FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Alexandraa.
Femeie
22 ani
Braila
cauta Barbat
26 - 80 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / RETETE - bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor .... / Concurs cu premii  
Autor
Mesaj Pagini: 1
braconieru
Membru activ

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),Gorj 1954
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 33
Atentiune atentiune,
Lume lume.
Catre toti cei cu semne pe mana
Ma numesc Gica,
Ofer doua premii:
- o sticla de doi litri de miere (la alegere salcam sau poliflora) celui care pune o reteta de pregatit crap care sa nu o stiu si sa imi placa (o verific daca nu o stiu)
- idem pentru o reteta de pregatit icre

Nu am vorbit cu domnul moderator Modigliani dar este cel de-al doilea om care stie ceva despre mine de pe acest forum si poate sa confirme ca nu-i pescareasca

Vorba-i vorba,scrisu-i scris -totul este serios.
Dupa primele 10 retete voi posta si eu ce-mi place si cum pregatesc.


_______________________________________
- nevasta,azi nu am pescuit nimic.
- iar ai uitat banii acasa.

pus acum 14 ani
   
braconieru
Membru activ

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),Gorj 1954
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 33
mai multe despre mine - aici -

_______________________________________
- nevasta,azi nu am pescuit nimic.
- iar ai uitat banii acasa.

pus acum 14 ani
   
mircea
Administrator

Din: BACAU
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1512
D-lor
Garantez ca dom` Gica se tine de cuvant .
Si am auzit ca are o miere exceptionala anu` asta .
Deci..."pagubiti-l" de un bidon , de miere .
Hai cu retete. 


_______________________________________
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se.
O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !

pus acum 14 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
Batog de crap cu sos de telina

Ingrediente:
-800g batog de crap
-1 ceapa mica
-400ml lapte
-4 tulpini de telina
-1 foaie e dafin
-200g smantana
-1 legatura ceapa verde
-400g cartofi
-1 lingura faina
-10 boabe piper
-1 legatura patrunjel
-sare si piper dupa gust
Curata batogul de oase si pune-l intr-un vas impreuna cu laptele, boabele de piper, foaia de dafin, ceapa curatata, spalata si tocata, cat mai marunt.
Acopera vasul cu un capac, pune-l pe aragaz la foc mic si lasa sa fiarba 10 minute.Scoate apoi pestele din lapte cu ajutorul unei spumiere, avand grija sa nu-l sfarami si pune-l pe o farfurie intinsa, pe care o acoperi, si o tii la cald.
Pune tulpinile de telina, taiate in cubulete, in laptele in care a fiert batogul si fierbe in continuare laptele, inca 20-30 de minute sau pana cand telina este bine fiarta, apoi strecoara-l printr-o sita deasa si paseaza ceea ce ramane in sita.Amesteca piureul obtinut cu laptele strecurat.Toaca marunt ceapa verde, caleste-o 3 minute in ulei, apoi pune faina.Las-o sa se rumeneasca 1 minut, dupa care stinge cu laptele strecurat, amestecat cu piureul de telina si adauga smantana.Potriveste cu sare si piper, daca e cazul, si mai da totul in 2-3 clocote, amestecand incontinuu.Serveste bucatile de peste, peste care torni sos, impreuna cu cartofi natur, presarati cu patrunjel tocat marunt.


_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 14 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
Sper sa n-o stii, si mai ales sa-ti placa daca nu, mai am cativa asi in maneca!   

_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 14 ani
   
braconieru
Membru activ

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),Gorj 1954
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 33

Rockyonutz a scris:

Sper sa n-o stii, si mai ales sa-ti placa daca nu, mai am cativa asi in maneca!   

