FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
bianca maria pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Galati
cauta Barbat
24 - 80 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / PESCUIT STATIONAR / MAMALIGA, pareri, sfaturi, retete  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
In primul rand as vrea sa va intreb, cati dintre voi mai folositi banala mamaliga.
 

Daca folositi, ce retete, ce combinatii, etc.
Pentru multi nu mai prezinta interes, fiind considerata o momeala "trecuta", dar inca se mai prinde la mamaliga, si inca foarte bine!
Cu totii stim ca in apele salbatice, mamaliga este in topul preferintelor, asa ca va propun sa discutam aici despre aceasta momeala, retete, sfaturi, opinii, etc.De asemenea este folosita si pe post de nada, asa ca incep eu cu o reteta care pentru mine a dat roade.Trebuie sa precizez ca NU eu sunt autorul acestei retete, am luat-o mai demult nu mai stiu exact de unde, am scris-o in agenda mea de "bucatarie" si doresc sa v-o dezvalui si voua.


Pasta de "POGACE"

INGREDIENTE:

-Malai(foarte fin), gris, srot de floarea soarelui, un ou, ulei de anason, colorant(optional) si indulcitori.

MOD DE PREPARARE:

-Din malaiul simplu se face o mamaliga destul de tare.O luam de pe foc cat este calda si punem peste ea praful de srot.
-Adaugam uleiul de anason(circa 10ml la o mamaliga medie), oul si colorantul(sofran) si se amesteca bine cu gris.Putem pune si vanilie, iar pentru crap adaugam indulcitori.
-Pasta este cu atat mai tare cu cat se pune mai mult gris.
-Se framanta foarte bine pana se raceste.Se poate transporta intr-un sac de panza, umezind-o din cand in cand.




Agenda este dornica sa va mai dezvaluie cate ceva, dar va las si pe voi sa mai scrieti retete, dar va rog, sa fie cat de cat testate, ca de copiat avem site-uri garla....


pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Desi unii sunt "acriti" de subiectul asta, eu sunt optimist ca mai sunt pescari care inca mai folosesc mamaliga pe apele salbatice.

pus acum 14 ani
   
filica ciutac
Vizitator



eu cand eram acasa faceam mamaligile pentru toata trupa...este vorba de cele de momitor...procedam la fel ca LARRY aproximativ.adica puneam apa la foc cam trei sferturi de ceaun(totdeauna ceaun din tuci-----fonta--altfel nu concep mamaliga).in timp ce apa ferbea amstecam la ochi cam doua parti faina de porumb(obligatoriu de la tarani--cea grisata nu ma prea incanta)cu o parte faina de grau.....daca puneam srot (de obicei de floarea soarelui)nu puneam nici un colorant.Cand nu puneam srot puneam colorantul cand fierbea apa(colorant galben alimentar---de obicei un praf luat de la laboratorul de cofetarie---portocaliu la culoare ---foarte concentrat--si puneam un varf de cutit)....ATENTIE MARE CA ----ceaunul era doar pt treaba asta---altfel aveam sedinta cu parintii sau  apoi cu doamna si stapana mea.Srotul al obtineam sfaramand in piua o turta pe care apoi o cerneam prin sita de faina de porumb SI AMESTECAM SROTUL CU FAINURILE INAINTE DE A PUNE LA FIERT...Amestecul astfel obtinut al adaugam dupa ce apa fierbea bine,amestecand incontinu altfel srotul uleios tinde sa faca boturi si sa se ridice deasupra..amestecam pana se tinea roata de facalet...daca nu puneam srot--puneam gris ca sa se intareasca.....astea toate pentru momitoare---arc.pentru pluta faceam mamaliga simpla --ca cea a mamei fara faina de grau pe care dupa ce se racea o congelam ---atunci nu erau prafuri prea multe(groundbait)iar mamaliga inghetata se sfarama mai bine pentru nada...PENTRU MAMALIGA DE CARLIG---faceam putina la fel ca cea de momitor fara srot si apoi o lucram functie de necesitati cu ou, praf de canepa prajita,anason aditiv praf(VDN---cel mai bun dupa opinia mea),vanilie sau capsuna.. Acu procedez aproximativ la fel doar ca ai dau cand e rece un praf de betaina si o amestec dupa caz si temp apei cu faina de alune.

