu totul alt mod decat eram obisnuit . Despre toate astea in alta discutie , in alt topic , vreodata !

....................................

   Insa ce nu am vazut scris de nimeni , si cu toate astea toti ganditi asa , ..... a pescui nu inseamna doar a prinde peste ! Categoric nu ! Astept sa vorbiti despre asta !
   As vrea sa pot spune daca este pasiune sau obsesie . Nu pot . Mai degraba , asa cum am spus , este implinire !


pus acum 14 ani
   
DanutZ
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 612
Pana acum ceva tmp consideram pescuitul o pasiune...acum cu parere de rau pot spune k e mai rau k tigarile,nici o sansa sa ma las de el

pus acum 14 ani
   
Trif.Florin
Veteran

Din: Medias
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 345

DanutZ a scris:

Pana acum ceva tmp consideram pescuitul o pasiune...acum cu parere de rau pot spune k e mai rau k tigarile,nici o sansa sa ma las de el

la fel si eu ...dar intr_un fel numi pare rau


_______________________________________
Cu ultimul arbore va pieri si ultimul om !!!

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la