- in general oltenii(sunt din Gorj) nu folosesc smantana la mancaruri,
- ai pus un element esential (dafin) dar ai uitat trei.Spun unu numai -ardei iute-
Scoate un as ca esti pe-aproape


_______________________________________
- nevasta,azi nu am pescuit nimic.
- iar ai uitat banii acasa.

pus acum 14 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
Crap cu menta

Durata de preparare: 45 min

Ingrediente:
1 crap, 2 morcovi, 2 cepe, boabe de piper, otet, menta, 2 linguri de ulei, sare, piper

Mod de preparare:
Pestele se curata de solzi, de aripioare si intestine, se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii si ceapa se curata, se taie felii si se pun la fiert. Cind s-au inmuiat, se adauga boabele de piper, o lingura de otet si pestele. Se mai lasa la fiert 10 minute, apoi se scurg si se asaza pe platou. Intr-o cana de apa se pune o lingurita de menta tocata si se da intr-un clocot. Dupa ce se raceste, se adauga ulei, otet, sare si piper dupa gust. Acest sos se toarna pes


_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 14 ani
   
braconieru
Membru activ

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),Gorj 1954
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 33

Fishbones a scris:

Saramura de Crap:
Asta-i reteta proprie 100%
Un crap 2kg
1.5 l apa
3-4 rosii
2 capatani usturoi
3 ardei iuti (dar iuti rau)
1 lingura mare ulei
un pumn de sare
1 legatura patrunjel
Pestele:
Musai pe gratar sau tigaie de aluminiu cu striatii, pe care se presara sare grunjoasa.
Zeama:
Se pune apa la fiert cu un pumn de sare si o lingura de ulei.
Cand e aproape sa dea in clocot se pun rosiile coapte pe gratar sau tava, dupa ce au fost decojite.
Se lasa 5 minute sa fiarba rosiile si se adauga ardeiul iute taiat rondele.
Se mai lasa 5 minute sa fiarba, dupa care se opreste focul si se pune usturoiul sub forma de mujdei.
Dupa ce ati stins focul, puneti mai intai pestele iar imediat dupa aceea, patrunjelul taiat marunt.
Restul e placere...

Comentariu:
- pestele se curata de solzi apoi cu cutitul si apa fiarta se razuie cum se face porcul la Craciun
-ai uitat de foi de dafin,boabe de mustar si alte condimente plus descantecul
- eu mai pun si otet,pun pestele si tin amestecul fierbinte doua ore(dispar oasele) dupa care pun verdeturile
- il mananc a doua zi rece cu mamaliguta fierbinte


_______________________________________
- nevasta,azi nu am pescuit nimic.
- iar ai uitat banii acasa.

pus acum 14 ani
   
DanutZ
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 612
oltene,din ce localitate esti si unde prinzi crap?:>

pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114

braconieru a scris:

- in general oltenii(sunt din Gorj) nu folosesc smantana la mancaruri,



Io m-am destrabalat cu oltenii la masa in zona Alexandriei....baga smantana ca Berila.   Nu mananc eu cat mananca ei.


pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Adica cu ardei umplut(cu intuneric), ciorba de burdihan, sarmale(invelite in foi de plop), etc.
Am observat ca nu se impaca ei prea bine cu chimenul.Eu il folosesc la mujdei, la cartofi taranesti, mai multe...


@Braconiere, scuze pentru off-topic.Deoarece nu mananc des peste, n-am retete, dar o sa vin cu una, direct de la cherhana.Stii si tu ca nu multi spun cum se prepara un bors de la mama lui, dar am ocazia sa urmaresc pas cu pas.Sigur iti salt bidonul cu miere! Sa fie de salcam ca imi place cu nuci.

Modificat de Indian Larry (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
La icre mai vorbim.Eu le prefer pe cele crude cu maioneza.

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
O am si-n alt topic . Insa o pun si aici . Incearca EXACT cum spun eu si ..... mai vorbim ! ( Cand mi-oi livra mierea ! )

.........................................

Booooon !



