FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
angela31
Femeie
24 ani
Buzau
cauta Barbat
24 - 60 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / RETETE - bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor .... / Platica mare la gratar  
Autor
Mesaj Pagini: 1
feugen
MEMBRU DE ONOARE

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 321
Se prinde (procura) platica mai mare de 2kg. Nu se va taia pe burta, ci pe spinare dupa care se curata de mate. Se deschide ca o carte si se pune pe gratar cu solzii spre jar pana acestia se ard. Apoi se intoarce cu grija, pentru a nu o rupe, pe partea cealalta si se mai tine cateva minute. Se coc cateva rosii... de gradina. Se coc cativa ardei grasi. Se curata rosiile si ardeiii copti de piele si se paseaza cu o furculita. Se curata 1 capatana de usturoi care se piseaza bine. Se amesteca toate astea, se pune eventual unardei iute taiat felii cat mai subtiri, se arunca sare dupa gust, putin ulei si otet. Se amesteca bine pentru omogenizare. Platica coapta se pune intr-o tava fiind acoperita cu sosul de mai sus. Se pune tava la foc mic pana da intr-un clocot continutul. Daca exista si un capac care sa o acopere... si mai bine. Cand se serveste in farfurie pestele este "impopotonat" cu frunze de patrunjel verde din belsug.

Un pahar de vin sec la temperatura optima face minuni.

Pofta intinsa!!!

Modificat de feugen (acum 14 ani)


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la