FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Sabina la Simpatie.ro
Femeie
22 ani
Bucuresti
cauta Barbat
22 - 60 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / DISCUTII DIVERSE DESPRE PESCUIT / autori  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
aici as vrea sa discutam despre autori (romani) de articole de pescuit sau autori (scriitori sau... nu) de carti despre pescuit (beletristica sau...tehnica pur si simplu), care ne-au impresionat prin ce au scris in paginile revistelor sau ale cartilor... care au legatura cu pasiunea pescuitului...
Simt nevoia sa fac asta ca o multumire, pentru unii un omagiu:

Mihail Sadoveanu - care m-a incantat cu Nada florilor sau Imparatia apelor

Radu Anton Roman (Dumnezeu sa-l odihneasca)  - a adus Delta langa mine cu "Zile de Pescuit" , carte pe care am citit-o de cateva ori...


Ladislau Daradici - nu stiu daca este scriitor, nu stiu daca mai traieste, dar tot timpul i-am citit povestirile (dintr-o revista) cu mare placere...

Titu Ionescu-Boeru - tot din 'ai batrani ai revistei, mare om...cu un stil inconfundabil...cu povestiri de o savoare aparte

Savu Teodorescu - omul care prin articolele lui mi-a insuflat pasiunea de a construi si experimenta...naluci

deocamdata atat...ar mai fi cativa, mai tineri... dar ma opresc aici , va las si pe voi sa scrieti despre ...


pus acum 14 ani
   
dori
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 995
Salut!

Interesant topic.

1. Dan. F. Secosan cu volumul: "La peste'" ...
       Am citit-o, abunda de poze, detalii.. are cateva sfaturi practice si despre nade/nazi... de asemenea vorbeste si despre pescuitul la rubeziana, sheffield, varga ... foarte interesanta cartea.
       Ce nu mi-a prea placut la carte: nu prea stii cand sa concretizezi ceea ce citesti in ea, se simte (cel putin pt. mine) ca, autorul avea destule cunostinte si ca, nu a reusit sa o faca intru-totul digerabila. De altfel, lipseste pescuitul la  Feeder dar, dupa cum apare la sf. cartii, va fi in numarul viitor.
       Ca nota i-as da un 9.89.

2. Malin Musatescu cu vol. : Spinning - Odiseea pescarului digital ... frumoasa carte, dupa cum zice si titlul este dedicata exclusiv spinning-ului. Iti explica despre cum simt pestii, despre biotop, ape, turbiditate, naluci si alte  cele. O recomand celor pasionati. Nu am citit tot volumul, din lipsa de rabdare, dar este de nota 9.99 (perfecta nu este).
     Merita citita cu mintea linistita.

3. Mihail Sadoveanu ... cu Imparatia apelor .. o sa o recitesc deoarece am citit-o in graba.
      Ca nota as da un 9.

4. PM (Pescar Modern)... am citit cateva articole mai vechi. Mi s-au parut ok. Informatie interesanta, pret acceptabil... colaboratori de valoare; amintesc doar pe Malin Musatescu. Au si un trofeu (in colaborare cu anumiti sponsori): Carligul de aur, daca nu ma insel..
       Nota: 8,90.

5. AVP (Aventuri la pescuit)... am luat cateva volume dar, din cauza maririi succesive a pretului am renuntat... acum nu stiu cat mai e revista dar, cand a ajuns la 10 ron de la 7 .. mi-a cam sarit mustarul (prefer sa "salvez" banii si sa-mi iau unelte decat sa raman cu revistele.. la o adica.. daca vreau le pot cumpara la second mai apoi).
      Articolele au fost interesante, cel putin ce am citit eu, dar, nu ma prea pasioneaza articolele de la malul apei daca se vorbeste doar despre drum, ceva peste dar nimic despre tehnica, monturi, nada, locuri... sau, daca se vorbeste doar vag. Calitatea foii foarte buna, colorata... publicitatea destul de interesanta dar, doar publicitate nu si pareri ale cititorilor... cand zic cititori nu ma refer la cei care publica in mod frecvent sau doar la parerile bune, pentru Sponsori.
     Ca si "scriitori" mi-au placut: dn. Dan F. Secosan si dn.  Malin Musatescu.
     Au si un premiu pentru cea mai mare captura, s-ar putea sa ma insel.. premiul consta in carlige Mustad de 100 Ron.
     Ca nota i-as da un 9.

Modificat de dori (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la