Modificat de filica ciutac (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Sunt retete de mamaliga in care amesteci toate fainurile inainte sa le pui in apa, altele le pui treptat.De exemplu, uleiul de anason, daca il bagi cand fierbe apa, pana faci mamaliga se cam duce tot.De regula nu-l folosesc in modul asta.Daca o prepar pentru momitor, inainte sa o framant pe balta, ma ung putin pe maini cu cateva picaturi, si iese o treaba buna.De asemenea, dupa ce fac mamaliga, astept sa se raceasca putin sa o pot framanta si o amestec cu benzar.In functie de anotimp, imi aleg si aromele.Daca fac cuburi pentru carlig, inainte sa lansez, le scufund 1min intr-un pahar cu  apa in care am pus 4-5 picaturi de esenta.

pus acum 14 ani
   
filica ciutac
Vizitator



AI dreptate--asta e motivul pt care folosesc praf aditiv de la vdn....din acelasi motiv nu pun betaina praf in mamaliga fierbinte---pt ca-i sensibila cu temperatura---multi spun ca cea Hcl de la Nutrabaits ar rezista dar nu fac experimente proaste pe banii mei...cu uleiul pe maini ai dreptate --si la unele bile e indicat la fel --mai ales ca trebuie sa-i dai putin de tot (in general la cele pe care nu le fierbi)...daca le fierbi eu cred ca daca le scoti dupa fierbinti si le dai un ulei rapid apoi le tavalesti orin putin amestec praf din care sunt facute la care i-ai dat ceva betaina sunt mai atragatoare pt ca fac ca o piele care se duce prima de pe ele si nu prea crapa la uscat. cu ulei pe maini le si framanti mai bine mamaligile si nu se prind de deste

.ati dau un mp


pus acum 14 ani
   
filica ciutac
Vizitator



mamaliga o amesteci cu benzar cand e rece pt ca si benzarul asta e de fapt"benzar mix betain"

pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114

filica ciutac a scris:

--si la unele bile e indicat la fel --mai ales ca trebuie sa-i dai putin de tot (in general la cele pe care nu le fierbi)...daca le fierbi eu cred ca daca le scoti dupa fierbinti si le dai un ulei rapid apoi le tavalesti orin putin amestec praf din care sunt facute la care i-ai dat ceva betaina sunt mai atragatoare pt ca fac ca o piele care se duce prima de pe ele si nu prea crapa la uscat. cu ulei pe maini le si framanti mai bine mamaligile si nu se prind de deste

.ati dau un mp



Am facut un experiment, dar inca nu le-am testat.Cand am fiert bilele, am pus doua linguri de sirop in apa.Cand le-am scos fierbinti, le-am tavalit prin coji de oua, pisate marunt.S-a format o pelicula lipicioasa din cauza siropului si cojile s-au lipit de minune.Este doar un experiment, inca nu stiu ce efect vor avea.Insa, ca si la celelalte bile, eu le "ciobesc" inainte sa le pun pe fir.Consider ca imprastie aroma mai bine si mai repede in apa, deoarece, la cele fierte, se formeaza acea crusta de care ziceam.


pus acum 14 ani
   
filica ciutac
Vizitator



n-are ce fi rau in asta mai ales la aia mari pentru ca le place sa roada,,,stiu care pun pisatura de cochilie de scoica--le face mai grele ,(altii pun praf de var sa le ingreuneze)..La parintii crapilor le place sa roada altfel le cresc maselele si trebuie dusi la veterinar ca si caii batrani sa le pileasca =D
englezoii spun despre pilitura de scoica ca este "CROUNCH FACTOR"


pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114

filica ciutac a scris:

mamaliga o amesteci cu benzar cand e rece pt ca si benzarul asta e de fapt"benzar mix betain"