   O s-o iau cu inceputul ! Ca sa iasa ireprosabil , primul ingredient , care din punctul meu de vedere este obligatoriu , daca nu cumva eliminatoriu , facem focul cu lemn de plop uscat .
   Sapam o vatra generoasa , cat sa incapa pe foc si un gratar si o oala de 6-8 l .
   Umplem oala 3/4 cu apa si punem : cozi de patrunjel , 2 cepe taiate solzi , 1 capatana de usturoi taiati cateii pe jumate , 2 ardei grasi taiati cum vreti voi , 1 morcov taiat rondele , 1-2 ardei iuti taiati marunt , cateva boabe de piper si ce alte legume mai avem prin bagaje . Oala cu toate astea se pune pe o parte a focului , focul se pastreaza mocnit ( doar jar ) cat sa NU fiarba.
   Alegem ,, din bugetul comun " un ten sau crap de 4 - 5 kg , il taiem bucati ( portii ) de 200 - 300 g , il frecam bine cu sare si delicat si il punem la gratar .
   Odata cu pestele punem pe gratar 2-3 rosii moi sa se coaca. Dupa ce s-au copt se zobesc intr-o farfurie si se varsa in oala .
   Pe masura ce bucatile de peste sunt facute , se scot in oala ( amintesc , e la cald nu la fiert ! ).  cand totul e facut se aranjaza in portii cu tot cu zeama ! Se adauga frunzele de la patrunjel care cat vrea ! .


        Doamne fereste ! Asta e deja masochism ! Nu mai numar zilele - numar orele pana la prima plecare !


        Pofta buna si va pupa tati !


pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056

braconieru a scris:


Fishbones a scris:

Saramura de Crap:
Asta-i reteta proprie 100%
Un crap 2kg
1.5 l apa
3-4 rosii
2 capatani usturoi
3 ardei iuti (dar iuti rau)
1 lingura mare ulei
un pumn de sare
1 legatura patrunjel
Pestele:
Musai pe gratar sau tigaie de aluminiu cu striatii, pe care se presara sare grunjoasa.
Zeama:
Se pune apa la fiert cu un pumn de sare si o lingura de ulei.
Cand e aproape sa dea in clocot se pun rosiile coapte pe gratar sau tava, dupa ce au fost decojite.
Se lasa 5 minute sa fiarba rosiile si se adauga ardeiul iute taiat rondele.
Se mai lasa 5 minute sa fiarba, dupa care se opreste focul si se pune usturoiul sub forma de mujdei.
Dupa ce ati stins focul, puneti mai intai pestele iar imediat dupa aceea, patrunjelul taiat marunt.
Restul e placere...

Comentariu:
- pestele se curata de solzi apoi cu cutitul si apa fiarta se razuie cum se face porcul la Craciun
-ai uitat de foi de dafin,boabe de mustar si alte condimente plus descantecul
- eu mai pun si otet,pun pestele si tin amestecul fierbinte doua ore(dispar oasele) dupa care pun verdeturile
- il mananc a doua zi rece cu mamaliguta fierbinte

Gusturile nu se discuta! eu prefer pestele fierbinte sau caldut macar(oricum ar fi pregatit) cu mamaliga(am oroare la peste cu paine) rece sau...aproape rece...
Dar cu un lucru nu sunt de acord: Fratilor, pestele la gratar nu se curata de solzi! se curata dupa ce e gata! eu asa am pomenit de la 'ai batrani si asa o sa-l fac!


pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
poa' sa se arda solzii cat or vrea...pestele(si crapul se preteaza de minune) se fierbe in "zama" lui...doar sare ii trebuie...de-aia mare, grunjoasa...nu-i mai stricati gustu' ... cand sunteti intr-un loc unde aveti lemne din belsug, puteti incerca si fara gratar(pe malul Dunarii ar fi ideal)...doar ca trebe sa ardeti focul 3-4 ore, sa va "bronzati", intr-un cuvant sa aveti rabdare...si sa rasuciti batul!
PS: daca pestele misca, ii dati cu lopata-n cap

concurs premii poa' arda solzii cat crapul preteaza minune) fierbe lui...doar sare mare, mai

56.3KB


pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056

Fishbones a scris:

