FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
AlinaMicu
Femeie
25 ani
Brasov
cauta Barbat
25 - 39 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / DISCUTII DIVERSE DESPRE PESCUIT / Pescar ..... unic in Tunisia !  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Dragilor , nu-i mult pescuit in postarea mea ! Insa nici nu pot sa nu va povestesc prin ce-am trecut !

...............................

  Ne-am luat bilete in Tunisia ! Ma si gandeam : ,, Mama , Mama , dau la peste in Mediterana ! Sa vezi ce bestii scot d-acolo ! Nu ma intereseaza pe cati bani o fi , insa navighez obligatoriu cu un localnic " !

  Apoi am aflat ca sunt probleme cu sculele in avion , ca le dau aia de pereti de nu se vad . Asadar , pentru moment am renuntat !

  Intre aeroportul Monastir si statiunea Hammamet unde aveam bilete sunt 220 km pe care i-am parcurs cu autocarul pe autostrada ce se insira de-a lungul litoralului . Am avut ghid roman care , printre altele , ne spune :

  ,, Spre deosebire de Romania , care are doar aprox 200 km de tarm , Tunisia beneficiaza de cca 1800 km de plaja la Mediterana " . Atat mi-a trebuit sa aud , ca si maraiam si bombaneam de nervi ca nu mi-am luat macar o telescopica la mine !
  In sfarsit ! Ne cazam , si iesim prima oara pe plaja ! Mai rau m-am enervat ! Doamneee ! Ce plaja ! Ce apa ! Ce nisip ! Ce putina lume ! Ce .......scule am lasat acasa !!! Si ce ..... lipsa de pescari pe stabilopozi ! ,, Unde-s astia mah ? Unde-o fi .... locul ? "
  Rabd eu ( aparent ) vreo 2 -3 zile , nici nu vorbesc despre pescuit , nevasta-mea se si mira de asta , amicii incep sa ma ia la misto , insa ..... o coceam ! Intr-o zi ies din campus , iau un taxi si-l intreb pe soferul tuciuriu :

  ,, - Hello ! Can you show me a place , a market with fishing tools ?
     - Yes ! I can !
     - So , you have this kind of market ? That's good ! Is it far from here ?
     - No ! Next city !
     - WOW ! That you call ,, not far from here " ?
     - Yes ! In 10 min ..... done !
     - K ! Go planet !


   Plecam in tromba catre ,, next city " . Am uitat sa va spun ca acolo taxiurile arata ca niste farase cu motor . Tineam temeinic de usa sa nu mi-o smulga vantul si ma simteam o copie tembela a soldatului din vechile armate cartagineze , purtand scutul victoriei si vantul trecandu-i prin plete !


    - This market ! is it a big one ?
     - Yeaaah ! A very big market ! Full of fishing tools !
     - But , ..... what is the name of this market ?
     - Market !
     - Ohoooo ! Good answer ! Very good ! I am impresed ! But ... the name of the firm ? The name of the company , or the name of products ? The brand ?
     - Brand !
     - .........???
     - Yeah ! Brand ! .... Hey ! man ! Do you speak english ? The name is brand !
     - Whatever ! Take me there !


  Ma simteam ca-n Caragiale , in ,, Caldura mare " varianta arabo-tampa-romano-brando-marketo-tampita !

  La un moment dat opreste ,, englezu' " meu si zice :

    - Ok ! Four Dinnars !
     - ???
     - Four Dinnars ! This is the market !
     - ??? Unde PLM vezi tu market mah ?
     - ??? Grrrrr ! ...

  Nu cred ca stia romana , dar sigur a banuit ce-i spun ! Dupa tonul meu nici nu era prea greu !

  Ma uitam disperat in jurul taxiului si vedeam doar niste dughene ,, vai steaua lor " , nu mai mari decat vechile noastre tonete de inghetata Polar ! Nervos imi arata cu degetul una dintre baracile respective :

    - Did'nt you said big market ? This is the biggest market ever know with fisshing tools ! Four Dinnars !

