FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Kalifa la Simpatie.ro
Femeie
19 ani
Ialomita
cauta Barbat
19 - 32 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / RETETE - bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor .... / Procuram raci... Ce facem cu ei?  
Autor
Mesaj Pagini: 1
feugen
MEMBRU DE ONOARE

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 321
Raci fierti:
Se pune apa la fiert cu sare, foi de dafin, boabe de piper, un pahar de vin alb. Cand toate acestea vor clocoti se pregatesc racii (neaparat vii) asfel:
Se spala bine daca sunt de nisip (galbui la culoare), iar daca sunt de culoare inchisa se freaca cu o perie pentru a fi indepartate toate urmele de namol.
Racul are la coada 5 aripioare. Se trage de cea din mijloc si va iesi un mat negru.
Se pun la fiert (repet... neaparat vii). Fierberea dureaza pana cand acestia vor pluti si iau culoarea rosu aprins.
Se scoate intr-um vas si se pune la racit cca 200ml de zeama in care au fiert racii. Se piseaza usturoi, se sareaza si se amesteca cu zeama rece.
Racii vor fi stropiti cu mujdeiul acesta. De la rac se consuma coada si se suge continutul clestilor (dupa ce vor fi "mozolite" prin mujdei).
Recomand un vin alb demisec servit la temperatura optima.

Raci pe gratar sau disc:
Vor fi pusi la copt dup ce au fost bine curatati si li s-a scos aripioara din mijloc (exact ca si in reteta de mai sus). Se vor praji pana acestia iau culoarea rosu inchis.
Se servesc cu mujdei de usturoi.
Pentru a aluneca mai bine recomand fie un vin alb demisec, fie o bere rece.

Pofta intinsa!!!

Modificat de feugen (acum 14 ani)


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
O mica dar importanta completare pentru cei care nu stiu, racii nu se mananca in lunile mai-august deoarece sunt foarte toxici in aceasta perioada a anului pentru organism.

_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

Rockyonutz a scris:

O mica dar importanta completare pentru cei care nu stiu, racii nu se mananca in lunile mai-august deoarece sunt foarte toxici in aceasta perioada a anului pentru organism.


   Este un mit gratuit povestea asta ! Va marturisesc ca , la propriu , am crescut cu ..... raci ! Cum v-am spus , am crescut pe Pantelimon . Se prindeau raci in nestire ! Sute ! N-aveam altceva de facut toata ziua , din Mai pana in Septembrie , decat sa ,, ne bagam la raci " !

   Cum faceam : Aveam ,, abonament " la Sport - Turism - Camping la ochelari de scafandru rusesti , gri , cu hubloul mare , si erau 90 lei bucata ! Ne scufundam si ii gaseam insirati pe malul de beton . Nu trebuia decat sa-i culegem . Ieseam cu cate 7 - 8 bucati la scufundare ( cum dracu' faceam asta ? ) . Pastram ritmul toata dimineata si , la pranz aveam cate 4 - 5 saci de raci adunati . Sarmanele bunicile noastre umblau dupa noi cu randul cu ..... strachina de mujdei si paine !

   Pe la 14 - 15 ani ne-a luminat Dumnezeu mintile si ...... am inchiriat taraba in Bucur Obor . Eram deja ,, distribuitori autorizati " in piata . 1 leu racu' mic , 1 leu cinzeci racu' mediu , si 2 lei racu' mare ! Ne luam biciclete pe culori ! Sputnik ( semicursiera ) si Ukraina ( era de mers la peste ! Off road ! ) . Nu stiam noi cati bani inseamna ceea ce cheltuiam noi ! ....... Ce vremuri !

   .....................................

   Sa revin ! Mancati raci cat vreti voi ! Sanatate curata ! Tot anul ! Doar sa-i prindeti !

   V-as da si retete . Insa nu acum . Sunt cuprins de nostalgia amintirilor evocate !

   Va pupa tati !


pus acum 14 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
Am auzit si eu multe pareri contradictorii chiar zi zilele trecute am prins un rac dar am preferat sa-l eliberez, racii mi s-au parut foarte gustosi atunci cand au icre, si ce icre mari au!!!I-am prins cam in perioda martie-aprilie.

procuram raci... facem ei? auzit multe pareri chiar zilele trecute prins rac dar preferat sa-l MEMBRU DE ONOARE

51.6KB


_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la