Da, Cosmin, pestele se mai coace si cu solzi, depinde cum am pomenit fiecare. Nu stiu daca ai observat, dar eu am spus doar ca nu se mananca cu solzi

am observat, da' m-am facut ca ploua Fishbonii stiu de ce


pus acum 14 ani
   
braconieru
Membru activ

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),Gorj 1954
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 33
Asa mai baieti,
-am completat rubrica de user -lucru pe care v-as ruga sa-l faceti si voi ca asa este politicos.Mai trebuie o semnatura care va veni si ea
Acum pe rand :
- nu mai comentez in amanunt continutul retetelor ca va sare mustarul.
Despre mine:
Peste cateva saptamani fac 55 de ani.Sunt pensionar.
Despre peste:
Am inceput sa prind peste cu mana,cu furculita,cu barosu,cu altele si cand am trecut la undita m-am lasat pagubas.In '75 am mancat o luna si ceva zi de zi numai peste (crap) sarat si uscat la soare.Vreo 25 de ani am ocolit pescariile si tot ce mirosea a peste ca mi se facea rau si picam din picioare numai de miros.Acum cativa ani de la un Sf.Mihai am inceput sa mananc.Acum mananc cam odata pe saptamana.
Pescuiesc in piata in Tg. Jiu ,si odata la 2 luni cumpar cate un crap de 5-6 kile.Beleaua este ca e de crescatorie si pute a hoit de la hrana care i-o dau aia de te duci.Ii dau solzii jos,apoi in apa fierbinte il razui ca pe porc la Craciun.Urmeaza pregatitul.Am o reteta de la un turc din Babadag (tot de la el am si o reteta de ghiudem).O tot repet de vreo 7-8 ani dar sper sa gasesc si ceva mai bun.Tot ce am mancat pe la altii avea cate-o hiba.
Revin la retetele voastre:

Rockyonutz a scris:

Batog de crap cu sos de telina

Imi place batogul dar nu de crap de crescatorie.Cu tot fumul,pute rau de tot.
Scuze

Fishbones a scris:

Saramura de Crap:
Asta-i reteta proprie 100%
Restul e placere...

buna, dar incompleta.
Scuze

Modigliani a scris:

O am si-n alt topic . Insa o pun si aici . Incearca EXACT cum spun eu si ..... mai vorbim ! ( Cand mi-oi livra mierea ! )
Booooon !
   O s-o iau cu inceputul ! Ca sa iasa ireprosabil , primul ingredient , care din punctul meu de vedere este obligatoriu , daca nu cumva eliminatoriu , facem focul cu lemn de plop uscat .
          Pofta buna si va pupa tati !

Greu de comentat.Nu am idee ce gust are crapul la gratar facut cu lemn de plop ca asta-i descantecul aici.Beleaua este ca nu pot sa o incerc la etajul doi.Intra in finala.

Va salut pe toti si astept


_______________________________________
- nevasta,azi nu am pescuit nimic.
- iar ai uitat banii acasa.

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Simplu !

   Ori dai o fuga la Dunare , ori procuri niste plop uscat de pe undeva . Insa cel mai bine este sa-ti propui o iesire intr-un loc cu plopi . Vei gasi uscatura cat vrei .

   Nu uita crapul acasa !


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
EEEi ! Si daca nu se poate , si nu se poate , ..... hmm ..... suporta si compromisuri !

   Iote-cilea !


pus acum 14 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
PLACHIE DE CRAP TARANEASCA LA CUPTOR

Timp de preparare:
1 ora si 40 minute

Ingrediente:
un crap intreg,bucati sau file de crap
7-8 rosii
suc de rosii
4-5 4ardei gras
4 cepe
3-4 catei de usturoi
eu pun si patrunjel mai mult
un pahar vin alb
lamaie
sare,piper,cimbru,tarhon