  Ii dau 4 dinari , ma dau jos timorat ( deja ma gandeam la terorism turistic ! ) si ma indrept catre ..... market ! Intradevar , era un magazin cu scule de pescuit ! Avea el in loc de usa un linoleum prins in cuie , insa era cu scule de pescuit ! Cca 4,5 lansete , o sacosa de fire si vreo doua cutii de carlige de toate dimensiunile posibile , toate gramada la un loc ! Am inebunit pe loc ! Ma uit la lansete si .... culmea , .... gasesc una de exceptie ! Daiwa Jupiter JP 200N din doua bucati , 2,00 m , cu mufare pe filet ! Scula nene ! Si daca nu voiam sa dau la peste tot o luam !
  Mai greu a fost cu firele ! Cred ca cca 1 h am incercat scos din minti sa dau de capetele firelor rolei ce-o voiam ! In sfarsit , mi-am ales o mulineta ,, la culoare " , carlige , vreo 15 bucati diferite marimi ( nu stiam ce peste caut ! ) si ..... m-am impotmolit la plumbi ! M-am lamurit destul de greu ca ..... nu au ! Dupa ce m-am gandit putin mi-am adus aminte ca langa ,, market " vazusem un service auto ! Platesc sculele , plec la service . Il intreb p-ala cu cat da piulita de 17 ! Bineanteles ca omul s-a blocat ! Dupa ce se uita lung la mine , probabil speriat de ..... importanta ce o emanam cu lanseta in mana , imi face cadou vreo 20 de piulite noi noute , si banuind ce am de gand spune :

  ,, - Good luck tourist ! Good luck ! "..... Imi venea sa-l strang de gatu' ala bronzat ! Prefer sa plec inca mai gandindu-ma la eventualitatea unui atentat sau a unei rapiri de persoane !

  Pe scurt , iar taxi , iar ,, back to next city " , iar campus , ....... si ...... la ce dracu dau ?!?!?! Asta o uitasem ! Uitasem sa intreb de ,, bait " ! Merg in sala de mese si fur cascaval , carnati , niste bucati de carne fiarta , branza topita , si ce mai mi-o fi dat mie prin cap atunci ca ar putea hali pestele din ,, Garla aia mare a lor cu 1800 de km de tarm " !

  Ma indrept spre dig , spre partea acestuia cu portul si stabilopozi . Imi aducea aminte de portul Eforie . Seamana pana la confuzie , cu amendamentul ca asta era de vreo 10 ori mai mare .
  Drumul catre port trece printr-un bazar arabesc . Cum stiti , arabii stau pe jos pe covorase , fumeaza narghilea sau dorm . N-au nicio treaba ! Nici una !!! Mai nene ! nici o greata n-au ! Trecand printre ei ma vede unul si incepe sa urle in araba . Nu stiu ce anume dar banuiesc ca nu paream om normal dupa normele lor de evaluare , intrucat au lasat tot ce faceau , si-au luat camerele foto , se tineau ciopor dupa mine si-mi faceau poze !
  Da domnilor ! Eu , turist in Tunisia , imi faceau localnicii poze !!! Nu-mi venea sa cred ! Mi-era si rusine , si furie , nu intelegeam ce se intampla , samd !

  In sfarsit ajung la stabilopozi unde nu am mai avut parte de ,, paparazzi " , imi aleg un loc dupa Dumnezeu stie ce criterii, si m-apuc de ..... pescuit ! Imi facusem , ca pe vremuri , forfac simplu cu ..... piulita de 17 in cap si trei carlige insirate la 25 cm unul de altul . Ca la pripoane in copilarie !

  Arunc de cateva ori la diferite distante si .... nimic ! La un moment dat arunc aproape de dig , la cca 10 m . .................. In viata mea n-am vazut o laseta trepidand in halul ala ! La prima aruncare am scos ..... trei bucati !!! De fapt si singura data in viata mea - 3 buc la 3 ace ! . Am tinut-o asa toata dupa amiaza . Am umplut o sacosica de peste . ....... M-AM SIMTIT PERFECT ! AM PRINS PESTE IN MEDITERANA !!!

........................................

   Nu stiam ce voi face cu pestele , insa merg cu el in campus , macar sa ma laud si sa-mi sfidez amicii nepescari care , la o bere rece pe plaja , bagau textul arhicunoscut al nepescarilor : ,, Decat sa ma chinui ca tine , ma duc in Cora , imi aleg un crap si mi-l fac la gratar cum vreau eu " ! Oamenii astia nu pot intelege ca noi nu mergem dupa ..... carne de peste !!!
   Din nefericire uitasem de ,, paparazzi " !!! Ce-am patit la venire , inmultiti cu 10 , adaugati sacosa mutata de unul la altul , varsata pe asfalt , pestele fotografiat , palme pe spate , urari de bine si , ...... cel mai frumos din toata povestea asta , ..... unul dintre ei ma invita la el in dugheana sa-mi aleg un cadou de max 10 E ! Asta mi-a pus capac ! Mi-am ales un sah cu piese de sticla !
   Am ajuns in campus unde au urmat alte poze si felicitari si am fost declarat ,, Turistul Saptamanii " !