Acum depinde...eu nu bag aromele si atractantii datorita temperaturii care le modifica sau anuleaza propietatile.Prefer sa "ma morfolesc" pe maini si sa le bag la rece, deca sa le pun in apa si sa nu aiba nici un efect.


pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114

filica ciutac a scris:

n-are ce fi rau in asta mai ales la aia mari pentru ca le place sa roada,,,stiu care pun pisatura de cochilie de scoica--le face mai grele ,(altii pun praf de var sa le ingreuneze)..La parintii crapilor le place sa roada altfel le cresc maselele si trebuie dusi la veterinar ca si caii batrani sa le pileasca =D
englezoii spun despre pilitura de scoica ca este "CROUNCH FACTOR"




M-ai distrus Filica....   Acum ma apuc sa culeg si scoici de prin balti.Asta nu ar fi nimic, dar sa vezi "bucurie" in casa cand ma apuc sa le macin.
Ideal era sa caut melci, dar in ritmul asta o sa mai pescuiesc peste vreo doi ani asa...Acum o sa-mi ziceti de ce nu iau aroma de scoica de la magazin.Va raspund inainte: ma simt mai bine si am incredere mai multa in ceea ce fac, daca stiu ca este natural, facut de mine.


pus acum 14 ani
   
filica ciutac
Vizitator



toata treaba e din teste si incercari  la balta altfel e can can...am vazut doua filme la clubul din care fac parte--intr-unul pescuia unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din anglia KEVIN MADDOX--undeva in franta si toti din jur al pandeau sa vada ce "dip"foloseste de tot prinde crap si ailalti cam someaza......s-au prins tarziu...pescuiau pe un rau in FRANTA toamna tarziu pe la inceputul lui octombrie....era frig nu gluma si beau ceai..englezesc negru .asta se bea cu lapte......la fundul canii kevin avea tot timpul 4-5 bile--ala era dipul lui --ceai,apa fierbinte si zahar.
un alt film cu alt tatic  de crapi ---vara in spania pe Ebro, au ajuns patru prieteni si cand au desfacut echipamentul unul avea in lada  frigorifica cu nada 5 inghetate.CEILALTI aveau fel de fel de dipuri cumparate  --asta a lasat o inghetata la topit si acolo asi tinea bilele ...


pus acum 14 ani
   
filica ciutac
Vizitator



vezi ca scoica ati sfarama masa de rulat,oricat de fin ai zdrobi-o..eu nu ti-am spus sa cauti scoici cand ai calciu  si "crounch factor"de la oua

pus acum 14 ani
   
filica ciutac
Vizitator



daca intelegi ceva engleza uita-te ce zic aia de la MAINLINE despre spartura de cochilie de scoica"
"This high leakage instant digestible carp bait has a hard textured with the crunch of oyster shell with a unique mussel taste to give it the real shellfish authenticity"

acelasi rol al are in bile si spartura de porumb sau "crupele"mai pe taraneste.


pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Pai eu am facut asa: O parte din coji le-am zdrobit in piua, iar o parte le-am macinat cu rasnita, foarte fin.Praful l-am folosit in compozitia bilelor, iar cele pisate au fost folosite la "imbracare".Arata ca niste bomboane invelite in cocos.
Apropo de cocos, folosesti uleiul la nade sau bile?