Mod de preparare:
Crapul se curata de solzi,intestine,se spala si se cresteaza pe ambele parti dupa numarul de portii dorite si se freaca cu putina sare.Se poate adauga in tava intreg sau bucati.
Ceapa se taie pestisori,se pune intr-o tigaie cu o cescuta cu apa si se inabusa pana devine sticloasa.Se adauga ardeii taiati cubulete sau pestisori,usturoiul tocat marunt sau zdrobit,rosiile taiate marunt,suc de rosii,o parte din patrunjel tocat marunt(restul se pastreaza pentru la sfarsit),se amesteca bine,dupa care se adauga vinul si se potriveste de sare si condimente.
Aceasta compozitie se aseaza intr-o tava,pestele se aseaza deasupra .Se stropeste cu amestecul din tava si se introduce la cuptor.Din cand in cand scoateti tava din cuptor si il mai stropiti cu sosul din tava.Cand pestele este patruns si rumenit se adauga restul de patrunjel,se orneaza cu felii de lamaie si se opreste focul.
Se serveste atat cald cat si rece cu mamaliguta sau paine.


_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Gica ! Vine iarna si imi fac provizii de miere ! Imi cumpar , sau astept vre-un premiu de la tine ? Zii taticule , ce-ai facut ? Cum ai gatit pestele ala ???

pus acum 14 ani
   
braconieru
Membru activ

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),Gorj 1954
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 33
STOP JOC.
Recitesc cu atentie si in seara asta voi hotari.


_______________________________________
- nevasta,azi nu am pescuit nimic.
- iar ai uitat banii acasa.

pus acum 14 ani
   
braconieru
Membru activ

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),Gorj 1954
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 33
Da,hotarasc o mica amanare.Noaptea e un sfetnic bun.

_______________________________________
- nevasta,azi nu am pescuit nimic.
- iar ai uitat banii acasa.

pus acum 14 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
    Sunt curios cine va avea reteta ,,castigatoare''.

_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 14 ani
   
braconieru
Membru activ

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),Gorj 1954
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 33
Grea problema.
Nu ati venit cu retete de pregatit icre.Nu se acorda premiu.
Ca sa nu ziceti ca sunt un mancator de peste carcotas premiul celalalt se majoreaza cu 33% si se imparte la doi.Vor fi doua sticle de 1,5 litri (peste 2 kg /sticla).Rog castigatorii sa trimita adresa pe MP.Cheltuielile de transport vor fi suportate de mine.

Si ca sa nu ziceti ca umblu cu preferinte rog pe userul Fishbones sa numeasca pe cei doi.
Inclinase balanta spre el dar ultima postare a fost fatala.
""Gusturile nu se discuta,domnule ! ""
Nu mai spun ca de fapt nici nu este interesat de premiu.
Fac acest gest din simpatie pentru el.Userii numiti de el intra cu  49% sanse.Daca am alte preferinte voi justifica.
Pentru domnul Fishbones niste bancuri de pe celalalt taram (Stuparitul) :

Top 10 semne care recomandă retragerea din apicultură

10) Prietenii cred despre tine că arăţi mai bine cu voalul măştii lăsat în jos, pe faţă.
9)  Îţi dai jos pălăria într-un restaurant şi cineva aruncă 1 leu în ea.
8)  Te întorci la Braşov de la culesul de salcâm din Satu-Mare şi vezi un semn pe marginea şoselei pe care scrie "Bine aţi venit în Iaşi".
7) Te parfumezi cu repelent Bee-Go în spatele urechilor, înainte de a ieşi în oraş.
6) Clinica de Chirurgie Plastică îţi cere acordul să te arate la studenţii stagiari ca exemplu pentru efectul cumulativ al înţepăturilor de albine.
5) Costumul tău apicol se lipeşte cu miere şi propolis de spatele scaunului unde stai, în barul unde ai intrat să te răcoreşti. Eşti forţat să-l laşi acolo.
4) Un motociclist te întreabă drumul către cel mai apropiat restaurant şi tu faci un dans în formă de 8. Te bate măr.
3) Porţi la evenimentele mondene o fâşie de Apistan/Mavrirol în jurul gâtului, ca şi cravată.
2) Eşti invitat să prezinţi la şcoală un discurs despre apicultură şi tu arăţi timp de o oră cum se prăjeşte un acarian Varroa cu lupa.
1) Soţia ta te dă afară din casă toamna şi nu te primeşte înapoi decât în primăvară