.......................................

  Am gasit si ce sa fac cu pestele ! I l-am facut cadou lui ..... Yussuf , motanul receptiei ! A fost tare bucuros ! Doar ca l-a cam constipat atat peste crud . A treia zi la ,, returnat " in scrumiera cu nisip de la receptie ! Si se uita la mine ..... cam chiondoras ! Ce-o fi gandit el in pisiceasca ? ,, Fi-ti-ar pescuitu' al dracu' sa-ti fie ! Mai bine ma duc in Cora si mananc ce peste vreau eu ! "


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Am uita sa va spun ca ...... nu stiu ce peste am prins ! Mirosea a peste dar , ..... nu stiu cum se numeste ! Iata :

pescar ..... unic tunisia uita spun ...... stiu peste prins mirosea peste dar ..... stiu cum numeste

46.9KB


pus acum 14 ani
   
Fishbones
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1651
Super! ce ai prins, guvizi? 

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Plaja Hammametului vazuta de pe dig

pescar ..... unic tunisia plaja vazuta dig

28.3KB


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Yussuf ...... mananca pestele !

pescar ..... unic tunisia yussuf ...... mananca pestele

53.6KB


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
..... si il ,, returneaza " suparat ...... in scrumiera cu nisip !       

pescar ..... unic tunisia ..... returneaza " suparat ...... scrumiera nisip !   

31.9KB


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

Fishbones a scris:

Super! ce ai prins, guvizi? 

N-auzi ca nu stiu cum se chemau ? Si guvide n-am vazut deloc !


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Locul ..... Pictorului ..... european ! 

pescar ..... unic tunisia locul ..... pictorului ..... european ! 

35.9KB


pus acum 14 ani
   
DeyuXel
MEMBRU DE ONOARE

Din: Hunedoara/Nürnberg
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 491
Mistoooo tati ! 
Si eu ma duc pe 27 luna asta tot in Tunisia , tot in Hammamet !
E super !!! E al 3-lea an in care ma duc si sunt mai fericit ca si prima data      !
Deci sa inteleg ca nu pot sa imi iau la mine nici macar o varga?
Sper sa ma aleg si eu cu un peste in mediteranaaaa... Fac eu cum ai facut tu ! Da tot pescuiesc ! 


_______________________________________
Cand e sa n-ai noroc , dai de un cui si-n PI**A !

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

DeyuXel a scris:

Mistoooo tati ! 
Si eu ma duc pe 27 luna asta tot in Tunisia , tot in Hammamet !
E super !!! E al 3-lea an in care ma duc si sunt mai fericit ca si prima data      !
Deci sa inteleg ca nu pot sa imi iau la mine nici macar o varga?
Sper sa ma aleg si eu cu un peste in mediteranaaaa... Fac eu cum ai facut tu ! Da tot pescuiesc ! 

Nu-mi spune ca stai in Samira ! Asta ar fi culmea coincidentei !


pus acum 14 ani
   
DeyuXel
MEMBRU DE ONOARE

Din: Hunedoara/Nürnberg
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 491
Acuma nustiu unde stam ! Dar anii trecuti am stat la Sandra Club ! 

_______________________________________
Cand e sa n-ai noroc , dai de un cui si-n PI**A !

pus acum 14 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
Am citit povestea, ar fi fost mare pacat sa o pastrezi doar pentru tine...un singur lucru as fi facut in plus-as fi taiat un pestisor, unul mai mic, pentru a incerca si la rapitor...nu se stie nicodata!!!Dar Deyule incearca tu daca ai ocazia!Ai grija sa pui o struna, caci daca iti va taia firul, sigur o sa iti para rau ca nu l-ai vazut!!!

Modificat de Rockyonutz (acum 14 ani)


_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
nici o sansa...plaja a fost concesionata la o zi si jumatate dupa plecarea lu' Pictoru, si daca te bunghesc aia ca esti roman iti cer taxa 30 de euroi pe zi si se plimba cu skijetu' printre firele de la lansete...pentru ca sunt ospitalieri si vor sa te simti ca acasa 

pus acum 14 ani
   
DeyuXel
MEMBRU DE ONOARE

Din: Hunedoara/Nürnberg
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 491
Deci Drignei ? sa inteleg ca nu am nici o sansa sa pescuiesc ?                                                   

Mama lor? 