pus acum 14 ani
   
filica ciutac
Vizitator



nu prea ..din lene mai mult ..acasa al foloseam in nazi la stationar la pluta...am avut de copil mentori foarte buni 3 acu mai traiesc doi si au peste 60 ani..unul mamaligar convins la pluta ...ati aducea babusca la 2 m de mal si o croia  de se lasa tot iazul de pescuit.pescuia pe prundis primavara cand babusca se pregatea de bataie....daca miscai o geana ...adio pescuit....daca faceai miscari bruste----adio pescuit...daca ati venea vre-un musafir sa-ti ceara un foc adio pescuit...si pescuiam unde nu credea nimeni ca se poate prinde ceva --la adincime de50cm cu pluta de 0.5gr la varful batului si o scoteam lateral tare sa nu" halbarim"vadul....plecam cu peste ....kg la 6ore de pescuiala...si acu imi amintesc acele dimineti paseam( ca iarna la stiuca la copca )pe prundis...de faceam felinele geloase ,vorbeam doar din ochi..altul Andronic--Dumnezeu sa-l ierte --a murit de ciroza la 60 ani --era coechipierul meu de cort pescuia cu tranzistorul in surdina ---fara el era mort--ne-am intors odata 10km inapoi pe drum vai mama lui ca-si uitase tranzistorul acasa...tot judetul avea plute facute de el la strungulet artizanal din motoras nemtesc de la stergatoarele de geam de la locomotive,cu reostat pentru reglarea tensiunii de alimentare ,si cu reglarea turatiei la picior facuta dintr-un "fuz"de chitara electrica.....pescuia orice,oricand..faceam munti de bibani in spate pe mal si spunea"eu nu mai prind mult de trait dar tu FILICA,ce-ai sa mai cauti bibanii astia!!!!TOATA LUMEA URA BIBANEII ATUNCI..luam doar ce era peste 300gr-----al treilea GIONI KIRKIN...colegul de gradinita si de scoala al lui DAN ...Fost campion national la stationar-- stiu pescar de competitie care pe 100 plute facute de el i-a dat sa-si aleaga cea mai tare varga la vremea aia de 7m pe care o avea in magazin .un MILLO,superb,ranforsat, cel mai bun prieten al meu de acasa...la vara cand ajung acasa pun poze cu baietii la peste!!!

Modificat de filica ciutac (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
o intrebare: cand sunt perioadele alea "moarte"(presiune, cote, etc) exista vreo reteta care sa faca ciprinidele mancatoare de mamaliga sa uite ca pe ele nu le intereseaza hranirea in momentul ala? Adica sa-i treci o "strabuna" mamaliga pe la nas si sa nu se uite la ea, apoi sa ii treci una mai tinerica(mai parfumata, mai dichisita) si ciprinidu' sa iese din visare?

pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Buna intrebare.


Aici nu se pot spune multe concret!
Exista posibilitatea ca intr-o partida de pescuit, cand presiunea si alti factori nu te ajuta, sa prinzi vreun "orbete"!Sau cum le mai zic eu, "asta a inotat cu gura deschisa".   Asta in timp ce pe toata balta nu se prinde, sau se prinde f.slab.
Acum o sa zici ca factorul principal al "tepei" este tocmai mamaliga ta, sau momeala.Nimic nu este cert.
Daca drill-urile continua, inseamna ca ai "farmec", desi eu ma indoiesc la astea cand vine vorba de PRESIUNE sau NIVELUL apei.
Mi s-a intamplat si mie sa dau in ei in timp ce pe toata balta era "liniste", dar au fost cazuri rare si izolate.
Cand a fost vorba de nivelul apei, lucrurile s-au schimbat.Am lasat mustaciosii in pace si am umblat la cutia cu voblere.

 


pus acum 14 ani
   
filica ciutac
Vizitator



nu cred ca cineva poate sa dea un raspuns exact la aceasta intrebare...

pus acum 14 ani
   
Mihnea
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1177
Da, din pacate la problemele complexe nu au reteta, in niciun domeniu din experienta mea.