Iarnă grea… Cică era un pescar fanatic. Şi de fanatic ce
era se duce el într-o zi la pescuit, deşi era mult sub zero grade. Scoate tîrnăcopul să dea o copcă, după care-şi aruncă sculele în apă. Stă el ce stă şi deodată aude o voce groasă din spate:
- Aici nu este peşte!
Cînd aude, pescarul îşi extrage undiţele şi se mută mai încolo… tot nu mişcă. După o vreme, aude iarăşi vocea:
- Aici nu se află peşte!
Tipul, supărat, se mută din nou, sparge gheaţa şi şade. Din nou, în spatele lui, vocea:
- Aici nu vei găsi peşte!
Enervat, pescarul se-ntoarce şi grăieşte:
- Da' cine p***a mă-tii eşti tu, bă, de-mi tot sperii norocul?
- Eu sînt directorul patinoarului!

Pe perioada crizei economice guvernul roman va asigura slujbe pentru someri. Ele vor fi oficiate joia si sambata de preoti, episcopi si mitropoliti.

Un ardelean si un oltean in tren. La un moment dat li se
face foame, ardeleanul scoate slana, chita, si brisca si
incepe sa manance. Olteanul scoate niste fate de peste,
mananca putin peste si pune grijuliu oasele pe un ziar...
Ardeleanul il vede si-l intreaba:- Ma oltene da ce faci cu
oasele cele?- Oohoo!.. oasele astea sunt foarte bune,
deosebit de sanatoase, contin fosfor si asta ne face pe noi
oltenii asa destepti!Sta ardeleanul, se gandeste, si in
final ii propune olteanului sa faca schimb de mancare. Acum
olteanul se infrupta din chita si slana, iar ardeleanul cu o
figura scarbita incearca sa rontaie oasele de peste...- Ma
oltene, bag sama ca m-ai pacalit cu oasele astea de
peste...- Pai vezi, nici n-ai gustat bine si te-ai
desteptat!

  O familie de tineri disperaţi de criză nu mai ştiu de unde să se împrumute de bani. La un moment dat îşi aduc aminte de o mătuşă mai îndepărtată mai trecută,singură şi plină de bani şi se gândesc să încerce la ea .
   Merge tânărul şi se dă bine pe lângă ea . Din vorbă-n vorbă se ajunge la intimităţi. Mătuşica prinde două albine i le aplică tânărului într-un loc sensibil,se înfruptă mătuşica şi mulţumită îi face cadou banii necesari.
  Ajuns acasă cuprins de remuşcări, se destăinue soţiei . Aceasta curioasă îi cere să-i arate practic. Iarăşi albinele, înţepăturile, etc .etc. Mulţumită de performanţe soţia îl iartă îl iartă şi se împacă.
   A doua zi soţul ia banii să-şi plătească datoriile.
    Soţia îl opreşte şi-l trimite să cumpere stupi

Aveti sute de pagini aici :


_______________________________________
- nevasta,azi nu am pescuit nimic.
- iar ai uitat banii acasa.

pus acum 14 ani
   
braconieru
Membru activ

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),Gorj 1954
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 33
Sfarsit joc.
Castigatorii sunt Modigliani si Rockyonutz.
Rog sa trimita adresele pe MP si preferintele
- miere de salcam
- miere poliflora

Voi continua sa citesc forumul vostru cu placere.


_______________________________________
- nevasta,azi nu am pescuit nimic.
- iar ai uitat banii acasa.

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
...

concurs premii ...

18KB


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Gica , mersi ! Sper din tot sufletul ca tu chiar sa fi crezut in acordarea premiului pe merit !

Atat iti mai spun : ,, lemn de plop OBLIGATORIU !!! " . Ai sa ma pomenesti !