_______________________________________
Cand e sa n-ai noroc , dai de un cui si-n PI**A !

pus acum 14 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
Poti sa iei un skyjet si sa dai la trena .

_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 14 ani
   
DeyuXel
MEMBRU DE ONOARE

Din: Hunedoara/Nürnberg
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 491
,, Garla aia mare a lor cu 1800 de km de tarm " ! SI EU SA NU GASESC 1 m unde sa dau? AI INEBUNIT?     

Lasa ma Ionut , facem noi sa fie bine )
Ii zic asa  : -Hai sa facem o partida de table ! Daca castigi nu pescuiesc si iti dau o bere  , daca castig  ma lasi sa pescuiesc !


_______________________________________
Cand e sa n-ai noroc , dai de un cui si-n PI**A !

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Asa !

  Mult timp de cand i-am amenintat pe protagonisti ca-i pun pe Youtube ! Acum am invatat de la fii-miu cum pun un film pe Youtube , el e plecat si eu ..... ,, Freak out !!! " . Home alone , imi fac de cap !

..................................................................

  La intrarea in receptia clubului Samira grupurile erau intampinate de cei mai stupizi doi mosi Tunisieni ! Care mai si ,, cantau " ! Unu' avea un soi de cimpoi rablagit , ,, vai soarta lui " , celalalt avea un burduf de piele in care dadea ca toti dracii in speranta ca ii iese ceva muzical d-acolo ! Cand m-am dat jos din autocar m-am indreptat spre compartimentul bagajelor . In spatele meu au inceput astia sa zdrangane din alea de mi-a sarit inima din piept ! Am crezut ca-i strang de gat !

..................................................................

  Trec peste amanunte si aduc vorba despre ,, generation next " . Pustii grupului ! Rares al meu , Andrei si Alberto . Care isi facusera un titlu de glorie din a nu sta cu ,, batranetul " . Umblau toata noaptea prin cluburi iar a doua zi dormeau pana pe la 14 - 15 h , cand se sculau umblau scosi din minti si zbierau dupa ..... micul dejun !!! Astia stransesera pana si dejunul , iar ei voiau unt pe paine si ceiuc ! Turbam de nervi in fiecare zi cand reluam negocierile cu seful de sala de la sala de mese . Spaga , atentii , zambete alea-alea , sa ne hraneasca odraslele ! .... I-am tot atentionat ca am sa le fac ..... ,, manevra " ! M-au intrebat ce-i aia si nu le-am raspuns pentru ca nici eu nu stiam ce-o sa le fac ! Insa ceva urma sa le fac cu certitudine ! Ma gandeam ..... !

  In ultima zi am luat bilete la croaziera pe Mediterana .

  - Bah ! Maine va sculati si voi la 10 30 . La 11 00 avem bilete la vapor !
   - Da ! Sigur !
   - Mah ! Sigur va treziti ???
   - Sigur , sigur ! Uite : punem si telefoanele sa sune la 10 00 !
   - Bineeeee !


  Dimineata la 10 00 .... aiurea sa se trezeasca astia ! Ma pun pe telefoane ! Pe plaja era un telefon de interior cu care puteai apela camerele . Am sunat de mi-a venit rau . Nimic ! Pana la 10 35 nu mi-a raspuns nimeni . Ma enervez si plec sa-i scol ! Trecand val vartej prin receptie , tocmai vad un grup venind si pe cei doi ametiti de mosi trambitand si bocanind in panaramele alea ale lor ingrozind si grupul nou .
  Ma opresc si le zic :

  - Bah ! Astia si-asa nu v-asculta ! Cat imi luati sa-mi dati din alea 10 minute ?
   - 10 dinari boss !
   - Ia d-aici 15 dinari si dai in ele pana s-or sparge ! Acu' insa mergeti incet dupa mine ! Cand pornesc camera de filmat incepeti !!!
   - ,, oke " boss ! Hihihihi !


  Ma-ndrept usor spre bungaloul pustilor , in timp ce diversi turisti vazand amuzamentul pe fetele noastre mergand precipitat dar doar facandu-ne semne , se prind de faza si-si scot camerele de filmat odata ce se alatura grupului !
  Ajungem la usa bungaloului , pornesc camera , asta face un zgomot electronic specific , iar pustii , sculati din somn mai apuca sa zica doar :

   - MANEVRAAAAAAAAA !!!!!





pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la