FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
draghici_elena2000 din Dambovita
Femeie
24 ani
Dambovita
cauta Barbat
24 - 62 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / MOMELI SI NADE PENTRU CRAP / Usturoi si piper pisat in nada .  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Domnilor , cum bine stiti deja dialogul meu cu Deyu pe tema asta , va rog sa sprijiniti subiectul . Acum pe toamna , pe ultimele zile frumoase si pe ultimele ape calde vreau sa la experimentez .
   Cat usturoi , cat piper , in ce fel de nade , mamaligi , ce sa poarte carligul , samd .

   Recunosc ca pana acum am fost reticent la genul asta de atractanti . Cum in ultima vreme nu mai stiu ce sa-i fac sa-l dau pe mal , sunt dispus la orice am respins pana acum . Asa ca , .... bagati ! Si spuneti-mi si mie ce sa ..... bag ( sau sa-mi bag ! ) in ac !

   Mersi , si ..... va pupa tati !


pus acum 14 ani
   
DeyuXel
MEMBRU DE ONOARE

Din: Hunedoara/Nürnberg
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 491
Hai sa iti mai zic ceva Pictore
Vad ca esti cam trist/suparat asa putin pe mine .. 

Du-te unde se vinde dinastea , furajere ! Cere-i la aia de la magazin TTX sau GERMENI DE PORUMB ! Costa 2.5 lei kg (Anu trecut era 1 leu kg ) Cumperi de 5 lei !
Te duci pe malul apei si faci asa Pui 700 gr  TTX , Iei nada ceva de MREANA , CRAP !  pui 200 gr , In caz ca ai turtoi pui 300 gr Praf turtoi ! (Praful de turtoi ramane de la taierea turtoiului ! )
In alta galeata pui 1 kg TTX , Nada 300-400 gr , Turtoi 500 gr , piper 15 gr , Usturoi GRANULAT ! 1 leu pungulita  de 15 grame . Puteti incerca sa puneti si Usturoi normal , sa-l pisati bine , bine ca la mujdei , dar nustiu cat are sa reziste in apa mirosul !!!

Turnati apa peste cele 2 galeti astfel incat nada sa fie tare ... Bulgari se fac cat un mar ! Eu de obicei ii las la uscat cam 10 minute ! dupaia ii arunc ! Momesc aproximatix cam 5-6 bulgari din 30 in 30 minute ! 


_______________________________________
Cand e sa n-ai noroc , dai de un cui si-n PI**A !

pus acum 14 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
Pe mine m-a invatat un pitestean cum sa fac o astfel de mamaliga.Daca vrei sa o folosesti la patratica trebuie sa iasa mai tare iar daca e pentru naditor mai moale.Mi-a spus asa-sa pisez 1-2 usturoi, in functie de cantitatea de mamaliga, eu am pus unul si mi-a spus sa pun si un pumn de sare!Am crezut ca abereaza complet, incerca sa imi explice ca pestele de apa dulce-platica caci eu aceasta specie o vizam, ar trage la momeala sarata, si cel de apa sarata la momeala dulce!Jur ca am crezut ca minte!Dar curios cum sunt am facut un bot de mamaliga si hai la Dunare.Am dat la patratica si supriza!!!Tragea mai bine ca la viermusi, dar aveam mai multe rateuri, ca asa e la mamaliga! Nu stiu daca trage si crapul la aceasta momeala, eu nu am dat decat la platica, el mi-a spus ca ar fi prins si crap si caras, voi incerca din nou, si o sa va spun daca am prins sau nu ceva!

Modificat de Rockyonutz (acum 14 ani)


_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Pictore, ai zis din start "usturoi si piper in nada", asa ca pentru nada ma abtin.In schimb usturoiul te poate ajuta foarte mult in combinatie cu porumbul.
Lasi porumbul in apa 2-3 zile, apoi il fierbi(in apa pui o lingurita de sare).Cand incep primele boabe sa se desfaca, il scoti, il asezi pe prosop si il invelesti.Il lasi la uscat cateva zile.
In apa rece pui usturoiul granulat si un varf de cutit de sare.Bagi porumbul, pui capacul si peste o saptamana e numai bun!Stiu ca esti reticent in privinta deshidratarii-hidratarii, dar treaba cealalta cu apa fiarta peste porumb, sau fiertura cu arome, nu face alteceva decat sa obtii o imputiciune cu baza de porumb.
Daca vrei sa vezi rezultatul, iti dau niste boabe facute de mine.Le bagi intr-un vas cu apa, le lasi o noapte si a doua zi cand le scoti simti mirosul.
Eu la combinatia nada-momeala, merg pe principiul "cu ce nadesc cu aia dau".

Chiar ieri vorbeam cu Irinel despre Dunare,a zis o chestie tare si are dreptate: "cea mai buna aroma pentru Dunare este scortisoara".


pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Si as mai adauga inca o chestie, care este foarte simpla dar trebuie sa-i acorzi atentie! MAMALIGA! Cu ce malai o faci?Din comert?Zic sa-ti schimbi obiceiul.
Foloseste malai de la tarani.Ca sa vezi diferenta mananca mamaliga facuta din ambele tipuri.Din malaiul ala cumparat iese o mamaliga fara aroma, fara gust, doar culoare....in schimb sa vezi diferenta la celalalt....
Stiu ca par paranoic, dar cel mai bun era ala macinat la morile cu piatra.Nu se pierdea absolut nimic din bob, in schimb acum se indeparteaza ce este mai bun.


pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Daca ai deschis un asemenea topic, inseamna ca treaba e groasa si incurcata.
Iti mai dau un sfat, poate te va ajuta intr-o oarecare masura.
Daca mergi la Dunare, uita de toate aromele cu banane, portocale si etc.Un atractant foarte foarte bun in nada este canepa! Fierbe canepa, bag-o intr-un borcan cu zeama in care a fiert si piteste-o in congelator.Prinde un miros puternic, placut shuiului. O amesteci cu ce vrei si nadeste.
Cu apa in care ai fiert canepa, poti face mamaliga daca vrei.


pus acum 14 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
Daca nu ai canepa o poti inlocui cu halva sau cu srot sunt aproape la fel de bune!!!