I-ti dau adresa pe MP . Insa !!! ............. Nu ma grabesc foarte tare . Nu ai drum la Bucuresti ? Exact la intrarea dinspre Pitesti ( in drumul tau ) stau eu . Mi-ar face mare placere sa am bonus la butelca cu miere ..... un pahar de vin cu tine ! Si ..... vinul la un peste scos in zeama iute . Vorbesc extrem de serios !

  Te astept ! Cu , sau fara miere ! ( stii ce ? mierea trimite-o totusi acum ! Si , dupa preferinte , POLIFLORA SA FIE ! Hahahaha ! )

  Insist , mi-ar face mare placere !

       

p.s. Gica ! Am o mare intrebare : EXISTA MIERE ....... DE BRAD ????? Parca mi-aduc aminte , copil fiind , de un unchi de la Comarnic care-mi aducea asa ceva ! Ma insel , sau am memorie buna ? ( tot serios intreb asta ! )


pus acum 14 ani
   
braconieru
Membru activ

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),Gorj 1954
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 33
Luna asta am de facut un drum in Mures si Salaj iar la sfarsitul lunii un traseu mai lung -Sadu - Craiova - Slatina - Bucuresti -Focsani - Vaslui.

Te rog sa alegi - predare personal sau Posta Romana.

Da exista miere de brad,e cea mai scumpa si cea mai buna miere de la noi.Nu am facut niciodata miere de brad cu toate ca am avuy 3 tentative.
Intra in categoria mierilor de mana sau mierilor de padure.
Este o miere extraflorala si daca vrei sa stii ce ai mancat gandeste-te la fasolea ta din gradina si la puricii aceia negrii,verzi sau rosii de pe tulpinele tinere pe care-i ling albinele la fund (asta-i serios si duc secretiile puricilor in stup).
In general mierea poliflora are o cantitate oarecare de miere de mana.Cu cat este mai inchisa la culoare cu atat procentul de miere de mana este mai mare.
Si inca ceva.Cand cumperi miere poliflora sa cauti mierea zaharisita.De asta esti sigur.
Sxact invers decat stiai, nu ?

Alege si raspunde



_______________________________________
- nevasta,azi nu am pescuit nimic.
- iar ai uitat banii acasa.

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

braconieru a scris:


Sxact invers decat stiai, nu ?

Alege si raspunde



- am ales ! Si raspund ! LOL ! ( serios ! )

,, Sxact invers decat stiam ca e bine !!! " De-acu o iau zaharisita !!!


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

mircea a scris:

D-lor
Garantez ca dom` Gica se tine de cuvant .
Si am auzit ca are o miere exceptionala anu` asta .
Deci..."pagubiti-l" de un bidon , de miere .
Hai cu retete. 

Mirceo , tocmai l-am pagubit ! A cazut pe spate de crapul meu scos in zeama iute ! Vorbim detalii mai tz !


pus acum 14 ani
   
braconieru
Membru activ

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),Gorj 1954
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 33
Mai tentative de pescari,
Inca nu stiu ce 'mare pescar' este Modigliani (dar timpul e inainte) dar cu saramura m-am convins.Pai credeati ca scapa cu scrisu.
Ieri 5 decembrie 2009 a dat proba sub ochii mei.Daca nu aveam doua degete taiate in circular la sigur ramaneam ieri fara ele.Ca sa fie treaba ca lumea am fost pe capul omului cu inca un stupar din Caracal.Acum mai stie de-o minune:
   SARAMURA DE CRAP MARCA MODIGLIANI

Am scris asta ca sa luati aminte.