_______________________________________
Prinzi nu prinzi tot pescuit se numeste

pus acum 14 ani
   
kip
Membru

Din: PLoiesti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8
Mamaliga, dupa parerea mea, este si ramane una din momelile de baza in ceea ce priveste pescuitul stationar. Cele mai bune rezultate le-am obtinut in anotimpul cald, reusind sa selecteze pestele vizat(carasul) spre deosebire de momelile vii care atrag "maruntisul" si nu iarta nimic.
  Folosesc o reteta proprie de preparare a mamaligii care mi-a adus rezultate mereu.....acolo unde era si peste


pus acum 14 ani
   
dori
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 995
Salut!

... am mai vazut, la balta o "reteta" pentru carlig. Un om, dupa ce vazuse ca la paine are multe rateuri si atrage maruntisul (fitofagul, caraseii) sau nu reuseste sa intepe a amestecat mamaliga din comert cu paine, formand un fel de plastilina cu, consistenta painii si aroma mamaligii. Cu aceasta metoda a luat cateva exemplare frumoase, reusind sa evite cat de cat caraseii.


pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114

filica ciutac a scris:

la vara cand ajung acasa pun poze cu baietii la peste!!!



Filica, vezi ca nu te-am uitat....


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

filica ciutac a scris:

....altul , Andronic , pescuia cu tranzistorul in surdina ---fara el era mort--ne-am intors odata 10km inapoi pe drum vai mama lui ca-si uitase tranzistorul acasa..


   Exista vreo gasca de pescari fara cate unu' d-asta ? Asa e Radio ( Antena ) al nostru ! Are o saracie de radio cat un pachet de tigari cu care ne dispera ! I l-am ascuns , l-am bagat in galeata cu baboi , l-am urcat in pomi , l-am topit cu tigarile , i-am rupt antena telescopica ( merge si c-o sarma-nfipta ) , ...... . Al dracu' aparat se incapataneaza sa mearga . E greu de ghicit pana si ce culoare a avut candva . Merge de vreo 15 ani ( doar atat stiu eu ! ) si merge .... bine ! N-a ,, ragusit " , nu s-a ars nimic in el . Insa cred c-a consumat munti de baterii pana acum .

  Radio , il tine langa el , il da incet ( numa' el stie ce aude acolo ) si .... prinde peste . Prinde peste si ne povesteste ,, ia-'uzi mah , ce zice astia ! " . Tot el , v-am povestit , ne-a anuntat de tornada de la Facaieni .

  Nu l-as putea vedea pe Radio .... la peste fara radio . Poate sa fie-n doliu , doar asa ! Si , cum zice Filica , e-n stare sa se-ntoarca de la Cernavoda daca il uita acasa !


pus acum 14 ani
   
cataimob
Veteran

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 294

filica ciutac a scris:

toata treaba e din teste si incercari  la balta altfel e can can......


Salutari frati pescari , mare adevar a "grait" filica .... Pentru ca discutam de balti salbatice , exista o singura regula : "NU exista reguli!" ...  Degeaba dai pe balti salbatice cu boilesuri cu care aia la concurs scot 30 kg /crap ....Eu unul , dupa ce am cheltuit milioane pe momeli / PER partida , am ajuns la concluzia , ca de fapt , ce ne este la indemana si ieftin , da (de cele mai multe ori ) rezultate mai bune ...

pt momitor

Teste si incercari :

Asta e baza: mamaliga simpla , fara nimic in ea , in principiu aceeasi reteta ca si a voastra si "variatiuni"  miere , zahar vanilat esenta , sofran , SROT floarea soarelui , canepa , usturoi (cand e mai rece afara)... Srotul e dupa mine , seful sefilor , la cipri ....

Pentru ac , betaina praf , coaja de paine lasata la uscat si data prin mixer cat mai fin, un pic de miere , apa din balta cateva picaturi  , pentru ca nu fac deact 2-3 chiftele din care tai cuburi....si cauciucul asta , cu greu il mai dai jos dupa maini , iar din ac , si dupa 3 recuperari , inca mai era in ac...
La varga la caras face ravagii, daca ii dai mamaliga cu srot , momeala , in locul in care dai  ...Dar sunt de aceeasi parere cu Pictoru' , daca vrei  ceva mai mare , o selectie o faci lucrand un pic mai grosolan cu monturi mai mari si patratica mai mare .