_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 14 ani
   
filica ciutac
Vizitator



da ionut sunt si ele bune insa canepa e canepa si da dependenta ceea ce srotul sau si mai bine halvaua nu prea poate...ele mai degraba atrag bancul care mananca si o taie ...daca pui si canepa asi amintewsc cu placere locul si revin sa cerceteze.....e ca la om cand da de "cuvant interzis"...dupa ce da de ea revine cat de des poate si parca innebuneste ...vrea tot mai mult si mai des!!!!sper sa ma pricepi cumva.....este so o zicatoare"Nu face vantul cu pomul,Ce face "cuvant interzis"cu omul"""  

pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
   

pus acum 14 ani
   
DeyuXel
MEMBRU DE ONOARE

Din: Hunedoara/Nürnberg
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 491
       

_______________________________________
Cand e sa n-ai noroc , dai de un cui si-n PI**A !

pus acum 14 ani
   
Trif.Florin
Veteran

Din: Medias
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 345

filica ciutac a scris:

da ionut sunt si ele bune insa canepa e canepa si da dependenta ceea ce srotul sau si mai bine halvaua nu prea poate...ele mai degraba atrag bancul care mananca si o taie ...daca pui si canepa asi amintewsc cu placere locul si revin sa cerceteze.....e ca la om cand da de "cuvant interzis"...dupa ce da de ea revine cat de des poate si parca innebuneste ...vrea tot mai mult si mai des!!!!sper sa ma pricepi cumva.....este so o zicatoare"Nu face vantul cu pomul,Ce face "cuvant interzis"cu omul"""  

ce cuvant  interzis?? .......iarba verde de acasa....     ....iarba dreq  


_______________________________________
Cu ultimul arbore va pieri si ultimul om !!!

pus acum 14 ani
   
cataimob
Veteran

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 294
salutari,
o sa va spun ce folosesc eu ca nada si va rog sa imi spuneti ce pareri aveti :

Mazare  1/10
porumb  4/10
grau        2/10
orz          1/10
ovaz        1/10

*(la moara macinate)

si 1/10 din urmatoarele , in functie de anotimp si de locatie :

srot de floarea soarelui direct de la presa (carnaciorii care raman)
canepa
usturoi ROMANESC ( natural , am avut rezultate mai bune decat cel praf ) (dar nu 1/10 !!!)
vodka(cand da frigul ) (dar nu 1/10 !!!)
mancare de caini si pisici
seminte pentru papagali


....si vanilie , miere naturala , diferite arome , in functie de obisnuita pestelui pe balta respectiva .

sanatate


_______________________________________
Viata bate filmu' .   teoria ca teoria , dar PRACTICA TE OMOARA !!! .....pescarii stiu de ce :D
Un destept invata din greselile altora .... eu din ale mele :D

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

cataimob a scris:

salutari,
o sa va spun ce folosesc eu ca nada si va rog sa imi spuneti ce pareri aveti :

Mazare  1/10
porumb  4/10
grau        2/10
orz          1/10
ovaz        1/10...................................etc !



..... m-ai pierdut !


pus acum 14 ani
   
cataimob
Veteran

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 294
IAR AM COMIS-O!
.....da.....mi se mai intampla sa vorbesc cu cineva si sa dau raspunsul doar in mintea mea ....   .... asa s-a intamplat si acum , unele precizari le-am facut doar in minte mea ...

Completare :  1/10 era un raport in kg  ...de exemplu  la 10 kg TOTAL avem  1/10= 1 kg

*Mazarea e mazare furajera
**Folosesec diferite tipuri de atractanti naturali dar si chimici"de la magazin" (dar mai rar!!!) (Betaina si melasa , in special)
***Cand merg la moara , fac cate un sac 20-30 kg , pentru mine si prieteni ....ne ajunge "marfa" cateva luni ...

Porumbul boabe , de cele mai multe ori il las la inmuiat 2-3 zile in apa (NU de la robinet!!!Daca am posibilitate , apa din garla) si apoi adaug diferite "arome"(cate una separat) ,(cateva ore il las cu aroma) apoi il pun in pahare de unica folosinta ,de 100ml cu tot cu forfat (3 boabe si 1 plutitor sau puf, pe fir de par) si la congelator. Pe balta forfatul il scot din " forma " exact inainte de aruncare . (se transporta in lada frigorifica) . In varianta pt saculeti , il las o zi la uscat.

Sanatate

Modificat de cataimob (acum 14 ani)


_______________________________________
Viata bate filmu' .   teoria ca teoria , dar PRACTICA TE OMOARA !!! .....pescarii stiu de ce :D
Un destept invata din greselile altora .... eu din ale mele :D

pus acum 14 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
Care este rolul mazarei furajere in aceasta nada? As fi curios sa incerc si eu dar nu stiu cum sa procedez...imi puteti spune si mie ce si cum?

_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 14 ani
   
filica ciutac
Vizitator



ca si fasolea e un produs bogat in carbohidrati,usor de digerat!!!

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la