Rockyonutz,trimite adresa pe M.P. si trimit mierea prin posta.Daca nu ajung eu in Galati pentru verificare am taman vreo 10 stupari din Galati cu care ma cunosc personal si sunt mari amatori de-o saramura.Nu vor veni nici ei cu mana goala ca de,la noi 'are balta peste'Trimit doar doi iar vizita se va fixa din timp.
Verificarea este prin poze cu ei,cu tine si cu dovada pe foc.Acum sunt cu probleme prin tara,cand voi ajunge in Gorj voi pune poze.
Ca de verificare nu scapi asa usor cum scap eu de premiu   

Modificat de braconieru (acum 14 ani)


_______________________________________
- nevasta,azi nu am pescuit nimic.
- iar ai uitat banii acasa.

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Cam frigulet afara , insa ne-am pus ,, pe gratare " !

concurs premii cam frigulet afara insa ne-am pus gratare "

52.1KB


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Al patru-lea ,, membru"

concurs premii patru-lea

41.9KB


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
I-am pregatit ,, baita " !

concurs premii i-am pregatit baita "

42.8KB


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Sta putin la ,, plaja " !

concurs premii sta putin plaja "

49KB


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Aici deja face ,, ture de bazin " !

concurs premii aici deja face ture bazin "

46.3KB


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Gica , Octavian , va doresc sarbatori minunate ! Mersi de vizita si premii !!!

concurs premii gica octavian doresc sarbatori minunate mersi vizita premii !!!

40.9KB


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Bai fratilor ! Fac baietii astia o miere si-un vin de-ti vine sa pleci la peste !

pus acum 14 ani
   
braconieru
Membru activ

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),Gorj 1954
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 33
Ati mai vazut totusi.
Neavand de ales trece la treaba:

concurs premii ati mai vazut ales trece treaba:

38.4KB


_______________________________________
- nevasta,azi nu am pescuit nimic.
- iar ai uitat banii acasa.

pus acum 14 ani
   
braconieru
Membru activ

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),Gorj 1954
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 33
Doamna il trage in poza:

concurs premii doamna trage poza:

38.6KB


_______________________________________
- nevasta,azi nu am pescuit nimic.
- iar ai uitat banii acasa.

pus acum 14 ani
   
braconieru
Membru activ

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),Gorj 1954
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 33
Cel care a facut aprecierea fara partinire.Baciu Octavian din orasul minunilor (Caracal).
A mai vazut si gustat o minune.

concurs premii cel care facut aprecierea fara octavian din orasul minunilor mai vazut gustat minune.

37.7KB


_______________________________________
- nevasta,azi nu am pescuit nimic.
- iar ai uitat banii acasa.

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Minunea mea .... cam stiti cum e cu ea ! Sa va zic despre ,, minunea " ( cel putin pentru neapicultori ) cu care a contribuit Octavian la premiu . MIERE DE MANA !!!

   Stiti cum se obtine ? Cum fac albinele ? Il citez exact :

,, Stii paduchii de gradina ? Ei bine , albinele merg , ii ling la cur , si din aia fac mierea de mana ! Mierea de mana este una dintre cele mai greu de obtinut , cel putin cea care nu are in amestec si alte soiuri de miere , si este printre cele mai scumpe de pe piata "

  Stiati ca se face miere din ,, cacatel " de paduche de gradina ?

  Ia vino Gica si ,, dezvolta " subiectul ! Altfel zic astia ca bat campii !


pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056

braconieru a scris:

- idem pentru o reteta de pregatit icre

Eu stiu o singura reteta, si aia e "furata" de la Sadoveanu...ceva in genu': "Sa toarne untdelemnul un orb, sa picure alamaia un zgarcit si sa le bata un nebun"


pus acum 14 ani
   
braconieru
Membru activ

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),Gorj 1954
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 33
Toti arborii sunt plini de astfel de purici.Aduceti-va aminte ca dupa cate o ploaie scurta si marunta frunzele sunt lucioase si lipicioase.Daca puneti pe limba simtiti dulce.De fapt la astfel de ploi li se mai spune si "mana".
Referitor la reteta pusa de domnul Drignei trebuie facute doua mici precizari:
- icrele sa fie mature (aproape de depunere)
- sa fie proaspete.
Cunosc reteta,iese o maioneza de te lingi si pe degetele de la picioare.

Icrele sarate si cele neajunse la maturitate au alt descantec.Da ce,va invat eu.


_______________________________________
- nevasta,azi nu am pescuit nimic.
- iar ai uitat banii acasa.

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la