FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Elena01
Femeie
19 ani
Braila
cauta Barbat
19 - 31 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / DISCUTII DIVERSE DESPRE PESCUIT / am si eu o intrebare?  
Autor
Mesaj Pagini: 1
zazy
Membru

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 3
as vrea sa stiu parerile voastre in legatura cu cresterea sau scaderea brusca a debitului pe rauri?  Cat de mult influenteaza pestii ?

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Salut !

  Pe rauri , cat si pe Dunare , pestii nu-s atat de sensibili ca pe lacuri . E foarte adevarat ca ii deranjaza si pe ei , insa nu in aceeasi masura ca pe cei crescuti in ape statatoare .

  Cei din rauri sunt ,, mai tavaliti " , ca sa zic asa ! Cresterea si scaderea nivelului apei , si implicit a presiunii este pentru ei un ,, modus vivendi " . Repet , nu-s total insensibili !


pus acum 14 ani
   
crapistul
Vizitator



zazy.. poti trece pe la pagini personale

pus acum 14 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
de obiecei am observat ca atunci cand apa creste merge foatre bine-cel putin la Dunare sau daca ramane constant nivelul apei tot e bine, dar cand scade, nu prea mai ,,cade''

_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 14 ani
   
Mihnea
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1177
Sunt cam de acord cu Pictorul la ce a spus, din observatiile mele personale cel mai bine e sa se stabilizeze fie ca scade sau creste.Personal prefer sa scada, desi rezultatele nu sunt prea bune nici cand creste nici cand scade.

_______________________________________
Prinzi nu prinzi tot pescuit se numeste

pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Parerile sunt impartite.Din experienta mea spun ca, pe rauri merge mai bine cand creste nivelul apei decat cand scade.De preferat sa fie stabil.
Intodeauna cand raul si-a marit debitul si apa a devenit tulbure, am rupt mreana!Atunci cand a fost limpede si cuminte, am rupt cleanul.Invers nu prea.


pus acum 14 ani
   
dori
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 995
Salut!
Cand raul isi mareste apa.. eu nu iau. Cand apa scade aceeasi problema, aproprierea de loc devine foarte anevoioasa. Cel mai bine e cand apa e usor tulbure.. sa se vada doar o palma/doua in apa.


pus acum 14 ani
   
filica ciutac
Vizitator



salut ZAZI,,,parerea mea este ca cresterea sau scaderea usoara a debitului(volumului)apei nu influenteaza radical pescuitul pe rauri.la lac insa scaderea apei este dranmatica...cred ca este de preferat totusi o crestere usoara a apei in detruimentul scaderii acesteia...sau un nivel constant......mie totdeauna mi-au placut barajele cat de mari si cat de late.....acolo pescuiam functie de "cum lucra barajul""portile erau inchise si apa crestea usor in lacul de acumulare,stationar si crap.....cum dadeau drumul la porti----luam batul de spin si imediat dupa porti in lacul de linistire....la rapitori(majoritatea barajelor au turbine,astea mai sfarma peste si al scuipa asa rupt sau ametit pe partea cealalta asa ca pana sa porneasca ele la debitul dorit,probabi in urmatoarele secunde dupa ce au fost pornite stiucile si salaii sunt deja la locul faptei.......iar mai la vale unde apa incepe sa faca cercuri,sa se "linisteasca"sta maria sa somnul.....

pus acum 14 ani
   
@didelpro
MEMBRU DE ONOARE

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 875
Salut!...dupa indelungi "partide"va dau si nu dreptate!Scaderea sau cresterea brusca,nu este buna si rezultatele sunt de obicei "la plesneala",chiar si cresterea lenta, in unele locuri este benefica, in altele nu..totul se rezuma la"locul de munca",la zile si zile pe malul apei!Imi aduc aminte cu multi ani in urma pe "buzau",ai nostrii, aveau ore in care dadeau drumul la apa,cum crestea nivelul nimeni nu mai muncea"toti pe girla".Se formase un:"efectul Pavlov",al lor(pestilor),cum se oprea apa "murea"....noi pe dunare mergem in diverse locuri in functie de cum creste sau scade, apa.Pina la 25-30 cm(pe zi),daca nu vine "neagra",el isi face in general datoria!

_______________________________________
Sa ,, aiva ,, ochiu cat maslina !

pus acum 14 ani
   
DeyuXel
MEMBRU DE ONOARE

Din: Hunedoara/Nürnberg
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 491
Eu nustiu ce sa zis ! Am auzit de la pescarii mai batrani ca pestilor nu prea le place aceste schimbari .
Pe Raurile mai mari pesti nu sunt chiar asa de sensibili, dar totusi ...

La urma urmei stitii vorba aia " Apa creste P**A peste "   


_______________________________________
Cand e sa n-ai noroc , dai de un cui si-n PI**A !

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la