FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Lolalola 22 ani
Femeie
22 ani
Cluj
cauta Barbat
26 - 80 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / RETETE - bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor .... / Crap rasol  
Autor
Mesaj Pagini: 1
forraialina
Membru de baza

Din: Bistrita
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 115
Ingrediente: 1 crap de 1,5 kg, ceapă, zarzavat de supă, o ceşcuţă de oţet, 2 I apă, sare, piper, o frunză de dafin.

Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi se scoate cu grijă osul amar de la cap. Se curăţă înăuntru şi se spală. Se pune în vasul special de fiert peştele; se fierb zarzavaturile: un morcov tăiat felii, o ceapă, o rădăcină de pătrunjel, câteva felii de cartofi, o frunză de dafin, sare, câteva boabe de piper. Peştele capătă un gust deosebit dacă se adaugă la fiert oţet sau vin alb. înainte de a pune peştele la fiert, se opăreşte cu 4-5 linguri de oţet, ca să păstreze culoarea albăstruie a pieliţei. Acest oţet se poate adăuga apoi la fiert, după ce a fiert zarzavatul. Se dă cratiţa deoparte, se aşază peştele şi se fierbe la foc mic (din cauza focului prea iute se desface carnea şi se strânge pielea). Timpul cât se ţine peştele la fiert depinde de mărimea lui. Se cunoaşte dacă este gata atunci când, trăgând o aripioară, se desprinde uşor.
Peştele rasol se serveşte rece (se lasă să se răcească în apa în care a fiert). Se scoate apoi cu grijă şi se ornează cu felii de lămâie şi frunze verzi de pătrunjel. Se poate servi şi cald, cu unt.


                                           Pofta  buna !!!!!!!!!!! 


_______________________________________
Exista o linie foarte fina intre a pescui si a sta pe mal ca un idiot...
      forrai_alina

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la