PS: Mamaliga , a fost si inca mai este baza , in 80% din cazuri , la cipri .....si nu numai...


_______________________________________
Viata bate filmu' .   teoria ca teoria , dar PRACTICA TE OMOARA !!! .....pescarii stiu de ce :D
Un destept invata din greselile altora .... eu din ale mele :D

pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
Filica, transmite salutari lui Kirchin, sunt o gramada de ani de cand nu am mai auzit de el.
Referitor la mamaliga pt carlig, mi-as  permite sa fac o mica discutie.
- mamaliga
- amestec de faina de porumb
- diverse paste
Mamaliga o consider pe cea clasica in care adaug faina de grau. Malai fin macinat, cernut si la 5 linguri de malai 2-3 linguri de faina. Amestec la rece si pe uscat.
Adaug indulcitor si apa rece putin cate putin pana fac o pasta.
Pun ibric la fiert. Cand fierbe apa, iao cu o lingura din pasta inainte facuta (tre sa stea 15-20 min inainte de fierbere) iau asa cum fac doamnele galustile. Fierb galustile cam 20 min. e bine daca ibricul are cos de sita metalica, sa nu se prinda de fund.
Se scoate cosul cu galustile, imediat se zdrobesc galustile in farfurie. Se framanta zdrobitura. Dupa ce se obtine o plastelina, se pune putin ulei de masline ca sa nu se mai lipeasca de mana. Se baga in punga de hartie, eventual se inveleste in panza.
Se poate folosii asa natural cu aroma de mamaliga, se poate aromatiza si colora daca dorim asta.
Cand se vrea o mamaliga de cubulet se foloseste un amestec de malai 1/3+ 1/3 faina alba+1/3gris. Se indulceste si amestecul se fierbe ca si mamaliga clasica in tuci. Se toarna intr-o sapuniera a carei adancime ai reglat-o sa fie latura cubuletului, evident o tai la cat vrei de mari cubuletele.
Daca vrei cubulete foarte elastice, moi atunci pui 80% gris si faina alba si la sfarsit colorant. In resl la fel.


pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056

dadylures a scris:


Cand se vrea o mamaliga de cubulet se foloseste un amestec de malai 1/3+ 1/3 faina alba+1/3gris. Se indulceste si amestecul se fierbe ca si mamaliga clasica in tuci. Se toarna intr-o sapuniera a carei adancime ai reglat-o sa fie latura cubuletului, evident o tai la cat vrei de mari cubuletele.

Pe-asta o s-o incerc...iar...Nu stiu de ce, dar de fiecare data cand am incercat adaos de gris am dat-o in bara, de-aia am si renuntat la el...Iesea mai "legata" din malai simplu, cernut fin, sau cu un adaos mic(maxim un sfert) de faina de grau...poate n-am fiert-o suficient...cantitatea de apa am pastrat-o neschimbata...timpul de fierbere neschimbat...Nu stiu de ce grisul o inmuia, desi mi s-a parut inexplicabil..."teoretic" trebuia s-o inchege mai bine


pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
de multe ori este foate bine sa faci fiertura numai din gris indulcit si aromatizat si colorat cu putin sofran. Il fierbi bine si il torni in forma. Lasi la racit si il tai cu fir de nailon.Faci cubulete pt caras vara pe caldura la marginea curentului sau la adancimi mari cu plumb micut fir subtire se ia bine si daca e si crap e ok.Iese moale lipicioasa si elastica sta bine pe carlig.In astfel de amestec nu bagi malai , poti sa bagi putin amidon sa ajute la legat.
Eu nu pescuiesc cu dastea, dar fac la preteni si astia spun ca sunt mortale.
Ei dau mult cu chestii dastea.
Eu folosesc toate gamele de vierme, casteri, rar rama si larva, porumb in toate starile si culorile mai putin mamaliga, sau sa fiu foarte corect foarte rar mai pun mamaliga dar nu stiu daca folosesc mai mult de 1-2 ori pe an. Chiar uneori o data la doi ani....
Pt carlig folosesc mamaliga facuta in varianta galusti fierte. E MORTALA... nu exista sa stea ceva framantat mai bine ca chestia asta. Si in plus o faci cat vrei de moale.
La scobar, cu ani in urma foloseam mamaliga dasta foarte moale... belea la saracul scobar... daca erea mai tare, dadea numai boturi si nu o lua...parsiv ca scobarul mai rar.


pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
Dar ce facem intr-o situatie cu totul diferita, cand un cubulet de 2x2x2 cm este "ras" de albitura (caras, platicuta, batca) aproape instantaneu, iar noi urmarim sa prindem crap, cteno sau eventual mreana - care(culmea!) tot mamaliga vor in momentul ala? Ce adaugam in mamaliga sa "prelungim" viata cubuletului, fara sa-l facem totusi tare ca piatra?

pus acum 14 ani
   
filica ciutac
Vizitator



cand nici amidonul nu ajuta, ceea ce ma mira,daca-i aromata si gata de atac ,fa la primavara un test!ia o fasa de tifon curata si baga cubul in ea,pune-o pe carlig ca pe boilles insa nu uita sa pui o alica bb imediat sub okiul carligului daca pescuiesti la rau!!incearca!!daca -i eventuial mreana,poti lua o strecuratoare de la o stana pe care o arunca ciobanul de uzata--are cel mai natural aromant posibil!!!

Modificat de filica ciutac (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
filica ciutac
Vizitator




dadylures a scris:

Filica, transmite salutari lui Kirchin, sunt o gramada de ani de cand nu am mai auzit de el.
.

chiar azi al sun!!am vorbit azi vara despre tine cu el,si despre jean scurtul,despre matty...e cam subred la sanatate,insa-i baiat f fain..Si-a calcat pe inima vara trecuta si-a baut cu mine un JACK chiar cu cateva ore inainte de a pleca din tara!a venit cu mine si la mare cu toate ca nu prea-i indicat soarele pt el..financiar sta bine  doar ca sanatatea s-a subrezit.,Anii,noptile pe balta,copcile din "SIBERIAVA",praful inghitit la strungulet...........(stii f bine cate altele mai sunt).asi spun cuvantul! :uite-l!


pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
Filica, mi-ai facut o bucurie. In afara de faptul ca se vede pe el ca au mai trecut ceva ani, in rest schimbari fizionomice nu sunt.
  Pot sa spun ca eu nu am fost in mare prietenie cu el. Erea mai apropiat de Jean. In schimb l-am apreciat si respectat intotdeauna. Face parte din oamenii care merita acest lucru.
Imi amintesc o finala in Delta, ceva ani peste 10, daca nu chiat 15, a fost langa mine cand am contestat acea finala deoarece cel putin eu nu cunosteam pista, nu s-a organizat nici un antrenament acolo, nu stiam NIMIC despre acea pista ciudata.
Ereau cativa  cunoscatori ai pistei in lot. Infine, au trecut toate. De atunci nu am mai auzit nimic de el.
Ai avut de unde invata... respecte.


pus acum 14 ani
   
murarudumitru
Membru

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 18
Aici va prezint o reteta care s-a dovedit foarte buna pentru pescuitul  crapului la varga. Astfel vom avea nevoie de:
- 5 parti de pesmet alb
- 1 parte de pesmet galben
- 2 parti de alune macinate
- 1 parte de gluten de porumb
- 1 parte de seminte de canepa macinate
Adaugati acestei nade o turta mare de germeni de porumb oparita si o punga de nada Special CRAP.

mamaliga, pareri, sfaturi, retete aici prezint reteta care s-a dovedit foarte buna pentru crapului

22.1KB


pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la